Φίλοι πασολέδες, αδράξτε τη μέρα...
Αυτήν την Τρίτη και 13, την ημέρα που "έκλεισε" για πάντα το μικρόφωνο του ανθρώπου που μας "έβαλε" στα γήπεδα της Ευρώπης και του κόσμου, την ημέρα που το βράδυ στο κουτί θα παίζει η ταινία "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ"...
Αυτή την ημέρα, θα έχουμε, ίσως για τελευταία φορά στο υψηλότερο επίπεδο, να θαμπωθούμε από τη μονομαχία δύο εκ των κορυφαίων ομάδων, των οποίων ηγούνται, από τη μια, ο Ντιεγκόσταλτος, ο μεγαλύτερος παίκτης του κόσμου ever - για εμένα τουλάχιστον (και έχω πάμπολλα επιχειρήματα να το υποστηρίζω, αλλά δεν είναι της στιγμής) - και από την άλλη, ο Κροιφόσταλτος, ο μεγαλύτερος και καλύτερος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών - ομοίως, έχω πάμπολλα επιχειρήματα να το υποστηρίζω, αλλά και πάλι δεν είναι της στιγμής.
Δύο "Θεικοί" κοντοί που ουδέποτε υπήρξαν κορμάρες, ταχυκίνητοι, χουλκ μαραθωνοδρόμοι, ούτε θάμπωσαν ποτέ με την ομορφιά τους, αλλά που γεννήθηκαν "λοφίσκοι" και κατέληξαν "Ιμαλάια"...
Από την ώρα που βγήκαν από την κοιλιά της μάνας τους, ήταν "βεβαρυμμένοι", όσο ελάχιστοι σε αυτό τον κόσμο, με απίστευτης ομορφιάς και ποσότητας ποδοσφαιρικά ταλέντο και ευφυΐα, που όμως και αυτά ίσως φαντάζουν κατά τι λιγότερα μπροστά στην αδιανόητη "δουλειά που έριξαν" για να γίνουν οι κορυφαίοι των κορυφαίων...
Και, όσο και αν Θέλω και ελπίζω σήμερα, η ομάδα του Lio να φτάσει επιτέλους στη "γη της επαγγελίας", δεν μπορώ παρά να βγάλω το καπέλο και να υποκλιθώ μπροστά και στον τεράστιο Luka. Ποτέ δεν ήμουν με τη Ρεάλ, αλλά πάντα σεβόμουν το μέγεθος που ο ίδιος της προσέδιδε - χωρίς τον Μπενζεμά, χωρίς τον κακομαθημένο, χωρίς τον οιονδήποτε άλλο, η Ρεάλ ασφαλώς και θα προχωρούσε, χωρίς τον Luka, είμαι βέβαιος ότι δεν θα έφτανε και πολύ μακριά...
Σήμερα λοιπόν, πιθανότατα για τελευταία φορά, αυτοί οι δύο γίγαντες, δύο ποδοσφαιρικοί ήρωες, δύο Άτλαντες που σηκώνουν στις πλάτες τους τα εκατομμύρια συμπατριωτών τους, αλλά και την φλογισμένη αγάπη όλων μας για την ποδοσφαιρική μαγεία που μας χαρίζουν απλόχερα, θα κονταροχτυπηθούν εκεί στα "μαρμαρένια αλώνια", λίγο πριν το μονοπάτι που οδηγεί στο ιερό δισκοπότηρο.
Απολαύστε τους, χαρείτε τους, γεμίστε από αυτούς - με την ευχή και την πίστη ότι τελικά θα είναι ο Lio αυτός που θα σηκώσει το μπαιράκι της νίκης.
Όπως και να `χει, μη χάσετε σήμερα την ευκαιρία της τελευταίας "τζούρας", που πιθανότατα, δυστυχώς για όλους μας που αγαπάμε το ποδοσφαιρο, δεν θα υπάρχει την επόμενη μέρα...
Τελευταία έξοδος, λέμε...