Αποστολέας Θέμα: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.  (Αναγνώστηκε 6377 φορές)

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Μολοσσός

  • Επισκέπτης
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #1 στις: Κυρ 12 Ιούν 2011 03:27 »
Στην Αθήνα διαδήλωσαν για τη Δωδώνη
10.06.11

Κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι στη «Δωδώνη» διαδήλωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα την έντονη αντίθεση τους στα σχέδια της Αγροτικής Τράπεζας και της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας, στα πλαίσια απεμπλοκής της από επιχειρήσεις του μη χρηματοπιστωτικού τομέα.  Το απόγευμα οι κτηνοτρόφοι μοίρασαν γάλα «Δωδώνης» (5 τόνους σε 10.000 συσκευασίες) στους «αγανακτισμένους» πολίτες στο Σύνταγμα. «Η «Δωδώνη»  ανήκει στους κτηνοτρόφους και τις οργανώσεις τους στην Ήπειρο, αλλά και όλης της Ελλάδος. Σ' αυτούς να δοθούν οι μετοχές που έχει η ΑΤΕ», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε.

Έξω από το κεντρικό κτίριο της μεγαλομετόχου ΑΤΕ, στην οδό Πανεπιστημίου 4, πλην των 50 και πλέον κτηνοτρόφων και των εργαζομένων από την Ήπειρο, συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, κι άλλοι κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας. Κρέμασαν πανό και αφίσες και μοίρασαν φυλλάδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους περαστικούς θέλησαν  να πληροφορηθούν τον λόγο της παρουσίας των κτηνοτρόφων της Ηπείρου στο κέντρο της πόλης, την ώρα μάλιστα που βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία της ΓΣΕΕ. Και η πορεία του ΠΑΜΕ στάθηκε για λίγη ώρα και έκλεισε η οδός Πανεπιστημίου.

Κράτησε περισσότερη ώρα

Η διαμαρτυρία είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει από τη 1 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, αλά λόγω της μεγάλης συμμετοχής και Ηπειρωτών οι οποίοι διέρχονταν ή γνώριζαν για την κινητοποίηση, κράτησε περισσότερη ώρα. Εκεί βρέθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος καθώς και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Χρήστος Κατσούρας.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Μιχάλης Τζίμας, μετά τη διαμαρτυρία έγινε συνάντηση με το μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στην ΑΤΕ και εκφράστηκε η στήριξη στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης.

Στο μεταξύ, υπάρχουν πληροφορίες περί κατάθεσης αγωγής κατά κτηνοτρόφων από την ΑΤΕ, για τις ζημιές στο υποκατάστημα Ιωαννίνων, στην πρώτη της σειράς των κινητοποιήσεων και για κόστος 2.400 ευρώ που κόστισε η επισκευή των σκαλιών και της πινακίδας, ενώ με εντολή του εισαγγελέα είχε γίνει από την αστυνομία έρευνα για  όσα συνέβησαν στο κτίριο. Επόμενη κινητοποίηση αναμένεται να είναι στο λιμάνι Ηγουμενίτσας.

Οι εργαζόμενοι

«Το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ είναι συνυφασμένο με το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας και με το μέλλον της περιφέρειας Ηπείρου. Γι' αυτό και τονίζουμε την ανάγκη να διατηρήσει το χαρακτήρα της και να συνεχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με τις ιδρυτικές καταστατικές της δεσμεύσεις», δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων της εταιρείας Χρήστος Γεωργίου, προσθέτοντας πως «η λύση του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος βρίσκεται προς την κατεύθυνση της μεταβίβασης της εταιρείας στους φυσικούς της φορείς, τους κτηνοτρόφους και τους εργαζομένους».

Το άρθρο 8 του καταστατικού

Για την πρόθεση της Αγροτικής Τράπεζας να προχωρήσει σε τροποποίηση κρίσιμων άρθρων του καταστατικού της εταιρείας όπως του άρθρου 8, στην έκτακτη γενική συνέλευση στο τέλος του  μήνα ο κ. Τζίμας αφού τόνισε ότι «το θέμα της «Δωδώνης» είναι πολιτικό και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση», προειδοποίησε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κτηνοτρόφων και εργαζομένων.
Να σημειωθεί ότι το άρθρο 8 του καταστατικού της εταιρείας προβλέπει πως σε περίπτωση που η ΑΤΕ Bank θέλει να αποεπενδύσει από την «Δωδώνη», οι μετοχές της πρέπει να επιστρέψουν στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και με βάση την αξία της εταιρείας που αναφέρεται στους ισολογισμούς.

Για το καταστατικό ήδη οι κτηνοτρόφοι, αλλά και οι Ενώσεις -μέτοχοι, έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα δεχθούν αλλαγή, κατά το πώς βολεύει την ΑΤΕ και θα αντισταθούν με κάθε μέσο, αφού η αλλαγή του επίμαχου άρθρου θα επιτρέψει στην τράπεζα να αγνοήσει πλήρως τους φυσικούς φορείς και να πουλήσει το ποσοστό της με διαγωνισμό.

Ψήφισμα του Πανηπειρωτικού Συνεταιρισμού

«Σήμερα επιβάλλεται, αν η κυβέρνηση θέλει να στηριχθεί για την ανάπτυξη της χώρας στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία της, να κλείσει άμεσα το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας, γιατί η περιρρέουσα φημολογία δεν βοηθάει ούτε την βιομηχανία, ούτε τους κτηνοτρόφους», τονίζει σε ψήφισμα που διανεμήθηκε στη συγκέντρωση,  ο Πανηπειρωτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός. «Η πρότασή μας γι' αυτό», συνεχίζει, «είναι μια και μοναδική: να περάσει η «Δωδώνη» στους ίδιους τους κτηνοτρόφους μέσα από το πρωτοβάθμιο κλαδικό συνεταιρισμό με την εποπτεία και τον έλεγχο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Κερδοφόρα και με εξαγωγές

Στο μετοχικό κεφάλαιο της»Δωδώνη» , η οποία ιδρύθηκε το 1963, συμμετέχουν με 67,77% η ΑΤΕ, με 24,78% η ΕΑΣ Ιωαννίνων, με 0,55% η ΕΑΣ Άρτας-Φιλιππιάδας, με 2,90% η ΕΑΣ Πωγωνίου, με 2,40% η ΕΑΣ Πρεβέζης και με 1,60% η ΕΑΣ Θεσπρωτίας. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι 10,739 εκατ. ευρώ και το σύνολο ιδίων κεφαλαίων την 31-12-2010 ανέρχεται σε 30,079 εκατ. ευρώ.

Το 2009, η «Δωδώνη» επεξεργάστηκε περίπου 80.000 τόνους γάλα. Η αξιοποίηση της πρώτης ύλης γίνεται κατά 60% για παραγωγή φέτας, η οποία διατίθεται σε πολλές συσκευασίες, κατά 25% για την παραγωγή νωπών προϊόντων (εμφιαλωμένο φρέσκο γάλα, γιαούρτι, ανθότυρο, μυζήθρα, κρέμα και βούτυρο), και κατά 15% για παραγωγή σκληρών τυριών (κεφαλογραβιέρα, γραβιέρα πρόβεια και αγελάδος, κεφαλοτύρι και γίδινο).

Η «Δωδώνη» προμηθεύεται γάλα από 7.000 παραγωγούς - κτηνοτρόφους, συναλλάσσεται με 350 προμηθευτές και 1200 πελάτες, ενώ απασχολεί 150 μόνιμους εργαζομένους, 250 εποχιακούς και 130 παραλήπτες γάλακτος.
Συγκαταλέγεται, επίσης, ανάμεσα στις μεγαλύτερες ελληνικές γαλακτοκομικές μονάδες από άποψη οικονομικών μεγεθών και είναι η κορυφαία εξαγωγική εταιρία στο τομέα των τυροκομικών προϊόντων. Το 2009 οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 103,882 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3,536 εκατ. ευρώ, ενώ εξήχθη περίπου το 20% της ετήσιας παραγωγής της.

 

[Πηγή: Νέοι Αγώνες]

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #2 στις: Πεμ 23 Αύγ 2012 12:31 »
epirusonline.gr

Εμπλοκή στην πώληση της ΑΒΓΗ "Δωδώνη"

Πέμπτη, 23 Αύγουστος 2012

Μόνο απίθανη δεν θα πρέπει να θεωρείται η περίπτωση της ακύρωσης του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη για την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ και η κήρυξή του ως άγονος.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η «Ε» αποκαλύπτει σήμερα, ότι ένας από τους ενδιαφερόμενους, που έχει καταθέσει συγκεκριμένη δεσμευτική προσφορά για την ΔΩΔΩΝΗ, προτίθεται να προσφύγει σε ένδικα μέσα, λόγω αλλαγών που έγιναν πριν από λίγες ημέρες σε βασικούς όρους του διαγωνισμού.
Πρόκειται για τον όμιλο «Όλυμπος – ΤΥΡΑΣ» που έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Μετά την διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας και την πώλησή της στην Τράπεζα Πειραιώς, ο εκκαθαριστής, που έπαψε πια να είναι η ΑΤΕ, προχώρησε στην αλλαγή αρκετών από τους όρους του διαγωνισμού. Οι περισσότεροι από τους νέους όρους έγιναν αποδεκτοί από τους ενδιαφερόμενους, με δεδομένη την αλλαγή του εκκαθαριστή, αφού κρίθηκαν αναγκαίοι. Η αλλαγή ωστόσο ενός βασικού όρου προκαλεί την αντίδραση του ομίλου «Όλυμπος – ΤΥΡΑΣ», που κάνει λόγο για αντισυμβατική αλλαγή των όρων, διαμαρτυρήθηκε αρμοδίως και αναμένει το αποτέλεσμα της έγκαιρης διαμαρτυρίας της. Σε επικοινωνία της «Ε» με τον Δημήτρη Σαράντη, εκ των ιδιοκτητών του ομίλου «Όλυμπος – ΤΥΡΑΣ», η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε απόλυτα. Ο κ. Σαράντης άφησε να εννοηθεί ότι η αλλαγή του συγκεκριμένου όρου που αφορά στον συντελεστή βαρύτητας για την εκτίμηση της καλύτερης οικονομικής προσφοράς, έχει αποκλειστικό στόχο να πλήξει την πρόταση που ο ίδιος έχει καταθέσει και η οποία φέρεται να έχει το μεγαλύτερο τίμημα έναντι των υπολοίπων.
Έτσι, τόνισε πως με την αλλαγή αυτού του όρου ο πρώτος στην κατάταξη με βάση το οικονομικό τίμημα, κατατάσσεται αυτομάτως δεύτερος, ενώ η δεύτερη εταιρεία, που εικάζεται πως είναι η Simos Foods κατατάσσεται πρώτη.
«Αποδεχθήκαμε συμμετέχοντας στο διαγωνισμό την αλλαγή όλων των όρων, γιατί πολλοί από αυτούς ήταν αναγκαίο να αλλάξουν μετά την αλλαγή του εκκαθαριστή. Ωστόσο, η αλλαγή του συγκεκριμένου όρου αποβλέπει αποκλειστικά και μόνο σε βάρος της δικής μας πρότασης που είναι η μεγαλύτερη στο τίμημα που προσφέρει. Διαμαρτυρηθήκαμε αρμοδίως για την αλλαγή αυτή και αναμένουμε το αποτέλεσμα αυτής της διαμαρτυρίας που έγινε εγκαίρως από την εταιρεία μας», σημείωσε ο κ. Σαράντης.

Ένδικα μέσα
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν υπάρχουν και ποια είναι τα περιθώρια άσκησης ένδικων μέσων, ο κ. Σαράντης ξεκαθάρισε πως εάν ο όρος αυτός δεν αλλάξει, η εταιρεία δεν έχει άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από την προσφυγή στη δικαιοσύνη.
«Το τελευταίο που θέλουμε εμείς είναι να κηρυχθεί άκυρος ή άγονος ο διαγωνισμός, γιατί αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της εταιρείας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Έγκυροι νομικοί κύκλοι εκτιμούν, ότι σε περίπτωση προσφυγής σε ένδικα μέσα οι πιθανότητες να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός είναι πολύ μεγάλες.
Καταλήγοντας, ο κ. Σαράντης αναφέρθηκε και στα νούμερα των προσφορών που έχουν κατατεθεί για τη ΔΩΔΩΝΗ τονίζοντας πως η πρόταση της δικής του εταιρείας ανέρχεται στα 28 εκ. ευρώ, η πρόταση της Simos Foods στα 25 εκ. ευρώ και της Lactalis στα 20 εκ. ευρώ.
Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στις αρχές Αυγούστου και οι οποίες σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αποδίδονται σε πηγές προσκείμενες στη Simos Foods θέλουν την πρότασή της να ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ σε μετρητά συν την εξόφληση των υποχρεώσεων που ανέρχονται στα επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ.
Ο χρόνος όμως της καταβολής του τιμήματος παραμένει κρίσιμο ζητούμενο, ενώ όπως ήδη έχει γίνει γνωστό και από την πλευρά των Ενώσεων και από πολιτικούς παράγοντες της Ηπείρου, η εν λόγω πρόταση της Simos μετά των Ρώσων επενδυτών, δεν αντιμετωπίζεται με καλό μάτι, λόγω και των οφειλών της εταιρείας προς τη ΔΩΔΩΝΗ από τη συνεργασία τους στον τομέα της διανομής των προϊόντων της γαλακτοβιομηχανίας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος Γρύπας

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 502
  • Αδιάλλακτος Αιθεροβάμων
    • Προφίλ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #3 στις: Παρ 24 Αύγ 2012 00:23 »
τι κατάντια θεέ μου...να θέλει η εταιρεία <<Όλυμπος>> να αγοράσει την ΔΩΔΩΝΗ...

ΚΑΤΑΝΤΙΑ
Είμαι κι εγώ ένας ανιπτόποδας δρυίδης από την Δωδώνη που μεταμορφώνομαι πότε σε αετό, πότε σε αρκούδα και πότε σε ταύρο...

Δια του Αιθέρος προερχόμενος, καίτοι δια Μολοσσιέας Ατραπού ανερχόμενος.-

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #4 στις: Παρ 24 Αύγ 2012 00:37 »
τι κατάντια θεέ μου...να θέλει η εταιρεία <<Όλυμπος>> να αγοράσει την ΔΩΔΩΝΗ...

ΚΑΤΑΝΤΙΑ

Έτσι το ήθελε η ντουζίνα των Θεών του Ολύμπου.
Μειοψήφισε ο Δίας ο Δωδωναίος ή Ολύμπιος Ζεύς.
Οπότε το ίδιο είναι ... τι Δωδώνη ... τι Όλυμπος, μΠΑΣ και φάμε και εμείς τυράκι.
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #5 στις: Κυρ 07 Οκτ 2012 01:09 »
Εκτός από τη Δωδώνη… χαρίζουν κι άλλα 90 εκατομμύρια

- Τριπλά κερδισμένοι οι οφειλέτες της και οι αγνώστου προέλευσης συνεταίροι τους!

Όσοι γνωρίζουν καλά τις λεπτομέρειες για την αγοραπωλησία της Δωδώνης μιλούν για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους με πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού άλλωστε δεν εξέπληξε κανέναν. Εξάλλου το είχε προαναγγείλει τον Ιούλιο ο τότε Διοικητής της ΑΤΕ κ. Πανταλάκης, όταν δημόσια έλεγε ότι η πλέον συμφέρουσα προσφορά είναι αυτή της SIMOS FOOD. Τότε –επίσημα τουλάχιστον- δεν είχαν ανοίξει ούτε καν οι δεσμευτικές προσφορές.

Παρασκευή απόγευμα, με μία λιτή ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι η Δωδώνη περνά στο κοινοπρακτικό σχήμα SI, βρετανο-ρωσικο-ελληνικών συμφερόντων.

Το πλειοψηφικό πακέτο 67,77% της γαλακτοβιομηχανίας πουλήθηκε στο κοινοπρακτικό σχήμα SI, στο οποίο μετέχουν με 90% η επενδυτική εταιρεία Strategic Initiatives UK LLP και 10% η Σίμος Food Group AE, έναντι τιμήματος περίπου 21 εκατ. ευρώ.

Στο έγγραφο που παρουσιάζει το Epiruspost.gr αναφέρονται μία μία, με αριθμό και με ποσό οι επιταγές που οφείλει στην Δωδώνη η SIMOS FOOD, εμπορική εταιρία η οποία διακινεί τα προιόντα της γαλακτοβιομηχανίας ανά την Ελλάδα.

Το σύνολο των οφειλών φτάνει στα 9,4 εκατομμύρια. Δίνει δηλαδή 21 εκατομμύρια, χρωστάει τα εννέα, άρα αγοράζει τη Δωδώνη έναντι της εξευτελιστικής τιμής των 12,5 εκατομμύριων ευρώ!

Όμως δεν είναι μόνο αυτό....

Ο νέος ιδιοκτήτης της Δωδώνης, με την είσοδό του στην εταιρία έχει να επωφεληθεί το αστρονομικό ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ.

Και αυτό δεν είναι διόλου αυθαίρετο, αλλά προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της εταιρίας και αναλύεται ως ακολούθως:

- Από πελάτες έχει να εισπράξει το ποσό των 16,6 εκατομμυρίων

- Από επιταγές, το ποσό των 20,7 εκατομμυρίων

- Οι προκαταβολές που έχουν ήδη καταβληθεί σε εργαζόμενους και παραγωγούς ανέρχονται στο ποσό των 8,9 εκατομμυρίων

- Το στοκ εμπορευμάτων ανέρχεται στα 42 εκατομμύρια

- Ρευστό στο ταμείο της Δωδώνης 1.6 εκατομμύρια

Ο νέος ιδιοκτήτης έχει και υποχρεώσεις θα πει ο οποιοσδήποτε. Φυσικά. Ακόμη κι έτσι όμως είναι κατά πολύ κερδισμένος. Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρίας συμπεριλαμβανομένου και του δανεισμού που έχει στην μητρική ΑΤΕ φτάνει στα 54 εκατομμύρια.

Αν στα 54 εκατομμύρια προστεθούν και τα 21 της αγοράς τότε το ποσό ανέρχεται στα 75. Με το καλημέρα σας δηλαδή ο νέος επενδυτής εξοφλεί τα πάντα και έχει κέρδος περί τα 15 εκατομμύρια.

Δεν πρόκειται λοιπόν για κάποιους που έρχονται να επενδύσουν στην Ήπειρο αλλά για κάποιους που βγαίνουν κατά πολύ κερδισμένοι με το που θα πάρουν στα χέρια τους το κλειδί της Δωδώνης.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, μοιάζει κυριολεκτικά κενή περιεχομένου η ανακοίνωση που έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα η STRATEGIC INITIATIVES –η νέα ιδιοκτήτρια της Δωδώνης- με την οποία απευθύνεται στους Ηπειρώτες για να...συστηθεί και να πείσει ότι έρχεται να επενδύσει!

«Η Εταιρεία STRATEGIC INITIATIVES είναι μια διεθνής επενδυτική Εταιρεία, με παρουσία σε οχτώ χώρες και με τρέχουσες επενδυτικές δραστηριότητες σε επιχειρηματικούς τομείς της παγκόσμιας οικονομίας όπως επεξεργασία τροφίμων, εμπόριο, αυτοκινητοβιομηχανία, αεροναυπηγική, εξόρυξη και γεωργία. Οι μέτοχοι είναι Γαλλικής, Βρετανικής και Ρώσικης εθνικότητας». Αυτά αναφέρει η ίδια, σε μία εμφανή προσπάθεια να διασκεδάσει τις αντιδράσεις.

Φυσικά για την ταμπακέρα δεν αναφέρεται ούτε λέξη....

Όσοι εμπνεύστηκαν την πώληση της Δωδώνης είναι βαθιά εκτεθειμένοι. Και οφείλουν να εξηγήσουν πως με τόση ευκολία χαρίζουν μία κερδοφόρα επιχείρηση καθώς από την πώλησή της χάνει το κράτος, χάνει η Ήπειρος, χάνουν οι κτηνοτρόφοι και οι μόνοι που κερδίζουν είναι αυτοί που χρωστάνε στη Δωδώνη και οι αγνώστου προέλευσης συνεταίροι τους.

epiruspost.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος dreven

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.727
  • TENK TEG! TENK TEG UTI DET!! TENK!!!
    • Προφίλ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #6 στις: Κυρ 07 Οκτ 2012 02:32 »
Μάη, δίνουν μηδέν και βγάζουν δεκαπέντε λέει. Παντελονιάζεις τίποτα από την ενάρετη καλή αυτή μπίζνα;
Πάνω στη βράση κολλάει το σίδερο. Δεν βάζεις το κράτος να αγοράσει τα εκ χρέη, και να βγει κι απ' αλλού ρεγάλο;
50 χρόνια ΠΑΣ - 50 μύρια ΑΜΠης

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.037
    • Προφίλ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #7 στις: Κυρ 07 Οκτ 2012 12:09 »
Περαστικά μας... >:(

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.121
    • Προφίλ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #8 στις: Κυρ 07 Οκτ 2012 13:04 »
Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι δεν έχουν ιδέα από οικονομικά.
Αυτός που γράφει αυτό το κατευθυνόμενο άρθρο, δεν ξέρει ούτε καν μαθηματικά.

Το κακό είναι πως οι περισσότεροι αναγνώστες, τηλεθεατές και ακροατές, δεν έχουν την κριτική ικανότητα να αντιληφθούν τα ψέμματα που τους σερβίρουν καθημερινά οι διάφοροι αναλφάβητοι.

Έτσι καταλήγουμε να πιστεύει ο καθένας ότι εξυπηρετεί την ιδεοληψία του.

Είμαι ικανοποιημένος που ένα ακόμα χωνευτήρι ρουσφετολογικών διορισμών σταμάτησε να υπάρχει.
Όσο τραβάς το βάζο με το μέλι μακριά από τα δάχτυλα των Παλαιο και Νεο Πασόκων, τόσο λιγότερο θα απομυζούν την εργατική τάξη από τους κόπους της, χαρίζοντας σε ημετέρους πόστα, χρήμα και εξουσία.

Εύχομαι, μετά την ΑΤΕ και τη ΔΩΔΩΝΗ να πάρουν σειρά κι άλλες επιχειρήσεις.

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #9 στις: Κυρ 07 Οκτ 2012 13:56 »
Παράθεση

(εικόνα internet)

Παράθεση
ΕΠΟΧΗ
 http://www.epohi.gr/portal/koinonia/12527-lss-s-sssr
(…)
«Η Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου Δωδώνη ΑΕ ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1963 από την Αγροτική Τράπεζα και τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου. Σε ετήσια βάση η εταιρεία επεξεργάζεται πάνω από 70.000 τόνους γάλακτος. Προμηθεύεται γάλα από 7.000 παραγωγούς-κτηνοτρόφους, συναλλάσσεται με 350 προμηθευτές και 1.200 πελάτες, ενώ απασχολεί περίπου 470 εργαζομένους παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα της Ηπείρου.
Το 2011 οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 96,7 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 3,6 εκατ. ευρώ. Η Δωδώνη είναι η κορυφαία εξαγωγική εταιρεία στον τομέα των τυροκομικών προϊόντων. Την περυσινή χρονιά το 22% της ετήσιας παραγωγής φέτας και σκληρών τυριών διοχετεύθηκε στις αγορές του εξωτερικού.»
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος pasajax

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Μηνύματα: 318
  • Αξιοπρέπεια ρεε
    • Προφίλ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #10 στις: Δευ 08 Οκτ 2012 18:49 »
Οι κτηνοτρόφοι (αριθμός μεγάλος πάνω από 7000 αν δεν κάνω λάθος) και οι εργαζόμενοι στη Δωδώνη (κάπου 250) με την πώληση της Δωδώνης θα χάσουν.
Οι κτηνοτρόφοι από τις τιμές του γάλακτος που θα πουλάνε στη Δωδώνη κυρίως και οι εργαζόμενοι από τον εργασιακό μεσαίωνα που θα υποστούν.

Οι θιασωτές της ελευθερης αγοράς, αυτοί που μέχρι πριν 15 χρόνια ήταν μέσα στα 2 κυρίαρχα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ (τάχα μου δήθεν φιλελευθεροι δημοκράτες) θέλουν και άλλο μεσαίαωνα στις ζωές  μας.
Ειναι αυτοί που τρέχανε πίσω από τις μεγάλες κομματικές εκδηλώσεις τις δεκαετίες '80 και '90 τότε που οι συνεταιρισμοί εξαίτίας των 2 αντιλαικών κομμάτων έγιναν 'ετσι όπως έγιναν. Τότε που οι διορισμοί κάτω από το τραπέζι απέκτησαν τεράστια υπόσταση.

Θεωρούν ότι μπροστά στη φτώχια μας και στη θολούρα μας μπορούνε να ειρωνευονται, να το παίζουν έξυπνοι και ειδήμονες.

Είναι αυτοί που ΚΑΙ με το ευρώ ΚΑΙ με τη δραχμή κονόμαγανε μιά ζωή.

Ειναι αυτοί που βγάζουνε πατριωτικές κορώνες και μισούνε όσους παλευουν για το μεροκάματο,για την υγεία,την παιδεία και τα άλλα ζητήματα.
Είναι αυτοί που βγάζουνε σπυράκια όταν ακούνε ότι διαδηλώνει ο λαός,οι εργαζόμενοι , η νεολαία.

Είναι αυτοί που ενώ παιρνούνε ακόμη καλά -ενώ ο περισσότερος κόσμος περνάει δύσκολα- βγαίνουνε και κραυγάζουνε υπερ της ιδιωτικοποιήσεως των πάντων. ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΛΟΥΤΟΣ ΓΗΣ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Γιατί αυτοί θα πάνε στο ιδιωτικό νοσοκομείο,στο ιδιωτικό σχολείο, στο κολλέγιο με λεφτα που έχουνε.
Σε τραγική μοίρα αυτοί που δεν έχουνε και νομίζουνε ότι θα κονομήσουνε με την ελευθερη αγορά.

Ε...λοιπόν...δεν είναι χαζοί που θίγουνε ένα θέμα.
 Είναι αδίστακτοι απέναντι στον κοσμάκη που έχει πρόβατα,κατσικια και γελάδες και ζεί από αυτό.

 Σήμερα στις 7:00 στην νομαρχία και αύριο στις 11 το πρωί στο εργατικό κέντρο συλλλαλητήριο ενάντια στα βάρβαρα μέτρα και στην επίσκεψη των φίλων της ελευθερης αγοράς -ανεπιθύμητης Μέρκελ.

ΥΣ) Να χαίρεστε τα πρότυπά σας Μερκελ,Σαρκοζί,Ολάντ,Ομπάμα, και λοιπούς ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 08 Οκτ 2012 18:54 από pasajax »
Μην σκύβεις το κεφάλι...

Αποσυνδεδεμένος paslooza

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 235
    • Προφίλ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #11 στις: Κυρ 14 Οκτ 2012 11:21 »
Παράθεση
Απάντηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή στον Γιάννη Πρετεντέρη
Πριν καλά – καλά προλάβει να ξεπουληθεί η συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ", άρχισαν να ηχούν τα τύμπανα της εγχώριας διαπλοκής.Οι εκδότες που επί χρόνια είχαν συνηθίσει να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και να διορίζουν υπουργούς,κουνάνε απειλητικά το χέρι σε όλους όσους προσπαθούν να αντισταθούν στα κελεύσματα της τρόικας και δεν μπορούν να δεχθούν το ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού Λαού.Σε άρθρο της στήλης ¨ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ¨ του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ",εξαπολύεται μια σφοδρότατη επίθεση στον βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Κασσή,ο οποίος όχι μόνο δήλωσε στην βουλή των Ελλήνων πως δεν μπορεί να στηρίζει μια Κυβέρνηση που επιτρέπει το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ,αλλά κάλεσε και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα.Να θυμίσουμε,πως ο Πρετεντέρης,πριν από λίγους μήνες είχε γράψει σε ανάλογο άρθρο,πως οι επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχει η Αγροτική Τράπεζα,θα πρέπει να πουληθούν,εμφανίζοντας μάλιστα την Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ,ως μια ζημιογόνο επιχείρηση και όχι  ώς μια κερδοφόρα επιχείρηση,η οποία μάλιστα και συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες Γαλακτοβιομηχανίες του κόσμου!!!Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής,απαντώντας στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ",έστειλε στον Πρετεντέρη την παρακάτω επιστολή:
"Aξιότιμε κ. Πρετεντέρη

Με έκπληξη διάβασα σήμερα άρθρο σας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το οποίο αναφέρεται σε εμένα και στη στάση μου απέναντι στο θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ.Ευχαριστώ καταρχήν για την ενασχόλησή σας μαζί μου.Σωστά εκτιμήσατε ότι δεν θα ψηφίσω τα μέτρα αν αυτά έρθουν στη Βουλή σε ένα άρθρο και ειδικότερα περιέχουν περικοπές σε χαμηλούς μισθούς, χαμηλές συντάξεις, στα επιδόματα των ΑΜΕΑ και σε άλλες ευπαθείς ομάδες. Και αυτό πολύ απλά διότι προεκλογικά δεν μίλησα για οριζόντιες περικοπές και είναι δημοκρατικό μου δικαίωμα να καταψηφίσω ότι έρχεται σε αντιδιαστολή με τις αρχές ,τις αξίες και τα λεγόμενα μου, βάσει των οποίων εξάλλου οι συμπολίτες μου με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπήσω στο Κοινοβούλιο.Σχετικά με το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ στο οποίο αναφέρεστε , θέλω να γνωστοποιήσω πως η πρόσφατη απόφαση για το «ξεπούλημά της» έχει προκαλέσει πάνδημη αντίδραση στην Ήπειρο και δεν είμαι ο μόνος ο οποίος αντιτίθεται στην εξέλιξη αυτή.Και η αντίδραση δεν υπάρχει προκειμένου να συνεχίσει η Γαλακτοβιομηχανία να ανήκει στην ΑΤΕ, γεγονός που εδώ και χρόνια υποστηρίζω πως έπρεπε να έχει αλλάξει, αλλά μην ξεχνάμε πως η ΔΩΔΩΝΗ είναι κερδοφόρα και έδινε και δεν έπαιρνε από την Αγροτική Τράπεζα…Η αντίδραση οφείλετε στην επιχειρούμενη πώληση με τρόπο αδιαφανή και με διαδικασίες που παρακάμπτουν κάθε κανόνα σοβαρότητας και για του λόγου το αληθές υπενθυμίζω:
-Η διαδικασία πώλησης έγινε χωρίς επίσημο διεθνή διαγωνισμό.
-Η πώληση δεν έγινε με τη συμφερότερη προσφορά αλλά με κριτήρια άγνωστα …
-Η πρόταση των ΕΑΣ της Ηπείρου σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρία «ΒΙΚΟΣ» ως στρατηγικό επενδυτή, που ήταν και η πιο συμφέρουσα , απορρίφθηκε για άγνωστους λόγους…
-Δεν τηρήθηκαν οι καταστατικές διαδικασίες της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. η οποία έχει και άλλους μετόχους πέραν της ΑΤΕ και οι οποίοι είναι οι Ηπειρωτικές ΕΑΣ που δεν είναι ζημιογόνες.
-Δεν υπάρχει καμία δέσμευση του αναδόχου για την τοπική παραγωγική βάση η οποία αποτελεί εμπόδιο χρόνων για το καρτέλ του γάλακτος και επιχειρείτε να εξαφανιστεί.
-Ο υποψήφιος ιδιοκτήτης της ΔΩΔΩΝΗΣ είναι στη λίστα των μεγαλύτερων οφειλετών προς τη Γαλακτοβιομηχανία.
-Το τμήμα της ΑΤΕ που ασχολείται με την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ παραμένει στο κράτος και ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέμα μη εμπλοκής της Κυβέρνησης, όπως ισχυρίζεστε.
-Ο φορέας που κλήθηκε να αξιολογήσει τις προτάσεις των υποψήφιων αγοραστών από την ΑΤΕ, έθεσε ως όρο τη δέσμευση των υποψηφίων για την καταβολή 660.000 ευρώ από όποιον επιλεγεί…

Όλα αυτά αποτελούν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η διαδικασία κάθε άλλο παρά διαφανής ήταν.Επιπλέον , επειδή στο άρθρο γίνονται παραλληλισμοί, συγκρίσεις και ταυτίσεις του προσώπου μου με άλλους πολιτικούς χώρους και πρόσωπα , θέλω να υπενθυμίσω πως έχω πει ότι είμαι υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που έχει να προσφέρει στην ανάπτυξη και τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και όχι στη συρρίκνωσή της.Είμαι υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που κάνει το επόμενο βήμα για τη χώρα και δίνει προοπτική απασχόλησης και όχι ανεργίας.Με αυτή την προοπτική με υποστήριξαν στις πρόσφατες εκλογές οι συμπολίτες μου στα Γιάννενα και σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύω να αποστώ των θέσεων που εξέφρασε η Παράταξή μου.Η πολιτική μου στάση και η αξιοπρέπειά μου δε μετριέται σε στατιστικά στοιχεία αλλά στη σύγκριση ανάμεσα σε λόγια και έργα.Για το λόγο αυτό δεν σκοπεύω να αλλάξω ούτε τελεία από τα όσα δήλωσα πρόσφατα στη Βουλή γιατί αυτό επιβάλλει η πολιτική ηθική και αξιοπρέπεια.Όλα όσα αναφέρονται στο άρθρο σας κ. Πρετεντέρη προφανώς γίνονται λόγο άγνοιας της πραγματικότητας και με θεωρητικές αναλύσεις που δε στηρίζονται ούτε στη γνώση της ΔΩΔΩΝΗΣ, ούτε στη γνώση του προσώπου στο οποίο αναφέρονται , ούτε στη γνώση της πραγματικότητας στην κοινωνία της Ηπείρου και των Ιωαννίνων.Δεν πιστεύω ότι γίνονται για άλλους λόγους γιατί σέβομαι την ελευθερία της άποψης των δημοσιογράφων".

Από epirusgate.blogspot.gr/

Αποσυνδεδεμένος pasajax

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Μηνύματα: 318
  • Αξιοπρέπεια ρεε
    • Προφίλ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #12 στις: Κυρ 14 Οκτ 2012 15:34 »
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ μπορεί να τάσσονται υπέρ του α ή β επιχειρηματία,  όπως και οποιοδήποτε τέτοιο κόμμα ή μμε. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς μιάς και πάντα με τους μεγαλοεπιχειρηματίες ήταν, είναι και θα είναι.

Οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι στη Δωδώνη δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την πώληση,ιδιωτικοποίηση,ξεπούλημα της. Μόνο να χάσουν έχουν. Άρα κατά την άποψη μου δέν έχουν καμία δουλειά να εμπλακούν σε αυτές τις διαδρομές που τα αστικά κόμματα προβάλουν.

Τα νέα μέτρα που θέλουν να ψηφιστούν, θα αποτελειώσουν πολύ κόσμο και θα διαλύσουν το μέλλον της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων.
Άρα να παλέψουμε για να μην περάσουν και πάντα να παλεύουμε.

Δεν μπορούμε να έχουμε αυταπάτες για το ρόλο των βουλευτών που ενώ το παίζουν αντιστασιακοί,  μόνο και μόνο στο κόμμα που ανήκουν, είναι απέναντι από το λαό.

Μην σκύβεις το κεφάλι...

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #13 στις: Παρ 19 Οκτ 2012 10:51 »
ΓΑΤΑ 19/10/2012


Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 7.813
    • Προφίλ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #14 στις: Παρ 19 Οκτ 2012 12:00 »
ναι γιατι εκτος απο συναισθηματικα δεμενος με τον ΠΑΣ ο αγαπουλας ετρωγε και προιοντα ΔΩΔΩΝΗ απο μικρο παιδακι....
αυτος αγοραστες ψαχνει..
εκανε τη μπιζνα του κονομησε καμποσα εκατομμυριακια και τωρα ψαχνει να ξεφορτωθει την ομαδα

υγ. Η ΔΩΔΩΝΗ δεν πωλειται.

υγ.2 Ερχεται η startrek airlines αγαπουλη....

Αποσυνδεδεμένος Γρύπας

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 502
  • Αδιάλλακτος Αιθεροβάμων
    • Προφίλ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #15 στις: Τρι 23 Οκτ 2012 09:28 »
Ο ΧΒ μάλλον δεν κατάλαβε ότι αν η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. άνηκε αποκλειστικά στους Ηπειρώτες και διατηρούσε τον συνεταιριστικό του χαρακτήρα, όχι απλά θα κρατούσε ζωντανή την ομάδα, αλλά θα την ανέβαζε και κάμποσα επίπεδα...όμως ζούμε στην εποχή του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, δυστυχώς....
Είμαι κι εγώ ένας ανιπτόποδας δρυίδης από την Δωδώνη που μεταμορφώνομαι πότε σε αετό, πότε σε αρκούδα και πότε σε ταύρο...

Δια του Αιθέρος προερχόμενος, καίτοι δια Μολοσσιέας Ατραπού ανερχόμενος.-

Αποσυνδεδεμένος drakos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 908
    • Προφίλ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #16 στις: Τρι 23 Οκτ 2012 12:24 »

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #17 στις: Πεμ 25 Οκτ 2012 15:39 »
Γιατί διαφωνούμε με την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ
 
ΑΡΘΡΟ του προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χριστόδουλου Μπαλτογιάννη

Ενδεχόμενα οι πολίτες της περιοχής να μην έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που κατά τη γνώμη μας θα προκαλέσει η τυχόν πώληση της Αγροτικής Βιομηχανίας Γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Θα προσπαθήσω με απλά λόγια να εξηγήσω όλα όσα συνέβησαν για να γίνει από όλους κατανοητό το μέγεθος του σκανδάλου.

Σε ότι αφορά την διαδικασία αποκρατικοποίησης που ακολουθήθηκε:

- Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί έγινε με μαϊμού διεθνή διαγωνισμό.

- Η διαδικασία του διαγωνισμού που ακολουθήθηκε δεν είχε τη λογική της πλειοδοτικής προσφοράς, αλλά της αξιολόγησης των προσφορών με βάση κριτήρια που είναι άγνωστα σε όλους μας. Αυτό και μόνο το στοιχείο όπως ευκόλως γίνεται κατανοητό, καθιστά τον διαγωνισμό διαβλητό ευθύς εξ αρχής.

- Η επιλογή του εκκαθαριστή γίνεται μάλλον με ένα περίεργο τρόπο. Στις 26 Ιουλίου παραιτείται από πρόεδρος εταιρείας στοιχημάτων που ήταν, στις 27 Ιουλίου αποφασίζεται μέσα σε μια μέρα η πώληση της ΑΤΕ και την επομένη, στις 28 Ιουλίου, διορίζεται εκκαθαριστής για την ΔΩΔΩΝΗ.

- Αποκλείει την προσφορά που κατέθεσαν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηπείρου με στρατηγικό επενδυτή την εταιρεία ΒΙΚΟΣ ΑΕ χωρίς ποτέ να εξηγηθούν οι λόγοι της απόρριψης. Αυτό προκύπτει και από επίσημη απάντηση που έδωσε ο εκκαθαριστής και η οποία λέει τα εξής:

«Αναφερόμενοι στην από 03-09-2012 αποστολή σας γνωρίζουμε ότι:

Η αξιολόγηση των δεσμευτικών Προσφορών που κατατέθηκαν από τους υποψήφιους αγοραστές στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση της συμμετοχής της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος υπό εκκαθάριση στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. έγινε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην 26-04-2012 Αναλυτική Διακήρυξη όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Όπως γνωρίζετε, κατά τις διατάξεις τις Αναλυτικής Διακήρυξης (βλ. άρθρο 2.9, μεταξύ άλλων) δεν υφίσταται υποχρέωση παροχής των αιτουμένων εγγράφων και στοιχείων»

- Σύμφωνα με τους βουλευτές διαφόρων κομμάτων που συνάντησαν τον εκκαθαριστή για να τους ενημερώσει ως προς τη διαδικασία, οι απαντήσεις ήταν και ασαφείς και διαφορετικές.

- Η προσπάθεια των βουλευτών Ηπείρου της Ν.Δ. να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να ενημερωθούν επί του θέματος ορίστηκε μεν δεν έγινε ποτέ δε, με ευθύνη του υπουργού.

- Η σιωπή στην συνέχεια εκ μέρους των βουλευτών Ηπείρου της Ν.Δ. επί του θέματος προκαλεί σε μας πολλές απορίες και ερωτηματικά. Θεωρείτε φυσιολογική αυτή τη σιωπή; Νομίζω πως όχι. Όταν μάλιστα εκδίδουν ανακοινώσεις για την επίσκεψη Μέρκελ, δεν μπορούν να σιωπούν στο θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ… Τι συμβαίνει άραγε; Να υποθέσουμε ότι υπάρχει κεντρική κομματική εντολή να μην ασχοληθούν με την υπόθεση; Μόνο έτσι εξηγείτε. Και αν υπάρχει τέτοια εντολή ποιούς θέλει να προστατέψει η ηγεσία της Ν.Δ.; Το βέβαιο πάντως είναι ότι δεν θέλει να προστατέψει την βιομηχανία.

- Στην διαδικασία πώλησης δεν τηρήθηκαν το καταστατικό της βιομηχανίας το οποίο στο άρθρο 8 παράγραφος 1 προβλέπει καθαρά ότι οι ενώσεις μέτοχοι στην βιομηχανία προτιμούνται στην περίπτωση πώλησης των μετοχών από την ΑΤΕ. Αυτό αποτελεί για μας ένα ακόμη ουσιώδες επιχείρημα το οποίο διεκδικούμε και δικαστικά. Θεωρούμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό η ΑΤΕ θα έπρεπε να κάνει πρόταση αγοράς των μετοχών της πρώτα στις Ενώσεις – μετόχους και εφόσον αυτές δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να αγοράσουν το πακέτο των μετοχών της τότε θα έπρεπε να αναζητήσει τρίτο αγοραστή. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Ωστόσο εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία προσφύγαμε και από την οποία περιμένουμε να μας δικαιώσει.

Γιατί τώρα έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις σε ότι αφορά την εταιρεία που επιλέχτηκε:

Υπάρχουν πολλοί λόγοι με ποιο σημαντικούς τους εξής:

- Δεν ξέρει κανείς από μας ποιοι βρίσκονται πίσω από την εταιρεία. Το επιχείρημα των πέντε φίλων από την Ρωσία, την Γαλλία, την Αγγλία, και την Ελλάδα που ξαφνικά εκεί όπου καθόταν αποφάσισαν να επενδύσουν στην Ελλάδα και στην Ήπειρο, νομίζω ότι είναι μάλλον για αδαείς. Αστεία σε κάθε περίπτωση.

- Ακόμη και αν θέλουμε να δεχτούμε ότι οι πέντε αυτοί καλοί φίλοι με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος θέλουν πραγματικά να επενδύσουν στην περιοχή μέσα από την εξαγορά της ΔΩΔΩΝΗΣ, τα οικονομικά τους δεδομένα που είναι γνωστά δεν δικαιολογούν αισιοδοξία για μια εταιρεία οικονομικά εύρωστη.

- Το μετοχικό της κεφάλαιο είναι μόλις 250.000 αγγλικές λίρες ήτοι 310.000 ευρώ. Ποσό που όπως καταλαβαίνει κανείς δεν παραπέμπει σε οικονομικά εύρωστη επιχείρηση.

- Αυτό λοιπόν το στοιχείο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η επιλεγείσα επιχείρηση δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τον τομέα της γαλακτοκομίας μας δημιουργεί έντονη ανησυχία. Ο κλάδος της γαλακτοκομίας έχει τεράστιο ανταγωνισμό και ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα δύσκολο σε κάποιους που δεν τον γνωρίζουν να ανταποκριθούν σε αυτόν. Νομίζω ότι η επιφύλαξή μας αυτή είναι εύκολα κατανοητή.

- Φοβόμαστε λοιπόν ότι η εν λόγω επιχείρηση αγοράζοντας πολύ φθηνά την ΔΩΔΩΝΗ, θα την πωλήσει σε τρίτους πολύ σύντομα. Σε ποιούς τρίτους; Άγνωστο. Μπορεί και σε ανταγωνιστές της, με κίνδυνε να μην υπάρχει η ΔΩΔΩΝΗ ως επιχειρηματική οντότητα στην Ήπειρο.

- Ολοκληρώνοντας υπάρχει και κάτι πολύ σημαντικό. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει δεσμευτεί για την πολιτική της σε σχέση με την κτηνοτροφία της Ηπείρου. Ξέρετε και ξέρουμε ότι η ΔΩΔΩΝΗ αποτελούσε διαχρονικά το ανάχωμα λειτουργίας καρτέλ γάλακτος στην χώρα. Και αυτό γιατί ήταν ο ρυθμιστής των τιμών με τις οποίες στήριξε τους παραγωγούς και ως εκ τούτου δεν επέτρεπε συμφωνίες μεταξύ των επιχειρηματιών στο θέμα αυτό. Η θέση της λοιπόν αυτή σήμερα αλλά και ο ρόλος της δεν διασφαλίζεται πέρνα των γενικών και αόριστων δηλώσεων οι οποίες έχουν γίνει από τους εκπροσώπους της στην Ελλάδα.

- Και το τελευταίο από τα σημαντικά το γεγονός ότι δεν μπορεί ένας εκ των μετόχων της ο οποίος χρωστάει στην βιομηχανία 12 εκατομμύρια να εμφανίζεται σήμερα αγοραστή της. Ουσιαστικά δηλαδή από τα 20.660.000 ευρώ που θα καταθέσει η εταιρεία για να αγοράσει τις μετοχές της βιομηχανίας τα μισά και παραπάνω τα χρωστάει ένα μέλος της κοινοπραξίας της.   

Κλείνοντας.

Πρέπει να γνωρίζουν οι ηπειρώτες ότι αυτή την ώρα η βιομηχανία γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ έχει αποθεματικά προϊόντων αξίας 42 εκ ευρώ τουλάχιστον ως αποτέλεσμα έλλειψης διοίκησης που υπήρχε στην βιομηχανία τους τελευταίους μήνες. Ποιος λοιπόν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα η νέα, ξένη στον τόπο (και σας τέτοια αδιάφορη για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει), δεν θα μπει μέσα να πουλήσει μισοτιμής τα αποθεματικά, να εισπράξει κάποια εκατομμύρια περισσότερα από αυτά που διέθεσε για να την αγοράσει και την άλλη μέρα να πάρει των ομματίων της. Προσέξτε. Μια τέτοια κίνηση σε ένα εξάμηνο μπορεί να αποφέρει κέρδη πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ. Πουλώντας τα αποθεματικά και πτωχεύοντας την άλλη μέρα την βιομηχανία. Ποιος μπορεί να τους εμποδίσει; Ύστερα που τους είδατε που τους απαντήσατε. Δεν είναι προκλητικό άραγε το ποσό; Εμείς θεωρούμε πως είναι. Για το λόγο αυτό και φοβόμαστε ότι μπορεί να συμβεί και αυτό το σενάριο.

Να λοιπόν γιατί διαφωνούμε με την πώληση των μετοχών της ΑΤΕ στο ελληνο- αγγλικο- ρωσικο- γαλλικό σχήμα.

stotapsi.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #18 στις: Δευ 29 Οκτ 2012 10:13 »
epiruspost.gr

Κεφαλογιάννης: Εύλογο το τίμημα για τη Δωδώνη, Καχριμάνης: Οι Ενώσεις έκαναν το μεσίτη και καθόρισαν την τιμή!!!!

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 21:21    Βάσω Σκουλίκα

Εύλογο χαρακτήρισε το τίμημα των 21,3 εκατομμυρίων ευρώ την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης. Μάλιστα μέσα από περίεργους αριθμητικούς υπολογισμούς το δικαιολόγησε απόλυτα αποδίδοντας μάλιστα την επιχειρηματολογία στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη με τον οποίο είχε συναντηθεί νωρίτερα.

Στη συνάντηση αυτή, ο κ. Καχριμάνης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αυτές ήταν που καθόρισαν το τίμημα για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας.

Είναι άγνωστο γιατί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου επέλεξε τον συγκεκριμένο χρόνο για να κάνει την επίθεση αυτή και να καταλογίσει ευθύνες στις Ενώσεις, λέγοντας μάλιστα πράγματα που –αν ισχύουν- έπρεπε να έχουν ειπωθεί τουλάχιστον νωρίτερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ. Καχριμάνης είπε ότι «οι Ενώσεις είχαν κάνει τον περίπατο και είχαν συζητήσει με όλες τις εταιρίες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη Δωδώνη» και μάλιστα υποστήριξε ότι συζητούσαν να αναλάβουν τη λειτουργία της ΖΩ-ΔΩ (πρώην ΕΛΒΙΖ).

Μάλιστα χρησιμοποίησε μία ιδιαίτερα σκληρή έκφραση λέγοντας ότι οι Ενώσεις έπαιζαν το ρόλο του μεσίτη για να συμπληρώσει ότι «συμμερίζομαι την αγωνία των κτηνοτρόφων όχι όμως των Ενώσεων».

Στη συνάντηση που είχε με τον κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ακόμη ότι το τίμημα των 21,3 εκατομμυρίων στο οποίο πουλήθηκε η Δωδώνη το καθόρισαν οι ίδιες οι Ενώσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Κεφαλογιάννης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου και απαντώντας σε ερώτηση του Epiruspost.gr χαρακτήρισε το τίμημα εύλογο και ανέλυσε το σκεπτικό που νωρίτερα του είχε αναπτύξει ο κ. Καχριμάνης.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς «ο τζίρος της εταιρίας να είναι 120 εκ. ευρώ, το τίμημα είχε υπολογιστεί στα εκατό εκατομμύρια, η «Δωδώνη» οφείλει 55 εκ. ευρώ στις τράπεζες, οι Ενώσεις διεκδικούν μερίδιο μετοχών κοντά στο 23 εκ, άρα τα 21,3 εκατομμύρια είναι μια καλή τιμή!

Ο κ. Κεφαλογιάννης αμφισβήτησε ευθέως τον ισολογισμό της Δωδώνης όπως και τα κέρδη που εμφανίζονται, σημειώνοντας ότι «δεν γνωρίζουμε αν αυτά είναι πραγματικά».

Βέβαια με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση των Ενώσεων, καθώς οι κατηγορίες που έχουν εκτοξευθεί είναι πολύ σοβαρές.

Πέραν αυτού, το χειρότερο είναι ότι φαίνεται πως γίνεται μία πολιτική επιλογή, επιζήμια για τον τόπο. Και στην επιλογή αυτή ορισμένοι βλέπουν το δέντρο κι όχι το δάσος.

Το δέντρο είναι η τακτική και η πρακτική των Ενώσεων.

Το δάσος είναι ότι η Δωδώνη πωλήθηκε σε μία εταιρία που για τους Ηπειρώτες παραμένει φάντασμα, πωλήθηκε στο εξευτελιστικό τίμημα των 21,3 εκατομμυρίων το οποίο καθόρισε ο εκκαθαριστής της Τράπεζας Ελλάδος και πολλά σημεία στην διαδικασία να παραμένουν θολά.



epirusonline.gr

Βολές κτηνοτρόφων σε Καχριμάνη - Κεφαλογιάννη για τη "Δωδώνη"

Κυριακή, 28 Οκτώβριος 2012

Την αντίδραση των κτηνοτρόφων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μανώλη Κεφαλογιάννη και του Αλέκου Καχριμάνη, την Παρασκευή το βράδυ για την πώληση της "Δωδώνης" και ιδιαίτερα για το ύψος του τιμήματος.
Με ανακοίνωσή τους βάλλουν κατά των δύο αντρών και προαναγγέλουν κινητοποιήσεις ζητώντας σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου στις 2 Νοεμβρίου, ημέρα που θα εκδικάζονται και τα ασφαλιστικά μέτρα των Ενώσεων για τον διαγωνισμό.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί της Ηπείρου συνήλθαν εκτάκτως μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.

Από τον κ. Κεφαλογιάννη που κατάγεται από την Κρήτη και ήρθε στην Ήπειρο για λίγες ώρες δεν περιμέναμε να ακούσουμε τίποτα. Υπηρετεί την Κυβέρνηση και την πολιτική της θα υπερασπιστεί. Εξάλλου απέφυγε να μας συναντήσει, δεν ήθελε να μας ακούσει, δεν ήθελε να μάθει την αλήθεια.
Από τον κ. Καχριμάνη όμως περιμέναμε άλλα πράγματα. Οι δηλώσεις που Περιφερειάρχη απογοητεύουν και εξοργίζουν τον κτηνοτροφικό κόσμο της Ηπείρου.
Δεν ξέρουμε πραγματικά σε τι οφείλεται η στροφή που κάνει ο Περιφερειάρχης αλλά ξέρουμε ότι τον εκθέτει ανεπανόρθωτα στο σύνολο των κτηνοτρόφων.
Για μας οι αριθμητικές αλχημείες που έκανε δείχνοντας τον κομματικό του πατριωτισμό, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και τίποτα παραπάνω.
Για το πλιάτσικο κ. Καχριμάνη που γίνεται στη Δωδώνη δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Υπάρχουν μόνο ευθύνες.
Και είστε συνυπεύθυνος!
Οι Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί της Ηπείρου ζητούν την έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 2 Νοεμβρίου, ημέρα που θα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα. Οι κτηνοτρόφοι θα είναι στην Περιφέρεια. Καλούμε κι όλες τις παρατάξεις να είναι ώστε να τοποθετηθούν ξεκάθαρα στα νέα δεδομένα που δημιούργησε ο κ. Καχριμάνης.
Οι Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί της Ηπείρου εμμένουν στην πάγια θέση τους για πλήρη τήρηση του καταστατικού της Δωδώνης και για στήριξη της κτηνοτροφίας στο σύνολό της.
Οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Ηπείρου, σταθεροί στην άποψή τους, διατρανώνουν ότι:
-Η Δωδώνη δεν πωλείται
-Η Δωδώνη δεν χαρίζεται
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα τη φέτα που αποτελεί προϊόν ονομασίας προέλευσης να το ξεπουλά σε κανέναν ιδιώτη.
Όσοι σήμερα υπερασπίζονται το ξεπούλημα της Δωδώνης θα είναι υπόλογοι και τα επόμενα χρόνια απέναντι στο λαό της Ηπείρου.
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος paslooza

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 235
    • Προφίλ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #19 στις: Τετ 14 Νοέ 2012 10:06 »
Μια άλλη άποψη

Παράθεση
Αγαπητέ Τάσο Τέλλογλου

Προχθές διάβασα ένα κείμενό σου «Φιλόξενη χώρα για επενδυτές». Ξεχωρίζω τους ανθρώπους σ' αυτούς που καταλαβαίνουν, σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν και σ΄αυτούς που δεν θέλουν να καταλάβουν. Σε κατατάσσω στην πρώτη κατηγορία. Εσκεμμένα δεν γράφω «συναδέλφους». Με τρομάζει η λέξη καθώς χρόνια μεταφραζόταν λάθος. Άλλωστε είμαι χρονογράφος. Ωραίο ακούγεται ως παράκαμψη και διαφύλαξη. Πάμε στο θέμα μας. Διάβασα το κείμενό σου και με τρώει η γλώσσα μου να σου δώσω πληροφορίες. Χθες στο εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗ κατέβηκε ένα τεράστιο πανό που έφραζε την θέα του (ωραίο ακούγεται στην κυριολεξία του) κοντά έναν χρόνο. «ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ». Περιέργως το πανό δεν το είχαν κρεμάσει οι υπάλληλοι και εργάτες που συνέχιζαν να εργάζονται κανονικότατα. Το είχε κρεμάσει μια ομάδα κτηνοτρόφων (30 κτηνοτρόφοι από 3.500). Μια μικρή ομάδα. Όλο αυτό που άκουγες τόσον καιρό, όλον τον σαματά και τις μεγαλοστομίες «Διαφυλάσσουμε την Ακρόπολη»…. Ήταν μια τόση δα ομάδα! Σκέψου τι δύναμη είχε μια τόση δα ομάδα στην πατρίδα μας! Αγαπητέ Τάσο θα σου πω μερικά περιστατικά. Στο αφτί. Μη τ΄ακούσουν άλλοι υποψήφιοι επενδυτές και κόψουν πέρα… Εσύ καταλαβαίνεις. Θα σου γράψω σκηνές σαν αυτές που κυνηγάω χρόνια με τα γραπτά μου, με τα χρονογραφήματά μου. Λογάριαζέ με ραβδοσκόπο στιγμών, σκηνών. Πάμε!

- Οι μέτοχοι της SI, μιας εκ των ενδιαφερόμενων για την αγορά της Εταιρείας ΔΩΔΩΝΗ (που τελικώς κέρδισαν και τον διαγωνισμό), θεώρησαν υποχρέωσή τους από την πρώτη στιγμή της συμμετοχής τους στον διεθνή διαγωνισμό, να μιλήσουν με τους συνεταιριστές. Καθορίζουν συνάντηση στην οποία και προσέρχονται άπαντες. Τους ζητούν να μάθουν τις ανησυχίες και τα αιτήματά τους. Οι συνεταιριστές που είναι και μέτοχοι μειοψηφίας δηλώνουν ότι θέλουν η Εταιρεία να παραμείνει στην Ήπειρο, να διατηρηθεί η ζώνη γάλακτος, να, να, να, να και όλα αυτά τα θεωρούν απαράβατους όρους. Οι υποψήφιοι επενδυτές ακούνε με προσοχή και τέλος ζητούνε στους συνεταιριστές να υπογράψουν αρχικά Έγγραφο Εμπιστευτικότητας (έτσι συμβαίνει στον πολιτισμένο κόσμο). Το υπογράφουν φαρδιά πλατιά. Ακολούθως οι υποψήφιοι επενδυτές ετοιμάζουν γραπτώς τις δεσμεύσεις τους που συμφωνούν απόλυτα με τα αιτήματα των Συνεταιριστών…Πιο απόλυτα δε γίνεται…Οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν υπογράψει ήδη το Συμφωνητικό όταν το στέλνουν και περιμένουν την υπογραφή των Συνεταιριστών την οποία και θεωρούν βέβαιη. Ποτέ δεν ήρθε! Ούτε ποτέ  επικοινώνησαν έκτοτε με την SI!

- Στον Διεθνή διαγωνισμό πέραν ελληνικών εταιρειών, έλαβαν μέρος ξένοι κολοσσοί της γαλακτοβιομηχανίας. LACTALIS, ARLA, FRIESLAND (Noυνου), CHOBANI. Καμία απ΄αυτές δεν κατήγγειλε τον διαγωνισμό. Δεν ξέρουν…Τάσο μου!

-Δικαστήρια Ιωαννίνων. Πρόεδρος Πρωτοδικών που εκδικάζει αίτηση των Συνεταιριστών για παροχή προσωρινής διαταγής που θα αναστείλει τη διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο Συνεταιριστών τον ρωτά «Γιατί συμμετείχατε και μάλιστα σε όλα τα στάδια σε έναν διαγωνισμό που καταγγέλλετε τώρα ως άκυρο. Γιατί συμμετείχατε σε έναν άκυρο διαγωνισμό;», «Εμείς κυρία Πρόεδρε τα είχαμε κανονισμένα. Με την Τράπεζα και τους πολιτικούς. Για να τον πάρουμε εμείς τον διαγωνισμό», «Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι λάβατε μέρος σε έναν στημένο διαγωνισμό από εσάς;», «Ναι». Ο δικηγόρος τους παθαίνει εγκεφαλικό. Η Πρόεδρος λέει «Ξέρετε αυτά που λέτε... επισείουν… ». Φωνή κτηνοτρόφου που αναλαμβάνει την κατάσταση «Είμαστε αγράμματοι άνθρωποι»... Αγράμματοί άνθρωποι, Τάσο μου.

- Διαβάζω σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας με ημερομηνία Σεπτεμβρίου «Για την πώληση της Εταιρείας οι συνεταιριστές ζήτησαν την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρ. Παπούλια λόγω καταγωγής του και ενδιαφέροντος του. Την επιλογή θεωρούν διαβλητή και έχει παρέμβει ευθέως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος συνομίλησε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Γ. Προβόπουλο. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει δήλωση για ακύρωση της αγοροπωλησίας όταν θα αναλάβει την διακυβέρνηση καθώς και το ΚΚΕ αλλά τις αντιρρήσεις του εκφράζει για την επιλογή της SI και ο περιφερειάρχης Ηπείρου της ΝΔ και επίδοξος ηγέτης των βλαχόφωνων κ. Αλ.Καχριμάνης». Σε αυτά πρόσθεσε και τους βουλευτές της περιοχής όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα τον κ.Κασσή πρώην ΠΑΣΟΚ με τεράστιο μένος. Τάσο μου σκέψου από πόσα κομματικά casting πρέπει να περάσει μια επένδυση και ένας διεθνής διαγωνισμός! Να σου πω και το καλύτερο ότι ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φ. Φίλιος αρνήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη των νέων ιδιοκτητών. 

- Η Εταιρεία SI πλειοψηφικός μέτοχος-ιδιοκτήτης πλέον της ΔΩΔΩΝΗ έδωσε 20.800.000 ευρώ μετρητά για την εταιρεία. Χρήματα ξένα-νέα κεφάλαια. Βρίσκονται ήδη στο ταμείο του εκκαθαριστή της ΑΤΕ. Συγχρόνως ανέλαβε τα χρέη της Εταιρείας ύψους 50.000.000 ευρώ. Και έχει τις δυνατότητες να εξάγει άμεσα το ευπαθές στοκ της εταιρείας. Οι συνεταιριστές που φώναζαν για το «εξευτελιστικό» τίμημα περιέργως κατέθεσαν προσφορά μαζί με την εταιρεία ΒΙΚΟΣ με χρήματα τα οποία θα έβρισκαν καθ' οδόν από διάφορες πηγές (δάνεια) ύψους 21.800.000.

- Ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ είναι Ιρλανδός και έχει ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό. Ο Michael O’ Neill. Τι αξιοζήλευτο….Αξιοσέβαστο. Αρκεί να στον συστήσω στην δύση μιας μακροχρόνιας και δοξασμένης καριέρας και ως Πρόεδρο της Εταιρείας Coca Cola στην Τουρκία και σε 10 κράτη της Μέσης Ανατολής στην οποία πλέον παραμένει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Δημοσίευμα δημοσιογράφου-παράγοντα στον τοπικό τύπο Ιωαννίνων «Γιατί απέκρυψε ότι εργάστηκε στην Τουρκία; Τι κρύβεται από πίσω;». Έρμη πατρίδα Τάσο μου! Τι γράφουν οι δημοσιογράφοι! Με τι εγκληματική ευκολία παπαρολογούν…
Πάντα ψάχναμε το «τι κρύβεται» και χάσαμε όλα τα «τι φαίνεται μπροστά στα μάτια μας».

- Μετά την καταβολή των χρημάτων εξαγοράς οι νέοι πλέον μέτοχοι επισκέπτονται το εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗ. Μιλάνε στους υπαλλήλους οι οποίοι και χειροκροτούν. Παράλληλα εκτυλίσσονται τα εξής. Τρακτέρ των κτηνοτρόφων (12) κατευθύνονται προς την κεντρική πύλη. Όπως έδειξαν και οι τηλεοράσεις σπάνε με τα χέρια τους τις πόρτες και ορμάνε φωνάζοντας «Θα σας γαμήσ …… Η ΔΩΔΩΝΗ είναι δική μας»…Πολύ αερογαμία, Τάσο μου! Το «δική μου» σε πόσους κατοχυρώνεται, ρε Τάσο, σε τούτον τον τόπο; Ο εκπρόσωπος των νέων ιδιοκτητών καταθέτει μήνυση εναντίον των πρωτεργατών και ηθικών αυτουργών. Ακόμα και τα πιο «πετυχημένα» πάρτυ κάποτε σχολάνε….

- Ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της  Εταιρείας λίγες μέρες πριν αναλάβει καθήκοντα περπατάει σε ένα πανέμορφο χωριό της περιοχής με μερικούς έλληνες φίλους να τον συνοδεύουν. Συναντάνε έναν άνθρωπο και πιάνουν κουβέντα μαζί του. Τους λέει «Είμαι υπάλληλος στην ΔΩΔΩΝΗ», «Και πώς και δεν είσαι στη δουλειά σου σήμερα;» τον ρωτάει αποκρύπτοντας την ιδιότητα του Προέδρου «Μ΄έβαλαν σε μια θέση που δεν ήθελα με τίποτα. Και γω πήγα στον γιατρό κι είπα δεν ξέρω τι θα κανς αλλά θα με βγάλς άρρωστο. Και μ΄του τακτοποίησ. Όχι που θα σκάσω!».

- Ο κύριος μέτοχος της S.I και επενδυτής Τάσο μου, ρώσικης καταγωγής, πέραν της επένδυσης, σε μετρητά χρήματα (δεν θα πάψω να το τονίζω) έχει αγοράσει σπίτι χρόνια τώρα στην χώρα μας. Ωστόσο δεν μπορεί σύμφωνα με την νομοθεσία ν΄αγοράσει αυτοκίνητο γιατί δεν έχει ένσημα. Μηχανεύεται τρόπους όπως το να το γράψει στο όνομα του κηπουρού του αλβανικής καταγωγής (έχει ένσημα). Και να σου πω και το καλύτερο…Ο Ρώσος επενδυτής πρέπει να ανανεώνει τα χαρτιά παραμονής του κάθε χρόνο. Συνήθως όταν φτάνει η ανανέωση σχεδόν επέρχεται χρονικά (λόγω καθυστερήσεων) και- η λήξη της άδειας…Πτου κι από την αρχή! Αχ Τάσο! Εσύ καταλαβαίνεις….

Η ΔΩΔΩΝΗ Τάσο μου είναι η πρώτη αποκρατικοποίηση. Κάποτε έβαζαν στήθη οι εργάτες…Μπορεί να ήρθε η ώρα να βάλουν μαζί τους στήθος και οι επενδυτές… Ακόμα και τα πιο πετυχημένα πάρτυ κάποτε σχολάνε… Φαντάσου τη φέτα να ταξιδεύει σε πέρατα και οικουμένες… Φαντάσου νέους κτηνοτρόφους. Μορφωμένα παιδιά ν΄ασχολούνται με τη γη μιας πανέμορφης πατρίδας! Μπορεί να ήρθε η ώρα….Λες, βρε Τάσο;

ΥΓ: Μερικοί μπορεί να συνδέσουν το κέιμενό μου με την επαγγελματική ενασχόληση του συντρόφου μου ως επενδυτικός σύμβουλος της ξένης εταιρείας. Θεώρησα δημοσιογραφική τύχη να έχω πληροφόριση από την αρχή μέχρι το τέλος του εγχειρήματος από πρώτο χέρι. Μακάρι να φανεί χρήσιμη σε όσους ασχολούνται με αποκρατικοποιήσεις. Τέλος κλείνοντας ένας 8μηνος κύκλος αντιλαμβάνομαι ότι ξενίζει να βάζεις το χέρι σου στο στόμα του λύκου τη χρονική στιγμή που μπορείς να κάνεις την πάπια. Αλλά εγώ έτσι έκρινα σωστό και χρήσιμο.

της Ρέας Βιτάλη από www.protagon.gr

Αποσυνδεδεμένος Αντώνς

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 433
    • Προφίλ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #20 στις: Δευ 10 Δεκ 2012 04:02 »
Αυτοκτόνησε ο διευθυντής παραγωγής της εταιρίας.
Se ci coglie la crudele morte, dura vendetta verrà dal partigian..

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #21 στις: Δευ 10 Δεκ 2012 16:40 »
epiruspost.gr
Παράθεση
Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 52χρονος στα Γιάννινα. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του καθώς νωρίτερα είχε καταναλώσει ποσότητα φυτοφαρμάκων.

Ο 52χρονος εργάζονταν ως διευθυντής παραγωγής στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη εδώ και πολλά χρόνια.

Οι συνάδελφοί του μιλούν για έναν εργατικό άνθρωπο που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα στον εργασιακό του χώρο.

Το τελευταίο διάστημα έδειχνε προβληματισμένος αλλά κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα φτάσει στο σημείο να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η είδηση του θανάτου του πάντως προκάλεσε σοκ στην οικογένεια της Δωδώνης αλλά και στους κτηνοτρόφους της Ηπείρου καθώς οι περισσότεροι τον γνώριζαν από την πολυετή συνεργασία με την επιχείρηση.
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #22 στις: Τρι 10 Σεπ 2013 15:48 »
Παράθεση
Σκληρή γλώσσα για τους ιδιοκτήτες
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 | Γιώργος Τσαντίκος
http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/22902/2013-09-10.html
 
Η περίοδος χάριτος για τη νέα διοίκηση της «Δωδώνης» τελείωσε οριστικά χτες, με την εταιρία να βρίσκεται σε κλοιό που σφίγγει συνεχώς. Το πρόβλημα της καθυστέρησης των πληρωμών στους κτηνοτρόφους δεν έχει λυθεί και εκτός από τους πρώτους ενδιαφερόμενους, τους παραγωγούς δηλαδή, την πολιτική των «έναντι» ποσών και των τμηματικών εξοφλήσεων δεν την εγκρίνει το σύνολο των τοπικών φορέων. Η χθεσινή σύσκεψη στην Ανατολή, επιβεβαίωσε τα παραπάνω.
(... συνέχεια)

Τα λεφτά ρε, το γάλα μας ... 10 μήνες ρε λαμόγια απλήρωτοι και επιταγές έναντι ... τζούφιες.

Ο κτηνοτρόφος χρειάζεται, τριφύλλι, καλαμπόκι για το χειμώνα ... με τι θα τα αγοράσει?

« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 10 Σεπ 2013 15:55 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.790
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #23 στις: Δευ 07 Απρ 2014 16:39 »
Παράθεση
Πώς η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη θα γίνει...ρώσικη σε ποσοστό 100%

Πώς η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη θα γίνει...ρώσικη σε ποσοστό 100%

Στους Ρώσους, το νέο ιδιοκτήτη της Δωδώνης έχει στραφεί η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων για την πώληση του 24,78% που κατέχουν στην γαλακτοβιομηχανία.

Η αποχώρηση της ΕΑΣ Ιωαννίνων από το μετοχικό κεφάλαιο της Δωδώνης αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα υπό το φως και της επικείμενης αύξησης τους μετοχικού κεφαλαίου της γαλακτοβιομηχανίας.

Αιτία, στάθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Δωδώνης από τον νέο ιδιοκτήτη της, την Strategic Initiatives Foods, η οποία θα μείωνε σημαντικά το ποσοστό συμμετοχής του Συνεταιρισμού έναντι του επενδυτή, που θα κατείχε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνεταιριστές λόγω και των οικονομικών ανοιγμάτων που έχουν προς τις τράπεζες, αναγκάζονται να προχωρήσουν στην πώληση της συμμετοχής στην Δωδώνη, ενώ το ποσό που θα πάρουν θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή μέρους των δανειακών υποχρεώσεων της ΕΑΣ και το υπόλοιπο για θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή των εργαζομένων της.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το τίμημα που θα ζητήσουν ανέρχεταί στα 8 εκατ ευρώ.

Ηδη η ΕΑΣ έχει προσλάβει ανεξάρτητο σύμβουλο ο οποίος, αναμένεται να τους παρουσιάσει εντός των επόμενων ημερών συγκεκριμένες προτάσεις.

Να σημειωθεί ότι η γαλακτοβιομηχανία καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο στην φέτα, κατακτώντας την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά σε όλους τους τύπους συσκευασίας το 2013, με μερίδιο 14% σε αξία.

Χαρακτηριστικό των επιδόσεων της είναι ότι, σύμφωνα με στοιχεία της IRI, από τον Ιούλιο του 2013 έχει την πρώτη θέση και στη συσκευασμένη φέτα αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 3,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Παράλληλα, τον περασμένο Δεκέμβριο το μερίδιό της στο σύνολο της αγοράς της φέτας έφτασε το 21,8% στον όγκο πωλήσεων και το 20,9% σε αξία, αγγίζοντας τριπλάσια επίπεδα από τα μεγέθη του δεύτερου παίκτη της αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η Δωδώνη διαθέτει σήμερα 9 κατηγορίες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, με 95 ξεχωριστά προϊόντα. Η εταιρεία έχει έδρα τα Ιωάννινα και παράγει γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα με γάλα που συλλέγεται από περίπου 6.000 παραγωγούς–κτηνοτρόφους και τα προϊόντα της εξάγονται σε 35 χώρες.

Πρόκειται για την κορυφαία εταιρεία στην Ελλάδα στην παραγωγή φέτας που παράγεται από 100% γάλα που προμηθεύεται και επεξεργάζεται, καθημερινά, από τους τοπικούς παραγωγούς της Ηπείρου.

http://www.fpress.gr/epiheiriseis/item/14886-apohorei-apo-ti-dodoni-i-eas-ioanninon---oi-diapragmateyseis-me-toys-rosoys
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
« Απάντηση #24 στις: Κυρ 15 Μάρ 2015 23:18 »
Αν γνώριζα κάτι θα το έλεγα...
...  το κίνητρο να αγοράσει κανείς τον ΠΑΣ είναι ακριβώς το ίδιο με του ΧΒ να μη θέλει να πουλήσει... σήμερα.
Παράθεση
Αν γνώριζα κάτι θα το έλεγα...
Αν μάθεις όμως περιμένουμε να μας πεις  :)

Σύμφωνα με και...



Περιμένοντας τα ρούβλια...

Σε αναζήτηση «συμπαίκτη» είναι ο Χριστοβασίλης στα Γιάννενα.
Το θέμα με το ενδιαφέρον από την Αλβανία διαψεύστηκε, αλλά «παίζει» και κάτι από... Ρωσία μεριά.
Κι έχει βάσεις!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο σε σχέση με τον ΠΑΣ.
Κι έχει σχέση με τη ΔΩΔΩΝΗ που πλέον ανήκει σε μια ρωσική εταιρία που έχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρίας.

Συν τοις άλλοις, υπάρχει και μια χορηγική συνεργασία ανάμεσα στη γαλακτοβιομηχανία και το ερασιτεχνικό σωματείο της ομάδας από τα Γιάννενα, οπότε όλα όσα έπιασε ο... κοριός μας δεν είναι αβάσιμα!

spysports.gr
« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 15 Μάρ 2015 23:27 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς