Αποστολέας Θέμα: Έφυγε ο Τάκης Μουσαφίρης  (Αναγνώστηκε 1347 φορές)

Αποσυνδεδεμένος PAS and stale bread

• Hero Member
    • Προφίλ
Έφυγε ο Τάκης Μουσαφίρης
« στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 15:15 »
Τάκης Μουσαφίρης: Πέθανε ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης

Ο καλλιτέχνης είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό

φυγε από τη ζωή ο γνωστός ο λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης χτυπημένος από τον κορονοϊό. Ήταν ο συνθέτης και στιχουργός πολύ μεγάλων επιτυχιών που ερμήνευσαν μεγάλοι τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Γεννημένος στα Ιωάννινα ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρός ενώ άρχισε να δουλεύει στην Αθήνα σε ταβερνάκια και μπουάτ της Πλάκας. Τη δεκαετία του ’80 θα αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και ίσως ο πολυτραγουδισμένος λαϊκός συνθέτης και στιχουργός.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο συνθέτης Πέτρος Βαγιόπουλος.

''Παει'' κι ο Τακης μας! Ο κορωνο'ι'ος δεν αστειευεται !  Καλο ταξιδι, φιλε Τακη..

Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του όπως «Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος» και «Ένα λεπτό περιπτερά» τις τραγούδησε ο Στράτος Διονυσίου.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε παλαιότερα η Πίτσα Παπαδοπούλου πως «Αν δεν ήταν ο Μουσαφίρης, εγώ θα ήμουν απλά μια τραγουδίστρια που ίσως να μη με ήξερε κανείς σήμερα».

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/7181751/takis-mousafiris-pethane-o-megalos-laikos-synthetis 

:'(

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Έφυγε ο Τάκης Μουσαφίρης
« Απάντηση #1 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 15:29 »
Σπουδαίος τραγουδοποιός, με δάφνες στο λαϊκό τραγούδι και κάπως αδικημένος όπως όλοι οι λαϊκοί συνθέτες λόγω της μοιραίας κυριαρχίας των φωνών επί των δημιουργών στο στίβο του τραγουδιού αυτού. Τάκης Μουσαφίρης και Σπύρος Παπαβασιλείου οι σημαντικότεροι του είδους κατά τη γνώμη μου.

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 22:09 »
Ένας ένας, μας αφήνουν "ορφανούς"...
Σπουδαίος υπήρξες, Τάκη.
Ποιά τραγούδια σου να πρωτοθυμηθώ...
Το "Θυμάμαι", που έβαλε ο PAS and stale bread, μου φέρνει δάκρυα στα μάτια, μιας και αναφέρεται στα Γιάννενα μιας όμορφης εποχής που δεν θα επιστρέψει.
Ουφ, τα παλιά μας Γιάννενα...

Με πάγωσες σήμερα, μεγάλε Τάκη Μουσαφίρη...

Αποσυνδεδεμένος midnight

• Hero Member
  • Once in a BLUE moon
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 23:58 »
Ο Τάκης Μουσαφίρης δεν μπορεί να χωρέσει μέσα στα λόγια μας, παρά μόνο μέσα στις καρδιές μας και στα νιάτα μας.

Περπάτησε δίπλα μας όλα τα μονοπάτια κάποιας μακρινής νύχτας που για πάντα θα νοσταλγούμε.
Συνόδευσε τους καημούς της αγάπης μας.
Παρηγόρησε τις προδομένες και σπασμένες καρδιές μας.
 Ύψωσε την φωνή μας και την έκανε κεραυνό και αστραπή πριν πέσει η ψυχή μας στο χώμα.

Κρύψαμε μέσα στους στίχους του, τους μυστικούς έρωτές μας.
Τρέξαμε με όλη μας την ορμή νοητά σε κάποιον Σταθμό για να φέρουμε την αγάπη μας πίσω.
Αγανακτήσαμε με την ίδια μας την υπομονή και είπαμε: Τέρμα!
Και ξαποστάσαμε πάνω στις καλαμιές του, από τα βάσανα της ζωής...

Ο Τάκης Μουσαφίρης θα συνοδεύει για πάντα τις μελωδίες της νιότης μας, μέσα από μιά εποχή αλλοτινή, που θα τον νοσταλγεί και η ίδια...
...και που φυλαγμένη στις καρδιές όλων μας, θα αναζητά πάντα τον καλό μουσαφίρη της, που θα την φέρνει συχνά στο παρόν μαζί με  τις αναμνήσεις μας...

«Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασεν η ώρα.
 Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασαν τα χρόνια.»

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δευ 27 Μάρ 2023 13:46 »
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!