Kάποιοι προσπαθούν να συνδυάσουν ιδεοληψίες και σλόγκαν με ένα σχόλιο για τις απαράδεκτες -κατ’ εμέ- φανέλες της ομάδας με το απαλό ροζάκι και προσπαθούν να συνδυάσουν την αισθητική της φανέλας με ομοφοβίες και ρατσισμούς. Ε, πάει πολύ. Παίρνουμε δυο λέξεις δηλαδή και τις κοτσάρουμε όπου μας κάνει κέφι;
Aν o ΠΑΣ μού θυμίζει Μπάρμπι, είναι γιατί φοράει το κατεξοχήν χρώμα της πετυχημένης εμπορικά κούκλας της ΜΑΤTΕL. Όχι γιατί ο ΠΑΣ έγινε ομάδα θηλέων. Ισα ίσα που μου αρέσει πολύ το γυναικείο ποδόσφαιρο. Δεν είδα βέβαια φέτος στην Ολυμπιάδα ροζάκι σε καμία εθνική. Θα μου πεις, άλλο η Εθνική. Δεκτόν, αλλά και η ομάδα για μένα ‘Εθνική’ είναι και πρέπει να διατηρεί το χρώμα της φανέλας της ή έστω κάτι κοντινό σ’ αυτήν. Για μένα επαναλαμβάνω. Για κάποιους άλλους -που παίρνουν και τις αποφάσεις- μπορεί φέτος να φοράει ροζ, του χρόνου λιλά και τον επόμενο απαλό λαχανί. Αλήθεια, γιατί όχι κόκκινο ή πράσινο; Παραπέμπουν σε συγκεκριμένες ομάδες θα πείτε; Ε, και;
Το αν φόρεσε η Ρεάλ κι η Μπαρτσελόνα λαχανί, κιτρινάκι και πυτζαμέ λιλά δεν μου λέει τίποτε (είδαμε και τα αποτελέσματα που πήραν). Δεκάδες άλλες ομάδες ΔΕΝ φόρεσαν. Και στο κάτω κάτω τι είναι οι ομάδες αν όχι εμπορικό προϊόν; Ή μήπως όχι; Ε, και;
Για τα δικά μου γούστα(ποιος σε ρωτάει εσένα ,θα μου πείτε), το πορτοκαλί- μαύρο πέρσι ήταν μια χαρά, αλλά ροζάκι; Αισθητικό είναι το θέμα αλλά επηρεάζει -όπως πιστεύω- την ψυχολογία του παίκτη. Και επαναλαμβάνω, ο πρόεδρος θα έβγαινε με ροζ κουστουμάκι στη συνέντευξη τύπου; Ο προπονητής μήπως με ροζ φορμούλες ; Όχι; Γιατί όχι; Είναι κι αυτοί ρατσιστές, ομοφοβικοί ή ξέρω γω τι συμπεραίνει η κορεκτίλα; Μήπως είναι απλώς θέμα γούστου και λίγο ιστορίας; Ε, αυτό λέω κι εγώ. Και -τέλος πάντων- αφού κανένας δεν μας ρωτάει αλλά κάποιοι αποφασίζουν θέλοντας κλακαδόρους για τα πάντα, εγώ θα επιμείνω ότι ο ΠΑΣ στα ροζ μου θυμίζει Μπάρμπι. Και θα προτιμήσω να τον βλέπω ασπρόμαυρο…