Αποστολέας Θέμα: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022  (Αναγνώστηκε 9235 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #25 στις: Δευ 29 Μάρ 2021 18:00 »
1η αγωνιστική
Ισπανία-Ελλάδα 1-1
Σουηδία-Γεωργία 1-0

2η αγωνιστική
Γεωργία-Ισπανία 1-2
Κόσοβο-Σουηδία 0-3

Σουηδία 2 6
Ισπανία 2 6
Ελλάδα 1 1
Γεωργία 2 0
Κόσοβο 1 0
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 30 Μάρ 2021 17:31 από fon7 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.914
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #26 στις: Πεμ 01 Απρ 2021 13:40 »
Παράθεση
Ελλάδα - Γεωργία 1-1: Με τέτοια εικόνα δεν άξιζε να νικήσει

Επιμέλεια: Νίκος Συριώδης

Η Εθνική δεν έδειξε καλό πρόσωπο με τη Γεωργία και το τελικό 1-1 στην Τούμπα είναι δίκαιο. Δεν εξαργύρωσε την ισοπαλία με την Ισπανία. Με αυτογκόλ προηγήθηκε η Εθνική (76'), ισοφάρισε δυο λεπτά μετά ο Κβρατσκέλια.
facebook_logoSharetwitter_logoTweet
Δεν έδειξε καλό πρόσωπο η Εθνική με τη Γεωργία και το τελικό 1-1 στην Τούμπα φαντάζει κολακευτικό με βάση την εικόνα της στο χορτάρι. Αν και προηγήθηκε με αυτογκόλ από το πουθενά στο 76', όταν ο Κακαμπάτζε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λόρια, δυο λεπτά μετά ο Κβρατσκέλια ισοφάρισε για την ομάδα του Βίλι Σανιόλ που είχε καλύτερο αγωνιστικό προσανατολισμό και εδικαιούτο τουλάχιστον τον έναν βαθμό, τον πρώτο της στον όμιλο.


Δυστυχώς, η Εθνική μας δεν κατάφερε να εξαργυρώσει την ισοπαλία που πήρε με την Ισπανία στη Γρανάδα, χάνοντας δυο βαθμούς που τους είχε στο πρόγραμμα, αν ήθελε να διεκδικήσει με αξιώσεις τουλάχιστον την 2η θέση στο γκρουπ της στα προκριματικά του Μουντιάλ. Ο Τζον Φαν Σιπ πρέπει να βελτιώσει αρκετά πράγματα στη συνέχεια, ώστε η γαλανόλευκη να καταφέρει να κυνηγήσει την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.


ΔΥΟ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ
Ο Τζον Φαν Σιπ επέλεξε να ξεκινήσει την Εθνική με πιο επιθετικό προσανατολισμό και διάταξη 4-2-3-1, έχοντας τέσσερα νέα πρόσωπα σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Ισπανία. Οι Γιαννούλης, Φορτούνης, Τζόλης και Παυλίδης προτιμήθηκαν από τον Τζον Φαν Σιπ έναντι των Τσιμίκα, Μάνταλου, Μασούρα και Λημνιού. Η γαλανόλευκη έβγαλε δυο καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο μέχρι το 20λεπτο, αμφότερες από τα αριστερά με τον Γιαννούλη.


Στην πρώτη στο 8' συνεργάστηκε με τον Φορτούνη, γύρισε στον Τζόλη, αλλά το πλασέ του 18χρονου πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι. Στην δεύτερη απομάκρυνε η άμυνα της Γεωργίας. Ήταν το καλό διάστημα των διεθνών μας που ήθελαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και να βγάλουν το άγχος από πάνω τους, για να ισορροπήσουν στη συνέχεια οι Γεωργιανοί.

ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 20', ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟΝ ΤΖΟΛΗ
Από το 20' και μετά, η Γεωργία άρχισε να πατάει καλύτερα και να γίνεται πιο επιθετική. Στο 24' βέβαια ο Μαρτσίνιακ θα μπορούσε να δώσει πέναλτι στον Τζόλη για σπρώξιμο μέσα στην περιοχή. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έπεσε στην περιοχή, αλλά ο ρέφερι θεώρησε πως δεν στοιχειοθετούσε παράβαση και άφησε το ματς να εξελιχθεί. Αν εκεί γινόταν το 1-0, πιθανότατα να αλλάζαν για τα καλά οι ισορροπίες του αγώνα και να βλέπαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι.


Στο 28', η Γεωργία έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο ματς. Ο Κβαρατσχέλια πέρασε όποιον βγήκε μπροστά του μέσα στην ελληνική περιοχή, σούταρε με το δεξί από καλή θέση , αλλά πρόλαβε να του βάλει κόντρα ο Τζαβέλλας και σταμάτησε την προσπάθειά του. Ο 26χρονος είναι ίσως ο καλύτερος ντριμπλέρ του ρωσικού πρωταθλήματος. Θα μπορούσε να γίνει το 0-1 σε αυτή τη φάση και να έμπαιναν πολύ δύσκολα στην Εθνική μας. Στο 39', η κεφαλιά του Φορτούνη δεν ανησύχησε τον Λόρια, ενώ τρία λεπτά μετά ο τραυματίας Μπακάκης άφησε τη θέση του στον Μαυρία.

ΑΔΥΝΑΤΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Φαν Σιπ έβαλε τον Λημνιό αντί του Τζόλη. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η Εθνική αδυνατούσε να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο μπροστά, με τους Γεωργιανούς να αμύνονται με ευκολία κι να μην πιέζονται καθόλου από την Εθνική μας. Μάλιστα, στο 68' είχαν την καλύτερη στιγμή τους με εκτέλεση φάουλ από πολύ καλό σημείο που έβγαλε ο Βλαχοδήμος με εξαιρετική εκτίναξη. Στο 70' οι Μασούρας και Μπακασέτας μπήκαν στο ματς αντί των Μπακασέτα και Παυλίδη που δεν βοήθησαν ιδιαίτερα. Ο Φαν Σιπ προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορούσε για να βελτιωθεί η εικόνα της γαλανόλευκης και να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ που δεν φαινόταν με ποιο τρόπο θα μπορούσε να έρθει έτσι όπως ήταν η εικόνα του παιχνιδιού.

ΚΛΩΤΣΗΣΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΚΑΜΠΑΤΖΕ
Και εκεί που έλεγες ότι δύσκολα θα ξέφευγε το ματς από το 0-0, ο Κακαμπάτζε μάς έκανε ένα ανέλπιστο δώρο όπως ο Ινίγο Μαρτίνεθ στο ματς με την Ισπανία στη Γρανάδα. Σε σέντρα του Λημνιού από τα δεξιά και ενώ φαινόταν ότι δεν μπορούσε να συμβεί κάτι, έβαλε πολύ λάθος το πόδι του, με αποτέλεσμα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του σαστισμένου Λορία. Η Εθνική ήταν μπροστά στο σκορ από το πουθενά στο 76ο λεπτό και έπρεπε απλά να κρατήσει το προβάδισμά της.


Δυστυχώς, δυο λεπτά μετά ο Κβρατσκέλια πήρε τη μπάλα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το δεξί μέσα στην περιοχή στην κλειστή γωνία του Βλαχοδήμου και έκανε το 1-1.. Η Γεωργία άξιζε βάσει εικόνας την ισοπαλία και την πήρε, κάνοντας... σεφτέ στους βαθμούς. Στο 86' μάλιστα απείλησε και με δεύτερο γκολ, αλλά ο Βλαχοδήμος έκανε τρομερή εκτίναξη, διώχνοντας σε κόρνερ στην τελευταία φάση του αγώνα. Δυστυχώς, χάθηκαν δυο βαθμοί που η Εθνική έπρεπε να τους έχει πάρει στη μάχη της 2ης θέσης.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ

Βοηθοί: Μάρτσιν Μπόνιεκ, Πάβελ Σοκολίνσκι

Τέταρτος: Πάβελ Γκιλ

Γκολ: 76' (αυτ.) Κακαμπάτζε - 78' Κβρατσκέλια

ΕΛΛΑΔΑ (Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης (42’ Μαυρίας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης (86’ Σιώπης), Φορτούνης, Μπακασέτας (70’ Μασούρας), Τζόλης (46’ Λημνιός), Παυλίδης (70’ Γιακουμάκης).

ΓΕΩΡΓΙΑ (Σανιόλ): Λορία, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουργιανιά (74’ Γκβίλια), Λομπχανίτζε (84’ Τζιγκαούρι), Κιταϊσβίλι (84’ Κβεκβεσκίρι) Κβαρατσχέλια, Ζιβζιβάτζε (63’ Κβιλιτάια).

από Sport24.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος christos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.746
  • ΠΑΣ...γιατί κάποια πράγματα μένουν πάντα ίδια...
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #27 στις: Πεμ 01 Απρ 2021 14:34 »
Αυτο το πραγμα δεν βλεπεται , εκτος και αν εχεις στοιχηματισει ολα σου τα λεφτα στον συγκεκριμενο αγωνα .

Δυσκολευομαι να θυμηθω την Εθνικη μας να μην μπορει σε 190 λεπτα ( δυο αγωνες ) να κανει καν μια καλη ευκαιρια η ενα σουτ !!! Αδιανοητο πραγματικα .

Ακομη και κανεις να μην καθοταν στον παγκο ( που ετσι κι αλλιως ειναι σαν να μην καθεται) , 11 επαγγελματιες καλοπληρωμενοι ποδοσφαιριστες δεν μπορουν να κανουν φαση για γκολ η εναν καλο συνδιασμο απεναντι στην Γεωργια ?
Εστω κι αν ειχαν μαζευτει και γνωριστει 10 λεπτα πριν το ματς ρε πουστη ...

Αποσυνδεδεμένος μπαμΠΑΣ

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 801
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #28 στις: Πεμ 01 Απρ 2021 16:06 »
Όταν πανηγυρίζεις σαν τον Αρχοντίδη το 81-82 στη Αγγλία, και βαυκαλίζεσαι επειδή πήρες ένα Χ κόντρα στην Ισπανία παίζοντας σαν την προ εικοσαετίας προοδευτική του Σούλη (τί ποιος είναι ο Σούλης; ένας είναι ο Σούλης!!!), διάολε δεν μπορείς να έχεις την ψευδαίσθηση ή την απαίτηση το συνονθύλευμά σου, μέσα σε πέντε ημέρες να παίξει σαν ομάδα του Κλοπ ή του Γιαννίκη ;)
Αφού δεν δούλεψες για αυτό... Άσε που δεν αγαπάς το ποδόσφαιρο σαν άθλημα...
Ας έπαιζες μπάλα και ας έχανες στην Ισπανία. Με πίστη στο πλάνο και προετοιμασία, παίζοντας μπάλα, απέναντι και στους καλύτερους, θα μπορούσες με σαφώς περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις τη Γεωργία, και να έχεις 3 βαθμούς σε δύο αγώνες. Τώρα; Τώρα, με "κωλοφαρδία" και μόνο (σώπα καλέ!!!), 2 βαθμοί σε δύο αγώνες, έχοντας χάσει 2 βαθμούς στο γήπεδό σου, από μια καθόλα αξιοσέβαστη ομάδα, που όμως, τουλάχιστον στα δικά τους γήπεδα, θα κερδίσουν οι άλλοι διεκδικητές της πρόκρισης στο παγκόσμιο κύπελλο.
ΥΓ. Όντως, στην ομάδα του Σούλη δεν είχαν θέση οι Καρτάλης, Κάργας και Σάλιακας. Εκεί..., Μπακάκης, Μαυρίας, Παπαδόπουλος, Τζαβέλας (όχι ρε ο Κίτσος) Λημνιός, Μάνταλος και λοιποί νοματαίοι μέχρι να βγει ο ήλιος από τη Δύση...
ΥΓ2. Όταν εμείς "περηφανευόμαστε" για τις "ταλεντάρες" μας, προτάσσουμε στη βιτρίνα μας τους Τζόληδές μας. Όταν οι "κουτόφραγκοι" και λοιποί "ανίδεοι" αναφέρονται σε ταλέντο στέκονται σε "παικτάκια" σαν το νεαρό γεωργιανό που εξαιτίας του έπαθαν "σκορβούτο" ο Μαυρίας (ο ποιός;) και η υπόλοιπη ελληνική άμυνα.

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #29 στις: Πεμ 01 Απρ 2021 18:51 »
Δεν χωράει παίχτης του ΠΑΣ σε αυτήν την εθνική;Όπως δεν χωρούσε παίχτης του ΠΑΣ τα προηγούμενα χρόνια;Αλλά αυτοί είστε.

Έβλεπες τον φετινό ΠΑΣ στην αρχή έχανε τις νίκες παρότι προηγούταν.Ήξερες όμως ότι αυτή η ομάδα θα βρει κάπου την άκρη κάποια στιγμή.Γιατί το έβλεπες στο γήπεδο.Ε εδώ δεν συμβαίνει αυτό.Βασικά συμβαίνει να βλέπεις ότι δεν υπάρχει ελπίδα.Το να πανηγυρίζεις όπως ο Αρχοντίδης την δεκαετία του 80 είναι πισωγύρισμα.Όχι πρόοδος.

Αποσυνδεδεμένος vaggelis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.831
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #30 στις: Πεμ 01 Απρ 2021 19:28 »
Και όμως γίνεται να παίζει στην Εθνική ο Χάρης Μαυρίας και όχι ο Μανώλης Σάλιακας.
Ωραία αμυντική αντίδραση είχε στο γκολ που φάγαμε.

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #31 στις: Σαβ 05 Ιούν 2021 11:11 »
Βέλγιο-Ελλάδα 1-1
Η Εθνική Ομάδα πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στο "King Baudouin Stadium" των Βρυξελλών απέναντι στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, Βέλγιο και απέσπασε ισοπαλία 1-1. Ο Τοργκάν Αζάρ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 20΄ και ο Τζαβέλλας στο 66΄ πήρε την επιστροφή από κεφαλιά ψαράκι του Κ. Παπαδόπουλου που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ισοφάρισε για την Ελλάδα. 

Βέλγιο: Μινιολέ (90΄ Ματζ Σελς), Αλντερβάιρελντ (82΄ Τιέλεμανς), Ντεναγιέρ, Μπογιατά, Μενιέ, Ντεντόνκερ, Πρατ, Τοργκάν Αζάρ (74΄ Τσαντλί), Ντοκού (46΄ Μέρτενς), Ρομέλου Λουκάκου (46΄ Μπατσουαγί), Καράσκο (74΄ Τροσάρ).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (80΄ Σάλιακας), Τσιμίκας (59΄ Κούτρης), Τζαβέλας, Παπαδόπουλος, Μπουχαλάκης (69΄ Σιώπης), Γαλανόπουλος (69΄ Ζέκα), Μασούρας, Μπακασέτας (80΄ Μάνταλος), Γιαννούλης, Παυλίδης (59΄ Πέλκας).

* Ντεμπούτο στην Εθνική Ανδρών για τον Μανόλη Σάλιακα, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 80΄ στη θέση του Θανάση Ανδρούτσου.
epo.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #32 στις: Δευ 07 Ιούν 2021 19:13 »
Νορβηγία-Ελλάδα 1-2
Στο τελευταίο ματς της σεζόν η Εθνική Ομάδα νίκησε 2-1 τη Νορβηγία στο Rosaleda της Μάλαγα, κλείνοντας με θετικότατο πρόσημο το "παράθυρο" των φιλικών αγώνων του Ιουνίου. Ο Μασούρας από ωραία ασίστ του Πέλκα στο 13΄ και ο Ανδρούτσος, με το πρώτο του γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο 21', οι σκόρερ της Εθνικής. Για τους Νορβηγούς μείωσε ο Στράντμπεργκ στο 64΄.

Νορβηγία: Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Στράντμπεργκ, Άτζερ (88΄ Χάντσε Όλσεν), Μέλινγκ (69΄ Μπγιόρκαν), Μίντζο (46΄ Σόρλοτ), Μπεργκ (69΄ Άουρσνες), Θόρσμπι (46΄ Τόρσντβεντ), Έντεγκααρντ, Ζακάριασεν (46΄ Ρίερσον), Χάαλαντ.
Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Παπαδόπουλος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος (93΄ Μπακάκης), Γαλανόπουλος (57΄ Ζέκα), Μάνταλος (57΄ Μπακασέτας), Μπουχαλάκης (75΄ Σιώπης), Τσιμίκας, Μασούρας (57΄ Τζόλης), Πέλκας (75΄ Παυλίδης).
epo.gr

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.914
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #33 στις: Πεμ 02 Σεπ 2021 18:34 »
Παράθεση
Ήττα για την εθνική ομάδα πριν από τα επίσημα

Οι αμυντικές... ανορθογραφίες της Εθνικής Ελλάδας στα πρώτα λεπτά των δύο ημιχρόνων, στέρησαν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το... χαμόγελο πριν τις επίσημες αναμετρήσεις του για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέναντι σε Κόσοβο (εκτός έδρας, 5/9) και Σουηδία (στο ΟΑΚΑ, 8/9).

Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-1 από την Ελβετία σε φιλική αναμέτρηση, «πληρώνοντας» τα αμυντικά κενά στο 7΄ και το 51΄, όταν οι Στίβεν Τσουμπέρ και Ρούμπεν Βάργκας, αντίστοιχα, νίκησαν τον Βλαχοδήμο. Στο 34΄ ο Βαγγέλης Παυλίδης είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποψινή ήταν η πρώτη ήττα της Εθνικής σε φιλική αναμέτρηση από τον Οκτώβριο του 2020. Στον αντίποδα, νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Μουράτ Γιακίν στην τεχνική ηγεσία της Ελβετίας.

Η Ελβετία κατάφερε να αιφνιδιάσει την Εθνική και εκμεταλλευόμενη την ασφυκτική πίεση της άνοιξε το σκορ στο 7΄ με πρωταγωνιστή το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, Στίβεν Τσούμπερ. Ο 30χρονος εξτρέμ αξιοποίησε την ασίστ του Βίντερ και και με πλασέ με το αριστερό έγραψε το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το 25΄, όταν και η Εθνική απείλησε για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανέβασε στροφές μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και στο 34΄ έφερε το ματς στα ίσια με γκολ του Παυλίδη, μετά από παράλληλο γύρισμα του Μπακασέτα και σπόντα από τα δεξιά.

Ωστόσο, τα αμυντικά κενά, κυρίως στις αντεπιθέσεις των Ελβετών έκαναν την επανεμφάνιση τους στο 51΄, με τον Τζούμπερ να φεύγει από τα αριστερά και να τροφοδοτεί τον Βάργκας, ο οποίος πλάσαρε τον Βλαχοδήμο και διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Στον εναπομείναντα χρόνο η Ελλάδα είχε την κατοχή, κυκλοφόρησε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει νέα ισοφάριση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντι Μουνούκα (Φινλανδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάνταλος, Μαυροπάνος

Οι συνθέσεις:

ΕΛΒΕΤΙΑ: Κόμπελ, Ροντρίγκες (46΄ Λοτόμπα), Βίντμερ (46΄ Γκαρσία), Τσόμερ (45΄ Βάργκας), Σερ, Τσέσιγκερ, Τσούμπερ (64΄ Φάσναχτ), Ζακάρια, Φρόιλερ, Σο (46΄ Αμπίσερ), Σεφέροβιτς (69΄ Ζεκίρι).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (79΄ Σάλιακας), Χατζηδιάκος (65΄ Παπαδόπουλος), Μαυροπάνος, Τσιμίκας (46΄ Γιαννούλης), Μπακασέτας (65΄ Μάνταλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46΄ Σιώπης), Κούτρης, Βρουσάι, Παυλίδης (70΄ Δουβίκας).

https://filathlos.gr/podosfairo-ethniki-elladas/637388-itta-gia-tin-ethniki-omada-prin-apo-ta-episima
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.914
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #34 στις: Δευ 06 Σεπ 2021 00:15 »
Παράθεση
ΒΙΝΤΕΟ: «Εγκεφαλικό» για την Εθνική Ελλάδας

Η Εθνική ομάδα σε ένα...φτωχό πρώτο ημίχρονο κατάφερε ουσιαστικά στην πρώτη της καλή στιγμή να σκοράρει! Ο Μπακασέτας έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα στον Δουβίκα και εκείνος τελείωσε ιδανικά τη φάση δίνοντας το προβάδισμα στη «γαλανόλευκη» στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου, όπου η Ελλάδα δεν ανησύχησε ιδιαίτερα αλλά ούτε εκείνη ήταν απειλητική και δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Σημασία έχει πως τη μία φορά που το έκανε σκόραρε και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ.

Το ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με την Εθνική να μην απειλεί και να μην μπορεί να δημιουργήσει αλλά και το Κόσοβο δεν μπορούσε εκτός από κάποιες στημένες μπάλες να φτάσει στην εστία του Βλαχοδήμου. Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός που δεν είχε και πολλές επιλογές, κράτησε και στην επανάληψη την τριάδα στην άμυνα (Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης) και τους Ανδρούτσο, Τσιμίκα στα άκρα, τους Μπουχαλάκη, Σιώπη στη μεσαία γραμμή και στο τελευταίο μισάωρο πέρασε τον Μάνταλο (εκτός ο Δουβίκας) δίπλα στον Μπακασέτα και άφησε μπροστά τον Παυλίδη σε μια προσπάθειά του να κρατήσει την μπάλα η Εθνική.

Η αλήθεια είναι πως το Κόσοβο δεν ήταν απειλητικό και οι διεθνείς μας κινδύνευαν μόνο από τα δυνατά μαρκαρίσματα των παικτών του Σαλάντ που πήγαιναν...καμικάζι ειδικά στις εναέριες μονομαχίες. Βέβαια και η Εθνική δεν πήγαινε για το 2-0 (δεν έδειχνε να μπορεί κιόλας) και έπαιζε με τη...φωτιά, με το Κόσοβο στο τελευταίο δεκάλεπτο να παίζει τη γαλανόλευκη στο μισό γήπεδο! Στο 86' το σουτ του Μουρίκι πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου, ο οποίος είδε και την κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση! Η Εθνική δεν...ξύπνησε, συνέχισε να αντιμετωπίζει το Κόσοβο λες και είναι η Βραζιλία και στο 92' ο Μουρίκι με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Κίτρινες: Τζαβέλλας, Χαρντεργκιονάι, Βοϊβόντα, Χαλίμι, Βλαχοδήμος

Κόσοβο (Μπερνάρ Σαλάντ): Μούριτς, Βοϊβόντα, Ραχμάνι, Αλίτι (79' Φαζλίζι), Χαντεργκιονάι, Χαλίμι (84' Μουσλίγια), Ντρέσεβιτς, Β. Μπερίσα (79' Λασάι), Καστράτι (46’ Μπίτικι), Μουρίκι, Ράσιτσα.

Ελλάδα (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ανδρούτσος, Τσιμίκας (89' Παπαδόπουλος), Σιώπης, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Δουβίκας (63’ Μάνταλος), Παυλίδης (80' Φούντας).

https://filathlos.gr/podosfairo-ethniki-elladas/637900-binteo-egkefaliko-gia-tin-ethniki-elladas
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.914
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #35 στις: Πεμ 09 Σεπ 2021 00:06 »
Παράθεση
ΒΙΝΤΕΟ: Όσο ζει ελπίζει...

Η Εθνική ομάδα «έσπασε το ρόδι» στον 2ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ του 2022, επικρατώντας της αήττητης και «απόλυτης» έως απόψε Σουηδίας με 2-1 στο ΟΑΚΑ, χάρις στα γκολ των Μπακασέτα (62΄) και Παυλίδη (74΄), ενώ για τους Σκανδιναβούς, που μετρούσαν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, είχε μειώσει ο Κουάισον στο 81΄.

Η ομάδα του Τζον Φαν΄τ Σχιπ διατήρησε τις ελπίδες της για κατάληψη της δεύτερης θέσης καθώς μείωσε τη διαφορά από τους Σουηδούς στους 3 βαθμούς, που θα ήταν ένας αν δεν είχε δεχθεί την ισοφάριση στο Κόσοβο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το παιχνίδι πήρε εξαρχής γρήγορο ρυθμό, αφού οι Σουηδοί σπάνια παίζουν ποδόσφαιρο σκοπιμότητας και μόλις στο 3ο λεπτό είχαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν, όταν το πολύ δυνατό βολέ του Σβάνμπεργκ από τα όρια της περιοχής τράνταξε το δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Στο 12ο λεπτό ο Καράσεφ έδειξε πέναλτι για την Ελλάδα, για να πάρει εν τέλει πίσω την απόφαση μετά από (σωστή) υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ. Η ελληνική ομάδα, εν τω μεταξύ, είχε ξεπεράσει την αρχική ορμητικότητα της Σουηδίας και εφάρμοζε πολύ καλά το τακτικό πλάνο του Φαν΄τ Σχιπ, ενώ η εξέδρα, που είχε κόσμο ύστερα από πάρα πολλούς μήνες, στήριζε διαρκώς την Εθνική.

Στο 27΄ ο Τσιμίκας έκανε μια καταπληκτική ατομική προσπάθεια αλλά στην εκτέλεση η μπάλα βρέθηκε στο δεξί πόδι του κι από εκεί στην αγκαλιά του Όλσεν, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Παυλίδης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να βάλει μπροστά την Ελλάδα.

Ο διεθνής επιθετικός «χόρεψε» τον σέντερ μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίντελοφ, αλλά τελείωσε αντιστρόφως ανάλογα τη φάση, με τον Όλσεν να βγάζει εντυπωσιακά το τετ α τετ αποκρούοντας σε κόρνερ. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0, αφού στο 45΄+1 ο Ισάκ αμαρκάριστος στην περιοχή έκανε εν κινήσει σουτ, για να αποκρούσει εκπληκτικά ο Βλαχοδήμος.

Εκ διαμέτρου αντίθετο ως προς την παραγωγικότητα ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Το σκορ στο ΟΑΚΑ άνοιξε υπέρ της Εθνικής στο 62ο λεπτό με ένα γκολ προϊόν άψογης συνεργασίας δύο παικτών, σε φάση που δεν βλέπουμε συχνά στο επιθετικό ρεπερτόριο της Εθνικής: ο Δουβίκας άλλαξε έξοχα την μπάλα με τον Μπακασέτα, ο οποίος μπαίνοντας στην περιοχή των Σκανδιναβών απέφυγε τα τάκλιν δύο αμυντικών και πλάσαρε τον Όλσεν για το 1-0.

Η  «γαλανόλευκη» προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αντίπαλο μούδιασμα και δύο λεπτά αργότερα είχε τεράστια ευκαιρία για το 2-0, αλλά η κεφαλιά του Μπουχαλάκη σχεδόν άγγιξε το δοκάρι και πέρασε άουτ. Είχε όμως και την τύχη με το μέρος της, καθώς στο 67΄ η ομάδα του Γιάννε Άντερσον είχε δεύτερο δοκάρι, με πλασέ του Κλάεσον.

Στο 74΄ η ελληνική ομάδα διπλασίασε με τον Παυλίδη που δέχθηκε την ασίστ του Τζόλη, κι αφού χρειάστηκε ένα τετράλεπτο για να αποφανθεί ο ρέφερι, μέσω VAR, ότι το γκολ ήταν κανονικό.

Ακόμη κι έτσι όμως οι διεθνείς βάλθηκαν πάλι να «καρδιοχτυπήσουν» εαυτούς και κοινό με την αμυντική ολιγωρία τους, που επέτρεψε στον Κουάισον να μειώσει στο 81΄ παίρνοντας το ριμπάουντ σε απόκρουση του Βλαχοδήμου, αφού κανένας δεν πήγε εγκαίρως πάνω του.

Το «σύνδρομο του Κοσόβου» εμφανίστηκε ξανά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Φόρσμπεργκ σούταρε μέσα από την περιοχή κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα το... κεφάλι του Ζέκα απέτρεψε την ισοφάριση, κρατώντας τους πολύτιμους τρεις βαθμούς που ξαναβάζουν την Εθνική στο «κόπλο» της πρόκρισης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παυλίδης, Μπουχαλάκης - Κλάεσον, Χελάντερ

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν΄τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Παυλίδης (90΄ Βρουσάι), Δουβίκας (72΄ Τζόλης).

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάννε Άντερσον): Όλσεν, Γιόχανσον (77΄ Κραφτ), Χελάντερ (88΄ Ντάνιελσον), Λίντελοφ, Αουγκούστινσον, Όλσον, Σβάνμπεργκ (65΄ Κουάισον), Κλάεσον (77΄ Κάρλσον), Φόρσμπεργκ, Κουλουσέφσκι (88΄ Τελίν), Ισάκ.

https://filathlos.gr/podosfairo-ethniki-elladas-media-metadoseis-live/638258-binteo-oso-zei-elpizei#google_vignette
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #36 στις: Κυρ 26 Σεπ 2021 13:49 »


Πρέπει να Μιλήσουμε για το Κατάρ (κάλλιο αργά παρά ποτέ)…

Όταν στις 2 Δεκεμβρίου 2010 η ΦΙΦΑ αποφάσισε να δώσει το δικαίωμα διεξαγωγής του Μουντιάλ του 2022, στο Κατάρ οι άμεσες αντιδράσεις πολλών κατοίκων από τη Δ.Ευρώπη ήταν η σκέψη για μποϋκοτάζ.Όσα όμως κι αν έχουν συμβεί που να επιβεβαιώνουν αυτές τις σκέψεις - όπως π.χ. η έρευνα της αγγλικής εφημερίδας the Guardian για τους 6.500 νεκρούς μετανάστες εργάτες για τα έργα που αφορούν τη διεξαγωγή του Μουντιάλ - δεν έχουν συγκροτήσει κάποιο ρεύμα έμπρακτης αμφισβήτησής του. Ο αρχηγός της εθνικής Φινλανδίας, δεν κάνει λόγο για μποϋκοτάζ, προτείνει μια σειρά από θετικές ενέργειες. Είναι και στο δικό μας χέρι να τις ακολουθήσουμε

Όταν στις 2 Δεκεμβρίου 2010 η ΦΙΦΑ αποφάσισε να δώσει το δικαίωμα διεξαγωγής του Μουντιάλ του 2022, στο Κατάρ οι άμεσες αντιδράσεις πολλών κατοίκων από τη Δ.Ευρώπη ήταν η σκέψη για μποϋκοτάζ.  Όσα όμως κι αν έχουν συμβεί που να επιβεβαιώνουν αυτές τις σκέψεις – όπως π.χ. η έρευνα της αγγλικής εφημερίδας the Guardian για τους 6.500 νεκρούς μετανάστες εργάτες για τα έργα που αφορούν τη διεξαγωγή του Μουντιάλ – δεν έχουν συγκροτήσει κάποιο ρεύμα έμπρακτης αμφισβήτησής του. Υπήρξαν κάποιες συμβολικές ενέργειες από τις εθνικές ποδοσφαιρικές ομάδες, με πρώτα και κύρια αυτής της Νορβηγίας (μιας και έχει ισχυροποιηθεί ένα κύμα αντίδρασης από ποδοσφαιρικούς συλλόγους, με πρώτον αυτόν από την της Tromsø ΙL  που καλεί τη Νορβηγική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για κινήσεις μποϋκοτάζ έτσι ώστε κι αν προκριθεί η εθνική, ν΄αρνηθεί να συμμετάσχει  (εδώ το κάλεσμα: https://www.til.no/nyheter/tromso-il-calls-for-a-boycott-of-the-world-cup-2022 ) ενώ την ακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές των εθνικών Ολλανδίας, Γερμανίας & Δανίας.

Ώσπου, πριν από λίγες ημέρες στη γνωστή ιστοσελίδα the playerstribune ο Φινλανδός Tim Sparv – αρχηγός της εθνικής Φινλανδίας – δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή. Την μεταφράσαμε (κι ευχαριστούμε την Έφη Μανώτη) και την κοινοποιούμε, ελπίζοντας πως θ΄ανοίξει επιτέλους η κουβέντα (μια αγωνία που προσπαθήσαμε να εκφράσουμε σε κάποιες από τις σελίδες του τρέχοντος 41ου τεύχους μας).

 

Tim Sparv | HJK Helsinki | Φινλανδία | 6 Σεπτεμβρίου, 2021

Προς όλους τους παίκτες, προπονητές και ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

Προς όλους τους οπαδούς και δημοσιογράφους εκεί έξω.

Στην πραγματικότητα, προς όποιον απλά νοιάζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συνεχίστε να μιλάτε για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Συνεχίστε τη συζήτηση. Συνεχίστε να εκφράζετε την υποστήριξή σας στους μετανάστες εργάτες. Γράφετε, μπλογκάρετε ή τουϊτάρετε γι’ αυτούς. Δημοσιεύετε δηλώσεις. Πάρτε το λόγο. Ασκήστε περισσότερη πίεση στο Κατάρ και τη FIFA.

Γιατί; Επειδή λειτουργεί. Και οι εργάτες –πιστέψτε με- το εκτιμούν.

Τα τελευταία 2½ χρόνια έκανα ένα προσωπικό ταξίδι για να μάθω περισσότερα για την κατάσταση στο Κατάρ. Δεν είμαι ειδικός, αλλά, ως ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Φινλανδίας, γνωρίζω ότι σύντομα θα παίζω σε γήπεδα που έχουν κοστίσει ζωές εργατών. Εμείς οι παίκτες θα είμαστε το δημόσιο πρόσωπο ενός τουρνουά στο οποίο δεν έχουμε κανέναν έλεγχο. Έτσι, θέλησα να μάθω περισσότερα –έχω μιλήσει ακόμα και απευθείας με μετανάστες εργάτες. Και μπορώ να σας πω αυτό το σπουδαίο: εκτιμούν και ενθαρρύνονται από το γεγονός ότι κάποιος τους υποστηρίζει και τους εμψυχώνει.

Ξέρω ότι γράφω αυτό το άρθρο με πολλά χρόνια καθυστέρηση. Ακόμα σκέφτομαι, Αχ! Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ασχοληθεί με αυτό πριν από πέντε χρόνια; Ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε αλλάξει κάποιες από τις αποφάσεις που πάρθηκαν και να βελτιώσουμε τις συνθήκες για τους μετανάστες εργάτες.

Θα μπορούσαμε ακόμη και να έχουμε σώσει ζωές.

Γαμώτο. Ξυπνήσαμε πολύ αργά. Ξύπνησα πολύ αργά.

Μπορούμε, όμως, ακόμα να βελτιώσουμε ζωές. Μπορούμε ακόμα να διασφαλίσουμε ότι θα ληφθούν καλύτερες αποφάσεις στο μέλλον. Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να κρατήσουμε τα φώτα της δημοσιότητας στο Κατάρ. Οι οπαδοί πρέπει να μιλήσουν γι’ αυτό, οι δημοσιογράφοι πρέπει να γράψουν γι’ αυτό, οι οργανώσεις πρέπει να το επισημάνουν. Και οι παίκτες πραγματικά πρέπει να έχουν λόγο γι’ αυτό. Αυτό δεν αφορά μόνο το Κατάρ, αλλά και το πώς βλέπουμε άλλα διεθνή τουρνουά και χώρες υποδοχής.

Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο να γίνει για πολλούς λόγους. Προσωπικά, κοιμόμουνα για χρόνια. Αυτό που άλλαξε τα πράγματα ήταν όταν πήγαμε για ένα προπονητικό camp στο Κατάρ με τη Φινλανδία, τον Ιανουάριο του 2019. Ένας από τους παίκτες μας, ο Riku Riski, αρνήθηκε να ταξιδέψει για λόγους ηθικής. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που άκουσα κάποιον να απορρίπτει μια πρόταση εξαιτίας αυτού. Εντυπωσιάστηκα, αλλά επίσης ήξερα ότι ο Riku ήταν πολύ καλός τύπος –στην πραγματικότητα τώρα είναι συμπαίκτης μου στην HJK Helsinki. Άρχισα λοιπόν να σκέφτομαι, Τι δεν βλέπω εδώ;

Δεν γνώριζα τι πραγματικά συνέβαινε στο Κατάρ. Είχα την τάση να κοιτάζω τους μεγάλους οργανισμούς, όπως η FIFA, και απλά να υποθέτω ότι ξέρουν τι κάνουν. Όταν λοιπόν το πήρε το Κατάρ, ήμουν σίγουρος ότι είχαν κάνει την έρευνά τους. Σίγουρα φάνηκε λίγο περίεργο να επιλέξουν μία μικρή χώρα στην έρημο για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά στον κόσμο. Αλλά να, πιθανότατα είχαν ένα πλάνο για να βελτιώσουν την κοινωνία εκεί κάτω με κάποιο τρόπο… σωστά;

Αλλά τότε άρχισα να διαβάζω για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εκμετάλλευση των μεταναστών εργατών. Ξαφνιάστηκα. Και όμως για λίγο όλα αυτά ήταν για μένα θόρυβος στο παρασκήνιο. Γνώριζα, αλλά για κάποιο λόγο δεν ξύπνησα, δεν κατάλαβα τι πραγματικά σήμαιναν.

Υποψιάζομαι ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν με αυτό. Πολλοί ακόμα κοιμούνται.

Είχα την τάση να κοιτάζω τους μεγάλους οργανισμούς, όπως η FIFA, και απλά να υποθέτω ότι ξέρουν τι κάνουν.

Είναι τόσο εύκολο να χαθείς στις λεπτομέρειες της δικής σου ζωής. Όταν πήγαμε στο Κατάρ, ασχολούμουν συνέχεια με πολλά άλλα. Πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την ομάδα μας; Πού ήταν το καλύτερο μέρος για προπόνηση τον Ιανουάριο; Ήμουν, ξέρεις, σε εκείνη τη φούσκα. Φαίνεται τρελό το ότι, ενώ οι μετανάστες εργάτες υπέφεραν, ακόμα και πέθαιναν στο Κατάρ, εγώ ανησυχούσα για την απόσταση μεταξύ της μεσαίας γραμμής και της άμυνάς μας. Όλοι όμως έχουμε την τάση να βάζουμε τη ζωή μας σε προτεραιότητα, σωστά; Είναι ένα ένστικτο της φύσης.
Ευτυχώς ο Riku είδε τη μεγαλύτερη εικόνα. Δεδομένου ότι ο σκανδιναβικός τύπος είχε ήδη γράψει πολλά για το Κατάρ, άρχισαν να μας κάνουν ερωτήσεις.
«Γιατί είστε εδώ;»
«Γιατί δεν κάνεις το ίδιο με τον Riku;”
Είχαμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δύσκολες ερωτήσεις. Περιμένουν από εσένα να αναλύσεις τόσο ευαίσθητα θέματα on camera σαν διπλωμάτης ή πολιτικός. Κάποιοι από τους παίκτες βρέθηκαν εκεί για πρώτη φορά – ήταν ενθουσιασμένοι σαν μικρά παιδιά, απλά για να φορέσουν την εθνική φανέλα και, ξαφνικά, αναγκάστηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για μια ξένη χώρα, τους τρόπους που αντιμετωπίζει τους μετανάστες εργάτες της και το ρεκόρ καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε αυτή.
«Γνωρίζεις πόσοι μετανάστες εργάτες έχουν πεθάνει στο Κατάρ;»
Ήταν άβολο για όλους μας. Και κατάλαβα ότι δεν είχα καλές απαντήσεις. Στην πραγματικότητα, καινούριες ερωτήσεις άρχισαν να εμφανίζονται στο μυαλό μου.
Είναι όντως αυτό που πρέπει να κάνουμε;
Μήπως η παρουσία μας εδώ δίνει έμμεση υποστήριξη σε ένα καθεστώς που δεν πρέπει;
Έτσι εμείς, οι παίκτες, και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία κοιταχτήκαμε στον καθρέφτη και αποφασίσαμε να μην έχουμε άλλα camp στο Κατάρ. Αλλά ακόμα ένιωθα άβολα. Ξεκάθαρα συνέβαινε κάτι σημαντικό. Και, το ίδιο ξεκάθαρα, δεν είχα ξοδέψει αρκετό χρόνο για να το σκεφτώ.
Έτσι, για να μάθω περισσότερα, ήρθα σε επαφή με τη FIFPRO, τον οργανισμό που εκπροσωπεί περισσότερους από 65.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές παγκοσμίως. Ήταν φανταστικοί. Μου έδωσαν πολλές πληροφορίες σχετικά με τους νόμους του Κατάρ, τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις και πώς είναι στην πραγματικότητα η ζωή για τους εργάτες στη χώρα. Επίσης με βοήθησαν να κατανοήσω τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τους παγκόσμιους τίτλους. Ακούς για απλήρωτα μεροκάματα, καταχρηστικές εργασιακές σχέσεις και αδιαφορία από πολλούς εργοδότες για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί.
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι το Κατάρ απέτυχε να διερευνήσει σωστά τους θανάτους χιλιάδων μεταναστών εργατών την τελευταία δεκαετία και ότι η αδράνεια του κράτους απέκλειε την οικονομική αποζημίωση για τις οικογένειές τους. Το Φεβρουάριο, η Guardian ανέφερε ότι περισσότεροι από 6.500 εργάτες πέθαναν στο Κατάρ από την απονομή του Παγκόσμιου Κυπέλλου το Δεκέμβριο του 2010 – και αυτοί ήταν εργάτες από πέντε μόνο χώρες: την Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και τη Σρι Λάνκα. Προφανώς ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς βρέθηκε εκεί λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πώς μπορείς να διαβάζεις κάτι τέτοιο και να εξακολουθείς να νιώθεις αδιαφορία;



Τον Αύγουστο, η FIFPRO με έφερε σε άμεση επαφή με μερικούς εργάτες στο Κατάρ μέσω μιας ψηφιακής συνάντησης. Αυτή η συζήτηση πραγματικά μου άνοιξε τα μάτια. Το Κατάρ δήλωσε ότι βελτίωσε την εργασιακή του νομοθεσία. Το διαβάζεις και προχωράς, Ω! θαυμάσια! Αλλά σε εκείνη τη συνάντηση έγινε σαφές ότι αυτοί οι νόμοι δεν εφαρμόζονται πολύ καλά. Αυτό που οι εργάτες θέλουν αυτή τη στιγμή είναι να εφαρμοστούν πλήρως αυτοί οι νόμοι, με την εγγύηση ότι αυτό θα συνεχιστεί και μετά το 2022.
Είχα μία κουβέντα με μια γυναίκα που πραγματικά μπήκε στην καρδιά μου. Ήταν πολύ παθιασμένη για τη βοήθεια των συναδέλφων της, αλλά ήταν επίσης απογοητευμένη και θυμωμένη. Μου είπε ότι έπρεπε να δουλεύει 16 ώρες την ημέρα χωρίς καθόλου ρεπό. Μου είπε, επίσης, ότι αν μια εργάτρια είχε ένα παράπονο, η αστυνομία έπαιρνε πάντα το μέρος του εργοδότη. Εδώ μιλάμε για πράγματα όπως κατηγορίες για βιασμό. Αυτοί ήταν σοβαροί ισχυρισμοί και όμως αυτές οι γυναίκες δεν ακούστηκαν καν.

Αυτό ήταν βάναυσο να το ακούς. Ακόμα και με την πιο πρόσφατη θετική μεταρρύθμιση, ας μην σκεφτούμε ούτε λεπτό ότι τα πράγματα είναι ΟΚ στο Κατάρ. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος.

Η Guardian ανέφερε ότι περισσότεροι από 6.500 εργάτες πέθαναν στο Κατάρ από την απονομή του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Αφού μιλήσαμε, χάρηκα που τουλάχιστον συμμετείχα σε αυτήν τη συζήτηση. Αλλά επίσης ένιωσα ανήμπορος, επειδή θα ήθελα να κάνω πολλά περισσότερα.
Γιατί είμαι τυχερός και αυτοί οι εργάτες όχι;
Πραγματικά, ξέρεις, πιστεύω ότι η ζωή είναι ένα λαχείο. Ήμουν τυχερός να μεγαλώσω στη Φινλανδία. Οι εργάτες στο Κατάρ δουλεύουν πολύ περισσότερες ώρες από εμάς στις σκανδιναβικές χώρες, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο για εμάς να χτίσουμε μια καλή ζωή. Πήραμε το νικητήριο λαχνό.
Είναι τραγωδία να ακούμε για θανάτους και αγώνες που συνδέονται με το ποδόσφαιρο, αυτό το παιχνίδι που όλοι αγαπάμε και που υποτίθεται ότι βελτιώνει τη ζωή. Έχω ακόμα τόσες πολλές ερωτήσεις σχετικά με το γιατί η FIFA απένειμε στο Κατάρ το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πώς γίνεται μια τόσο μικρή ομάδα ανθρώπων να παίρνει μια απόφαση που επηρεάζει τη ζωή εκατομμυρίων άλλων;
Πού ήταν οι οπαδοί; Οι ποδοσφαιριστές; Οι ΜΚΟ;
Πού ήταν οι ειδικοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα;
Γιατί αγνοήθηκαν όλα αυτά τα κοινωνικά ζητήματα;
Εκτιμώ ότι από τότε άλλαξαν κάποια πράγματα στη FIFA. Πολλοί από εκείνους που ψήφισαν για το Κατάρ, εκείνοι που δωροδόκησαν και δέχτηκαν δωροδοκίες, εκδιώχτηκαν. Πριν από την απονομή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, η FIFA είπε ότι θα λάβει υπόψη τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία του περιβάλλοντος κατά τη διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας. Δημοσιοποίησε έγγραφα όπως η έκθεση αξιολόγησης υποψηφιότητας. Οπότε, φαίνεται πως ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Πραγματικά το ελπίζω.
Μπορούν όμως ακόμα να δώσουν μεγαλύτερο ρόλο σε εμάς, τους παίκτες. Είμαστε ουσιαστικά το προϊόν για το οποίο οι χώρες θέτουν υποψηφιότητα και το οποίο η FIFA πουλάει για χρυσό στους συνεργάτες της ραδιοτηλεόρασης. Αλλά δεν έχουμε λόγο για το πού παίζεται το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κανείς δεν μπαίνει καν στον κόπο να μας το πει. Το μαθαίνουμε από τις ειδήσεις των 9. Α! κοίτα, θα παίξουμε στο Κατάρ.
Είναι σαν να στεκόμαστε απ’ έξω ουρλιάζοντας σε αυτούς τους ανθρώπους: «Ει! Παρακαλώ, βάλτε μας μέσα! Αφήστε μας να ξέρουμε τι γίνεται!». Είναι τόσο απογοητευτικό.
Απλά εύχομαι να μιλούσαν περισσότεροι παίκτες γι’ αυτό.
Δεν είναι ότι εμείς, οι ποδοσφαιριστές, σιωπούμε, όπως στο παρελθόν. Έχουμε λογαριασμούς στα social media, έχουμε πλατφόρμες όπως το Players’ Tribune, έχουμε τη FIFPRO και τις τοπικές ενώσεις παικτών που μας υποστηρίζουν. Μπορούμε να δημοσιεύουμε τις σκέψεις μας όποτε θελήσουμε και, όταν το κάνουμε, τα ΜΜΕ γράφουν γι’ αυτό. Οι οπαδοί και το κοινό τις διαβάζουν. Έχουμε περισσότερη επιρροή από ποτέ –πρέπει απλά να τη χρησιμοποιήσουμε.
Δεν περιμένω πάρα πολλοί νέοι παίκτες να κάνουν το βήμα προς τα εμπρός. Είναι δύσκολο για έναν δεκαεπτάχρονο να βγει από το σχολείο για να παίξει μπροστά σε 50.000 κόσμο. Τους πετάμε στο κλουβί με τα λιοντάρια και ελπίζουμε να επιβιώσουν, κάτι το οποίο είναι τρέλα. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αρκετά να αντιμετωπίσουν με την κατάσταση ως έχει.
Επίσης, σέβομαι ότι δεν θέλει ο κάθε ποδοσφαιριστής να τοποθετηθεί γι’ αυτά τα θέματα. Ένα μέρος του αποδυτηρίου θα θέλει πάντα να μείνει στο ποδόσφαιρο.

Έπειτα, υπάρχουν οι συνέπειες. Όλοι ξέρουμε ότι αν παίκτης μιλήσει για την πολιτική ορισμένων χωρών, αυτός ή αυτή μπορεί να μπλέξει. Μπορεί να μην έχει καν να κάνει με τους ιδιοκτήτες ή τους διευθυντές. Μπορεί να έχει να κάνει με έναν μεγάλο χορηγό του οποίου θίχτηκαν τα συμφέροντα. Προσωπικά, ποτέ δεν αντιμετώπισα τέτοιο ζήτημα, επειδή έχω παίξει σε πολύ λογικές ομάδες, αλλά γνωρίζω παίκτες που ξέρουν ότι θα έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα αν μιλήσουν για θέματα όπως το Κατάρ. Φοβούνται.
Πάντα θα υπάρχει αντίκτυπος, ό,τι κι αν κάνεις. Όταν η εθνική ομάδα της Φινλανδίας γονάτισε [ΣτΜ. συμβολικά ως διαμαρτυρία για το ρατσισμό], δέχτηκα περισσότερη κακοποίηση από ποτέ στο Twitter. Αλλά δεν με ενόχλησε πραγματικά, γιατί γονατίσαμε ως μέρος μιας αντιρατσιστικής καμπάνιας και ήταν σημαντικό ότι συμμετείχαμε. Γνωρίζω ότι η πλειοψηφία των Φινλανδών το υποστήριξε. Αν ένα μικρότερο μέρος της φινλανδικής κοινωνίας διαφώνησε, ας είναι!
Οπότε, θα ήθελα να ενθαρρύνω και άλλους παίκτες να είναι γενναίοι. Το Κατάρ δεν είναι καν πολιτικό θέμα, είναι ανθρωπιστικό. Αν μη τι άλλο, τονίστε το. Φέρτε το στην προσοχή των ανθρώπων.
Το να λες κάτι είναι πολύ καλύτερο από το να μην πεις τίποτα.

Έχουμε περισσότερη επιρροή από ποτέ –πρέπει απλά να τη χρησιμοποιήσουμε.

Ξέρεις, αισθάνομαι ότι εμείς στην Ευρώπη υστερούμε συγκριτικά με τις Η.Π.Α. όσον αφορά τον ακτιβισμό των παικτών. Αυτό που έκαναν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και η Μέγκαν Ραπίνο, θα ήθελα να το δω περισσότερο κι εδώ, ειδικά από τα μεγάλα ονόματα. Είμαι απλά ένας άγνωστος από τη Φινλανδία. Φαντάσου αν όλοι μας ξεκινούσαμε να μιλάμε για θέματα όπως το Κατάρ και όχι μόνο.
Καταλαβαίνουμε πόση δύναμη έχουμε ως ποδοσφαιριστές; Θα ήταν σίγουρα μια αλλαγή στο παιχνίδι.
Πρέπει να χειροκροτήσω τον Μάρκους Ράσφορντ. Είναι τόσο νέος – ήμουν μωρό όταν ήμουν στην ηλικία του – αλλά ήδη έχει αλλάξει τη χώρα του. Πριν ήταν ένας superstar. Τώρα έχει γίνει σύμβολο. Ελπίζω ότι οι παίκτες θα τον βλέπουν και θα προχωρούν: Δεν πρέπει να κάνω κι εγώ περισσότερα;
Είναι ακόμα και ο τερματοφύλακας της Ουγγαρίας, ο Πέτερ Γκουλάτσι, ο οποίος τάχθηκε κατά του ουγγρικού νόμου που ουσιαστικά απαγόρευε στα ΛΟΑΤ ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά. Ήξερε ότι επρόκειτο να επικριθεί από πολλούς ανθρώπους –όπως κι έγινε – αλλά το έκανε ούτως ή άλλως. Αυτό για εμένα δείχνει προσωπικότητα και θάρρος.

Συζητάμε τι μπορούμε να κάνουμε στο camp της Φινλανδίας. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η λύση τώρα είναι το μποϊκοτάζ. Δεν θα επέφερε καμία θετική αλλαγή για τους εργάτες στη χώρα – μάλλον το αντίθετο. Κάποιοι άνθρωποι θα πουν ότι δεν κάνουμε αρκετά και αυτό είναι μια δίκαιη γνώμη. Έχεις πάντα αυτή τη φωνή να σου λέει, θα έπρεπε να κάνω περισσότερα.

Αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Το Μάρτιο, η φινλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσε μια ανοικτή επιστολή μαζί με πέντε άλλες σκανδιναβικές ομοσπονδίες ζητώντας από τη FIFA να θέσει επί τάπητος την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ στο συνέδριό της. Πριν από πέντε ημέρες, οι έξι ομοσπονδίες έστειλαν άλλη επιστολή ζητώντας από τη FIFA να διασφαλίσει ότι το Κατάρ θα διερευνήσει σωστά τους χιλιάδες θανάτους που ανέφερε η Αμνηστία. Η Νορβηγία φόρεσε φανέλες που απαιτούσαν το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το ίδιο έκανε και η Δανία, η Γερμανία και η Ολλανδία. Αυτοί είναι ισχυροί αθλητές που παίρνουν θέση ζωντανά στην prime-time της τηλεόρασης. Είναι το είδος των ανθρώπων που χρειαζόμαστε.
Νομίζω ότι τώρα περισσότερες ομάδες σκέφτονται, Τι μπορούμε να κάνουμε; Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από το να κερδίζουμε απλά ποδοσφαιρικούς αγώνες; Μπορούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που δεν είναι τόσο προνομιούχοι όσο εμείς;

Ας μην ξεχνάμε τι θα συμβεί μετά το τουρνουά. Η FIFA μιλάει για χειροπιαστές αλλαγές, οπότε θα καταργηθεί για πάντα το σύστημα Καφάλα; Θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις σε όλη τη χώρα και μετά το 2022; Θα αποκτήσουν τα βασικά τους δικαιώματα οι εργαζόμενοι; Κανονικά οι άνθρωποι ξεχνούν τη χώρα υποδοχής μόλις τελειώσει το τουρνουά. Αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί εδώ.
Πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει τώρα. Ας αφυπνίσουμε τους ανθρώπους. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη Φινλανδία που δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στο Κατάρ.

Η κυβέρνηση του Κατάρ διαβάζει αυτές τις ιστορίες; Επηρεάζονται; Νομίζω πως ναι. Έχουν ήδη αλλάξει τους νόμους τους και αυτό δεν θα συνέβαινε χωρίς της πολιτική πίεση που τους έχει ασκηθεί. Αν συμμετέχουν περισσότεροι παίκτες και εθνικές ομάδες θα ενισχύσουμε την κληρονομιά και τον κοινωνικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει το τουρνουά στο Κατάρ. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό.
Όταν μίλησα με τους εργάτες, ήταν πολύ χαρούμενοι που εμπλακήκαμε. Επανέλαβαν ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε θόρυβο γι’ αυτό, να συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά τους ως εργαζόμενους και ως ανθρώπους.
Θα ήθελα, λοιπόν, να ενθαρρύνω κάθε παίκτη που συμμετέχει σε αυτά τα προκριματικά τουλάχιστον να σκεφτεί πώς αντιμετωπίζονται οι μετανάστες εργάτες και πώς επηρεάζονται οι οικογένειές τους. Σκεφτείτε το προνόμιο που έχουμε ως παίκτες και τη δύναμη των πλατφορμών μας. Αυτοί οι εργάτες δεν έχουν το ίδιο προνόμιο, αλλά εμείς μπορούμε να τους υποστηρίξουμε λέγοντας τις ιστορίες τους και υψώνοντας τις φωνές μας μαζί τους.
Εάν μπορείτε να βρείτε το θάρρος, ενημερωθείτε, εμπλακείτε και μιλήστε. Μιλήστε σε έναν δημοσιογράφο, γράψτε ένα tweet, ποστάρετε κάτι στο Instagram. Επικοινωνήστε με τους εκπροσώπους των εργατών, τις οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή το σωματείο που ανήκετε και ρωτήστε πώς μπορείτε να βοηθήσετε να υπάρξει αντίκτυπος για τους εργάτες στο γήπεδο.
Ίσως κάποιοι άνθρωποι να συμπεριφερθούν άσχημα επειδή ύψωσες τη φωνή σου –ίσως να το έκαναν ούτως ή άλλως. Ίσως θα έχεις να απαντήσεις σε κάποια email και μερικές κλήσεις.

Αλλά όταν γραφτεί η ιστορία αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα βρίσκεσαι στη σωστή πλευρά.
humbazine.gr

Αποσυνδεδεμένος echo

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.008
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #37 στις: Τετ 06 Οκτ 2021 19:26 »
Από filathlos.gr :

Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση οι παίκτες της Γουινέα-Μπισάου, κατηγορούν το Μαρόκο! (ΦΩΤΟ)
06/10/2021

Σκηνές άπειρου κάλους διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στο ποδόσφαιρο της Αφρικής! Αρκετοί ποδοσφαιριστές της Γουινέας-Μπισάου βρίσκονται στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να εξαπολύει επίθεση στους Μαροκινούς πως τους δηλητηρίασαν στο χθεσινό δείπνο, λίγες ώρες πριν το ντέρμπι πρωτιάς του ομίλου για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο η ομάδα της Γουνιέα-Μπισάου είχε δείπνο, ωστόσο ένα τέταρτο αργότερα άρχισαν τα συμπτώματα στους ποδοσφαιριστές και στο επιτελείο. Διάρροια, εμετοί και έντονοι στομαχόπονοι, με το επιτελείο και τους 25 παίκτες της αποστολής να είναι άρρωστοι.

«Κάτι μας έβαλαν στο φαγητό στο δείπνο. Δεκαπέντε λεπτά από τη στιγμή που φύγαμε από το τραπέζι, παίκτες και επιτελείο άρχισαν να έχουν έντονους στομαχόπονους. Άλλοι είχαν διάρροια, άλλοι στομαχόπονους και πήγαμε στο νοσοκομείο», ανέφεραν μέλη της ομάδας.

«Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν πρόκειται να στείλω τους παίκτες μου στο γήπεδο, θα ήταν εγκληματικό αν το κάνω αυτό από τη μεριά μου», είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κάρλος Τεϊσέιρα.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μαρόκο αρνείται κάθε ανάμειξη και κατηγορία, ενώ αρνείται και την αλλαγή ημέρας του αγώνα που θα διεξαχθεί σήμερα το βράδυ (22:00). Την ίδια ώρα, η ομοσπονδία της Αφρικής (CAF) ανακοίνωσε πως το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά και δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή, λέγοντας πως μόλις 6 παίκτες και όχι οι 25 της αποστολής είναι άρρωστοι, οπότε η Γουινέα-Μπισάου μπορεί να παραταχθεί. Μένει να φανεί και η αντιμετώπιση της ομοσπονδίας των φιλοξενούμενων και αν θα κατέβει ή όχι στο ματς.

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.914
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #38 στις: Σαβ 09 Οκτ 2021 23:00 »
Παράθεση
Δύο γκολ στο φινάλε και ελπίζει η Ελλάδα

Το εύστοχο πέναλτι του αρχηγού Τάσου Μπακασέτα στο 90ό λεπτό και το εξαιρετικό γκολ του Δημήτρη Πέλκα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρισαν ένα υπέρ-πολύτιμο «διπλό» στην Εθνική Ελλάδας επί της Γεωργίας με 2-0 στο «Batumi Stadium» στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και διατήρησαν «ζωντανό» το στόχο της 2ης θέσης του 2ου ομίλου που οδηγεί στα μπαράζ. Η «γαλανόλευκη» ομάδα παρέμεινε στο -3 από τη Σουηδία και πλέον θα πάει την Τρίτη (12/10) στη Στοκχόλμη για «τελικό» κόντρα στους Σκανδιναβούς.

Μετά από ένα «μουδιασμένο» ξεκίνημα, η Εθνική Ομάδα άρχισε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 11ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν από ωραία «κομπίνα» σε εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Μασούρα που έκανε σέντρα-σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Τζαβέλλας δεν πρόλαβε να απλώσει το πόδι του για να κάνει το 1-0.

Ένα λεπτό αργότερα από πολύ ωραία συνεργασία των Μπουχαλάκη-Τσιμίκα και σέντρα του τελευταίου, ο Μπακασέτας έκανε σουτ στην κίνηση, ο Λόρια απέκρουσε και ο Ανδρούτσος γύρισε προς τον Παυλίδη που σκόραρε. Έπειτα από υπόδειξη του VAR όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς η μπάλα είχε περάσει την τελική γραμμή (κόρνερ) μετά την απόκρουση του Λόρια.

Στο 25’ το μακρινό σουτ του Κακαμπάτζε βρήκε σε ετοιμότητα τον Βλαχοδήμο που απέκρουσε στη γωνία του, ενώ στο 29’ το φάουλ του Μπακασέτα αποκρούστηκε από το κεφάλι του Κοτσολάβα -ενώ είχε πάρει πορεία προς το τέρμα- κι έφυγε κόρνερ.

Η πίεση της ελληνικής ομάδας συνεχίστηκε και στο 40’ είχε ακόμη μία τελική με το σουτ του Μασούρα έξω από την περιοχή και την ασταθέστατη απόκρουση του Λόρια σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φαν’τ’ Σιπ αποφάσισε να αποσύρει στον πάγκο τον μοναδικό καθαρό φορ Παυλίδη, περνώντας τον Πέλκα δίπλα στον Μασούρα ο οποίος ανέλαβε ρόλο «ψευτοεννιαριού», ωστόσο η εικόνα της Ελλάδας μεσοεπιθετικά δεν βελτιώθηκε.
 
Στο 67’ ο διαιτητής Ρούμσας «χαρίστηκε» σε πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Κανκάβα πάνω στον Μπακασέτα, μολονότι έπεσε πάνω του με τα δύο πόδια, δείχνοντάς του μόνο την κίτρινη, αντί για κόκκινη κάρτα.

Στο 88’ ο Τζόλης έκανε πολύ ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά πλασάροντας άουτ, όμως ο διαιτητής αμέσως μετά με υπόδειξη του VAR «γύρισε» τη φάση πίσω και υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Γκλορμπελίτζε από κεφαλιά του Μαυροπάνου, λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Ο Τάσος Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, κάνοντας το 1-0 για την Ελλάδα με το 5ο του τέρμα με τη «γαλανόλευκη» φανέλα. Στις καθυστερήσεις, η οξυδέρκεια του Δημήτρη Πέλκα που έκλεψε την μπάλα έξω απ’ την περιοχή των Γεωργιανών, οδήγησε στο 2-0 για την Ελλάδα, μετά το εξαιρετικό πλασέ του Έλληνα μεσοεπιθετικού που «κρέμασε» τον Λόρια.

Διαιτητής: Ντονάτας Ρούμσας (Λιθουανία)
Κίτρινες: Κανκάβα, Αμπουρτζάνια, Γκλορμπελίτζε - Σιώπης, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Μπακασέτας

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Λόρια, Κακαμπάτζε, Κοτσολάβα, Ντβάλι, Γκλορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια (90’+2’ Νταβιτασβίλι), Λομπανίτζε (90’+2’ Κβιλιτάια), Τσακβεντάτζε (60’ Γκβίλια), Κβαρατσκέλια, Μικετάντζε (60’ Οκριασβίλι).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Σιώπης (85’ Μάνταλος), Μπουχαλάκης, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Μασούρας (78’ Τζόλης), Παυλίδης (46’ Πέλκας).

https://filathlos.gr/podosfairo-mundial-ethniki-elladas/642629-binteo-dyo-gkol-sto-finale-kai-elpizei-i-ellada
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος PASiopulo

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.360
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #39 στις: Κυρ 10 Οκτ 2021 10:04 »
Πόσο πέρα βρέχει είναι οι δημοσιογράφοι. Αναρωτιέμαι αν ο συγκεκριμένος είδε έστω τα στιγμιότυπα του αγώνα. Εξαιρετικό πλασε του πελκα λέει που κρέμασε τον τερματοφυλακα. Ο πελκας στην πραγματικότητα άνοιξε το κοντρολ και μόλις τον έφτασε ο αμυντικός σούταρε όπως να ναι και η μπάλα κόντραρε και πήρε φύλοκρεμαστή τροχιά εντελώς κατά τύχη. Τώρα θα πείτε τι σημασία έχει άλλα τελοσπαντων.

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.914
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #40 στις: Κυρ 10 Οκτ 2021 11:04 »
Κωλοφαρδία εποχής Ρεχάγκελ.

Άθλια εμφάνιση, χωρίς σέντερ φορ όλο το 2ο ημίχρονο και με 3 στοπερ με τη Γεωργία ενώ διεκδικεί νίκη και μόνο.
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος dk

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.986
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #41 στις: Δευ 11 Οκτ 2021 06:39 »
Κωλοφαρδία εποχής Ρεχάγκελ.
Στη Σουηδία θα φανεί ... με ένα κωλόφαρδο διπλό γινόμαστε φαβορί για τη 2η θέση!
Το ελάχιστο που απαιτείται βαθμολογικά για να έχουμε ελπίδες έστω και για 2οι είναι να πάρουμε 7 πόντους στα 3 παιχνίδια:
Σουηδία εκτός, Ισπανία εντός, Κόσσοβο εντός
Πρόβλεψή μου ότι θα τσιμπήσουμε 2 ισοπαλίες συνολικά (και ασφαλώς από τα 3 το μακρύτερο)

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.914
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #42 στις: Τετ 13 Οκτ 2021 00:10 »
Παράθεση
Γκίνια και λάθη οδήγησαν την εθνική ομάδα στην ήττα από τη Σουηδία

Η μπάλα πούλησε την Εθνική ομάδα και οι γκάφες στην άμυνα την αποτελείωσαν. Δυο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο και δυο γκέλες των στόπερ στο δεύτερο έδωσαν τη νίκη με  2-0 στη Σουηδία που μας αφήνει ουσιαστικά εκτός Μουντιάλ του Κατάρ.

Για κάτι λιγότερο από μία ώρα αγώνα, φαινόταν πως η Ελλάδα θα έβρισκε τον τρόπο να.. αποδράσει από τη «Friends Arena» με μια ακόμη ιστορική εκτός έδρας νίκη που θα της επέτρεπε να πάρει κεφάλι για τη δεύτερη θέση του ομίλου. Τελικά... βρήκε τον τρόπο να χάσει ένα ματς στο οποίο κυριαρχούσε πλήρως, στο οποίο είχε δύο δοκάρια και 2-3 ακόμη καλές ευκαιρίες και στο οποίο η Σουηδία δεν ήξερε που πατούσε και πού βρισκόταν...

Η Εθνική μας ομάδα όμως δεν μετουσίωσε σε προβάδισμα την τρομερή τακτική αφέλεια των Σκανδιναβών που παρατάχθηκαν σαν να έπαιζαν κόντρα σε Γιβραλτάρ ή Άγιο Μαρίνο. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν αμέσως τα δυο δικά της τραγικά αμυντικά λάθη στο δεύτερο ημίχρονο και με τα γκολ των Φόρσμπεργκ και Ίσακ πήραν τη νίκη με 2-0. 

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, το πρώτο ημίχρονο της Εθνικής στη Σόλνα ήταν πιθανότατα το καλύτερό της στην εποχή Φαν Σιπ. Από το πρώτο πεντάλεπτο, όταν είχε ήδη πατήσει σε 2-3 περιπτώσεις με αξιώσεις την περιοχή της Σουηδίας, φάνηκε η διάθεση της γαλανόλευκης να καταθέσει την ψυχή της επί χόρτου ώστε να πάρει τη νίκη που θα της επέτρεπε να ξαναμπεί για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Με καλές συνεργασίες στα χαφ, ψύχραιμες μεταβιβάσεις, καλές πρώτες επαφές με τη μπάλα και πολλά τρεξίματα στο χώρο, η Ελλάδα κατάφερε να στείλει από νωρίς το μήνυμα στους Σκανδιναβούς ότι δεν θα είχαν εύκολο βράδυ, όπως ξεκάθαρα φάνηκε ότι περίμεναν.

Οι διεθνείς μας πίεσαν ψηλά στο γήπεδο και επέτρεψαν ελάχιστο χρόνο στον αντίπαλο με τη μπάλα στα πόδια χωρίς την ανάσα τους στο... σβέρκο. Την ίδια ώρα, παρότι η Σουηδία χρειαζόταν μια απλή ισοπαλία για να σφραγίσει τη 2η θέση, έβγαζε αδικαιολόγητα πολλούς παίκτες στην επίθεση αφήνοντας ταυτόχρονα και τα δύο στόπερ της πάρα πολύ ψηλά στο γήπεδο σαν να... προκαλεί την Ελλάδα να την πληγώσει στην αντεπίθεση με γρήγορο τρανζίσιον και 2-3 σωστές πάσες που θα έσπαγαν την πίεση των γηπεδούχων. Όπως και συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις.

Η άψογη αυτή τακτική της Ελλάδας σε συνδυασμό την αποτελεσματικότητά της στην τελική πάσα, αλλά και το γεγονός ότι οι Σουηδοί ήταν εξαιρετικά φλύαροι με τη μπάλα, οδήγησαν στο στατιστικό του ημιχρόνου που έδειχνε μόλις μία τελική για τους γηπεδούχους και 7 για την Εθνική μας. Και από αυτές τις 7 οι δύο ήταν κλασικές ευκαιρίες, ενώ άλλες δύο θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν βρει στόχο. Στο 2' ο Μασούρας βρέθηκε μέσα στην περιοχή όμως σούταρε λίγο άουτ, στο 21' είχε δοκάρι στο τετ-α-τετ που τον έβγαλε ο Μπακασέτας, ενώ στο 35' από πάσα του Μπουχαλάκη αυτή τη φορά, σούταρε πάνω στον Όλσεν.

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έγινε δημιουργός με τη σέντρα του 39', με τον Παυλίδη αυτή τη φορά να «σημαδεύει» το οριζόντιο δοκάρι με την κεφαλιά του. Την ίδια ώρα, οι Σουηδοί είχαν μονάχα ένα αδιάφορο σουτ που καθάρισε ο Βλαχοδήμος. Ήταν καθαρά θέμα τύχης που δεν ήταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, απέναντι σε μια Ελλάδα που τους νίκησε κατά κράτος σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού και είχε δύο δοκάρια!

Τίποτα δεν έδειχνε να αλλάζει στο δεύτερο ημίχρονο αφού η Ελλάδα συνέχιζε να ελέγχει το ματς, ενώ η Σουηδία απείλησε σοβαρά για πρώτη φορά μονάχα μετά από ένα ατομικό λάθος στην άμυνα και τον Βλαχοδήμο να καθαρίζει το σουτ του Κουάεσον στο 56'. Δύο λεπτά μετά, ένα ακόμη όμως εγκληματικό λάθος, αυτή τη φορά από τον Ντίνο Μαυροπάνο που μάρκαρε πάρα πολύ άτσαλα τον Ισάκ μέσα στην περιοχή, έδωσε στη Σουηδία την ευκαιρία να προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα, με το εύστοχο πέναλτι του Φόρσμπεργκ στο 59'.

Το γκολ αυτό φάνηκε να αποδιοργανώνει πλήρως την Εθνική ομάδα, να της χαλάει το μυαλό και κάπου εκεί όλα τα καλά που είχε κάνει στο ματς αυτό, πήγαν περίπατο. Στο 69' ένα ακόμη...τριπλό αμυντικό λάθος, έβγαλε τον Ισάκ φάτσα με το ελληνικό τέρμα και δεν δυσκολεύθηκε να σημειώσει το  2-0 που δυστυχώς για την Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε την... σεμνή τελετή με έναν τρόπο απολύτως κυνικό και επίπονο. Ως το φινάλε, παρά τις αλλαγές του Φαν  Σιπ, ήταν ξεκάθαρο πως δεν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι. Επί της ουσίας η Ελλάδα δεν απείλησε ξανά και οι Σουηδοί τελείωσαν το ματς με τη μπάλα στα πόδια επί σχεδόν 20 λεπτά...

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Κραφτ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Όλσον, Φόρσμπεργκ (87' Μ. Όλσον), Έκνταλ (81' Καγιούστε), Κλάεσον (82' Σβάνμπεργκ), Κουάεσον (87' Γκιόκερες), Ίσακ.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Γιαννούλης (84' Λημνιός), Μπουχαλάκης, Σιώπης (71' Πέλκας), Μπακασέτας, Μασούρας (71' Τζόλης), Παυλίδης (75' Δουβίκας).

https://filathlos.gr/podosfairo-mundial-ethniki-elladas/643064-binteo-gkinia-kai-lathi-odigisan-tin-ethniki-omada-stin
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #43 στις: Κυρ 14 Νοέ 2021 16:28 »
Ελλάδα - Ισπανία 0-1: Αδοξο «αντίο»! (vids)


Η Ελλάδα αποχαιρέτισε και τυπικά το πλάνο για το Μουντιάλ του Κατάρ, καθώς ήταν κατώτερη των απαιτήσεων του αγώνα με την Ισπανία κι έχασε 1-0, με ένα πέναλτι που αμφισβητήθηκε. Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον το Κυριακάτικο ματς με το Κόσοβο.

Έτσι ξεκίνησαν
Η Ελλάδα παρατάχθηκε από τον Τζον Φαν΄τ Σχιπ με διάταξη 3-4-3. Ο Βλαχοδήμος ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Ο Τσιμίκας αριστερός στόπερ, ο Γούτας δεξιός και ο Τζαβέλλας στη μέση. Τη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής κάλυψε ο Ανδρούτσος, την αριστερή ο Γιαννούλης, αμυντικοί μέσοι ήταν οι Σιώπης και Μπουχαλάκης. Ο Παυλίδης ξεκίνησε στη γραμμή κρούσης, ο Μάνταλος κινούνταν αριστερά στην επίθεση και ο Μασούρας δεξιά.

Ο Λουίς Ενρίκε επέλεξε το 4-3-3 για την Ισπανία με τον Ουνάι Σιμόν κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά αγωνίστηκαν οι Καρβαχάλ, Ινίγκο Μαρτίνεθ, Λαπόρτ και Γκαγιά. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή απαρτιζόταν από Γκάβι, Ρόδρι και Κόκε, ενώ η επίθεση από Ντε Τομάς, Μοράτα και Σαράμπια.

Η απειλή με Ντε Τομάς και το γκολ-οφσάιντ του Μασούρα
Η Ισπανία μπήκε στο γήπεδο για να κυριαρχήσει από το ξεκίνημα. Όλοι οι παίκτες της Εθνικής ήταν κλεισμένοι στο μισό γήπεδο, αφοσιωμένοι στο να καταστρέψουν το επιθετικό παιχνίδι των αντιπάλων και παρακολουθούσαν τους Ίβηρες να κυκλοφορούν τη μπάλα. Αρκετά γρήγορα ο Φαν'τ Σχιπ έδωσε εντολή στον Μασούρα να περάσει στην κορυφή και ο Παυλίδης δεξιά. Στο 21' ο Ανδρούτσος πέταξε τη μπάλα στον Μασούρα, ο οποίος έφυγε στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή, σούταρε και σκόραρε, αλλά είχε φύγει από αντικανονική θέση.

Η πρώτη φορά που η ελληνική ομάδα ένιωσε για τα καλά τη «Ρόχα» ήταν στο 17', όταν ο Ντε Τομάς, που έκανε ντεμπούτο, προτίμησε να ντριμπλάρει τον Γούτα και όχι να εκτελέσει παρότι ήταν σε θέση βολής. Ο αμυντικός της Σίβασπορ που επίσης έκανε ντεμπούτο σταμάτησε τον επιθετικό της Εσπανιόλ. Στο 23' ήταν η σειρά του Τζαβέλλα να σταματήσει με τάκλιν του σουτ του Ντε Τομάς από κοντά.

Το αμφισβητούμενο πέναλτι της Ισπανίας
Η Ισπανία κέρδισε πέναλτι στο 24' το οποίο σήκωσε μπόλικη συζήτηση. Ο Σαράμπια εκτέλεσε κόρνερ, ο Λαπόρτ έσπρωξε τον Μασούρα στον αέρα και πήρε την κεφαλιά. Η μπάλα στρώθηκε μπροστά στον Ινίγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος στην προσπάθειά του να κερδίσει την κατοχή και να δημιουργήσει ή να εκτελέσει, βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Γιαννούλη. Ο Μαρτσίνιακ καταλόγισε πέναλτι, η φάση ελέγχθηκε στο VAR, η απόφαση του Πολωνού δεν άλλαξε και στο 26' ο Σαράμπια έγραψε το 0-1 (πρώτο γκολ με πέναλτι της Ισπανίας ύστερα από πέντε διαδοχικά χαμένα).

Στο 28' η κατοχή ήταν 72% υπέρ των φιλοξενούμενων, τη στιγμή που μετά το 30' ο Φαν'τ Σχιπ άλλαξε τη διάταξη σε 3-5-2, περνώντας τον Μασούρα δίπλα στον Παυλίδη και τον Μάνταλο στον άξονα. Η εικόνα όμως παρέμενε η ίδια. Η Ισπανία είχε διαρκώς τη μπάλα στα πόδια και στο 36' έγινε η καλύτερη ευκαιρία της «Ρόχα», όταν ο Βλαχοδήμος «έβγαλε» με τον ώμο το τετ α τετ του Μοράτα. Το 45λεπτο έκλεισε με την Ισπανία να μετρά σχεδόν 500 πάσες (124 η Ελλάδα) και κατοχή 74%.

Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε

Ο Φαν'τ Σχιπ πραγματοποίησε δύο αλλαγές στο 46', αλλά αλλαγές προσώπων όχι και διάταξης (παρέμεινε το 3-5-2). Τζόλης αντί Μασούρα και Δουβίκας αντί Παυλίδη. Οι νεοεισελθόντες συνεργάστηκαν στο 54' στην πρώτη υποψία φάσης για την Ελλάδα, όταν το σουτ του Τζόλη μέσα από την περιοχή κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά ο Λουίς Ενρίκε άλλαξε τους παρτενέρ του Μοράτα, ρίχνοντας στο ματς Όλμο και Ροντρίγκο (μπήκαν στις θέσεις των Σαράμπια και Ντε Τομάς). Η Ελλάδα με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ναι μεν είχε αναθαρρήσει, είχε πάρει κάμποσα μέτρα, όχι όμως πως ζόρισε και καθόλου την άμυνα της Ισπανίας, η οποία κρατούσε εύκολα το προβάδισμα.

Μετά την είσοδο του Λημνιού στη θέση του Γιαννούλη στο 67', η Εθνική έπαιξε με 4-2-3-1. Ο Τζόλης στο δεξί φτερό, ο Λημνιός στο αριστερό, ο Μάνταλος πίσω από τον Δουβίκα. Την ώρα που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειχνε ότι κάτι ουσιαστικό μπορεί να κάνει στην επίθεση, ο Ενρίκε πέρασε στον αγώνα τον Μπουσκέτς αντί του Γκάβι. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε σχέση η ελληνική ομάδα του δευτέρου ημιχρόνου με εκείνη του πρώτου. Τόσο ο Τζόλης όσο και ο Λημνιός, αλλά και ο Δουβίκας, «έβγαλαν» ζωντάνια και διάθεση. Μη έχοντας κάτι να χάσει ο Φαν'τ Σχιπ, έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο του Πέλκα αντί του Μπουχαλάκη στο 78'.

Βέβαια, παρά την καλύτερη εικόνα, η «γαλανόλευκη» αδυνατούσε να απειλήσει την εστία του Σιμόν. Μια κεφαλιά του Τζαβέλλα μετά από χτύπημα φάουλ του Τσιμίκα στο 79' πέρασε αρκετά μέτρα έξω. Ο μπακ της Λίβερπουλ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του από τη στιγμή που σταμάτησε να είναι τρίτος στόπερ, αλλά αυτό δεν αρκούσε. Σοβαρό παιχνίδι έκανε ο Τζαβέλλας, ο οποίος στο 83' με τάκλιν σταμάτησε το σουτ του Ροντρίγκο.

MVP: Όσο έπαιξε ο Γκάβι, ήταν απολαυστικός. Η στατιστική του όσο αγωνίστηκε ήταν εντυπωσιακή. Αποκορύφωμα οι 40 στις 40 πάσες. Μιλάμε για τον χαφ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος δεν είχε γεννηθεί όταν η Εθνική μας του 2004 κατέκτησε το Euro.

Στο ύψος του: Τόσο ο Τζαβέλλας όσο και ο Γούτας ήταν εξαιρετικοί στα μετόπισθεν. Έκαναν καίριες επεμβάσεις για να αποτρέψουν τους Ισπανούς από το να φτάσουν σε περισσότερες τελικές.

Αδύναμος κρίκος: Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε το ματς η Εθνική ήταν ιδιαίτερα φοβικός. Για την ακρίβεια, σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι Έλληνες διεθνείς απλά έμεναν πίσω και περίμεναν τους Ισπανούς. Ίσως να έπρεπε να μην δείξει αυτή τη διάθεση το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, προφανώς κατόπιν οδηγίας του Φαν'τ Σχιπ, ο οποίος όμως σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, τούτη τη φορά έδειξε πολύ πιο γρήγορα αντανακλαστικά στην προσπάθειά του να αλλάξει εικόνα στην ομάδα του.

Η «γκάφα»: Ο Ινίγκο Μαρτίνεθ, ο παίκτης που υπέπεσε σε πέναλτι στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, αυτή τη φορά το κέρδισε στο ΟΑΚΑ. Ο Δημήτρης Γιαννούλης θα μπορούσε να αποφύγει το μαρκάρισμα αυτό στον Ισπανό στόπερ.

Το «στραγάλι»: Ο Πολωνός διαιτητής Σιμόν Μαρτσίνιακ και εκείνοι του VAR (Tomasz Kwiatkowski - Marcin Borkowski) είδαν ότι στη φάση του πέναλτι δεν προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Λαπόρτ στον Μασούρα. Πρόκειται για τη φάση που έκρινε την αναμέτρηση και που σίγουρα σήκωσε συζήτηση.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η Ελλάδα ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Η Ισπανία διαθέτει καλύτερους παίκτες και παρότι δεν ενθουσίασε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, έκανε το χρέος της με αυτό το 0-1.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Φαν'τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Γούτας, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Σιώπης, Μπουχαλάκης (78' Πέλκας), Μάνταλος, Γιαννούλης (67' Λημνιός), Μασούρας (46' Τζόλης), Παυλίδης (46' Δουβίκας).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Μαρτίνεθ (89' Αθπιλικουέτα), Λαπόρτ, Γκαγιά, Γκάβι (65' Μπουσκέτς), Ρόδρι, Κόκε, Ντε Τομάς (57' Ροντρίγκο), Μοράτα (65' Φορνάλς), Σαράμπια (57' Όλμο).
https://www.gazzetta.gr/football/prokrimatika-mundial/2060376/ellada-ispania-0-1-adoxo-antio-vids

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.914
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #44 στις: Τρι 16 Νοέ 2021 08:09 »
Παράθεση
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Κόσοβο 1-1: Ένας Μασούρας δεν φέρνει την άνοιξη

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ

Ο Μασούρας απογοητευμένος στο ματς της Ελλάδας με το Κόσοβο

Η Ελλάδα αναδείχτηκε ισόπαλη με το Κόσοβο (1-1) στο τελευταίο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση προβληματίζοντας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε στο σκορ με το υπέροχο γκολ του Μασούρα αλλά σπατάλησε πολλές ευκαιρίες και έδωσε στη συνέχεια στους φιλοξενούμενους την ευκαιρία να απειλήσουν.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι της Ελλάδας με το αδύναμο Κόσοβο για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ με την τελευταία εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να μην ήταν θετική ενόψει της συνέχειας αλλά προβληματική.

Το γκολ του Μασούρα δεν έφερε την... άνοιξη για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε εν συνεχεία έχασε αρκετές ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα και τελικά έδωσε την ευκαιρία στο Κόσοβο να φτάσει στην ισοφάριση και ακόμα και να διεκδικήσει τη νίκη χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες στο φινάλε. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπόρεσε για τρίτο σερί παιχνίδι κόντρα στο Κόσοβο να κερδίσει.



Καλύτερη αλλά άστοχη η Ελλάδα
Η Ελλάδα απείλησε πρώτη και μάλιστα είχε δοκάρι στο 10' με τον κεραυνό του Μπουχαλάκη εκτός περιοχής μετά από πάσα του Ανδρούτσου να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μούριτς και το 0-0 να παραμένει.


Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε κοντά στο γκολ και στο 30' όταν σε φάουλ που κέρδισε εκτός περιοχής η Ελλάδα ο Τσιμίκας ανέλαβε την εκτέλεση του με το αριστερό. Ο μπακ της Λίβερπουλ έστειλε τη μπάλα στο δεξί γάμα του Μούριτς ο οποίος αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ.


Στο 33' η Ελλάδα βρέθηκε εκ νέου κοντά στο γκολ όταν ο Τσιμίκας έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά έβγαλε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι με τον Δουβίκα να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Ο Έλληνας επιθετικός θα μπορούσε να αφήσει τη μπάλα να περάσει καθώς πίσω του ήταν ανενόχλητος ο Ανδρούτσος.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο 34' με τον Μουρίκι να παίρνει τη μπάλα εκτός περιοχής, γύρισε, έκανε και το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου.

Στο 37' ο Πέλκας ήταν αυτός που μπήκε στην περιοχή, έπιασε το πλασέ με το γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να αποκρούει σταθερά.

Γκολάρα από Μασούρα και 1-0 η Ελλάδα
Η Ελλάδα αξιοποίησε την πίεση της στο 44' και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Ο Μάνταλος άνοιξε δεξιά στον Πέλκα ο οποίος είδε την κίνηση του Μασούρα μέσα στην περιοχή, έβγαλε μια ωραία σέντρα και ο Έλληνας επιθετικός με τρομερή γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Μούριτς για το 1-0.


Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για το Κόσοβο με τον Ζέγκροβα να περνάει στο ματς αντί του Λοσάι την ώρα που η Ελλάδα συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα.

Οι παίκτες του Φαν Σιπ απείλησαν πρώτοι στο 53' όταν ο Μασούρας εκ νέου βρέθηκε σε θέση βολής μετά από σέντρα του Τσιμίκα αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Ενώ και στο 60' ο Πέλκας ήταν αυτός που έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μούριτς. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ που επιχείρησε ο Μάνταλος στο 65' από τα αριστερά της περιοχής.

Τα έχαναν οι διεθνείς, σκόραρε το Κόσοβο
Η Ελλάδα βρέθηκε κοντά σε δεύτερο γκολ στο 70' όταν ο Τσιμίκας έκανε όμορφη ενέργεια από τα αριστερά και την παράλληλη μπαλιά αλλά ο Τζόλης από κοντά δεν μπόρεσε να πλασάρει για το 2-0 με τη μπάλα να περνάει από μπροστά του.

Οι Έλληνες διεθνείς είχαν μια εξαιρετική ευκαιρία στο 75' όταν ο Τζόλης μπήκε από τα δεξιά γύρισε προς τον Πέλκα που τσίμπησε ωραία τη μπάλα, έκανε και το σουτ μέσα από την περιοχή με τον Μούριτς να διώχνει σωτήρια.

Στο επόμενο λεπτό όμως ήρθε η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους. Ο Ζεγκρόβα από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα με τον Ραχμάνι να εκμεταλλεύεται την αδυναμία της άμυνας της Ελλάδας και με πλασέ από κοντά να ισοφαρίζει σε 1-1.


Το γύρισε σε 4-3-3 ο Φαν Σιπ αλλά δεν...
Μετά το γκολ της ισοφάρισης ο Φαν Σιπ έκανε δύο γρήγορες αλλαγές, γύρισε και το σύστημα της Ελλάδας σε 4-3-3 αλλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπόρεσε να βρει ένα ακόμη γκολ για τη νίκη. Αντίθετα κινδύνεψε περισσότερο να δεχτεί και ένα δεύτερο. Στο 85' η Ελλάδα απείλησε με μια εκτέλεση φάουλ του Μάνταλο αλλά ο Μούριτς μπλόκαρε σταθερά.

Στο 89' όμως το Κόσοβο ήταν αυτό που βγήκε στην αντεπίθεση με τον Βοϊβόντα από τα δεξιά να μπαίνει στην περιοχή, να ξαπλώνει τρεις Έλληνες αμυντικούς στο έδαφος με συνεχείς προσποιήσεις, έκανε και το σουτ με τη μπάλα όμως να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Βλαχοδήμου.

Η τελευταία καλή στιγμή για την Ελλάδα χάθηκε στο 90+3' όταν ο Βρουσάι βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ αλλά ο Μούριτς με σπουδαία επέμβαση με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ.

Γκολ: 44' Μασούρας/76' Ραχμάνι

Κίτρινες: 28' Σχάλα, 58' Μουρίκι

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Χατζηδιάκος, Γούτας, Τζαβέλλας (80' Παυλίδης), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Πέλκας (80' Βρουσάι), Μάνταλος, Μασούρας (86' Λημνιός), Δουβίκας (66' Τζόλης).

ΚΟΣΟΒΟ: Μούριτς, Βοϊβόντα, Ραχμάνι, Φαζίλι, Αλίτι, Ιντρίζι (86' Καστράτι), Σχάλα (71' Χαλίμι), Λοσάι (46' Ζέγκροβα), Μπερίσα, Ράτσιτσα (80' Σελιμανί), Μουρίκι.

από Sport 24.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος pastakis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 4.908
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #45 στις: Παρ 25 Μάρ 2022 18:16 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.914
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #46 στις: Σαβ 26 Μάρ 2022 13:42 »
Παράθεση
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ρουμανία - Ελλάδα 0-1: Πρώτο δείγμα γραφής θετικό για την Εθνική του Πογέτ

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ
Ο Μπουχαλάκης πανηγυρίζει το γκολ του στο φιλικό Ρουμανία - Ελλάδα | 25 Μαρτίου 2022

Η Εθνική Ελλάδας κέρδισε 1-0 εκτός έδρας τη Ρουμανία στο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με σκόρερ τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η Ελλάδα, απειλήθηκε μόνο για ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο μέρος.

Η Εθνική Ελλάδας κέρδισε 1-0 εκτός έδρας σε φιλική αναμέτρηση τη Ρουμανία στο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με σκόρερ τον Ανδρέα Μπουχαλάκη στο 39' της αναμέτρησης ενώ η Ελλάδα είχε πετύχει ένα ακόμη γκολ στο 22' με τον Γιακουμάκη το οποίο κανείς δεν ξέρει γιατί ακυρώθηκε.

Η Ελλάδα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα που διεξήχθη στο Βουκουρέστι, απειλήθηκε μόνο για ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο μέρος και ανάγκασε τους Ρουμάνους στο να αποδοκιμάσουν την ομάδα τους τόσο με το σφύριγμα για την ανάπαυλα όσο και μετά το τέλος του αγώνα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε αυτό το πρώτο της φιλικό έδειξε κάποια καλά στοιχεία όπως η επιθετική της ανάπτυξη, η γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, η πίεση και το συνεχές τρέξιμο των χαφ για να βγουν πρώτοι στη μπάλα αλλά ήταν λογικό να υπάρχουν και κάποια αρνητικά στοιχεία. Όπως κάποια αμυντικά κενά αλλά και το γεγονός πως δεν εκμεταλλεύτηκε σχεδόν καθόλου τις πολλές στατικές φάσεις που κέρδισε.

Η Ελλάδα είχε αρκετούς παίκτες σε καλή μέρα όπως ο Μπουχαλάκης, ο Τσιμίκας αλλά και ο Σιώπης ενώ οι Χατζηδιάκος - Μαυροπάνος ήταν σταθεροί. Όσο για το Βλαχοδήμο όποτε χρειάστηκε έδειξε την τεράστια κλάση του.

Με 4-2-3-1 σε αυτό το πρώτο φιλικό
Ο Πογέτ σε αυτό το πρώτο φιλικό στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα 4-2-3-1 και να έχει στο αρχικό σχήμα τους Ρότα, Μάνταλο και Γιακουμάκη αφήνοντας στον πάγκο τους Λύρατζη, Μπακασέτα και Παυλίδη.

Στην αρχική ενδεκάδα της Ελλάδας βρέθηκε ο Βλαχοδήμος κάτω από τα γκολπόστ, ο Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Τσιμίκα στο αριστερό και οι Χατζηδιάκος - Μαυροπάνος ήταν οι δύο στόπερ. Οι δύο κεντρικοί μέσοι ήταν οι Σιώπης - Μπουχαλάκης με την τριάδα μπροστά να αποτελείται από τους Λημνιό στα δεξιά, Πέλκα στα αριστερά και τον Μάνταλο πίσω από τον Γιακουμάκη που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και απείλησε αρκετά νωρίς, μόλις στο 3' με τον Λημνιό να γυρνάει παράλληλα μέσα από την περιοχή και την προβολή του Γιακουμάκη να φεύγει εκτός. Οι Ρουμάνοι απάντησαν με κεφαλιά του Κίρικες στο 6' και τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Στο επόμενο λεπτό ο Ρότα έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Νίτα. Ενώ στο 10' ο Πέλκας βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και αριστερά με τον γκολκίπερ της Ρουμανίας να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν ουσιαστικά στο 16' όταν ο Μίτριτσα μετά τα λάθη της ελληνικής άμυνας έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, βρέθηκε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο αλλά το πλασέ του έφυγε έξω.

Δύο γκολ η Ελλάδα, μέτρησε το ένα
Στο 23' της αναμέτρησης η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με τακουνάκι του Γιακουμάκη από το ύψος της μικρής περιοχής ύστερα από πάσα του Λημνιού. Ο Ισπανός διαιτητής της αναμέτρησης δεν έδειξε σέντρα με τη μία και μετά από συζήτηση που είχε με τον πρώτο βοηθό αποφάσισε εν τέλει να ακυρώσει το γκολ ως οφσάιντ του Έλληνα επιθετικού.


Το ακυρωθέν γκολ δεν πτόησε τους Έλληνες διεθνείς που συνέχισαν να πιέζουν και είχαν δύο ακόμη τελικές προς την εστία του Νίτα με τον Πέλκα. Μάλιστα στο 30' η Ελλάδα έφυγε όμορφα στην αντεπίθεση. Ο μέσος της Φενέρ έδωσε στον Μάνταλο, αυτός μπήκε στην περιοχή, γύρισε παράλληλα ξανά προς τον Πέλκα που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω.

Στο 39' η Ελλάδα πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ το οποίο δεν μπορούσε να ακυρωθεί. Ο Μάνταλος από τα δεξιά έδωσε στον Ρότα, αυτός έκανε τη σέντρα προς τον Μπουχαλάκη ο οποίος ήρθε σαν τρέιλερ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.


Καλύτεροι οι γηπεδούχοι
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και με τους Ρουμάνους να μπαίνουν καλύτερα στην αναμέτρηση και να προσπαθούν να ισοφαρίσουν καθώς έπαιζαν μπροστά στον κοινό τους. Αρχικά απείλησαν στο 49' με το σουτ του Μάριν να φεύγει εκτός εστίας. Ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ και πάλι του Μάριν στο 57'.

Οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές καθώς ήθελαν να δουν και άλλους παίκτες αγωνιζόμενους με τον ρυθμό της αναμέτρησης να πέφτει όπως ήταν λογικό. Οι Ρουμάνοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία του αγώνα και είχαν ένα τρίλεπτο με το οποίο απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Βλαχοδήμου. Στο 70' ο Ρους με κεφαλιά ύστερα από φάουλ από τα δεξιά σημάδεψε το δοκάρι του Βλαχοδήμου. Ενώ δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Ρουμάνος μπακ πήρε την κεφαλιά με τον Βλαχοδήμο να κάνει μια τρομερή επέμβαση και να διώχνει σε κόρνερ.

Η καλύτερη στιγμή της Ελλάδας ήρθε στο 87' μετά από μια ωραία ενέργεια του Χατζηγιοβάνη που είχε περάσει ως αλλαγή και παράλληλη μπαλιά του προς τον Δουβίκα που δεν περίμενε να περάσει η μπάλα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλασάρει.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Νίτα, Ράτιου, Κίρκες, Ρους (86' Ντραγκούσιν), Καμόρα, Μάριν, Μπορντεάνου (75' Τόσκα), Μιτρίτσα (61' Ποπέσκου), Τσικαλντάου, Μαξίμ (61' Ιβάν), Γκ. Πούσκας(61' Τανάσε).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης, Μπουχαλάκης (58' Μπακασέτας), Πέλκας (81' Αλεξανδρόπουλος), Μάνταλος (81' Χατζηγιοβάνης), Λημνιός (58' Δουβίκας), Γιακουμάκης (71' Παυλίδης).


από Sport 24.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.914
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #47 στις: Τρι 29 Μάρ 2022 22:38 »
Παράθεση
Αρνητικό δείγμα για την Εθνική με ήρωα τον Βλαχοδήμο

Η καλή εικόνα της Εθνικής κόντρα στη Ρουμανία έμεινε στο... Βουκουρέστι, αφού στο δεύτερο φιλικό της εποχής Πογιέτ, η Ελλάδα ηττήθηκε εύκολα με 1-0 από το Μαυροβούνιο μετά από ένα κακό συνολικά παιχνίδι, χωρίς καν τελική στην αντίπαλη εστία.

Το ότι η νέα Εθνική του Γκουστάβο Πογιέτ θα χρειαστεί πολλές αλλαγές τόσο σε ποδοσφαιρικό όσο και πνευματικό και ψυχολογικό επίπεδο, το γνωρίζαμε. Όπως άπαντες στο ελληνικό στρατόπεδο γνωρίζουν ότι θα χρειαστεί και πάρα πολλή δουλειά, ώστε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχών. Υπό αυτό το πρίσμα, ίσως εμφανίσεις όπως αυτή της Ποντγκόριτσα κόντρα στο Μαυροβούνιο να αποδειχθούν απείρως πιο πολύτιμες, εάν φυσικά ενεργήσει ως καμπανάκι και ένα καλό μάθημα, σε σχέση με νίκες όπως αυτή προ τριημέρου στη Ρουμανία. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα έβγαλε απέναντι στους Μαυροβούνιους τις μεγάλες της αγωνιστικές παθογένειες και ηττήθηκε πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-0, με τον κορυφαίο της γαλανόλευκης, Οδυσσέα Βλαχοδήμο, να κρατά το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Πολύ κακή δημιουργικά η Εθνική απέναντι σε μια ομάδα που ήταν κυρίως κλεισμένη στην άμυνά της, υπέφερε από το απλώς επαρκές πρέσινγκ των αντιπάλων στα χαφ και δεν... σταύρωσε πάνω από 3-4 συνεχόμενες πάσες από τη μέση και μπροστά σε όλο το 90λεπτο, ενώ εμφανέστατη ήταν και η έλλειψη της καλής ατομικής ενέργειας. Πολλά τα λάθη και σε ατομικό επίπεδο, κυρίως σε μεσαία γραμμή και άμυνα, με τους διεθνείς μας να έχουν κατοχή μπάλας κοντά στο 60% σε όλο το ματς, αλλά να κάνουν την πρώτη τους τελική -και μία από τις συνολικά δύο τους φάσεις- στο 67ο λεπτό! Η τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για όσα (δεν) έκαναν οι παίκτες του Πογιέτ όταν είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, όπως αδικαιολόγητος είναι και ο Κροάτης ρέφερι που επέτρεψε σε φιλικό ματς πολύ περισσότερες καθαρές κλωτσιές των Μαυροβούνιων στο... ψαχνό. Χαρακτηριστικό το μαρκάρισμα του Βούγιασιτς πάνω στον Παυλίδη στο  25' το οποίο σε επίσημο ματς δύσκολα θα γλίτωνε την απευθείας κόκκινη κάρτα, αλλά σε αυτή την περίπτωση ο Κροάτης δεν έκρινε σκόπιμο να δείξει καν κίτρινη.

Σε αυτό το μοτίβο κινήθηκε όλο το ματς, με πολύ κακό ρυθμό, με πολλά φάουλ και αντίστοιχα πολλές διακοπές και συνολικά ελάχιστες αξιόλογες επιθετικές ενέργειες. Τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών πάντως της είχε το Μαυροβούνιο, που τουλάχιστον είχε ένα πλάνο από την αρχή ως το τέλος -να πιέσει έντονα και να παίξει πολύ δυνατά- και δικαιώθηκε για αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές ευκαιρίες, με ένα απευθείας φάουλ του Γιόβετιτς στο 30' και ένα πολύ δυνατό σουτ του Όσμαϊτς ένα λεπτό μετά, τα οποία έδιωξε αμφότερα ο Βλαχοδήμος. Στο διάστημα αυτό, οι διεθνείς μας, με κορυφαίο τον Λύρατζη που είχε 3-4 εξαιρετικές αμυντικές προσπάθειες, είχαν γλιτώσει και λίγες ακόμη επικίνδυνες φάσεις πριν χρειαστεί να επέμβει ο γκολκίπερ της ομάδας μας.

Κάπως πιο σβέλτη η κυκλοφορία της Εθνικής στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλά και πάλι χωρίς να βρίσκει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Όσο περνούσε η ώρα, οι πολλές αλλαγές του Πογιέτ  δεν πρόσφεραν παρά λίγη μονάχα φρεσκάδα και τίποτα περισσότερο επί της ουσίας. Αντιθέτως, στην πρώτη τελική των γηπεδούχων στην επανάληψη, βρήκαν και το γκολ που έψαχναν. Ήταν η αντεπίθεση του 59ου λεπτού, όταν ο Εράκοβιτς βρήκε χώρο, έβγαλε μια ωραία κάθετη μπαλιά ανάμεσα στα στόπερ, ο Όσμαϊτς ήταν αυτός που έκανε την κίνηση και το ωραίο πλασέ και έγραψε το τελικό 1-0. Στο 67' ο Μπακασέτας σέντραρε από αριστερά και ο Γιακουμάκης είχε μια κοντινή κεφαλιά άουτ και αυτή ήταν η μοναδική ευκαιρία της ομάδας μας μέχρι τις καθυστερήσεις, στοιχείο που επί της ουσίας «λέει» και όλη την ιστορία αυτού του αγώνα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βλαχοδήμος γλίτωσε το 2-0 σε μια μεγάλη ευκαιρία του Σίπτσιτς, ενώ μέχρι το φινάλε, μοναδική αξιοσημείωτη φάση ήταν ένα καλό σουτ του Πέλκα, μισό μέτρο άουτ, στις καθυστερήσεις.

Μαυροβούνιο (Μιοντράγκ Ραντούλοβιτς): Μιγιάτοβιτς, Βέσοβιτς, Σάβιτς (62' Σίπτσιτς), Βούγιασιτς, Τομάσεβιτς, Μάρουσιτς, Ράικοβιτς (92' Ντρέσκοβιτς), Γιάνκοβιτς (82' Γιάνγιτς), Όσμαϊτς (81' Ράκονιατς), Ν. Κρστόβιτς (62' Ντουράνοβιτς), Γιόβετιτς (46' Εράκοβιτς).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Λύρατζης (75' Αλεξανδρόπουλος), Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος,Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (75' Κουλούρης), Σιώπης (61' Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Πέλκας, Παυλίδης (61' Γιακουμάκης), Δουβίκας (61' Μάνταλος).

https://www.filathlos.gr/index.php/podosfairo-ethniki-elladas/667762-binteo-arnitiko-deigma-gia-tin-ethniki-me-iroa-ton-blahodimo
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #48 στις: Δευ 02 Μάι 2022 22:46 »
Ινφαντίνο για τους εργάτες στο Κατάρ: «Ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες, τους δώσαμε αξιοπρέπεια και περηφάνια»
Δήλωση που θα συζητηθεί παραχώρησε ο Τζιάνι Ινφαντίνο ερωτηθείς για τους φερόμενους θανάτους μεταναστών στα έργα του Κατάρ, τονίζοντας πως ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες η FIFA χάρισε στους εργάτες αξιοπρέπεια και περηφάνια.
Οι «φωνές» περί παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ καλά κρατούν, τα μελανά σημάδια από τον θάνατο χιλιάδων μεταναστών στα κατασκευαστικά έργα δεν πρόκειται να ξεθωριάσουν από το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και εν μέσω αυτής της κατάστασης, την οποία αποφεύγει να αναγνωρίσει επίσημα η ίδια η FIFA, ο πρόεδρός της, Τζιάνι Ινφαντίνο, προέβη σε τουλάχιστον αμφιλεγόμενες δηλώσεις αναφορικά με το καθεστώς της εργασίας στο Κατάρ, αναδεικνύοντας ουσιαστικά τη... μεγαλοκαρδία της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Ο ισχυρός άνδρας της FIFA μίλησε σε επιχειρηματικό συνέδριο στην Καλιφόρνια και ερωτηθείς για τις καταγγελίες περί εκμετάλλευσης εργατών στο Κατάρ ενόψει του Μουντιάλ, απάντησε με μάλλον ατυχή τρόπο, δίνοντας εμμέσως άλλοθι στις σκληρές συνθήκες εργασίες που αντιμετώπισαν χιλιάδες μετανάστες, εκ των οποίων αρκετοί έχασαν τελικά τη ζωή τους:

«Οι γονείς μου μετανάστευσαν από την Ιταλία στην Ελβετία. Όταν δίνεις δουλειά σε κάποιον, ακόμα και σε σκληρές συνθήκες, του δίνεις παράλληλα αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια», ήταν η ατάκα του Ιταλοελβετού παράγοντα που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, μόλις λίγες μέρες μετά την εξομολόγηση-σοκ του πατέρα ενός από τους αδικοχαμένους εργάτες, ο οποίος είχε δηλώσει πως ο γιος του (με καταγωγή από το Νεπάλ) εργαζόταν 12 ώρες την ημέρα με 40 βαθμούς Κελσίου αντί μίας λίρας την ώρα.
gazzetta.gr

 :takataka: :takataka: :takataka: :facepalm:

Αποσυνδεδεμένος pastakis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 4.908
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
« Απάντηση #49 στις: Δευ 06 Ιούν 2022 20:05 »
Με συνδρομή από τον ΑΝΤ1 οι 42/64 αγώνες του Μουντιάλ!

Ένα σημαντικό μέρος των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ θα μεταδοθεί μέσα από την πλατφόρμα ANT1+.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, τα παιχνίδια του Μουντιάλ το οποίο θα διεξαχθεί από τις 21 Νοεμβρίου ως τις 18 Δεκεμβρίου στο Κατάρ, θα μεταδοθούν στην πλειονότητά τους συνδρομητικά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το "typologies.gr", η πλατφόρμα ANT1+ θα προβάλει τους 42 από τους 64 αγώνες έναντι συνδρομής, ενώ τα υπόλοιπα 22 παιχνίδια θα μεταδοθούν ελεύθερα από τον ΑΝΤ1, ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τους αγώνες που παίζονται την ίδια ώρα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος η ΕΡΤ ήταν εκείνη που κατοχύρωνε τα δικαιώματα του Μουντιάλ και τα έδειχνε ζωντανά κι ελεύθερα από τα τρία κανάλια της.

https://www.sdna.gr/podosfairo/973225_me-syndromi-apo-ton-ant1-oi-42/64-agones-toy-moyntial

Kαλα θα παει και αυτο!!!