https://www.gazzetta.gr/football/superleague/2130200/metaxas-na-leei-o-antipalos-aman-paizoyme-me-ton-astera
«Ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα, εύχομαι καλή συνεργασία έχουμε όπως πιστεύω ότι είχαμε και με τους συναδέλφους σας στα Γιάννενα. Αρχικά, να πω γι' αυτό το καινούργιο κεφάλαιο που ξεκινά για εμένα εδώ είναι ότι πρέπει να τελειώσεις ένα άλλο. Μου λείπει ένα ευχαριστώ προς τα Γιάννενα. Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν μπόρεσα να πω. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον κόσμο κι όταν εννοώ τον κόσμο, αναφέρομαι φυσικά στον κόσμο του ποδοσφαίρου που ήταν στα γήπεδα, στα εκτός έδρας που μας βοήθησαν... Σε Λαμία, Βόλο... αξέχαστες στιγμές. Αλλά και τον απλό κόσμο των Ιωαννίνων που με έκαναν και ένιωθα πολύ ευχάριστα. Τον κύριο Παντελή, στον βενζινάδικο που πήγαινα και για το γούρι, στα εστιατόρια που πηγαίναμε, στο κομμωτήριο, στον Μεξικάνο μ' αυτά που μου είπε προς το τέλος και μου έφτιαξε τη μέρα προς το τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και μ' αυτό θέλω να κλείσω το κεφάλαιο αυτό και χαίρομαι που ανοίγει αυτό το κεφάλαιο. Και πιο πολύ χαίρομαι για για την αυριανή μέρα που θα γνωρίσω τα παιδιά και θα βγούμε στο γήπεδο και θα κάνουμε τις προπονήσεις μας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση, στον κύριο Μποροβήλο και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον κύριο Μπάκο και στον κύριο Καϋμενάκη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν».
Τα λόγια του Μεταξά για τον ένα χρόνο που ήταν στον ΠΑΣ. Τα bold δικά μου.
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που δεν είπε τίποτα για παίχτες και διοίκηση.
Ακόμη μου φαίνεται ότι έχει ένα παράπονο που δεν μπόρεσε να μιλήσει νωρίτερα
Ίσως τελικά να μην έφυγε με τον καλύτερο τρόπο. Ίσως η συνεργασία του με τον πρόεδρο να μην ήταν καλή.
"Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που
δεν είπε τίποτα για παίχτες και διοίκηση".
Και καλά για τη διοίκηση (του ενός)... Δεν αποκλείω την "ασυμφωνία χαρακτήρων" και τη διαφορετική, από τον καθένα τους, ερμηνεία στις λέξεις "αμείβομαι", "υπόσχομαι", "πραγματοποιώ". Άλλωστε, τα ελληνικά και των δύο έχουν ένα "ζητηματάκι"...
Μπορεί (λέμε τώρα) και να `χανε επικοινωνία "χαλασμένου τηλεφώνου"...
Όμως... Ούτε ένα ευχαριστώ στους παίκτες;;; Ούτε ένα ευχαριστώ στους συνεργάτες του (τεχνικό και λοιπό team);;;
Ούτε μία αναφορά, τόση δα;;;
Χωρίς τη συνδρομή τους, μπορεί και να είχε φύγει νωρίς νωρίς για το σταθμό του Μονάχου...
Άσε που, χωρίς αυτούς, δεν θα έκανε το "άλμα" στον αστέρα...
Κατά πως μας τα λέει, ευτυχώς που υπήρχε και ο κόσμος και τον έκανε να ξεχνάει κάπως τον "Γολγοθά" που ανέβαινε την περασμένη χρονιά, μ` όλους αυτούς που `χε μπλέξει...
Πάλι καλά που στη νέα του ομάδα, θα έχει τουλάχιστον, κατά τα λεγόμενά του, καλύτερο ρόστερ... Για να παίξει αυτό που του στέρησε ο ΠΑΣ...
"Τα στερνά τιμούν τα πρώτα";;;
Ελπίζω να μην τον αδικώ...