Ο Juan Dominguez στο Sportsioannina.grΟ Ισπανός “μαέστρος” φιλοξενήθηκε στο Sportsioannina και… αποκαλύπτεται.
Αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετώπισε , την κατάσταση των γηπεδικών εγκαταστάσεων και το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στην Ισπανία , και μεταξύ των νεκρών ήταν συγγενικά του πρόσωπα, και τον σημάδεψε.
Συνέντευξη:Ακης Λιούτας
– Κατά την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού , το όνομά σου “έπαιξε” ως μεταγραφικό στόχο του Αρη , ωστόσο η μεγάλη έκπληξη έγινε από τον ΠΑΣ…
Είχε κάποια βάση αυτή η φημολογία;
Θεωρώ σκόπιμο να μην σχολιάσω δημοσιεύματα η φήμες. Το δεδομένο είναι ότι η ποιο ενδιαφέρουσα πρόταση ήταν από τον ΠΑΣ Γιάννινα…
Η επικοινωνία με τους Κόντε και Αυλωνίτη…– Γνώριζες πριν την άφιξή σου στα Ιωάννινα οτι ο ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια “χτίζεται”… Ισπανικά αφού έχει εμπιστευτεί και εντάξει στο ρόστερ αρκετούς Ισπανούς παίκτες.
Γνώριζα μόνο για την παρουσία του Πέδρο Κόντε..
– Ήρθες σε επαφή με κάποιον εξ αυτών ώστε να ενημερωθείς για τον ΠΑΣ;
Ήρθα σε επικοινωνία μαζί του ώστε να ζητήσω την άποψη του…
– Πιθανολογώ για να σε έχω απέναντι μου , μάλλον είχε θετική άποψη… (Γέλια)
Μόνο θετικά σχόλια μου μετέφερε…
– Βρέθηκες συμπαίκτης με τον Τάσο Αυλωνίτη στην Στουρμ Γκρατς. Τον συμβουλεύτηκες σχετικά με τον ΠΑΣ;
Φυσικά. Είναι φίλος μου και γνωρίζει πρόσωπα και… πράγματα σχετικά με τον ΠΑΣ και με βοήθησε αρκετά με πληροφορίες που μου έδωσε.
– Τι γεύση σου έχει άφησε η πρώτη σου θητεία στο Ελληνικό πρωτάθλημα;
Μου άρεσε το πρωτάθλημα εξ αρχής. Το επίπεδο είναι υψηλό. Πρόκειται για το στυλ παιχνιδιού όπου μου αρέσει και οι αναμετρήσεις είναι συναρπαστικές.
Είμαστε ομάδα με κατοχικό στυλ παιχνιδιού…– Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος σε είδαμε μεταμορφωμένο προς το καλύτερο , με έναν ρόλο που δείχνει να σου ταιριάζει “γάντι”… αυτόν του μαέστρου στο χώρο του κέντρου..
Πιστεύω ότι ολόκληρη ομάδα παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιωνόταν. Αυτό βοήθησε και εμένα. Τώρα είμαι εξοικειωμένος στο πρωτάθλημα. Παίζω πιο άνετα. Είμαστε μία ομάδα με κατοχικό στυλ παιχνιδιού και αυτό με βοηθά.
– Εντός του 2021 ο ΠΑΣ παραμένει σχεδόν αήττητος , έχοντας γνωρίσει μόλις μία ήττα. Τι συνέβαλε σε αυτή την “μεταμόρφωση”;
Το κλειδί είναι η καθημερινή δουλειά. Επιλύσαμε προβλήματα που μας στοίχιζαν. Πλέον δίνουμε περισσότερη προσοχή στην λεπτομέρεια.
– Σε τι βαθμό θεωρείς ότι “στοίχισε” η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ειδικά απέναντι σε αντιπάλους του ίδιου βεληνεκούς;
Σε μεγάλο βαθμό. Οπως ανέφερα και προηγουμένως , είμαστε ένα σύνολο με κατοχικό στυλ. Οπότε όταν ο αγωνιστικός ΄χωρος σε βρίσκεται σε καλή κατάσταση μας επηρεάζει αρνητικά.
Η κατάσταση των γηπέδων δεν μας επιτρέπει να δουλέψουμε σε υψηλό επίπεδο…– Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετώπισες κατά την έλευση σου στην χώρα μας , εκτός φυσικά της γλώσσας;
Η γλώσσα ήταν ένα ζήτημα εξ αρχής. Από εκεί και πέρα η μεγάλη ποσότητα βροχής αλλά και η κακή κατάσταση των γηπέδων που προπονούμαστε καθημερινά ήταν μειονεκτήματα.
Η κατάσταση των γηπέδων ήταν πολύ κακή. Μας προκαλεί τραυματισμούς και πόνο. Επίσης δεν μας επιτρέπει να δουλέψουμε σε υψηλό επίπεδο που επιθυμούμε. Αρκετές ασκήσεις που μας βοηθούν τεχνικά είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν.
– Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου η επιστροφή στο Ισπανικό πρωτάθλημα;
Οχι , δεν κάνω τέτοιες σκέψεις. Είμαι καλά εδω και χαρούμενος και πρόθεση μου ειναι να επιτύχω καλά αποτελέσματα με την ομάδα κατά την διάρκεια της σεζόν.
Το δυστύχημα που τον συγκλόνισε…– Το 2013 ωστόσο συνέβη ένα τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία , το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου και συγκλόνισε , και μεταξύ των θυμάτων ήταν
και αγαπημένα συγγενικά σου πρόσωπα…
Ναι, ήταν κάτι πολύ τραγικό και επώδυνο που βρίσκεται πάντα στον μυαλό μου.
– Ανυπομονείς να αγωνιστείς στο Ζωσιμάδες με την παρουσία φιλάθλων;
Φυσικά. Έχω ακούσει τόσα πολλά άλλωστε. Ανυπομονώ να απολαύσω την ατμόσφαιρα.
– Για την συνέντευξη τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας…
https://www.sportsioannina.gr/%ce%bf-juan-dominguez-%cf%83%cf%84%ce%bf-sportsioannina-gr-photos/