Αποκλειστικό: Μ. Σάλιακας: «Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι πρόσωπα, αλλά ο κόσμος του»! (video)
Η Ζανκτ Πάουλι στην οποία αγωνίζεται για 2η σεζόν ο Μανώλης Σάλιακας, φέτος είναι στην 1η θέση της Bundesliga 2 και ετοιμάζεται για άνοδο στα γερμανικά ποδοσφαιρικά “σαλόνια”!
Ελάχιστα λεπτά μετά τη λήξη του ματς με την Καρλσρούη το περασμένο Σάββατο, ο Μανώλης Σάλιακας έχει ραντεβού με συνεργάτη μας στα αποδυτήρια του γηπέδου για να μεταφέρει τις ερωτήσεις του Γιάννη Γιαννάκη και του Αλέκου Καρύτσα από την εκπομπή “90 ΚΑΙ ΚΑΤΙ” του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM.
Ο διεθνής άσος μιλάει για τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον δρόμο που του άνοιξε ο αείμνηστος Γιώργος Χριστοβασίλης, για το τι κατά τη γνώμη του έπαιξε ρόλο στον διαφαινόμενο υποβιβασμό του, για την Εθνική ομάδα και τη χαμένη ευκαιρία του Euro, για την εντυπωσιακή φετινή πορεία που κάνει η Ζανκτ Πάουλι, αλλά και ο ίδιος προσωπικά με την ομάδα του, αλλά και για το τι σκέφτεται για το μέλλον του.
Εντύπωση προκαλεί δε, ότι παρότι ο αγώνας της ομάδας του διεξαγόταν λίγη ώρα μετά το ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα, όπως λέει στη συνέντευξη άφησε το σκορ στο 1-0, οπότε έμαθε το καταδικαστικό για τον ΠΑΣ 4-0 αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της δικής του ομάδας.
Αναλυτικά (στο τέλος θα δείτε και το βίντεο)
Συγχαρητήρια για ένα καταπληκτικό παιχνίδι που έκανες απέναντι στην Καρλσρούη, αν και δεν συνοδεύτηκε όμως με το ανάλογο αποτέλεσμα. Ποιες οι εντυπώσεις σου και πως αξιολογείται η βαθμολογική θέση της Ζανκτ Πάουλι στο πρωτάθλημα;
Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, πιστεύω παίξαμε πάρα πολύ καλά, δεν δικαιούμαστε να χάσουμε, αλλά έτσι είναι η μπάλα. Εύχομαι στον αντίπαλο καλή συνέχεια, εμείς θα κοιτάξουμε την δική μας πορεία που πρέπει να ανακάμψουμε, να σηκώσουμε κεφάλι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς στον επόμενο αγώνα.
Πώς αισθάνεσαι που είσαι ο πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν για την ομάδα σου σύμφωνα με τα στατιστικά της κατηγορίας και η ομάδα σου είναι ένα βήμα από την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.
Σίγουρα είμαστε μπροστά με εννέα πόντους διαφορά αλλά εμείς κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη, όπως ξέρει όλος ο κόσμος είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα που μπορείς να χάσεις από τον τελευταίο, είναι πολύ ανταγωνιστικό και δυνατό πρωτάθλημα. Εγώ από την πλευρά μου κάθε εβδομάδα κάνω το καλύτερο που μπορώ να κάνω για την ομάδα όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια.
Ποιές είναι οι διαφορές του γερμανικού από το ελληνικό πρωτάθλημα;
Είναι μεγάλες οι διαφορές, στην ένταση του παιχνιδιού, στα τρεξίματα, στη δύναμη, τα γήπεδα είναι γεμάτα, είχε 35.000 κόσμο σήμερα στο γήπεδο, σε μας είναι σταθερά 30.000 σε κάθε παιχνίδι. Είναι απίστευτη εμπειρία αυτό που ζω εδώ, να παίζω σε τέτοια γήπεδα με τέτοιες ιστορικές ομάδες, είναι καταπληκτικό.
Πώς αισθάνεσαι που έφυγες αφήνοντάς τον ΠΑΣ Γιάννινα στην έκτη θέση της ελληνικής Super League και δυστυχώς μετά το 4-0 από τον ΟΦΗ πλέον είναι κοντά στον υποβιβασμό;
Το άφησα στο 1-0 το ματς. Κρίμα. Σίγουρα στεναχωριέμαι πάρα πολύ, έχω ακόμα φίλους εκεί στα Γιάννενα. Νομίζω φύγανε πάρα πολλοί Έλληνες παίκτες και δεν αντικαταστάθηκαν με Έλληνες παίκτες και χάλασε κατά την γνώμη μου η ‘χημεία’, γιατί πάντα ο ΠΑΣ Γιάννινα βασιζότανε σε Έλληνες παίκτες.
Είναι θέμα μόνο παικτών ή έπαιξε ρόλο και η απώλεια του προέδρου Γ. Χρηστοβασίλη;
Αφήνει ένα μεγάλο κενό αυτή η απώλεια του Γ. Χριστοβασίλη και θέλω να τον ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσω με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σίγουρα είναι μεγάλη απώλεια για την οικογένεια του ΠΑΣ, όμως ο ΠΑΣ δεν είναι πρόσωπα και παίκτες, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο κόσμος του και δεν πρέπει να το βάλουν κάτω, αλλά να είναι κοντά στην ομάδα.
Για την αγάπη των Ηπειρωτών του Αμβούργου που βιώνει στο πρόσωπό του.
Ναι , έχω γνωρίσει πάρα πολύ καλά παιδιά, την αισθάνομαι πάρα πολύ την αγάπη τους, έχω γνωρίσει πάρα πολλούς ανθρώπους που είναι ΠΑΣ Γιάννινα και είναι ωραίο αυτό το συναίσθημα.
Για την ήττα της Εθνικής από την Γεωργία και τον αποκλεισμό από το Euro.
Ήταν μεγάλη πίκρα, δεν το περίμενα και αν με ρωτήσεις εμένα πριν το παιχνίδι η ομάδα ήτανε πάρα πολύ καλά. Νομίζω προσαρμοστήκαμε πολύ έτσι όπως έπαιζε η Γεωργία και δεν κάναμε το δικό μας παιχνίδι, αλλά υπάρχει μεγάλο μέλλον για την Εθνική Ελλάδας, έχουν μπει κάποιες βάσεις και πιστεύω ότι τα καλύτερα χρόνια έρχονται.
Πως βλέπεις το μέλλον της Εθνικής και τι πρέπει να αλλάξει δραστικά έτσι όπως εξελίσσονται πλέον τα πράγματα με τις δύσκολες κληρώσεις που θα έχουμε;
Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος που θα πει τι πρέπει ν αλλάξει. Το θέμα είναι ότι οι Έλληνες έχουν μάθει στα δύσκολα και στο μέλλον θα υπάρχουν διακρίσεις. Οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν βιώσει μεγάλες πίκρες στο παρελθόν, ήμασταν ένα βήμα να ζήσουμε κάτι πολύ ωραίο στο Euro της Γερμανίας, δεν έγινε αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά.
Ποιό το μέλλον σου την επόμενη σεζόν;
Όχι , εγώ δεν γνωρίζω κάτι, εγώ είμαι πολύ συγκεντρωμένος στην ομάδα μου να εξασφαλίσουμε την άνοδο, που είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Ξέρετε κι εσείς πόσο δύσκολη είναι η Β’ κατηγορία. Τη νέα χρονιά βλέπουμε, έχω ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο, αλλά πρώτα απ’ όλα θέλω να τελειώσω τη δουλειά που έχω αναλάβει εδώ.
Πιστεύεις ότι θα πετύχει η Ζανκτ Πάουλι την άνοδο; Είναι πολύ καλή φέτος και έχει διαφορά ασφαλείας.
Συνέχεια το ακούμε απ’ όλους, αλλά εμείς οι παίκτες έχουμε κλειστά τα αυτιά μας, γιατί έχουμε χτίσει ένα πάρα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και δεν μας επηρεάζει το τι λένε οι απ’ έξω. Το σημαντικό είναι εμείς να μπαίνουμε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Σήμερα δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι και δεχτήκαμε το γκολ.
Πάντως θα άλλαζε η ισορροπία του παιχνιδιού αν δεν έχανες τη μεγάλη ευκαιρία στον αγών.
Σίγουρα θα άλλαζε, γιατί θα μειώναμε πολύ σύντομα το σκορ, θα άλλαζε η ψυχολογία του αντιπάλου και η δική μας. Δεν μπήκε αυτό το γκολ, ελπίζω ότι θα μπει στο επόμενο παιχνίδι .
Τι βελτίωσες αγωνιζόμενος στην Γερμανία μιας και οι στατιστικές δείχνουν ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι αγωνίζεσαι καλύτερα .
Ήμουν ένας παίκτης που μου ταίριαζε νομίζω το στυλ της Γερμανίας και αυτό που κάνω και που έκανα όλα αυτά τα χρόνια από μικρός, είναι να προσαρμόζομαι πολύ εύκολα. Τις απαιτήσεις του πρωταθλήματος τις έχω πιάσει, προσαρμόστηκα κατευθείαν κι αυτό έρχεται μέσα από τη δουλειά.
Σε βοηθάει το σύστημα 3-5-2 που αγωνίζεται η ομάδα, μιας και είσαι ένας παίκτης που από την γραμμή της σέντρα και πάνω μπορεί να δείξει περισσότερα.
Ναι, σίγουρα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και ο προπονητής μου. Αυτό το σύστημα που παίζουμε είναι ένα πολύ καλό σύστημα που έχουμε την κατοχή της μπάλας και η μπάλα πάει στις πτέρυγες και κάνουμε μια πολύ καλή κατοχή μπάλας.
super-fm.gr