Αποστολέας Θέμα: Νεο γηπεδο  (Αναγνώστηκε 163466 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Νεο γηπεδο
« Απάντηση #50 στις: Παρ 03 Δεκ 2010 14:27 »
Στην Ελλάδα χρειάζεται και η πολιτική βούληση για να γίνει κάτι τέτοιο.Ας προσπαθήσουν μια φορά όλοι οι πολιτικοί της Ηπείρου κάτι ενωμένοι για την Ήπειρο.Φυσικά θα μπορούσαν να το κάνουν γενικά αυτό αλλά δεν....Επίσης μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή έτσι ώστε να μην χαριστεί η έκταση και να πάρει το κράτος λεφτά.Ας κάτσουν να βρουν τρόπο.Μα με ποσοστά μα με άλλο τρόπο ας κάτσουν να τον βρουν και έτσι να μην έχει κανένας πρόβλημα.Ας γίνει όμως κάτι επιτέλους.Δεν μπορεί μια ζωή να είμαστε πίσω από τις εξελίξεις σε όλα.Μια ζωή τελευταίοι,είτε σε αθλητικές εγκαταστάσεις,είτε σε υποδομές,είτε σε οικονομικές συνθήκες.

Αποσυνδεδεμένος ELTORO

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Παρ 03 Δεκ 2010 14:52 »
pagourenko1966 ποιος μίλησε για κομμουνισμούς ? Αν είχαμε κομμουνισμό κάθε πόλη θα χε 40,000 γήπεδο για να μας ταϊζουν "όπιο". Βλέπε Σοβ. Ενωση.  Άλλωστε σχεδόν τα 2/3 των γηπέδων φτιάχτηκαν επι χούντας. Μιας άλλης μορφής σοσιαλισμού. Εθνικού σοσιαλισμού. Κομμουνιστική είναι η δική σου άποψη να δώσει το κράτος "γη και ύδωρ" σε μια ομάδα. Αυτό λέγεται κρατικοδίαιτος αθλητισμός.

Να σου απαντήσω στο ίδιο ύφος ? Εγώ ανέλυσα την άποψη μου ? Χαλάρωσε λίγο.

Να πάω να δω το Καραϊσκάκη που έγινε δώρο στον Κόκκαλη (κι όχι στον Ολυμπιακό) για 49 χρόνια έναντι γελοίου ενοικίου και που εγω που πληρώνω φόρους το πλήρωσα 8 εκ ευρω (σε τιμές 2004) δλδ τουλάχιστον 12 εκ σε σημερινές τιμές για έργα που έγιναν περιμετρικά του γηπέδου (πάρκινκ, δρόμοι κλπ) αλλά και τους δυο φωτεινούς πίνακες που μπήκαν για την Ολυμπιάδα. Επίσης επειδή εκδιώχθηκε ο στίβος φτιάχτηκε νέο γήπεδο στον
Αγ Κοσμά. Πλέρωνε μαλάκα Ελληνα.

Περί τα 60+ εκατομμύρια υπολογίζονται τα έργα υποδομής (δρόμοι, κόμβους κλπ) που θα κάνει το κράτος για να γίνει το εμπορικο του Βωβού με γήπεδο του ΠΑΟ μέσα στο Βοτανικό. Πλέρωνε μαλάκα Ελληνα.

Εντωμεταξύ ο Κόκκαλης πούλησε τη μισή ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΕ (στο Λαυρεντιάδη) και τα έβγαλε τα λεφτά του. Δηλαδή πούλησε μια εταιρεία που βασίζεται σε μια έκταση που του έχει παραχωρηθεί για 49 χρόνια...

Επίσης κάποτε ο Κόκκαλης έκανε έρανο με κουπόνια για γήπεδο (πριν το Καραϊσκάκη) κι εμασε 1,000,000 ευρώ χωρίς να κάνει τίποτε. Αν κάνει ο Χριστοβασίλης δώσε. Στην υγειά των κορόιδων !

Είμαι σίγουρος pagourenko πως το θεωρείς μαγκιά του Κόκκαλη.

Στη Λάρισα ξέρω πολύ καλύτερα απο σένα τι έγινε και το έχω γράψει εδω μέσα. Στο έργο έχω συμμετάσχει σε ενα μικρό μέρος ως μηχανικός. Δεν έχει σχέση με το σκάνδαλο του Καραϊσκάκη κι έγινε χωρίς να ζημιωθεί το δημόσιο σε γενικές γραμμές. Μπράβο στον Πηλαδάκη αλλά είναι ενα μοντέλο που δύσκολα επαναλαμβάνεται. Αυτός βρήκε χαρτί απο τον όμιλο που δουλεύει. Ο Χριστομπίλ απο που να βρεί ? Απο το Remezzo ? Ποια τράπεζα δανείζει αυτή την εποχή ?

Κι είπα η έκταση του παλιού αεροδρομίου είναι μια αποδεκτή λύση αφού πληρεί κάποιες προϋποθέσεις (άχρηστη για κάτι άλλο έκταση κλπ) αλλά εμένα δεν μου κάνει γιατί είναι μακριά απο το κέντρο της πόλης και την ιστορία της ομάδας.

« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 03 Δεκ 2010 14:58 από ELTORO »
Podrán imitarnos, pero igualarnos jamás

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Παρ 03 Δεκ 2010 16:20 »
Εγώ ξέρω οτι μια ζωή στην Ελλάδα η νοοτροπία του Έλληνα είναι:

1. Να γίνω πλούσιος χωρίς να δουλέψω

2. Να γίνω επενδυτής-επιχειρηματίας χωρίς να ρισκάρω και να βάλω κεφάλαια

Οι επενδύσεις θέλουν λεφτά τα οποία είτε τα έχεις παντελονάτα είτε έχεις τον τρόπο να τα δανειστείς απο κάποιο τραπεζικό οργανισμό. Ο Πηλαδάκης τα βρήκε, εκμεταλλεύτηκε τις γνωριμίες του και τα κονέ του και τα βρήκε. Μπράβο του, μαγκιά του. Ενδεχομένως να βοήθησε και η πολιτεία ως ένα βαθμό. Παρ' όλα αυτά δεν έχω διάθεση να αμφισβητήσω αυτά που λέει ο EL TORO για μή ζημία του δημοσίου απο το deal, αφενός γιατί κάτι τέτοιο ξέρω κι εγώ κι αφετέτου γιατί ο άνθρωπος είπε οτι τα ξέρει απο "μέσα" αφού εργάστηκε εκεί.

Απο εκεί και πέρα γνώμη μου είναι οτι πολύ δύσκολα θα φτιάξει γήπεδο ο ΠΑΣ αφού κανένας επενδυτής- ο ΧΒ εν προκειμένω- δεν πρόκειτε να ρίξει λεφτά αν δεν είναι να κάνει και τις παράπλευρες δραστηριότητες (βλ. εμπορικό κέντρο). Ο λόγος είναι ο εξής, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα. Σε λίγες μέρες ανοίγει στα Γιάννενα το ΙΚΕΑ. Στον χώρο αυτόν θα γίνει σχετικά άμεσα ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο που θα λειτουργεί ανεξάρτητα απο το ΙΚΕΑ-LEROY MERLIN-JUMBO που είναι ήδη έτοιμο το πρώτο και σχεδόν έτοιμα τα άλλα δυο. Να κάνω μια παρένθεση και να απαντήσω στον φίλο GEROKSEKOUTI λέγοντας πως το οικόπεδο έκτασης 260 στρεμάτων αγοράστηκε απο κτηματομεσιτική εταιρεία η οποία κατασκευάζει τα κτίρια για λογαριασμό των πελατών (όμιλος Φουρλή) και εν συνεχεία τα νοικιάζει και τα διαχειρίζεται. Το ΙΚΕΑ (Φουρλής) με λίγα λόγια και όλοι οι υπόλοιποι είναι ενοικιαστές και όχι ιδιοκτήτες. Η ίδια εταιρεία επειδή το κράτος μας είναι ανίκανο και φαληρισμένο ανέλαβε και τα έξοδα της μελέτης και κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου που γίνεται μπροστά απο τα ΙΚΕΑ καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν θα έπαιρνε άδεια λειτουργίας, άσχετα αν δεν είναι υποχρέωση της.
Συνεχίζω λοιπόν και λέω, θυμάστε το εμπορικό που ήταν να γίνει στη Νέα Ζωή;; Λοιπόν έχει παγώσει. Και ό λόγος είναι αφενός η οικονομική κρίση, που ανάγκασε την Πορτογαλική εταιρεία που το διαχειρίζεται να παγώσει μια σειρά απο project ανα την Ευρώπη, και αφετέρου το οτι πρόλαβε και μπήκαν σφήνα οι Σουηδοί της ΙΚΕΑ που δεν χαμπαριάζουν απο κρίση και είπαν στον Φουρλή "Μεγάλε ανοίγεις". Δυο εμπορικά κέντρα δεν χωράνε στην πολη μας και στην ευρύτερη περιοχή με τα σημερινά δεδομένα. Ποσω μάλλον τρία εμπορικά κέντρα!!! Εδώ μπαίνει κι ο ΠΑΣ και το γήπεδό του στο παιχνίδι. Έχοντας ήδη δεδομένο ένα τεράστιο Ε.Κ στον Αγιο Δημήτριο ποιός θα πάρει τα ρίσκα να ρίξει ένα σκασμό λεφτά να φτιάξει κι άλλο; Εστω κι αν αυτό θα είναι μαζί με το γήπεδο του ΠΑΣ!!! Εγώ πιστεύω κανείς δεν θα το κάνει αυτή τη στιγμή. Άρα αφού ουσιαστικά για το Ε.Κ ενδιαφέρονται και τις παράπλευρες δραστηριότητες και το γήπεδο είναι το αναγκαίο κακό γι αυτούς κι όχι για μας, μάλλον πρέπει να το ξεχάσουμε προς το παρών....

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΕΙΡΟΣ

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Παρ 03 Δεκ 2010 16:34 »
να μηπω πολλα και εχουμε εντασεις.....
ξερω ομως σιγουρα  οτι το αλδι (επειδη καπου αναφερθηκε) το οποιο εκλεισε μεσα σε κλιμα συρραξεων κοσμου  :P το ειχε αγορασμενο το οικοπεδο.και σε τιμη μαλιστα που καποιος ιδιωτης δε νομιζω να μπορουσε να ανταπεξελθει!

αυτα για την ιστορια!τα αλλα ειναι προς καταναλωση και προς αναλωση  8)
ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ...ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ  !

Αποσυνδεδεμένος ELTORO

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Παρ 03 Δεκ 2010 16:35 »
Παράθεση
Παρ' όλα αυτά δεν έχω διάθεση να αμφισβητήσω αυτά που λέει ο EL TORO για μή ζημία του δημοσίου απο το deal, αφενός γιατί κάτι τέτοιο ξέρω κι εγώ κι αφετέτου γιατί ο άνθρωπος είπε οτι τα ξέρει απο "μέσα" αφού εργάστηκε εκεί.

Σε γενικές γραμμές είπα.

Αν το ξεψειρίσουμε και το δούμε γενικότερα κάτι θα βρούμε. Αξία γής, αντισταθμιστικά οφέλη κλπ

Το όργιο που έγινε στο Καραϊσκάκη (με συμφωνία των 2 μεγάλων κομμάτων) δεν έγινε πάντως !

Κι εγώ δεν βλέπω πως με τις παρούσες συνθήκες μπορεί να γίνει κάτι.

tauri_7 Το άνοιγμα των άλλων καταστημάτων του ομίλου Φουρλή (LEROY MERLIN, INTERSPORT) που ήταν να ανοίξουν δίπλα στο ΙΚΕΑ προς το παρών έχει παγώσει λόγω ακριβώς της οικονομικής συγκυρίας. Το ίδιο έγινε και με το Leroy στη Λάρισα αν δεν κάνω λάθος.

Για να μην παρεξηγούμαστε. Όλοι θέλουμε να γίνει γήπεδο για την ομάδα μας !

Στο πώς μπορεί να διαφωνούμε λίγο. Δεκτή κάθε διαφωνία αλλά τεκμηριωμένη ! Οχι γκάρες !

Η ίδια κουβέντα έχει γίνει άλλες 3 φορές εδω μέσα.

Podrán imitarnos, pero igualarnos jamás

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Παρ 03 Δεκ 2010 16:46 »
θεωρω οτ
χρειαζομαστε ενα γηπεδο, αλλα οχι αποκλειστικα για τον Πας
ο οποιος Πας, μοιραια ειν υποθεσ ανδρος ενος κι βιομηχανιας ποδοσφαιρ

κι αν θελνε, ας μετατρεψνε τσ Ζωσιμαδες σε γηπεδο
εταιρκα – Παε κι Αυτοδιοικησ

μ αυτη τν λογικη θα γεμισμε γηπδα
διοτ ερχετ ενας Αβραμοβ π.χ. κι παιρει τν Κρανουλα
κι στηνει μες στο Λκοστομο ενα γηπδο τυπ Νιουκαστλ π.χ. κατσε καλα

τσ Λαρσας το γηπδο ειν προϊον τετοιας Αβραμοπρωτοβουλιας;
ο Πηλαδακς ειν ο Αβραμοβ τσ Θεσσαλιας;
- οχι!!!
βιντιακιας ηταν κι ευνουμενος «κοσμοπολιτς»
ποια ομαδα ειχε πριν;
- Ηλυσιακός!!!

αλλα τραβξε ο τζες για Λαρσα, επειδης τ μυρσε γηπδο,
τ το σφυρξαν δηλαδη (Virgin Megastores - Richard Branson – υπουργεια)
για Λαρισα δεν εχει σφαξει φραγκο – λαϊκο χρημα καθαρο
θα εισπρατει ο κυριος κι θα πληρωνει κι αν ειν υποχχρεος τραπεζικων οφειλων κι εγγυησεων

ποιοι ηταν υπουργοι τοτες;
- τα δκα μας τα ντατσκαναρια!!!!!!!!!!!
(αρτα πρεβζα, θεσπρωτια, κατακαημενα γιανν-να κι ολα τα υπουργεια)

κι μας πεταξαν εμας μια κερκιδα, δυο – τρια κτιρια κι ενα κυλικειο κι δυο χαλεδες στ βαλτο τσ μπαφρας κι το βαφτσαν πανειπηρωτικο αθλητικο κεντρο

πρεπ να απαιτουμε λοιπον ενα  γηπδο
πανειπηρωτκης ιδιοκτησιας κι εκμεταλευσης
- με Ιδιωτες διαχειριστες και Περιφερειακο συμβολαιο -
γηπδο κι παραγηπεδα για ολες τσ μπαλες κι τα μπαλακια
απ θα φιλοξενει μεγαλα αθλητκα γεγονοτα
ευρωπαικων – παγκοσμιων διοαργανωσεων
κι σε σχεσ παντα με τον υγρο στιβο - στ λιμνη
οπ επισης χρειαζται νυκοκυρμα κι λιμνη καθαρη
κι ο Πας ασφαλως μεσα (οχι στ λιμνη) μεσα απο  μια σταθερη "ψιλη" σχεση
κι οχι με Παεπροεδρικα οφιτσια συν ιδιοκτησιας
αλλα προς το κοινο οφελος

μ αυτο το ζητμα, ν ασχολθουν οι κυριοι αποδημοσιο γραφοι
κι οχι με το ποιος πιθανον να εννοουσε … αυτο ή να σκεφτκε … τ αλλο …
μαντικη δηλαδη κι σπεκουλα

μπορουν ομως να το φκιαξνε το γηπδο κι μ αυτον τον τροπο κι μονο
γαιες υπαρχνε κι το συγκροτμα θα ειν παραγωγικο
εφ οσον θα αξιωνει φιλοξενειες κι να συμβαλει στ γενκη προοπτικη αναπτυξης
συναινεσ κι βουλησ χρειαζται

αλλα απο ποιους Ηπειρώτες;

απ αυτηνους  που καναν φαιδροτατο προεκλογικο αγωνα
αξιοποιωντας το  θλιβεροτατο γεγονος τσ πλημυρας;
ριχνοντας ο ενας ευθυνη στον άλλο;
ενω κανονκα θα επρεπε να παν να πνιγουν.

[Γ.ΟΡΦΑΝΟΣ: Πρέπει να τονίσω τη θετική θέση που έχει και ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς στην έννοια της στήριξης της ομάδας της Λάρισας, από όλη την ευρύτερη περιοχή, καθώς εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο να μπορεί να παίξει ένα κεντρικό ρόλο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας μας.]

Τελικα ομως, μημπως τελικα, οποιος εκανε προεδρας στον Ηλυσιακο,
βρισκεται στο τελος κι με γηπδο καινουριο;

ας δουμε κι αυτηνη τν περιπτωσ … αν τα παραπαν απεχνε του εφιχτου

ΥΓ: αρκετα ειπα, αλλα τα πραματα είναι χαλια στα Γιανν-να
« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 03 Δεκ 2010 16:49 από HarMPas »

Αποσυνδεδεμένος pasajax

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Αξιοπρέπεια ρεε
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Παρ 03 Δεκ 2010 19:38 »
Δεν έχει καμιά σχέση η παέ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με το κράτος και να ζητάει περιουσία του κράτους (δλδ του λαού) να την πάρει για πάρτυ της. Φυσικά και η διοίκηση του κράτος δεν έχει κανένα δικαίωμα να ξεπουλάει, να "χαρίζει" περιουσία του κράτους (δλδ του λαού)  σε κανέναν Ελληνα ή ξένο.

Αν θέλει ένας επιχειρηματίας ας βρεί εκτάσεις και μέσα από νόμιμες διαδικασίες να πάει να τις αγοράσει,
να τις χρησιμοποιησει (τις εκτάσεις) σύμφωνα με το νόμο (ο οποίος υπάρχει από το λαό για να εξυπηρετείται ο λαός και όχι από τους υπαλλήλους του κράτους για να εξυπηρετούνται οι μεγαλεπιχειρηματίες)

και να πάψει κάθε πικραμένος πρόεδρας να είναι κρατικοδίαιτος (οι επιχειρηματίες μάλλον έχουν ξεζουμίσει το δημόσιο με τις χορηγήσεις και εκτακτες χορηγήσεις και όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι που κάποτε ήταν 2,5 μύρια, μετά 1,5 και τελικά 720χιλιάδες και οι λαμογιοδιορισμένοι δεν θίγονται παρά όλοι οι άλλοι).

Το δημόσιο να βοηθήσει τα ερασιτεχνικά σωματεία, να φτιάξει χώρους άθλησης για όλο τον κόσμο και όχι τους επιχειρηματίες.
Μην σκύβεις το κεφάλι...

Αποσυνδεδεμένος lemorsero

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Σαβ 04 Δεκ 2010 13:29 »
Η συγκεκριμένη έκταση στην Κατσικά δεν είναι περιουσία του ελληνικού κράτους. Την πήρε  με τον τσαμπουκά το ελληνικό κράτος από ανθρώπους που καλλιεργούσαν τη γη τους σε περίοδο πολέμου και την έδωσε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για στρατιωτική χρήση. Για να σκοτώνονται οι λαοί δηλαδή και να γίνεται αυτό που έχουν στα βρώμικα μυαλά τους οι αρχηγοί των κρατών που τόσο πολύ εσείς δηλώνετε οπαδοί τους...
Αν ψάχνουμε να βρούμε λοιπόν ποιος δικαιούται ηθικά τη συγκεκριμένη έκταση, η απάντηση είναι απλή: οι γαιοκτήμονες της περιοχής που τα κατείχαν νόμιμα και οι κληρονόμοι τους.

Πως είναι δυνατόν στο δίλλημα:

«συμφέροντα του ΠΑΣ», ή
«συμφέροντα του … αξιόπιστου ελληνικού κράτους»,

εμείς να επιλέγουμε το δεύτερο είναι κάτι που δεν μπορώ να το καταλάβω. Τέλος πάντων, ο καθένας έχει τη γνώμη του και ελεύθερα μπορεί να την εκφράζει. Το να δηλώνεις όμως οπαδός του ελληνικού κράτους, αποδέχεσαι όλα τα «καλά», όχι μόνο αυτά που ακούγονται ωραία και δημοκρατικά. Αποδέχεσαι τα συμφέροντα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αστυνομία), είσαι οπαδός της… ελληνικής γραφειοκρατίας  %-|, υποστηρίζεις με πάθος τις αποφάσεις του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης (πόλεμοι, στράτευση κλπ)..
Και σας το ξαναλέω: όπως έκαναν ο Χίτλερ και ο Στάλιν, τη συγκεκριμένη έκταση την πήρε τσαμπουκά το κράτος για να κάνει ΠΟΛΕΜΟ και όχι πάρκα, σχολεία και παιδικές χαρές.

Γι αυτό παιδιά καλές οι ιδεολογίες, αλλά τις λαμογιές του ελληνικού κράτους δεν θα τις πληρώνει πάντα ο φουκαράς ο ΠΑΣ. Είναι άσχημο να βλέπεις τα πράγματα κάτω από ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό πρίσμα (όποιο και να είναι αυτό) και οι απόψεις που εκφράζεις να εξαρτώνται ντε και καλά από αυτό. Δεν είσαι ελεύθερος άνθρωπος και οι αντιφάσεις και οι λούμπες που μπορείς να πέσεις είναι πολλές. Για παράδειγμα αν αυτή η έκταση στην Κατσικά παραμείνει στο κράτος και ανεγερθεί εκεί το … νέο αστυνομικό μέγαρο, θα ήθελα να δω τι θα λέγαμε τότε… Επίσης όσων αφορά τις αντιφάσεις θα παραθέσω αυτό που έγραψε ο geroksekoutis.

...Οταν ο ευτραφης,βαζει τσουχτερο εισητηριο διαμαρτυρομαστε γιατι δεν μας αφηνει να δουμε την ''μαστουρα μας''.Οταν ομως ειναι να του δωθει εκταση,ξαφνικα η μαστουρα μας γινεται Ανωνυμη Εταιρια?

Γι αυτό καλό είναι να μην επηρεαζόμαστε από ένα ωραίο άρθρο που διαβάζουμε, ή από μια ραδιοφωνική εκπομπή. Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και οι δημοσιογράφοι που πουλάνε πνεύμα ότι το κράτος πρέπει να κάνει σχολεία, νοσοκομεία και πάρκα, στην περίπτωση του Καραισκάκη κάνανε τουμπεκί ψιλοκομμένο. Περιμένανε πρώτα να πέσουν οι υπογραφές και μετά να λένε στον αέρα τις (σωστές κατά τ’ άλλα) απόψεις τους. Θυμάμαι πολλές εκπομπές από γνωστούς δημ/γραφους που αφιερώνανε για αυτό το σκάνδαλο με βαρύγδουπες εκφράσεις, αλλά πάντα … μετά τις υπογραφές

Όσο για το νέο γήπεδο του ΠΑΣ δεν το βλέπω να προχωράει γενικότερα ειδικά αυτή την εποχή, γιατί όπως πολύ σωστά λέει ο ELTORO:

....Μπράβο στον Πηλαδάκη .... Αυτός βρήκε χαρτί απο τον όμιλο που δουλεύει. Ο Χριστομπίλ απο που να βρεί ? Απο το Remezzo ? Ποια τράπεζα δανείζει αυτή την εποχή ?

Και δυο λόγια θα γράψω για την επιλογή του παλιού στρατ. Αεροδρομίου στην Κατσικά:

- Καλά ωρέ παιδιά. Γιατί να πάμε να σκαπετηθούμε εκεί πέρα?
- Στα 10 χλμ από το κέντρο της πόλης?
- Ούτε το γουέμπλει δεν απέχει τόσο από το κέντρο του λονδίνου.
- Εδώ βαριόμαστε να πάμε στα φιλικά στο Πανηπειρωτικό (μεταξύ μας), στη Νεοκαισάρεια θα φτάσουμε?
- Εκεί αν γίνει ματς Δ’ εθνικής Πέραμα-Θεσπρωτός, ποίος θα είναι γηπεδούχος και ποιος ο φιλοξενούμενος?
- Πως είναι δυνατόν να φύγουμε από το «ζωσιμάδες» και να πάμε εκεί? Απίστευτο ακούγεται..

Το 2011 είναι η πιο σημαντική και κρίσιμη χρονιά για το νέο γήπεδο, αν ποτέ αυτό γίνει. Ο Καλλικράτης δεν θα έχει αφομοιωθεί από κανέναν και βάση νόμου υπάρχει περίοδος προσαρμογής 1,5 χρόνος (αν θυμάμαι καλά). Αυτή ακριβώς την μεταβατική περίοδο μπορούν να περαστούν διάφορα πράγματα (όσων αφορά ειδικότερες διατάξεις για συγκεκριμένες περιοχές). Το πιο σημαντικό όμως είναι το Ρυθμιστικό (ΡΣΙ), καθώς όταν θεσμοθετηθεί, όλα τα άλλα πλαίσια και νόμοι (ΓΠΣ, ΣΧΟΑΑΠ) θα πρέπει να εναρμονίζονται με αυτό.

Μέχρι στιγμής το μόνο σίγουρο είναι ότι το γήπεδο θα απομακρυνθεί από εκεί που είναι τώρα. Τέλος το «ζωσιμάδες» μάγκες, όχι βέβαια άμεσα, αλλά οριστικά (περίπου μετά από 7-8 χρόνια). Θα γίνει κολυμβητήριο και πολυόροφος χώρος στάθμετσης σύμφωνα με το ΡΣΙ, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση, είτε από κάποια Δημοτική παράταξη, είτε από μεμονωμένους πολίτες.

Το θέμα είναι που θα γίνει το νέο γήπεδο?? Το παλιό αεροδρόμιο στην Κατσικά προοριζόταν για επιβατικός σταθμός από τη μελέτη του ΡΣΙ και σύμφωνα με κάποια άρθρα πέρσι έγινε προσπάθεια να αλλάξει αυτό σε χρήση για γήπεδο. Θα πρότεινα όμως στους ενδιαφερόμενους να το ξανασκεφτούν. Ειδικά εσύ πρόεδρε ΧΒ, αν με διαβάζεις, σκέψου το:

Που να τραβηχτούμε στην Κατσικά, 10 χλμ μακρυά?
Τι έδρα θα είναι αυτή?
Του Θεσπρωτού μήπως?     

Ανοίξτε τα ματάκια σας, ανοίξτε και το googlearth. Σας το φωνάζω: Εκτάσεις κοντινές και προσβάσιμες ακόμα και με τα πόδια από το κέντρο υπάρχουν.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 04 Δεκ 2010 13:33 από lemorsero »

Αποσυνδεδεμένος pasajax

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Αξιοπρέπεια ρεε
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Σαβ 04 Δεκ 2010 16:47 »
Παράθεση
Για να σκοτώνονται οι λαοί δηλαδή και να γίνεται αυτό που έχουν στα βρώμικα μυαλά τους οι αρχηγοί των κρατών που τόσο πολύ εσείς δηλώνετε οπαδοί τους..

Που το έγραψα αυτό;

Παράθεση
Αν ψάχνουμε να βρούμε λοιπόν ποιος δικαιούται ηθικά τη συγκεκριμένη έκταση, η απάντηση είναι απλή: οι γαιοκτήμονες της περιοχής που τα κατείχαν νόμιμα και οι κληρονόμοι τους.

Βασικά το πως κάποιος κατέχει τη γή είναι μεγάλο θέμα.
Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ σε αυτό που λες.

Παράθεση
Πως είναι δυνατόν στο δίλλημα:

«συμφέροντα του ΠΑΣ», ή
«συμφέροντα του … αξιόπιστου ελληνικού κράτους»,

εμείς να επιλέγουμε το δεύτερο είναι κάτι που δεν μπορώ να το καταλάβω.

Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο παρα μόνο στο μυαλό σου.Ούτε δίλλημα έθεσα ούτε τίποτα.

Παράθεση
Αποδέχεσαι τα συμφέροντα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αστυνομία), είσαι οπαδός της… ελληνικής γραφειοκρατίας  %-|, υποστηρίζεις με πάθος τις αποφάσεις του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης (πόλεμοι, στράτευση κλπ)..

Εδώ αδερφέ όπως και στα προηγούμενα με βάση την άποψη σου για το τι πιστευω εγώ ή που ανήκω εγώ (μάγος είσαι) αναφέρεις την πολιτική άποψη πολιτικού χώρου που αβάσιμα για όποιον δεν πιστευει τα ίδια με αυτόν,λέει όλα τα παραπάνω και τα προσάπτει ως στοιχεία και απόψεις που αυτός έχει.

Παράθεση
Ειναι άσχημο να βλέπεις τα πράγματα κάτω από ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό πρίσμα (όποιο και να είναι αυτό) και οι απόψεις που εκφράζεις να εξαρτώνται ντε και καλά από αυτό. Δεν είσαι ελεύθερος άνθρωπος και οι αντιφάσεις και οι λούμπες που μπορείς να πέσεις είναι πολλές. Για παράδειγμα αν αυτή η έκταση στην Κατσικά παραμείνει στο κράτος και ανεγερθεί εκεί το … νέο αστυνομικό μέγαρο, θα ήθελα να δω τι θα λέγαμε τότε…

Αδερφέ το ότι δεν είσαι ελευθερος άνθρωπος το πιστευω και εγώ για σένα.
Είναι απάντηση σε αυτό που μου προσάπτεις και με κατηγορείς.

Το μεγάλο σου πρόβλημα απ'ότι φαίνεται είναι η αστυνομία και το κράτος σαν έννοια.
Δικαίωμα σου και να το πιστευεις και να το λές. Οπως και του πολιτικού χώρου που το λέει αυτό το πράγμα.
Σε άλλο τόπικ μπορούμε να το αναλύσουμε, είτε με πμ είτε όπως θέλεις.

Δεν έχω πρόβλημα να διαφωνώ μαζί σου και να αντιπαραθέτουμε τα επιχειρηματα μας κλπ.
Το πρόβλημα είναι με το ειρωνικό πολλές φορές και προκλητικό σου στύλ απέναντι σε αυτόν που κάνεις την αντιπαράθεση.

Εγώ στην απάντηση μου έγραψα:
Περιουσία του κράτους (και όχι της αστυνομίας ή του στρατου ή οποιονδήποτε κατασταλτικών μέσων του συστήματος αυτου) δηλαδή του λαου δεν μπορέι να παραχωρηθεί ή να ξεπουληθεί σε επιχειρηματία γιατί είναι κτήμα του λαου.

Το κράτος (τους προβληματισμούς σου με την έννοια κράτος μπορούμε να τους συζητήσουμε σε άλλο τόπικ)
  δεν μπορεί να χαρίζει χρήματα του λαού σε κανέναν επιχειρηματία.
Τα δουλεμένα από τον λαό χρήματα είναι δική του περιουσία(του λαού).'Οπως και η δημόσια γή κλπ κλπ.
Αυτά.

Μην σκύβεις το κεφάλι...

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Σαβ 04 Δεκ 2010 20:33 »
Το κράτος (τους προβληματισμούς σου με την έννοια κράτος μπορούμε να τους συζητήσουμε σε άλλο τόπικ)
  δεν μπορεί να χαρίζει χρήματα του λαού σε κανέναν επιχειρηματία.

pasajax μη στραβώνεις έτσι...
δεν νομίζω να υπάρχει λογικός άνθρωπος που να διαφωνεί με αυτή τη φράση σου..
Τι γίνεται όμως όταν το κράτος παίρνει από τον πολίτη, όπως στην περίπτωση μας?

Αδερφέ το ότι δεν είσαι ελευθερος άνθρωπος το πιστευω και εγώ για σένα.
Είναι απάντηση σε αυτό που μου προσάπτεις και με κατηγορείς.

Κακώς το πήρες προσωπικά και θόλωσες. Απλά ανέφερα οτι δεν πρέπει ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ οποιοδήποτε θέμα που συζητάμε να το βλέπουμε μόνο από το δικό μας ιδεολογικό πρίσμα. Δεν ήταν προσωπική επίθεση.

Το πρόβλημα είναι με το ειρωνικό πολλές φορές και προκλητικό σου στύλ απέναντι σε αυτόν που κάνεις την αντιπαράθεση.
Ίσως να έχεις δίκιο. Μου το έχουν γράψει κι άλλοι. Πολλές φορές γράφω όπως εκφράζομαι όταν μιλάω. Θα κοιτάξω να το διορθώσω.

Το μεγάλο σου πρόβλημα απ'ότι φαίνεται είναι η αστυνομία και το κράτος σαν έννοια.
Και πάλι έχεις δίκιο!! Και για να το κάνω πιο λιανά το μεγάλο μου πρόβλημα είναι το ελληνικό κράτος, τα 350 δις ευρώ χρέος και το που παραχωρεί τις εκτάσεις του απλόχερα (βατοπέδια κλπ). Μόνο που δεν είναι μόνο δικό μου μεγάλο πρόβλημα, αλλά και άλλων 10.000.000. 

Δικαίωμα σου και να το πιστευεις και να το λές. Οπως και του πολιτικού χώρου που το λέει αυτό το πράγμα.

Ας μην το πάμε το θέμα στις ιδεολογίες και στους πολιτικούς χώρους αδελφέ.. Για άλλη μια φορά σου λέω πως στο έτος 2010 δεν μπορώ να υποστηρίξω καμία ιδεολογία..
Στο προηγούμενο ποστ ανέλυσα με επιχειρήματα οτι το κράτος εκτός από πάρκα αναψυχής και σχολεία στις εκτάσεις του φιλοξενεί και στρατόπεδα για να κάνει πολέμους και άλλες εγκαταστάσεις για το δικό του όφελος που δεν είναι πάντα δημοφιλείς σε μας.
Επίσης ξέχασα να γράψω οτι δε συμφωνώ με τη φράση: "Να μη γίνει γήπεδο στα Γιάννενα για να γίνει πάρκο".
Πάρκο τεράστιο υπάρχει και μάλιστα στο καράκεντρο της πόλης και είναι εγκαταλελειμένο (Λιθαρίτσια).

Επίσης θεωρώ πως δεν χάθηκε κι ο κόσμος να βοηθήσει η πολιτεία να γίνει κάποιο γήπεδο στα Γιάννενα (όχι σ' αυτό το σημείο όμως). Δε νομίζω οτι θα είναι σαν τη χούντα που έκανε γήπεδα για να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος..

ΥΓ. Και πάλι ανακαλώ για τους αγενείς τρόπους μου. Θα κοιτάξω να το διορθώσω, αν και δεν είμαι πολύ αισιόδοξος...
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 04 Δεκ 2010 20:37 από lemorsero »

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Κυρ 05 Δεκ 2010 11:15 »
καλα η εκταση που πλημμυρισε ειναι το παλιο αεροδρομιο??
ε?
ε?

γαμημενο κωλοκρατος...κρατα την παλιοπλυμμηρισμενη εκταση σου :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

• Hero Member
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Κυρ 05 Δεκ 2010 11:41 »
Oριστε ρε αχαριστοι που παραπονιεσται συνεχεια,το αγαπημενο μας κρατος μα εφτιακε μπεχο κολυμβυτηρια παγκοσμιας αναγνωρισης σε ολες τις γειτονιες των Ιωαννινων

Γκρινιαρηδες εεεε γκρινιαρηδες :P :P :P :P :P :P :P
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

Αποσυνδεδεμένος pasajax

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Αξιοπρέπεια ρεε
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Κυρ 05 Δεκ 2010 14:10 »
lemorsero...
για να κλείνουμε τη μεταξύ μας διαφωνία μιας και σε κάποια σημεία δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε
και δεν είναι και απαραίτητο  ;)

όταν λέω κράτος , εννοώ μιά οργάνωση της κονωνίας όπως θέλει ο λαός και για να εξυπηρετεί το λαό.
(Αυτή τη στιγμή σε αυτή τη φάση αυτό έχουμε και για αυτό θα μιλήσουμε)
Αν αυτοί που διαχειρίζονται την οργάνωση αυτή δεν το κάνουν σωστά τότε κατά κύριο λόγο φταίνε αυτοί.
Στην περίπτωση που μεγαλο-επιχειρηματίες τους ελέγχουν τότε όπως έχει αποδειχτεί όλα γίνονται για τους λίγους και ο υπόλοιπος κόσμος πεινάει ή δεν ζεί όπως το δικαιούται.

Θεωρώ είναι κατευθυνόμενο το όλο σενάριο που σαν δομή θέλει να καταργήσει το δημόσιο και να αναπτύξει το ιδιωτικό, που στην ουσία σημαίνει τον όλο και μεγαλύτερο έλεγχο πόρων (φυσικών,ανθρώπων κλπ) από λίγους εντός και εκτός των χωρών.

Από κει και πέρα:
Εγώ είμαι με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που σημαίνει δικαίωμα στην άθληση για όλον τον κόσμο δωρεαν και χωρίς περιορισμούς.

Η χρηματοδότηση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιριών δεν ωφελούν την άθληση του λαού αλλά την τσέπη κάποιων.

Παράθεση
Και πάλι έχεις δίκιο!! Και για να το κάνω πιο λιανά το μεγάλο μου πρόβλημα είναι το ελληνικό κράτος, τα 350 δις ευρώ χρέος και το που παραχωρεί τις εκτάσεις του απλόχερα (βατοπέδια κλπ). Μόνο που δεν είναι μόνο δικό μου μεγάλο πρόβλημα, αλλά και άλλων 10.000.000. 

Η δομή σαν δημόσιο, σαν ελληνικό κράτος δεν τα πήρε αυτά.
Αυτοί που λένε ότι μαζί τα φάγαμε,
αυτοί που λένε για σεμνότητα και ταπεινότητα,

είναι αυτοί που συνεχίζουν το ίδιο έργο:
Ληστεουν τον πλούτο που ανήκει στο λαό, την υπεραξία από τη δουλεια των εργαζομένων,

και όλα αυτά τα λεφτά είτε τα δίνουν σε τράπεζες είτε σε μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μην αθωώνουμε λοιπόν τους τραπεζίτες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες ούτε και αυτήν την πολιτική που τα ξεπουλαέι όλα.
Μην σκύβεις το κεφάλι...

Αποσυνδεδεμένος allenatore

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Πεμ 09 Δεκ 2010 23:57 »
μερικες ιδεες για το νεο γηπεδο μας   :P :P :P :P

Introducing Qatar 2022's First Five Stadiums!

Αποσυνδεδεμένος Thomas New York

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Παρ 10 Δεκ 2010 14:44 »
Η κυβερνηση εχει δηλωσει οτι θα αξιοποιηθει η τεραστια ακινητη περιουσια του ελληνικου δημοσιου, αξιας περιπου 250 δις. ευρω.
Απο την προθεση στην πραξη ομως υπαρχει τεραστια αποσταση.
Κατι φαινεται οτι παει να γινει με τα ηπειρωτικα κληροδοτηματα τα οποια διαχειριζεται σκανδαλωδως προνομιακα η μητροπολη με το περιφημο "πλην Ιωαννινων".
Μιλαμε για απιστευτη περιουσια την οποια κανουν ο,τι θελουν οι παπαδες.

Βεβαια, η "αξιοποιηση" επιδεχεται πολλων ερμηνειων και προφανως δεν αποτελει εγγυηση οτι θα γινει με γνωμονα το κοινωνικο και οχι το προσωπικο-επιχειρηματικο συμφερον.
Παραδειγματα υπαρχουν πολλα στην περιοχη μας.

Ας μην ξεχναμε τι εγινε με το πολυπαθο Ξενια.
Οι περισσοτεροι εξεγερθηκαμε γιατι ο Δημος παραχωρησε με σκοτεινες, υπογειες και παρανομες διαδικασιες δημοτικη εκταση στον Μητση για να φτιασει αυτο το εκτρωμα. Περα απο το συναισθηματικο της υποθεσεως για τους περισσοτερους απο εμας που μεγαλωσαμε πινοντας πορτοκαλαδες στον Κουραμπα, εκατσε ποτε κανενας να ασχοληθει σοβαρα και εμπεριστατωμενα για το αν αυτη ηταν μια καλη επιχειρηματικη συμφωνια για τον Δημο και αρα για τους πολιτες αυτης της πολης?
Ο Γκοντας διατυμπανιζε οτι παιρνουμε 800 χιλιαρικα τον χρονο και δημιουργηθηκαν θεσεις εργασιας.
Τριχες κατσαρες, λεω εγω...
Ο Δημος Ξανθης ηταν κοροιδο που αναβαθμισε το εκει Ξενια, εφτιαξε ενα πραγματικο στολιδι για την πολη και το ξενοδοχειο δουλευει σφαιρα, με τους πολιτες να καρπωνονται εξ'ολοκληρου τα οφελη?

Ο Δημος εφτιασε τα πεζοδρομια στη Γαριβαλδη.
Τα λεφτα τα πλερωσε ο μαλακας ο Γιαννιωτης βεβαια για να μπορουν τελικα να βγαζουν τραπεζακια οι μαγαζατορες και να τα κονομανε. Παραχωρηση δημοσιας περιουσιας δεν ειναι και αυτο? Το αν ειναι κοινωνικα ωφελιμο ειναι υποκειμενικο, προφανως.
Καποιοι μπορει να ισχυριστουν οτι αναβαθμιστηκε η περιοχη, οτι τραβαει τουρισμο και οτι ο Δημος εχει και καποια εσοδα.
Καποιοι αλλοι, εμου συμπεριλαμβανομενου, λενε οτι τα πεζοδρομια ειναι για τους πεζους και οτι δεν ειναι δυνατον να υποβαθμιζεται η ποιοτητα ζωης της πολης γιατι ορισμενοι θεωρουν οτι αναπτυξη στα Γιαννενα σημαινει περισσοτερες καφετεριες και μπαρ και οχι περισσοτεροι ελευθεροι και προσβασιμοι κοινοχρηστοι χωροι.

Το ζητημα, λοιπον, ειναι συνθετο.
Οσον αφορα το γηπεδο.
Δεν ειμαι κατα της παραχωρησης καποιας εκτασης στην ΠΑΕ για την κατασκευη γηπεδου.
Υπο ορισμενες προυποθεσεις παντα.

Πιστευω οτι γηπεδο στην Κατσικα δεν μπορει να γινει γιατι το ιδιοκτησιακο καθεστως, οπως ανεφερε ο λεμονσερο, ειναι περιπλοκο.
Οπως, ειμαι σε θεση να γνωριζω, ειναι σχεδον αδυνατο να γινει μητροπολιτικο παρκο ολο το βελισσαριο για τον ιδιο λογο.
Πιστευω, επισης, οτι ο Χριστοβασιλης δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα να το κανει.
Απλα κοιταει να δημιουργησει εντυπωσεις που ειναι και ανεξοδες...
Εχω ξαναπει οτι πρεπει να φυγει το Ζωσιμαδες απο το κεντρο και ο χωρος να γινει πλατεια που τοσο χρειαζεται το κορεσμενο απο τσιμεντο κεντρο της πολης.
Νομιζω οτι η μονη εφικτη και οχι χρονοβορα λυση ειναι η παραχωρηση καποιας αλλης εκτασης που ανηκει στον νεο Δημο και που παραμενει αναξιοποιητη.
Δεν ξερω ποια μπορει να ειναι αυτη αλλα σιγουρα υπαρχει.

ΥΓ. Θεωρω λυπηρο το γεγονος να κοπτομεθα τοσο πολυ για το γηπεδο μιας ανωνυμης εταιριας, εστω και με τη συναισθηματικη ιδιαιτεροτητα οτι αυτη η εταιρια ειναι κατι τοσο ξεχωριστο οσο ειναι ο ΠΑΣ, και να μην δειχνουμε το παραμικρο ενδιαφερον για το γεγονος οτι η νεολαια της πολης στοιβαζεται σαν σαρδελες στο αισχος της λιμνοπουλας.
Ας διεκδικησουμε πρωτα περισσοτερους και καλυτερους χωρους αθλησης για τα παιδια μας και μετα μπορουμε να τσακωνομαστε ησυχοι για το που θα παιζουν τα εκαστοτε ακριβοπληρωμενα αστερια της ομαδας μας.

"όμλου σ'πιλιξιάστι κου ζμπόρλου σι όχι κου ταπόρλου"
Βλάχικο γνωμικό,
"ο άνθρωπος διαμορφώνεται με τον λόγο και όχι με το τσεκούρι"

Αποσυνδεδεμένος PASas_

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Παρ 10 Δεκ 2010 16:11 »
ΥΓ. Θεωρω λυπηρο το γεγονος να κοπτομεθα τοσο πολυ για το γηπεδο μιας ανωνυμης εταιριας, εστω και με τη συναισθηματικη ιδιαιτεροτητα οτι αυτη η εταιρια ειναι κατι τοσο ξεχωριστο οσο ειναι ο ΠΑΣ, και να μην δειχνουμε το παραμικρο ενδιαφερον για το γεγονος οτι η νεολαια της πολης στοιβαζεται σαν σαρδελες στο αισχος της λιμνοπουλας.
Ας διεκδικησουμε πρωτα περισσοτερους και καλυτερους χωρους αθλησης για τα παιδια μας και μετα μπορουμε να τσακωνομαστε ησυχοι για το που θα παιζουν τα εκαστοτε ακριβοπληρωμενα αστερια της ομαδας μας.

Τα είπες όλα!!

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Παρ 10 Δεκ 2010 21:47 »

Τα είπες όλα!!

Σύνταυροι, έχω πει κι εγώ διάφορα για το  ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ και σε άλλα τοπικ.

Και ξαναδιάβασα τώρα  έτσι με μια διαγώνια, από dreven μέχρι PASas_.

Κατανόησα τους προβληματισμούς όλων γι’ αυτά τα ζητήματα και θεωρώ μάλιστα ότι τα έχουμε πάρα πολύ καλά ταξινομημένα κι ως σκέψεις κι ως επιχειρήματα.

Οι δήμοι «πολιτείες» όμως, με τους μεγαλο-ιδιώτες,  ενδιαφέρονται μόνο για εμπορικά περιβάλλοντα μαζικής προσέλευσης – όπου ο κόσμος τα «ακουμπάει» γερά και οράτε αυτοχρηματοδοτούμενο Καλλικράτη.

Το ενδεχόμενο κατασκευής ΝΕΟΥ γηπέδου υπάρχει μεν, εφ’ όσον δε προκύψουν  Πηλαδάκιες προϋποθέσεις και συνθήκες, μέσα στο γνωστό  ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο που ενισχύει τους ποδοσφαιροτσιφλικάδες.
Διαφορετικά, πάπαλα Γήπεδο.

Δηλαδή, να κάνει ο λαός κολιγιά  με τον τσιφλικά και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.

Νομίζω όμως ότι, η ιδεολογία και η πολιτική αυτής της παγιωμένης και κατεστημένης «πολιτείας», είναι αυτή που δεν επιτρέπει την δημιουργία – συντήρηση τέτοιων αθλητικών περιβαλλόντων για υποστήριξη του μαζικού αθλητισμού (στίβου – ποδοσφαίρου), τόσο στο επίπεδο του πρωταθλητισμού και του ερασιτεχνισμού, όσο και στο επίπεδο της καθημερινής άσκησης του κόσμου.

Πάντως, το στάδιο που ασκούμαι μέρα παρά μέρα με σύλλογο μας (βετεράνων στίβου), αθλούνται – προετοιμάζονται παιδιά πρωταθλητές που σπριντάρουν και τσεκάρουν χρόνους, αλλά δυστυχώς αυτά τα παιδιά τα διεμβολίζουν  εβδομηντάκιλες κι ενενηντάκιλες κυρίες πάσης ηλικίας που ως πολίτες/δημότες δικαιωματικά βαδίζουν στο στίβο ενός Δημοτικού Σταδίου.

Αν είναι έτσι, μιλάμε μεν για Νέα Γήπεδα, αλλά «μοιραία» και για μια άλλη διαφορετική Ιδεολογία και Πολιτική.
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Παρ 10 Δεκ 2010 21:51 »
Φίλε δυστυχώς φτάσαμε 3 χρόνια πριν το τέλος των ενισχύσεων και εμείς κάνουμε ακόμα δρόμους...Τι αθλητισμό να μπαλώσουμε τώρα και τι δημόσιους χώρους άθλησης...

Το θέμα με τους χώρους άθλησης είναι πολύ μεγάλο και πρέπει να το δούμε από όλες τις πλευρές. Να σου θυμήσω πριν κάποια χρόνια ΟΛΑ τα σχολεία στα Γιάννενα ήταν γεμάτα από παιδιά και για να βρεις μπασκέτα έπρεπε να είσαι πολύ τυχερός. Συνήθως χωριζόμασταν τριάδες και γινόταν κλήρωση ποιός θα παίξει πρώτος με ποιόν κλπ..

Αλλάξαν όμως οι συνήθειες και το ρίξαμε στο ιντερνετ..
Αν κάνεις βόλτα τα απογεύματα από τα σχολεία, δεν κινείται φύλλο. Ακόμα και στη Λιμνοπούλα βρίσκεις άνετα πλέον τις 2 μπροστινές μπασκέτες ότι ώρα και να ΠΑΣ..
Στα Γιάννενα, όσοι θέλουν να αθληθούν προτιμούν να πληρώσουνε να πάνε gym όπου ευδοκιμούν τα στρινγκ( ;)), ή πάνε στο 12 για περπάτημα, ή στο Πανηπειρωτικό όταν έχει καλό καιρό.
Επίσης, το δεύτερο κλειστό που είναι στα σκαριά θα εξυπηρετεί τις ομάδες και όχι εμάς τους ερασιτέχνες.

Η προσωπική μου γνώμη είναι οτι έχουμε χώρους άθλησης (σαν μέγεθος εκτάσεων), εκτός από κολυμβητήριο που ΣΙΓΟΥΡΑ θέλουμε και δεύτερο.
Απλά οι υφιστάμενοι χώροι χρίζουν επισκευών και επεμβάσεων! Να γίνει σε αυτούς τους χώρους κάτι για τη σύγχρονη νεολαία (πχ ένα extreme μοντέρνο πάρκο με σκέιτ, πατίνια και ότι άλλο γουστάρουν τα σημερινά και αυριανά πιτσιρίκια).

Συμφωνώ λοιπόν μαζί σου στο "καλύτερους χώρους άθλησης", αλλά όχι στο "περισσότερους χώρους άθλησης".

ΥΓ1. Για να κλείνω και γω τη διαφωνία μαζί σου φίλε pasajax, παραδέχομαι φυσικά την έννοια την δημόσιας έκτασης σαν περιουσίας του λαού.
Όμως στη δική μας έκταση, από το να βλέπω άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη (που τα διαχειρίζεται το δημόσιο), προτιμώ να δω ένα σύγχρονο γήπεδο, ποδοσφαιρικούς αγώνες και μουσικές συναυλίες (έστω και αν τα διαχειρίζεται ιδιώτης).

ΥΓ2.
Οπως, ειμαι σε θεση να γνωριζω, ειναι σχεδον αδυνατο να γινει μητροπολιτικο παρκο ολο το βελισσαριο για τον ιδιο λογο.

Είσαι μέσα στα πράγματα... ;)

Αποσυνδεδεμένος pagouras83

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://4.bp.blogspot.com/-1XCSOdv_LKg/UcNVHujz3sI/AAAAAAAAe-s/etdLVi6cSfk/s1600/pistepseto.net.gif
« Απάντηση #68 στις: Τρι 11 Ιαν 2011 12:59 »
Παράθεση
Συνάντηση Χριστοβασίλη με τον Δήμαρχο για το νέο γήπεδο του ΠΑΣ
Τρίτη, 11 Ιανουάριος 2011 02:56 | Συντάχθηκε απο τον/την gianninasports |  |  |
Μπορεί χτες στο γήπεδο το περιστατικό με την εισβολή του φιλάθλου να χάλασε το κέφι του κόσμου και να βάλει σε περιπέτειες την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά αρκετές ώρες πριν από το παιχνίδι, υπήρξε μια σημαντική εξέλιξη για το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου στο παλιό αεροδρόμιο Κατσικά.

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Φίλιππα Φίλιο στο γραφείο του στο Δημαρχείο και του υπέβαλε τις μελέτες που υπάρχουν για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Και το ενθαρρυντικό είναι ότι ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος θα αναλάβει πρωτοβουλία για να γίνει μια κοινή προσπάθεια με τους άλλους φορείς και με τους βουλευτές για να παραχωρηθεί η έκταση στον ΠΑΣ, αφού με το ρυθμιστικό σχέδιο προβλέπεται η κατασκευή γηπέδου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χριστοβασίλης ανέφερε ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει στην κατασκευή του γηπέδου ενώ ο κ. Φίλιος υπογράμμισε: «Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Χριστοβασίλη επί της ουσίας για το νέο γήπεδο. Είναι φανερό ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν αρκεί να έχει επιτυχίες μόνο στους αγώνες, αλλά πρέπει να έχει το δικό του σπίτι. Αυτό που ζητάει η πόλη, που ζητάνε οι φίλαθλοι, που ζητάει η ομάδα είναι αυτό που προβλέπεται από το σχέδιο πόλης. Δηλαδή το ρυθμιστικό προτείνει στη θέση του παλιού αεροδρομίου Κατσικάς την δημιουργία του μεγάλου γηπέδου. Άρα λοιπόν θα υπάρξει πρωτοβουλία του Δήμου με τους βουλευτές και τον Περιφερειάρχη και συνάντηση σε υψηλό επίπεδο στην Αθήνα. Ο φάκελος των σχεδίων έχει υποβληθεί. Το σχέδιο για τη σύμβαση ετοιμάζεται από την ΠΑΕ για να υποβληθεί κι αυτό. Θα ζητήσουμε τα 49 χρόνια που προβλέπεται και από το νόμο σαν χρησιδάνειο δηλαδή της εκτάσεως που θα γίνει η επένδυση, η θέση είναι πάρα πολύ καλή, εξυπηρετεί όλο το οδικό σύστημα και η έκταση είναι ικανή για να μπορέσει να λειτουργήσει ένα γήπεδο με σύγχρονες προδιαγραφές. Σ’ αυτή την κατεύθυνση που συμφωνήσαμε θα κινηθούμε σύντομα για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα. Νομίζω ότι μια συνολική παρουσία των δυνάμεων της πόλης, γιατί και οι υπόλοιποι φορείς έχουν συμφωνήσει, όπως τεχνικό επιμελητήριο, οικονομικό επιμελητήριο και τα πάντα, είναι μια καλή περίπτωση για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Είναι μια μεγάλη και δυνατή επένδυση και πάνω απ’  όλα είναι μια υποδομή που δεν θα λειτουργήσει για όσα χρόνια θα έχει το γήπεδο που θα λειτουργήσει ο ΠΑΣ, αλλά θα είναι για πάντα».
http://www.gianninasports.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=162:2011-01-11-00-58-49&catid=8:2010-11-21-17-24-21
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - pagouras83

Αποσυνδεδεμένος GEROKSEKOYTIS

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Τρι 11 Ιαν 2011 13:25 »
Πριν 5-6 χρονια,που ηρθε ο Κουγιας στον ΠΑΣ,μιλαγαμε ολοι για την μεγαλη μας επιτυχια,που θα μας εδιναν το Ζωσιμαδες για 10 χρονια για να το φτιαξουμε και να το κανουμε ''εδρα'' και πραγματικο σπιτι μας...Και να οι φωτογραφιες,,,και να οι δηλωσεις...

Μετα απο κανα χρονο,,επεσε στο τραπεζι η ιδεα για το Πανηπειρωτικο.Για ΣΔΙΤ ,για παραχωρησεις γυρο εκτασεων κλπ....Να οι πρωτες μακετες,,να οι φωτογραφησεις...να οι υποσχεσεις...

Πριν 2-3 χρονια,πηγαμε λιγο πιο μακρυα....Δεν μας φτανουν οι εκτασεις κοντα στα Γιαννενα.Θελουμε το αεροδρομιο...Με 3 Ηπειρωτες υπουργους σε καταλληλα υπουργεια το ονειρο θα γινοταν πραγματικοτητα..Να παλι οι μακετες,,,να οι φωτογραφησεις...να τα χαμογελα....

Μετα ηρθαν οι εκλογες....και η χθεσινη συναντηση με τον Φιλιο.

Και βγηκαν παλι οι καμερες,,,επεσαν και τα πυροτεχνηματα,λες και μας ανεθεσαν τους Ολυμπιακους αγωνες...,,,,για να γιορτασουμε το γεγονος οτι ΟΛΟΙ μας θελουμε ενα καινουριο γηπεδο......Δηλαδη η νυφη....θελει.Ας ρωτησουμε ομως και τον γαμπρο αν θελει....Ας πλερωσουν και μια πρωκαταβολη για τις μπουμπουνιερες...και μετα να στειλουν τα....καλεσματα.... ;)

υγ.Αληθεια...Με αυτη την κριση,,,και τα καινουρια ΙΚΕΑ,αξιζει να φτιαξεις εμπορικο κεντρο στον Κατσικα?Και αυτο το ρωταω γιατι στα Τζαμπο που φιλοξενουνται εκει στο Αβγο,απολυσαν 15 ατομα επειδη δεν τα πηγαν και πολυ καλα....Μηπως τρωμε δουλεμα,κοινως,οσον αφορα το κεφαλαιο ''καινουριο γηπεδο''?

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Τρι 11 Ιαν 2011 16:56 »
Παράθεση
υγ.Αληθεια...Με αυτη την κριση,,,και τα καινουρια ΙΚΕΑ,αξιζει να φτιαξεις εμπορικο κεντρο στον Κατσικα?Και αυτο το ρωταω γιατι στα Τζαμπο που φιλοξενουνται εκει στο Αβγο,απολυσαν 15 ατομα επειδη δεν τα πηγαν και πολυ καλα....Μηπως τρωμε δουλεμα,κοινως,οσον αφορα το κεφαλαιο ''καινουριο γηπεδο''?

Απ οτι εχω καταλαβει
(γιατι ειμαι πολυ επιφυλακτικος για το κατα ποσο αληθευουν ολες οι υποσχεσεις για νεο γηπεδο)
ο Χριστοβασιλης δεν θα φτιαξει μονος το γηπεδο αλλα σε στυλ Πηλαδακη
Με βοηθεια απο αλλους επιχειρηματιες λογικα φιους του οχι Γιαννιωτες
Ο ιδιος διατυμπανιζει παντου πως τα λεφτα υπαρχουν ή εστω ειναι εξασφαλισμενα
τι να πω...
θα δουμε...
αν και απο παραμυθι χορτασαμε....
καιρος για εργα.

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Τρι 11 Ιαν 2011 18:21 »
ΠΑΣ - ζοχάδες, για πάντα "Ζωσιμάδες"...

Υ.Γ. Δυστυχώς το νέο ρυθμιστικό προβλέπει άλλη χρήση για το χώρο της φυσικής μας έδρας κι έτσι κάποια στιγμή θα φάμε σουτ από εκεί. Αργεί ακόμα αλλά γήπεδο θα γίνει... κάπου εδώ γύρω. 
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος mfbrinkmann

• Hero Member
  • ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Τρι 11 Ιαν 2011 20:34 »
ΠΑΣ - ζοχάδες, για πάντα "Ζωσιμάδες"...

X 1966  8)

Στείλτε στοίβο κλπ αθλήματα στο ΠΕΑΚΙ, κάντε το Ζωσιμάδες ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ χωρίς ταρτάν και σκόλασε η ιστορία...

ΠΑΣ χωρίς Ζωσιμάδες είναι σαν τσίπρο χωρίς μεζέ...
Της Πίνδου το μεγαλείο - του Πύρρου η αθάνατη γή...

ΜΚΚΕΓ ΣΛΚ

Συνδεδεμένος SirBak

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Τρι 11 Ιαν 2011 21:03 »
Παράθεση
Δυστυχώς το νέο ρυθμιστικό προβλέπει άλλη χρήση για το χώρο της φυσικής μας έδρας

Το ρυθμιστικο προβλεπει παρκο,στη θεση των Ζωσιμαδων........Ε τοτε ας φτιαξουμε ενα γηπεδο ποδοσφαιρικο στη θεση του Σταδιου,και ας το ονομασουμε ZOSIMADES PARK  ;)

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Δευ 17 Ιαν 2011 11:44 »
Χθες-προχθες μαζευτηκαν κατι τυυποι με αεροπλανα-ελικοπτερα και λοιπα πετουμενα στον Κατσκα και στο χωρο που φιλοδοξει ο μεγαλος Αγιαξ της Ηπειρου να φτιαξει-χτισει το σπιτι του.

Οι τυποι αυτοι που απο γκαφρα κομπλε τους κοβω μιας και τα αεροπλανακια τους ειναι πανακριβα οπως και ο εξοπλισμος για να τα μετακινουν αντιδρουν στο ονειρο των γιαννιωτων φιλαθλων για την πραγματοποιηση του εργου
επισης απο τις φατσς τους εκοβες ασχετους με το γηπεδο...

Ο κ Κολοκας λιγο προβληματισμενος μου φανηκε
κατι τους εταξε εκει..
αλλα τα λογια μασιοταν....

ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΤΩΡΑ