Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλον ποδοσφαιριστή που να έχει τέτοια τεχνική κατάρτιση. Εύκολα μπορώ να θυμηθώ μεγάλους μπαλαδόρους που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε μπάλα. Μερικοί από αυτούς είναι ο Πελέ, ο Γκαρίντσα, ο Σώκρατες, ο Ζήκο, ο Αρντίλες, ο Κέμπες, ο Κρόιφ, ο Πλατινί, ο Ρονάλντο (το φαινόμενο), ο Ζιντάν. Από αυτή τη λίστα, εννοείται, δεν θα μπορούσε να λείπει ο κορυφαίος όλων των παραπάνω, ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο καλλιτέχνης, ο ζωγράφος, ο χορευτής, ο μεγάλος αρτίστας της μπάλας, ο αλήτης, ο επαναστάτης.
Δεν ξέρω τί ακριβώς παίχτηκε και το ταλέντο του Μαραντόνα πέρασε στον Λίο. Δεν ξέρω εάν ο Θεός μας λυπήθηκε εμάς τους θνητούς και αποφάσισε να κλωνοποιήσει τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών και να φτιάξει ένα ακριβές αντίγραφο. Δεν ξέρω εάν φτιάχνοντας αυτό το αντίγραφο, του ξέφυγε λίιιιγο παραπάνω τέχνη στο νέο του δημιούργημα, τον Λίο. Ξέρω όμως αυτό το αντίγραφο του Ντιέγκο είναι ό, τι τελειότερο έχει γνωρίσει ο πλανήτης.
Ξέρεις τί γίνεται? Ο άνθρωπος, από την πρώτη στιγμή που περπάτησε στη γη, νιώθει την ανάγκη να πιστέψει σε μία ανώτερη δύναμη. Εάν αυτή η δύναμη λέγεται Δίας, Θεός, Ρα, Αλλάχ, λίγη σημασία έχει. Σημασία έχει ότι υπήρξαν προσωπικότητες Θεόσταλτες μέσα στους αιώνες οι οποίες άλλαξαν τον κόσμο, ο καθένας στον τομέα του. Ο Χριστός, ο Τσε, ο Μπετόβεν, ο Ντα Βίντσι, ο Αϊνστάιν, ο Νεύτωνας, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Σωκράτης, ο Γκάντι, ο Τέσλα, οι Black Sabbath, οι Deep Purple, οι Led Zeppelin, οι Metallica. Ναι οκ ξέφυγα, πάντως σίγουρα ξεχνάω πολλούς ακόμη. Αυτόν πάντως που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω, είναι ο Ντιέγκο, του οποίου το πνεύμα έχει κάνει κατάληψη στο σώμα ενός άλλου κοντού, του Μέσι. Αυτά που έχει κάνει ο Λίο για πάνω από 15 χρόνια τώρα, είναι πράγματα τα οποία τα έχει κάνει μόνο ο Μαραντόνα (απίστευτο το πώς καταλήγω ξανά σε αυτόν!).
Η αλήτικη Αργεντίνικη ντρίμπλα, το ξεφτίλισμα που ρίχνει όταν περνάει μισή ομάδα, ο τρόπος που ρίχνει κάτω αντιπάλους με μία προσποίηση, τα out of this world γκολ που έχει βάλει. Θέλω να πω, ότι ενώ ο Μαραντόνα είναι και θα παραμείνει ο κορυφαίος όλων των εποχών, ετούτος εδώ ο κλώνος του, ώρες ώρες μου φαίνεται ότι τον έχει ξεπεράσει.
Το σίγουρο είναι ότι ενώ εγώ παλεύω μέσα μου να αποφασίσω για το εάν ο Μέσι τον έχει ξεπεράσει, ο ίδιος ο Ντιέγκο κάθεται εκεί ψηλά αναπαυτικά με ένα πούρο στο χέρι και περιμένει καρτερικά, σίγουρος ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ο Υιός του θα σηκώσει την πολυπόθητη κούπα. Παρέα, δίπλα του, ο Κρόιφ με το τσιγάρο στο χέρι, ενώ παραδίπλα ο Μπεστ αρπάζει ακόμη ένα μπουκάλι ουίσκι και κερνώντας τους ακόμη μία "σειρά", απολαμβάνουν μαζί τα θαυμαστά έργα του κορυφαίου 10ριού που έχει περάσει ποτέ από τον πλανήτη!