Οι μεγάλοι αδικημένοι της χθεσινής μέρας είναι οι παίχτες και ο προπονητής, που δεν εισέπραξαν χειροκρότημα από 6-7 χιλιάδες ανθρώπους. Αυτά ας τα βλέπουν οι ...φύλακες και να κοιτάνε τον ουρανό να βλέπουν αν βρέχει.
Χτες η μεγάλη είχε το μισό κόσμο απ' τον πρώτο αγιασμό του Κούγια.
Ευτυχώς, ευχάριστη νότα η θύρα 9 που ήταν σχεδόν γεμάτη. Μπράβο σε αυτούς που είναι εκεί -όποιοι κι αν είναι- που προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να παρακινήσουν τον ξενερωμένο κόσμο να βοηθήσει την ομάδα. Μπράβο τους και πάλι που το κάνανε. Πολύ ωραία εικόνα, με πολλά συνθήματα για ΟΦΗ, Α' Εθνική, Μπακαγιόκο, Ντε Βισέντι, Βάντερσον και γενικότερα φωνές που έδιναν ορμή στην ομάδα και "φόβιζαν" τον αντίπαλο.
Πάμε, όμως, λίγο στα αγωνιστικά.
Έτσι πρέπει να μπαίνει η ομάδα σε κάθε εντός έδρας αγώνα. Να παίρνει το μισό γήπεδο απ' τη σέντρα και να κατεβάζει ταχύτητα στο 2-0. Διαφωνώ με το Ντε Μολ που είπε ότι παίξαμε καλύτερα με Πανθρακικό. Με Πανθρακικό είχαμε περισσότερα νεκρά διαστήματα, γι' αυτό και πήρε πρωτοβουλίες κι ο αντίπαλος και παραλίγο να μας κάνει τη ζημιά. Με Ηλιούπολη σε κανένα σημείο του αγώνα δε χάσαμε τον έλεγχο κι ακόμα κι όταν "σβήσαμε" δεν απειληθήκαμε. Ίσως είναι και η ποιότητα της Ηλιούπολης, που αν όλα πάνε φυσιολογικά, δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Μάλλον όμως, θα σωθεί. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς τυπική διαδικασία.
Κηπουρός: Ακόμα δεν με εμπνέει. Είχε μία ατυχή έξοδο που ευτυχώς δεν μας στοίχισε. Γενικότερα δεν απειλήθηκε.
Ντάσιος: Ήταν εκπληκτικός χθες. Το πρώτο ημίχρονο έγινε δεύτερο δεξί εξτρέμ. Πάρα πολύ τρέξιμο με πολλές προωθήσεις σε σχέση με το ματς της 1ης αγωνιστικής. Ίσως άλλαξαν οι οδηγίες και καλώς, αν έγινε έτσι.
Βάντερσον: Σαν το Ντάσιο κι αυτός πήρε πολλές πρωτοβουλίες επιθετικά, ενώ και ανασταλτικά, σαν παίχτης-ασφάλεια πολλές φορές ήταν ψύχραιμος και έκοψε πολλές αντεπιθέσεις εν τη γενέσει τους. Πάντα επιστρέφει το χειροκρότημα στην κερκίδα.
Κώτσιος: Ήταν αρκετά καλός. Θα κριθεί στα δύσκολα.
Πάντος: Πώς το καταφέρνει και είναι ο χειρότερος παίχτης στα ματς που όλη η ομάδα παίζει καλά; Κίνδυνος θάνατος με τη μπάλα στα πόδια, ανύπαρκτος στον αέρα. ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟΠΕΡ.
Κεϊτά: Απλός, λιτός κι απέριττος. Χωρίς τη μεγάλη ενέργεια, που θα πεις "τι παιχταράς;" κατάφερε με μεστό και ουσιαστικό παιχνίδι να κρατήσουμε το κέντρο το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ευελπιστούμε ανάλογη συνέχεια.
Ανδράλας: Πολύ αθόρυβος με πολλές μάχες όμως στο κέντρο. Τα γνωστά, τάκλιν με τα δύο πόδια, αγκωνιές κλπ. MVP στις καρδιές μας, ανεξαρτήτου απόδοσης.
Μπουχάν: Συνδετικός κρίκος άμυνας - επίθεσης. Τα πήγε καλά στο κουβάλημα όποτε χρειάστηκε, ενώ έδινε πολύ σωστές καλύψεις στο Ντάσιο, όταν προωθούνταν. Θέλει μια μεγάλη εμφάνιση για να πιάσει τα περσινά στάνταρ απόδοσης. Και θα το κάνει.
Ντε Βισέντι: Παιχνίδι με παιχνίδι έχεις την εντύπωση πως βελτιώνεται. Χθες μου έδωσε την εντύπωση ότι προσπαθεί να απλοποιήσει το παιχνίδι του. Οι σέντρες του και τα στημένα είναι άκρως απαραίτητα φέτος. Ακόμα, όμως, δεν έχει διάρκεια στην απόδοσή του και δεν ξέρω γιατί. Εμ βι πι - Εμ βι πι, όπως λένε και στο ΝΒΑ.
Σιαλμάς: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλός, με διαρκή κίνηση και αισθητή μείωση των λαθών. Είχε διάθεση, αλλά ήταν και λίγο άτυχος στα τελειώματα. Παρατήρησα ότι δύο τρεις φορές, μετά από άουτ, περνούσε στην κορυφή και έβγαινε ο Μπακαγιόκο αριστερά. Και τους είδα τους δυο τους που μιλούσαν αρκετά. Δε ξέρω αν είναι εντολή Ντε Μολ ή αυτοματισμός της ομάδας. Πολύ καλό πάντως.
Μπακαγιόκο: Αυτό μάλιστα, είναι σέντερ φορ που έχει βάλει γκολ στο Ολντ Τράφορντ. Ήταν ορεξάτος με πολλά κέφια, αλλά το σημαντικότερο ότι ήταν αποτελεσματικός. Του βγήκαν δύο καλές σέντρες και τις έκανε γκολ. Αυτή είναι η δουλειά του σέντερ φορ. Στο τέλος κουράστηκε και μετά το 70' ίσως έπρεπε να χε αντικατασταθεί. Όμως, η ασσίστ στο 3ο γκολ μοναδική!
Κυριάκος: Το βάθος του πάγκου σου φαίνεται απ' τη δουλειά που κάνουν οι αναπληρωματικοί όταν μπαίνουν μέσα. Κι όταν βάζουν γκολ, τότε μάλλον έχεις βάθος. Πολύ καλή παρουσία εν γένει με φοβερό σουτ στο γκολ.
Σκούφαλης: Η έκρηξη του είναι φοβερή για τα χρόνια του. Πήρε δύο φορές τη μπάλα από δεξιά και τις δύο φορές έγιναν κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Μακάρι να είναι καλά για να βοηθήσει.
Τζημόπουλος: Δε μπορεί να κριθεί. Ωραία σωματοδομή για τη θέση που αγωνίζεται.
Κλείνοντας, συμφωνώ με κάποιους προλαλήσαντες για το γεγονός ότι η χθεσινή εμφάνιση έφερε στη μνήμη μας εμφανίσεις Όγιος. Με τη διαφορά ότι δε χρειάστηκε να βρεθούμε πίσω στο σκορ, συμπληρώνω εγώ...
Για το Ντε Μολ δε θέλω να πω μεγάλα λόγια ακόμα. Θέλω να τον δω και σε πιο δύσκολα ματς, που δε θα του "βγαίνουν" κιόλας. Πρώτο δείγμα, παραπάνω από θετικό.
Κάτι πρέπει να γίνει και να πάει ο κόσμος στη μεγάλη. Δε ξέρω τι, πάντως είναι ντροπή να είχε περισσότερο κόσμο με την ΑΕ Γιάννενα στη Γ' απ' ό,τι και στα δύο παιχνίδια φέτος αθροιστικά.
Σέβομαι όσους κάνουν αποχή -συνειδητά ή ασυνείδητα- όμως δε γίνεται αυτή η ομάδα να παίζει σε άδειο γήπεδο.
Ραντεβού στον Εύοσμο! Η ομάδα μας χρειάζεται!