Αποστολέας Θέμα: Ηρακλής Μεταξάς  (Αναγνώστηκε 43033 φορές)

Αποσυνδεδεμένος apnea73

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Ηρακλής Μεταξάς
« Απάντηση #100 στις: Κυρ 29 Αύγ 2021 02:38 »
Δεν διαφωνώ, αλλά να καλό θα ήταν να μην μάθει σε εμάς.
....

Αποσυνδεδεμένος tzesIOA

• Hero Member
  • SING LOUD-STAND PROUD
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Κυρ 29 Αύγ 2021 10:35 »
Για να διώξει για λόγους αγωνιστικούς ο ΧΒ έναν προπονητή πρέπει να φτάσει ο κόμπος στο χτένι...
Αν δούμε τον κοουτς να αποχωρεί άμεσα λοιπόν σημαίνει οτι υπάρχουν οντως προβλήματα στα αποδυτήρια. Μόνο για αυτό τον λόγο θα έπαιρνε δραστικές αποφάσεις ο κιτσιος.

Αποσυνδεδεμένος nakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Κυρ 29 Αύγ 2021 10:45 »
Αν είναι να μη δώσει μια,θα τον έδιωχνε χτες.

Αν είναι να πληρώσει κάτι,εδώ θα μείνει.....

Αποσυνδεδεμένος christos

• Hero Member
  • ΠΑΣ...γιατί κάποια πράγματα μένουν πάντα ίδια...
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Κυρ 29 Αύγ 2021 11:17 »

Γνωριζεις κατι φιλε , πιστευεις οτι μαλλον θα γινει συντομα η απλα πιστευεις οτι πρεπει να γινει ;

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Κυρ 29 Αύγ 2021 12:51 »

Γνωριζεις κατι φιλε , πιστευεις οτι μαλλον θα γινει συντομα η απλα πιστευεις οτι πρεπει να γινει ;

Δεν γνωριζω κατι αλλα ο Σαββας Παντελιδης ειναι ετοιμος να αναλαβει

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Κυρ 29 Αύγ 2021 12:56 »
Υπομονή κύριοι. Αν μετά την Πέμπτη αγωνιστική χάνουμε έδαφος για τον τίτλο θα γκρινιάζουμε παρέα.

Αποσυνδεδεμένος Fontas84

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Κυρ 29 Αύγ 2021 13:11 »
Να φύγει ένας προπονητής γτ δεν κερδίζει τα φιλικά;

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Κυρ 29 Αύγ 2021 13:20 »
Να έχει άραγε διορία πρώτες αγωνιστικές;

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Κυρ 29 Αύγ 2021 14:26 »

Δεν γνωριζω κατι αλλα ο Σαββας Παντελιδης ειναι ετοιμος να αναλαβει

Έλεος μην μας τρομάζεις παραπάνω...

Αποσυνδεδεμένος Fontas84

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Κυρ 29 Αύγ 2021 14:42 »
Να έχει άραγε διορία πρώτες αγωνιστικές;
Αν ο χρόνος που έχει ένας προπονητής για να δέσει μια ομάδα με τόσους καινούριους είναι 5 αγώνες πάω πάσο
Ο ατρόμητος και ο ΠΑΣ πρέπει να αλλάξουν προπονητές άμεσα

Καλύτερα να έρθει ο παντελίδης ή κάποιος σαν αυτόν να δούμε μπάλα.

Αποσυνδεδεμένος thodoris

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Δευ 30 Αύγ 2021 00:15 »
Κακά τα ψέματα ο Κίτσος δεν διώχνει εύκολα προπονητή...και μιλάμε για εγκληματικές κωλυσιεργίες κάποια χρόνια που τις πληρώσαμε ακριβά
Το θέμα δεν είναι τα αποτελέσματα...το θέμα είναι αν η ομάδα έχει ένα τρόπο παιχνιδιού που να σε κάνει να περιμένεις κάτι...πχ ο προηγούμενος προπονητής είχε ένα πλάνο ανάπτυξης,άμυνας κτλ που δεν αποδώσει αμέσως...αλλά είχες κάτι να περιμένεις ρε αδερφέ....αν εσύ με Πέδρο κόντε  δεμπορεις να στείλεις το γράμμα...το καθόμαστε και συζητάμε;

Αποσυνδεδεμένος pextempalla

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Δευ 30 Αύγ 2021 00:31 »
https://www.sportime.gr/pas-giannina/pas-giannina-efthrafstes-isorropies-sta-apoditiria/

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα πλέον να παρθούν μέτρα για τα όσα γράφει αυτο το σάιτ.
Η διοίκηση ΟΦΕΊΛΕΙ να διερευνήσει το τι ισχύει από όσα λέγονται ώστε να λάβει δράση και να κάνει ότι χρειαστεί για να σώσει τα αποδυτήρια.
Επίσης ΟΦΕΙΛΕΙ να βρει τον ποντικό των αποδυτηρίων που δίνει πληροφορίες στο σάιτ αυτό και να τον τιμωρήσει αναλόγως.
Τέλος ΟΦΕΙΛΕΙ να ενημερώσει τον κόσμο για το τι ισχύει και σε περίπτωση που δεν ευσταθούν όλα αυτά τότε να κινηθεί νομικα εναντίον του Sportime.

Το αστειακι αυτό πρέπει να τελειώσει και να υπάρχει υγεία και ηρεμία γύρω από την ομάδα.

ΥΓ αν δεν γίνει ότι πρέπει να γίνει και αν συνεχιστεί το πράγμα αυτό , νομίζω ότι τα παιδιά του συνδέσμου αλλά και οι υπόλοιποι οπαδοί θα πρέπει να κάνουμε μια επίσκεψη στο Πανηπειρωτικο για να χεσουν μερικοί το βρακί τους και για να εξακριβώσουμε από μόνοι μας τι ισχύει.... Σοβαρευτείτε όλοι σας
Εγώ θα κάνω για άλλη μια φορά το συνήγορο του διαβόλου....
Παρόλο που αρκετοί εκνευριζονται απίστευτα με το συγκεκριμένο σαιτ, εμένα μου αρέσει να διαβάζω ότι αφορά την ομάδα μας, καλό ή κακό. Από το να μην ενημερώνομαι για τίποτε, προτιμω να διαβάζω το sportime. Δεν είναι απαραίτητο ξέρετε να αρέσει σε όλους αυτό που γράφει κάποιος, αλλα έχουμε δημοκρατία. Αλλιώς να στέλνετε χαρτάκι ή δελτίο τύπου και να ζητάτε να δημοσιεύουν μόνο αυτά που θέλετε να διαβάζετε....
Επιπλέον, αυτά που γράφει δεν μπορεί να είναι όλα υπερβολές. Όπου υπάρχει καπνός, λέει το ρητό, υπάρχει και φωτιά....
Επίσης, εκτός του ότι θεωρώ μεγάλη βλακεία και φασιστικό να κινηθεί νομικά ο πρόεδρος εναντίον του σάιτ, πιστεύεις ότι υπάρχει καμία περίπτωση να το κάνει; Εδώ δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του "ψηλού" που τον κατηγορεί προσωπικά.....θα κινηθεί εναντίον του sportime επειδή γράφει για τη συμπεριφορά του Μεταξά;

Και για να το κλείνω, για μένα το sportime αλλά και το κάθε "sportime" ΟΦΕΙΛΕΙ να μου παρέχει ενημέρωση για το τι γίνεται γύρω και μέσα στην ομάδα που υποστηρίζω, για να μπορώ να "αντιδράσω" όταν το θεωρήσω απαραίτητο για το καλό της ομάδας και όχι να μου "χαϊδεύει" τα αυτιά και να με βάζει στον ύπνο ότι ολα βαίνουν καλώς.....

Συνδεδεμένος Black_Freighter

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Δευ 30 Αύγ 2021 00:38 »
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα φαινόταν μεγάλη μπαρούφα όταν πρωτοδημοσιεύτηκε, ειδικά γνωρίζοντας την σχέση του συγκεκριμένου σαίτ με την ομάδα μας. Παρόλα αυτά μετά το φιλικό, όσοι ήταν εκεί μπορούν να δουν ότι σίγουρα υπάρχει μια δόση αλήθειας. Τα νεύρα, τα ξεσπάσματα, η άθλια (όχι ανύπαρκτη αλλά άθλια χημεία της ομάδας), οι παίκτες που δεν κοιτιόντουσαν καν με τον μεταξά όταν βγήκαν αλλαγή κλπ, είναι σαφείς ενδείξεις ότι κάτι παίζει. Μπορεί να μην είναι οι μλκιες για καψόνια που γράφει το sportime, αλλά σίγουρα κάτι συμβαίνει.

Αποσυνδεδεμένος tzesIOA

• Hero Member
  • SING LOUD-STAND PROUD
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Δευ 30 Αύγ 2021 02:09 »
https://www.sportime.gr/pas-giannina/pas-giannina-efthrafstes-isorropies-sta-apoditiria/

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα πλέον να παρθούν μέτρα για τα όσα γράφει αυτο το σάιτ.
Η διοίκηση ΟΦΕΊΛΕΙ να διερευνήσει το τι ισχύει από όσα λέγονται ώστε να λάβει δράση και να κάνει ότι χρειαστεί για να σώσει τα αποδυτήρια.
Επίσης ΟΦΕΙΛΕΙ να βρει τον ποντικό των αποδυτηρίων που δίνει πληροφορίες στο σάιτ αυτό και να τον τιμωρήσει αναλόγως.
Τέλος ΟΦΕΙΛΕΙ να ενημερώσει τον κόσμο για το τι ισχύει και σε περίπτωση που δεν ευσταθούν όλα αυτά τότε να κινηθεί νομικα εναντίον του Sportime.

Το αστειακι αυτό πρέπει να τελειώσει και να υπάρχει υγεία και ηρεμία γύρω από την ομάδα.

ΥΓ αν δεν γίνει ότι πρέπει να γίνει και αν συνεχιστεί το πράγμα αυτό , νομίζω ότι τα παιδιά του συνδέσμου αλλά και οι υπόλοιποι οπαδοί θα πρέπει να κάνουμε μια επίσκεψη στο Πανηπειρωτικο για να χεσουν μερικοί το βρακί τους και για να εξακριβώσουμε από μόνοι μας τι ισχύει.... Σοβαρευτείτε όλοι σας
Εγώ θα κάνω για άλλη μια φορά το συνήγορο του διαβόλου....
Παρόλο που αρκετοί εκνευριζονται απίστευτα με το συγκεκριμένο σαιτ, εμένα μου αρέσει να διαβάζω ότι αφορά την ομάδα μας, καλό ή κακό. Από το να μην ενημερώνομαι για τίποτε, προτιμω να διαβάζω το sportime. Δεν είναι απαραίτητο ξέρετε να αρέσει σε όλους αυτό που γράφει κάποιος, αλλα έχουμε δημοκρατία. Αλλιώς να στέλνετε χαρτάκι ή δελτίο τύπου και να ζητάτε να δημοσιεύουν μόνο αυτά που θέλετε να διαβάζετε....
Επιπλέον, αυτά που γράφει δεν μπορεί να είναι όλα υπερβολές. Όπου υπάρχει καπνός, λέει το ρητό, υπάρχει και φωτιά....
Επίσης, εκτός του ότι θεωρώ μεγάλη βλακεία και φασιστικό να κινηθεί νομικά ο πρόεδρος εναντίον του σάιτ, πιστεύεις ότι υπάρχει καμία περίπτωση να το κάνει; Εδώ δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του "ψηλού" που τον κατηγορεί προσωπικά.....θα κινηθεί εναντίον του sportime επειδή γράφει για τη συμπεριφορά του Μεταξά;

Και για να το κλείνω, για μένα το sportime αλλά και το κάθε "sportime" ΟΦΕΙΛΕΙ να μου παρέχει ενημέρωση για το τι γίνεται γύρω και μέσα στην ομάδα που υποστηρίζω, για να μπορώ να "αντιδράσω" όταν το θεωρήσω απαραίτητο για το καλό της ομάδας και όχι να μου "χαϊδεύει" τα αυτιά και να με βάζει στον ύπνο ότι ολα βαίνουν καλώς.....
Γενικά καταλαβαίνω τι εννοείς και πως το σκέφτεσαι απλά γενικά πιστεύω ότι το συγκεκριμένο σάιτ έχει υπερβεί πολλές φορές τα όρια της δημοσιογραφίας , πετώντας απλά λάσπη. Ειδικά τα άρθρα για τον Γιαννικη (μετά την αποχώρηση του μάλιστα) ήταν εμφανές ότι απλά ήθελαν να τον μειώσουν και να τον απομυθοποιησουν στα μάτια των οπαδών.
Για να σου απαντήσω και στα υπολοιπα :
- πλέον αρχίζω να πιστεύω και εγώ ότι υπάρχει φωτιά μαζί με τον καπνό... Παρα την καλή εικόνα που λαμβάνω παρακολουθώντας δεκάδες προπονήσεις, τα πράγματα που βλέπω στους αγώνες με τους παίκτες να εκνευρίζονται με το παραμικρό για παράδειγμα, με κάνουν να πιστεύω ότι όντως υπάρχει θέμα στα αποδυτήρια.

- στο μήνυμα που έγραψα παραπάνω τόνισα ότι η διοίκηση θα πρεπει να κινηθεί νομικά απέναντι στο sportime μόνο εάν δεν ευσταθούν τα όσα γράφει. Αν δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά τότε μιλάμε για μόνιμη δυσφήμιση και τοτε δεν βλέπω κάτι το φασιστικό στο να κινηθείς νομικά.

- στην περίπτωση που ισχυουν όλα αυτά τότε έγραψα ότι ο ΧΒ πρέπει να πάρει μέτρα και βασικά πρέπει να βρει τον χαφιέ των αποδυτηρίων και να του δώσει πόδι. Νομίζω σε αυτό δεν διαφωνεί κανείς μας.

ΥΓ σε σχέση με τον ποντικό που δινει πληροφορίες στο sportime έχω να πω ότι το να βρεθεί δεν είναι πολύ δύσκολο. Οι άνθρωποι που έχουν πρόσβαση στα αποδυτήρια είναι μετρημένοι. Παίκτες , τεχνικό Τιμ , φροντιστές, γιατροί , Πεδιατιδακης και Καρβέλης είναι .... Όσες φορές έχω πάει στην προπόνηση δεν έχω δει κάποιον άλλον πέρα από αυτούς. Αν θες να τον βρεις τον βρίσκεις εύκολα τέλος πάντων.....

Αποσυνδεδεμένος Fontas84

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Δευ 30 Αύγ 2021 09:48 »
Μόνο και μόνο που έχει αρχίσει η γκρίνια για τον προπονητή τον πέτυχε τον σκοπό του το σάιτ.
Ακριβώς τα ίδια ακούγαμε και για τον Γιαννίκη.
Τα άρθρα του σάιτ δεν είναι δημοσιογραφικά. Το να ειρωνεύεσαι τον προπονητή δεν μεταφέρει είδηση.

Αν οι παίχτες δε σέβονται τους κανόνες της ομάδας και κατεβαίνουν με σκουλαρίκια και παντόφλες στα γεύματα καλά κάνει ο προπονητής και επιβάλει πειθαρχία.
Αν τους ενοχλεί ο προπονητής που προσπαθεί να επιβάλει πειθαρχεία είναι θέμα του προέδρου αφου δεν υπάρχει τιμ μανατζερ να επιβάλει αυτός πειθαρχία.
Είναι 30 παίχτες. Αν κάνει ο καθε ένας ότι θέλει τελείωσε η ομάδα.

Ο προπονητής και η ομάδα πρέπει να προστατευτούν.
Έχουμε στον πάγκο έναν προπονητή με σπουδές στην καλύτερη σχολή και παραστάσεις σε ένα απο τα καλύτερα πρωταθλήματα.
Δεν μπορεί να μην βλέπει πράγματα και να τα βλέπουμε εμείς. Δώστε χρόνο αφού τον έχουμε και πιστεύω ότι θα στρώσουμε.

υγ Αντίστοιχα ο ατρόμητος έχει σε 10 ματς 7 ήττες και 3 ισοπαλίες και δεν έχει ακουστεί κιχ.
     Σπάνια οι ομάδες που πετάνε στα φιλικά πετάνε και όλη τη χρονιά.
     Ίσως έτσι γαίνεται και η δουλειά που κάνουν το καλοκαίρι

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Δευ 30 Αύγ 2021 11:33 »
Αν οι παίχτες δε σέβονται τους κανόνες της ομάδας και κατεβαίνουν με σκουλαρίκια και παντόφλες στα γεύματα καλά κάνει ο προπονητής και επιβάλει πειθαρχία.
Αν τους ενοχλεί ο προπονητής που προσπαθεί να επιβάλει πειθαρχεία είναι θέμα του προέδρου αφου δεν υπάρχει τιμ μανατζερ να επιβάλει αυτός πειθαρχία.
Δεν ξέρω τι ισχύει με τον κανονισμό, αλλά αν δημιουργείται πρόβλημα επειδή κατεβαίνουν οι παίκτες με σκουλαρίκια και παντόφλες στα γεύματα και κάποιος τα παίρνει κρανίο και τους βάζει χέρι, ναι τότε θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα.
Δεν ήξερα ότι οι παίκτες πρέπει να κατεβαίνουν με φράκο και ημίψηλο για να φάνε.....
Αυτό δεν είναι πειθαρχία....Στη συμπεριφιρά πρέπει να υπάρχει πειθαρχία και όχι στο πως ντύνεται ο άλλος...

Αποσυνδεδεμένος Fontas84

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Δευ 30 Αύγ 2021 12:24 »
Δεν ξέρω τι ισχύει με τον κανονισμό, αλλά αν δημιουργείται πρόβλημα επειδή κατεβαίνουν οι παίκτες με σκουλαρίκια και παντόφλες στα γεύματα και κάποιος τα παίρνει κρανίο και τους βάζει χέρι, ναι τότε θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα.
Δεν ήξερα ότι οι παίκτες πρέπει να κατεβαίνουν με φράκο και ημίψηλο για να φάνε.....
Αυτό δεν είναι πειθαρχία....Στη συμπεριφιρά πρέπει να υπάρχει πειθαρχία και όχι στο πως ντύνεται ο άλλος...
Φαντάζομαι όπως γίνεται σε όλες τις ομάδες έχουν τις κατάλληλες φόρμες.
Σε περίοδο προετοιμασίας οι παίχτες δουλεύουν.
Αν υπάρχει κανόνας που λέει ότι θα πηγαίνουν στο ξενοδοχείο που κάνουν προετοιμασία για φαγητό με την φόρμα τους και ο άλλος κατέβηκε με παντόφλες και σκουλαρίκια λες και πάει να φάει σε ταβέρνα στην μύκονο καλά έκανε και του την είπε.
Εκτός του να παίζουν μπάλα, δουλειά των παιχτών είναι να ακολουθούν και τους κανόνες της ομάδας.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Παρ 01 Οκτ 2021 19:58 »
Δεν είχε media day χτες κανονικά;

Αποσυνδεδεμένος echo

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Τετ 06 Οκτ 2021 14:13 »
Μεταξάς: “Το είχαμε δοκιμάσει στην προπόνηση το σύστημα των τελευταίων λεπτών”
6 Οκτωβρίου 2021 13:11

Δουλεμένο στην προπόνηση και όχι λύση απελπισίας ήταν η απόφαση του προπονητή, Ηρακλή Μεταξά, να παίξει με τον Παντελάκη και τον Μίνα στην επίθεση στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Ατρόμητο. Ακόμα ο τεχνικός του ΠΑΣ στη media day της εβδομάδας αναφέρθηκε και στο γιατί δεν “φρέσκαρε” την ομάδα μετά το 70′ του αγώνα με τον ΟΦΗ λέγοντας ότι αν ήταν έτσι όλοι οι προπονητές θα έκαναν αλλαγές και θα κέρδιζαν. Τέλος μίλησε για τη συνεργασία με τον κ. Ντουρουντό διαψεύδοντας ότι υπήρχε πρόβλημα στη σχέση τους και ότι οι διαφωνίες είναι μέσα στο πρόγραμμα και είναι καλό να υπάρχουν για να διατηρούν την ενέργεια μιας ομάδας.

Αναλυτικά:

Για το πώς έγινε η μεταστροφή του αγωνιστικού προσώπου του ΠΑΣ: «Αισθάνθηκα πριν το παιχνίδι ότι τις ώρες πριν το ματς τις περάσαμε πιο διαφορετικά, λίγο πιο χαλαρά θα έλεγα, πιο χαρούμενοι χωρίς λόγο, γιατί το παιχνίδι δεν είχε παιχτεί. Το συζήτησα με τους παίκτες και θέλω να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό που μπορούμε να βγάλουμε θα βγει μόνο με 100% συγκέντρωση σε αυτό που κάνουμε. Αυτή τη συγκέντρωση δεν την είχαμε και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα στην αρχή.

Στο ημίχρονο σίγουρα και η ψυχολογία έπαιξε ρόλο, είπαμε και κάποια πράγματα και μπήκαν πιο δυνατά μέσα τα παιδιά, αλλά κυρίως οι τακτικές αλλαγές μάς βοήθησαν και ειδικά μετά το 80’. Αν δεν μας έβγαιναν αυτές οι τακτικές αλλαγές όλοι θα έλεγαν ‘πω πω τι κάναμε, βάλαμε έναν στόπερ μπροστά κι έναν 17χρονο’. Μας βγήκαν και είμαστε χαρούμενοι. Το είχαμε δοκιμάσει και στην προπόνηση αυτό το σύστημα. Το δοκιμάσαμε, το συζητήσαμε και δεν ήρθε ξαφνικά».

Για την έλλειψη συγκέντρωσης κι αν οφειλόταν σε χαλάρωση λόγω των καλών αποτελεσμάτων: «Αυτό ποτέ δεν μπορείς να το πεις σίγουρα. Στο μυαλό μας κάποιες φορές είναι ότι αφού έγινε αυτό, έγινε μετά και το άλλο. Απλά η εμπειρία μου μου λέει ότι μάλλον αυτό είναι που λέτε. Το παρατήρησα μέσα στην εβδομάδα, το συζητήσαμε, αλλά είναι στο υποσυνείδητο και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Ας μας γίνει μάθημα για το επόμενο παιχνίδι».

Για το αν το αήττητο γεμίζει την ομάδα με περισσότερο άγχος και ευθύνες: «Πάντα την ίδια απάντηση θα δίνω και συγνώμη αν γίνομαι βαρετός, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει πρώτα κάτι για να δώσουμε μετά το κάτι παραπάνω. Εγώ θέλω να είμαστε πάντα το ίδιο. Όπως πάει κάποιος στη δουλειά του και είναι στο ταμείο συγκεντρωμένος μη κάνει κάποιο λάθος, έτσι πρέπει να κάνουμε κι εμείς, άσχετα αν το προηγούμενο παιχνίδι ήταν καλό. Πρέπει να προσπαθούμε πάντα να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Να πηγαίνουμε για τους 3 πόντους».

Για το πώς έχει δει τη δυναμική των ομάδων: «Είναι δύσκολα, δεν υπάρχει παιχνίδι που να ξέρεις από την αρχή τι αποτέλεσμα θα έρθει. Όλες οι ομάδες είναι κοντά και νομίζω ότι μέχρι το τέλος δεν θα έχουμε μια καθαρή εικόνα για τη βαθμολογία».

Για το αν είναι σε θέση να προβλέψει αν ο ΠΑΣ μπορεί να είναι στα πλέι-οφ: «Όχι, βλέπω μόνο το επόμενο παιχνίδι. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε εμείς πρώτα μέσα στην ομάδα είναι ότι, αν δεν φτάσουμε στα όρια αυτού που μπορούμε να κάνουμε δεν θα πάρουμε πολλούς βαθμούς. Αν φτάσουμε εκεί, τότε είμαι αισιόδοξος».

Για την αποχώρηση Ντουρουντού και αν είναι απώλεια: «Όποιος και να αποχωρήσει είναι απώλεια. Ό,τι βγάζουμε το βγάζουμε ομαδικά, παίκτες και τεχνικό τιμ».

Για τις προσωπικές του σχέσεις με τον κ. Ντουρουντό και αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα: «Όχι, δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Διαφωνίες σίγουρα υπάρχουν παντού, διαφωνίες έχω και με τον βοηθό μου, αλλά τα συζητάμε. Οι διαφωνίες φέρνουν και ενέργεια και αυτό είναι καλό, αρκεί να μην το κάψουμε το πράγμα. Όπως κι εγώ είχα αποχωρήσει από την Εθνική και ήταν απόφασή μου, έτσι και του Γιάννη ήταν δική του απόφαση και του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Ήταν ένας καλός συνεργάτης που είχα δίπλα μου».

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και το ότι δεν τη «φρέσκαρε» νωρίτερα: «Τη μία αλλαγή την κάναμε, τη 2η αλλαγή ενώ ο παίκτης σηκώθηκε δεν έβγαινε η μπάλα. Όταν βγήκε ήταν κόρνερ και δεν θέλω να κάνω αλλαγές όταν παίζεται εκεί η μπάλα. Χάσαμε περίπου 6 λεπτά περιμένοντας για την αλλαγή.

Να μιλήσω όμως και γενικά. Ο Ατρόμητος έκανε τις αλλαγές νωρίς. Τον βοήθησαν; Είμαστε σίγουροι ότι θα άλλαζε κάτι; Αν ήταν τόσο απλό, όλοι στο 70’ θα κάναμε αλλαγές και θα κερδίζαμε. Κι αν αλλάξουν και οι δύο προπονητές παίκτες, τότε ποιος θα το κερδίσει τελικά το ματς; Παρ’ όλα αυτά είχαμε ευκαιρίες και στο 85’ και στο 91’. Βγήκαν τόσες πολλές ευκαιρίες στο διάστημα πριν, που μας φάνηκε ως κενό το διάστημα από το 70’ ως το 85’. Διαφορετικά θα μας φαινόταν πολύ λογικό να έχουν βγει 2 ευκαιρίες στο τέλος. Όταν βλέπω μία ομάδα να βγάζει ευκαιρίες και μάλιστα με ρυθμό δεν είμαι σίγουρος ότι οι αλλαγές θα βοηθήσουν. Οι ευκαιρίες έβγαιναν. Τώρα αν από 5 μέτρα δεν βρίσκουμε άδεια εστία, συμβαίνει αυτό. Αλλά δουλεύουμε να μην ξανασυμβεί. Το φρεσκάρισμα αν ήταν τόσο απλή λύση θα το έκαναν όλοι».

Για την ισοφάριση του ρεκόρ αήττητου ξεκινήματος στην Α’ κατηγορία και αν υπάρχει ειδική προσέγγιση για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Όπως κάθε ομάδα χρειάζεται μία ειδική προσέγγιση, γιατί έχει διαφορετικούς παίκτες και διαφορετικές δυνατότητες. Θα δώσουμε την ίδια σημασία όπως σε όλα τα ματς».

Για το αν μπορεί να παίξει ρόλο η έδρα με τον κόσμο που επέστρεψε και πάλι στα γήπεδα: «Είπα με τον Παναθηναϊκό ότι ο κόσμος μάς βοήθησε. Όταν έρχεται η κούραση και πας να χαλαρώσεις, αλλά ακούς τον κόσμο απ’ έξω να τραγουδάει, δεν μπορείς να αφήσεις τον εαυτό σου χαλαρό. Γι’ αυτό λέμε ότι ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης. Ισχύει, δεν το λέμε για να το λέμε. Είναι αλλιώς να έχεις κάποιον να σε στηρίζει και αλλιώς να είσαι μόνος σου».

Για το αυριανό φιλικό με τη Βέροια: «Θα παίξουν όλοι οι παίκτες για να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους γιατί δεν θέλω να έρθει η στιγμή να μπουν κάποιοι παίκτες αλλαγή και να προέρχονται από απραξία 6-8 εβδομάδων».
super-fm.gr/
« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 06 Οκτ 2021 17:36 από fon7 »

Αποσυνδεδεμένος dio

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Παρ 15 Οκτ 2021 12:05 »
«Θα δούμε στα μάτια τον Ολυμπιακό»

Η πρώτη μεγάλη συνέντευξη που δίνει ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής Μεταξάς, είναι στο «ΦΩΣ». Διαβάζοντας, θα καταλάβετε ότι είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, με γνώσεις και καθαρές απόψεις. Ό,τι έχει να πει, το λέει στα ίσα και ξεκάθαρα. Το ραντεβού ήταν στα γραφεία του ΠΑΣ μετά την προπόνηση της Δευτέρας. Μιλήσαμε για πολλά πράγματα. Για τον ΠΑΣ, το ελληνικό ποδόσφαιρο, το προσεχές παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, την Εθνική, το ψωμί της ξενιτιάς που είναι πικρό όπως τραγουδούσε ο Καζαντζίδης. Παιδί Ελλήνων μεταναστών, ο Ηρακλής Μεταξάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, έχοντας μια ξεχωριστή κουλτούρα που ξεφεύγει από τα τετριμμένα που έχουμε γνωρίσει σε αυτόν τον χώρο. Τελείωσε τη Γυμναστική Ακαδημία Κολωνίας, είχε πολλές επιλογές στη ζωή του, αλλά συνειδητά προτίμησε να γίνει προπονητής. Το πώς και το γιατί θα μας τα πει ο ίδιος. Τα πάει πολύ καλά στον ΠΑΣ και όλοι συμφωνούν ότι ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης έκανε μια ακόμα εξαιρετική επιλογή προπονητή. Οι απόψεις του έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Κύριε Μεταξά, περιμένατε ένα τόσο καλό ξεκίνημα της ομάδας σας στο πρωτάθλημα;

Αυτό που περίμενα ήταν βασικά να δείξουμε στα παιχνίδια τα όσα δουλέψαμε και κάναμε στις προπονήσεις. Δείξαμε τα καλά στοιχεία σε τεσσεράμισι παιχνίδια. Δεν πήγαμε καλά μόνο ένα ημίχρονο στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Περίμενα ότι θα είχαμε καλή πορεία. Άλλωστε γι’ αυτό δουλεύουμε, για να έχουμε καλά αποτελέσματα. Τα σκορ στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό μπορεί να ήταν διαφορετικά, αλλά εγώ είδα τα καλά στοιχεία της ομάδας.

Είναι αλήθεια ότι στα φιλικά που η ομάδα δεν είχε καλά αποτελέσματα ανησυχούσε ο κόσμος. Εσείς όχι. Τι αλλάξατε στην ομάδα και ξεκίνησε φιλόδοξα και δυναμικά το πρωτάθλημα;

Εγώ και στα φιλικά ήμουν αισιόδοξος. Έβλεπα ότι τα παιδιά προσπαθούσαν να βγάλουν στα παιχνίδια αυτά που κάναμε στις προπονήσεις. Υπήρξαν κάποιες λεπτομέρειες που έπρεπε να διορθωθούν και διορθώθηκαν.

Θα δούμε και καλύτερο ΠΑΣ στη συνέχεια; Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Ελπίζω να πάμε καλύτερα. Γι’ αυτό δουλεύουμε, για να έχουμε βελτίωση. Να διορθώνουμε τα λάθη και σε κάθε ματς να γινόμαστε καλύτεροι. Μπορούμε να βελτιωθούμε τακτικά και να έχουμε καλύτερο στυλ παιχνιδιού. Από πλευράς πάθους και διάθεσης των παικτών βρισκόμαστε σε πολύ καλά επίπεδα. Έχουμε οικογενειακό κλίμα, οι παίκτες τα δίνουν όλα και προσπαθούν για το καλύτερο.

Ο τραυματισμός του Κόντε τη δεύτερη αγωνιστική σάς άλλαξε τα σχέδια. Πώς διαχειριστήκατε αυτό το θέμα;

Σίγουρα μας δημιούργησε πρόβλημα, αλλά δεν μένουμε εκεί. Το να λέμε «ωχ, τι πάθαμε και τι θα κάνουμε» δεν βοηθά την κατάσταση. Μας πόνεσε και μας πονάει ο τραυματισμός του Κόντε, αλλά συνεχίζουμε κάνοντας σωστά τη δουλειά μας με τα παιδιά που υπάρχουν στο ρόστερ.

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας για το φετινό πρωτάθλημα, σύμφωνα με όσα είδατε στις πέντε πρώτες αγωνιστικές;

Έχουν ενισχυθεί όλες οι ομάδες, έχουμε δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Βλέπετε ότι δεν έχουμε και μεγάλα σκορ από καμία ομάδα. Στην πορεία θα ξεχωρίσουν κάποιες ομάδες, αλλά επί του παρόντος έχουμε σε εξέλιξη ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα.

Επειδή, κύριε Μεταξά, έχετε εικόνα από οργανωμένα πρωταθλήματα ευρωπαϊκών χωρών, τι λείπει από το ελληνικό ποδόσφαιρο για να μπει και αυτό στον διεθνή ανταγωνισμό;

Εγώ είμαι προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω το ελληνικό ποδόσφαιρο και να προτείνω λύσεις. Δουλειά μου είναι να καταφέρουμε το κάτι παραπάνω στον ΠΑΣ.

Δεν θέλουμε να σας φέρουμε σε δύσκολη θέση. Μια γενική θεώρηση των πραγμάτων μπορείτε να κάνετε σε ό,τι έχει σχέση με την οργάνωση, τις εγκαταστάσεις, τα γήπεδα.

Αυτά είναι αυτονόητα, δεν χρειάζεται να έρθει να τα πει ο Ηρακλής Μεταξάς. Το να υπάρχει ένα γήπεδο για να κυλά σωστά η μπάλα και να μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Άλλο μου έκανε εντύπωση. Ότι υπάρχουν ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό πρέπει να μπαίνουν στις ακαδημίες σωστοί προπονητές για να μαθαίνουν στα παιδιά το κανονικό ποδόσφαιρο.

«Δύσκολο το έργο του ομοσπονδιακού προπονητή»

Στην επικαιρότητα είναι η εθνική ομάδα. Δεν πήγε καλά τα τελευταία χρόνια. Μπορείτε να μας πείτε γιατί; Άλλωστε υπήρξατε και συνεργάτης του κυρίου Σκίμπε.

Έξω από τον χορό μπορείς να πεις πολλά. Το έργο του ομοσπονδιακού προπονητή είναι πολύ δύσκολο. Έχει πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή του να βάλει τους παίκτες σε ένα πλάνο. Εμένα μου αρέσει η Εθνική, τα παιδιά προσπαθούν για το καλύτερο. Δεν θέλω όμως να κάνω κριτική, δεν είμαι αρμόδιος.

Γίνεται λόγος ότι δεν αγωνίζονται πολλοί Έλληνες παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για την εθνική ομάδα;

Και τότε που ήμουν στην Εθνική με τον μίστερ Σκίμπε είχαμε πολλούς παίκτες που έπαιζαν σε ομάδες του εξωτερικού. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Δεν μας χαλάει εμάς αν έχουμε Έλληνες παίκτες σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Καλό είναι αυτό, δεν είναι πρόβλημα. Και άλλες χώρες, όπως το Βέλγιο για παράδειγμα, έχουν παίκτες στο εξωτερικό.

Ο ΠΑΣ είναι ομάδα που αναδεικνύει νέους παίκτες, δίνει ευκαιρίες. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι και δική σας φιλοσοφία.

Δεν διαφωνώ με αυτό. Όμως τώρα ο βασικός στόχος είναι να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Δεν λέω για να μείνουμε μόνο στην κατηγορία αλλά να μαζέψουμε βαθμούς. Αν δεν πετύχουμε αυτόν τον στόχο, δεν θα έχει όφελος κανένα νέο παιδί. Παίζουμε για να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αν εξασφαλίσουμε τον πρώτο στόχο και νιώθουμε σίγουροι, θα δούμε αν μπορούμε να πάμε και κάπου παραπάνω. Αν δεν μπορούμε να πάμε παραπάνω, τότε μπορούμε να δώσουμε ευκαιρίες και σε νέα παιδιά να πάρουν παιχνίδια. Να το κάνουμε πολύ ευχαρίστως, αλλά αφού εξασφαλίσουμε τον βασικό στόχο, να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον ΠΑΣ; Ή μάλλον πώς σας βρήκε ο κύριος Χριστοβασίλης;

Με πρότεινε κάποιος στον πρόεδρο, μιλήσαμε, είδα ότι ταιριάζουμε, υπάρχει πνεύμα συνεργασίας και δώσαμε τα χέρια.

Όταν μιλούσατε για αυτήν τη συνεργασία, υπάρχει κάτι που σας υπογράμμισε περισσότερο ο κύριος Χριστοβασίλης;

Να υπάρχει σωστή συνεργασία των δύο πλευρών. Αυτό ήθελα και εγώ. Να βοηθά ο ένας τον άλλον. Είμαστε ομάδα με οικογενειακό κλίμα. Ο ΠΑΣ δεν είναι μικρή ομάδα, αλλά οικογενειακή ομάδα.

Να προσθέσουμε ότι είναι και ομάδα που στηρίζει τους προπονητές, δεν τους πιέζει, τους δίνει πίστωση χρόνου.

Εγώ δεν το έλαβα αυτό υπόψη μου. Το να φύγει ένας προπονητής από μια ομάδα είναι μέσα στη δουλειά του. Το ήξερα αυτό πριν από τριάντα χρόνια που ξεκίνησα την προπονητική. Μου φαίνεται δειλό να πει ένας προπονητής ότι επιλέγει μια ομάδα επειδή δεν διώχνει εύκολα προπονητές. Το να στηρίζει το έργο των παικτών και του προπονητή είναι καλό.

Έχετε φιλοδοξίες να πάτε σε μεγαλύτερη ομάδα μέσα από την καλή δουλειά που κάνετε στον ΠΑΣ;

Εγώ δεν κάνω πλάνα για το μέλλον. Κοιτάζω τη δουλειά που έχω σήμερα να την κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα. Πολλές φορές λέω στον εαυτό μου κάνε αυτό που αγαπάς τη στιγμή που το κάνεις. Αν κάνεις σωστά τη δουλειά που έχεις σήμερα, θα βγουν τα πλάνα του μέλλοντος από μόνα τους. Το 1985 με 1986 που ξεκίνησα την προπονητική είχα άλλες σκέψεις και όνειρα. Μετά από κάποια χρόνια κατάλαβα ότι είναι καλύτερο αυτό που λέω τώρα. Να κάνεις αυτό που αγαπάς, αλλά να το κάνεις καλά. Όλα τα άλλα θα βγουν ανάλογα με τη δουλειά που θα κάνεις.

Να γυρίσουμε πάλι σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Πώς εκτιμάτε το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό;

Όταν παίζεις με μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, φυσικά θα κοιτάξεις τον αντίπαλο, αλλά περισσότερο κοιτάζεις τη δική σου ομάδα. Σε έναν τέτοιον αγώνα κοιτάζεις να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό σου, να παίξεις με θάρρος, χωρίς να σε τρομάζουν οι επιτυχίες της αντίπαλης ομάδας. Πάνω σε αυτήν τη βάση δουλεύουμε αυτήν την εβδομάδα με τα παιδιά. Να κοιτάξουμε στα μάτια τον Ολυμπιακό και να τον αντιμετωπίσουμε με θάρρος στα ίσα. Να μη σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα θα βγει σύμφωνα με όσα θα δείξουμε στο γήπεδο. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να τα έχουμε σε όλα τα παιχνίδια, αλλά πολύ περισσότερο όταν έχεις απέναντί σου τον Ολυμπιακό.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την ομάδα του Ολυμπιακού; Πώς την είδατε στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη;

Είναι δυνατή ομάδα, γνωστές οι επιτυχίες της και το τι πέτυχε τόσα χρόνια. Ειδικά στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε έδειξε πόσο δυνατή ομάδα είναι. Έχει παίκτες με αξία και ποιοτικό ρόστερ. Είναι έμπειρη ομάδα με καλή τακτική. Όταν πιέζεται, αμύνεται σωστά και απειλεί με επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός κέρδισε ομάδες με σφιχτές άμυνες που κλείστηκαν πίσω αλλά και ομάδες που προσπάθησαν να τον πρεσάρουν ψηλά. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θέλω να βγει σε αυτό η δική μας χαρά. Όταν παίζεις με έναν τέτοιον αντίπαλο, πρέπει να χαίρεσαι το παιχνίδι. Θα το παλέψουμε στα ίσα, ό,τι αποτέλεσμα κι αν βγει. Δύο πόδια αυτοί, δύο και εμείς, ένα μυαλό αυτοί, ένα και εμείς. Αν παλέψουμε όπως πρέπει στα ίσα τον Ολυμπιακό, θα είμαι ευχαριστημένος ανεξαρτήτως αποτελέσματος που θα έχουμε. Χρειάζεται θάρρος, αυτοπεποίθηση, πίστη ότι μπορούμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα.

Μας θυμίζετε και λίγο Ρεχάγκελ που έλεγε στους διεθνείς μας στην Πορτογαλία το 2004 «έντεκα αυτοί, έντεκα και εμείς».

(χαμογελά…). Χαίρομαι που το ακούω αυτό, δεν το ήξερα. Ο Ρεχάγκελ είναι ένας μεγάλος προπονητής. Το έδειξε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και με την Καϊζερσλάουτερν που πήρε το πρωτάθλημα Γερμανίας. Γνώρισα από κοντά τον Ρεχάγκελ, είναι εξαιρετικός κύριος. Τον σεβόμαστε όλοι.

Σε τέτοια ματς, όπως το ΠΑΣ - Ολυμπιακός, ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος; Είναι και θέμα τύχης ή ημέρας;

Δεν μπορείς να πεις από πριν ότι ένα ματς θα κριθεί από συγκεκριμένα πράγματα. Πιστεύω στον παράγοντα τύχη, υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Ένας επιστήμονας μελέτησε τα στατιστικά στοιχεία των αγώνων και έγραψε ως πόρισμα ότι κατά τριάντα τοις εκατό παίζει ρόλο στα παιχνίδια ο παράγων τύχη. Δεν ξέρω αν είναι έτσι ή σε αυτό το ποσοστό. Είναι αλήθεια ότι χρειάζεσαι την τύχη στο ποδόσφαιρο. Από εκεί και μετά η κάθε ομάδα πρέπει να προσπαθεί να παρουσιάζει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της. Αν κάνουμε εμείς αυτό που μπορούμε και μας κερδίσει ο αντίπαλος επειδή είναι καλύτερος, θα του δώσουμε το χέρι.

Ο κόσμος παίζει ρόλο στα παιχνίδια; Σας κάνω αυτήν την ερώτηση γιατί ο ΠΑΣ είναι ομάδα με κόσμο.

Είναι ο… δωδέκατος παίκτης. Έχουμε μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο. Όμως μόνο με τον κόσμο δεν κερδίζεις παιχνίδια, αν δεν παίξεις σωστά και δεν προσπαθήσεις.

«Δύσκολη η ζωή στην ξενιτιά»

Μιλήστε μας για τη ζωή σας στη Γερμανία.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κολωνία. Εκεί βρέθηκαν από το 1963 οι γονείς μου μετανάστες. Τα ελληνικά μού τα έμαθαν οι γονείς μου. Πήγα σε γερμανικό σχολείο, τελείωσα τη Γυμναστική Ακαδημία και τη σχολή προπονητών της Κολωνίας.

Δύσκολη η ζωή στην ξενιτιά; Πολλά τραγούδια γράφτηκαν γι’ αυτήν, ειδικά από τον Καζαντζίδη.

Πολλά τραγούδια κρύβουν και μεγάλες αλήθειες. Οι πρώτες γενιές των μεταναστών πέρασαν δύσκολα χρόνια, αλλά οι Έλληνες στην ξενιτιά ήρθαν μεταξύ τους πιο κοντά, δέθηκαν περισσότερο, ανέπτυξαν σχέσεις μεταξύ τους.

Ποια είναι η διαδρομή σας στο ποδόσφαιρο;

Έπαιξα ποδόσφαιρο χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία σε μικρές ερασιτεχνικές ομάδες. Όμως είχα μέσα μου τη φλόγα να γίνω προπονητής, όπως και έγινα σε μικρή ηλικία. Μελέτησα τη δουλειά πολλών προπονητών, αλλά δεν τους αντέγραψα. Πήρα απ’ όλους διάφορα στοιχεία κάνοντας μια δική μου σύνθεση αυτών ανάλογα με το υλικό που διαθέτει η ομάδα σου και τι μπορεί να κάνει απ’ όλα αυτά.

Με ποιες ομάδες συνεργαστήκατε στη Γερμανία;

Ξεκίνησα το 1985 από χαμηλά σε διάφορες ερασιτεχνικές ομάδες. Το 1997 ορίστηκα από τη γερμανική ομοσπονδία προπονητής σε ομάδες όπως είναι οι Μικτές των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων εδώ στην Ελλάδα. Χρημάτισα βοηθός στην εθνική ομάδα Κ19 της Γερμανίας. Πήγα στο Μπόχουμ ως βοηθός στην αρχή και μετά πρώτος προπονητής στην Κ21 και υπεύθυνος της ακαδημίας. Το ίδιο μετά και στη Φράιμπουργκ βοηθός και πρώτος προπονητής της δεύτερης ομάδας ακολούθως. Ήμουν βοηθός του κυρίου Σκίμπε στην Εθνική Ελλάδας, προπονητής στην Κ19 της Λεβερκούζεν, ακολούθως στην Ντάρμσταντ με τον Δημήτρη Γραμμόζη, στη συνέχεια βοηθός στην Άουγκσμπουργκ και μετά προέκυψε η συνεργασία με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη. Εύχομαι να είστε καλά και να φτάσετε ψηλά ως προπονητής, όπως πήγε και ο κύριος Γιαννίκης στην ΑΕΚ.

Όπως σας είπα και πριν, εγώ δεν κάνω τέτοιου είδους σχέδια. Και ο Αργύρης πήγε στην ΑΕΚ από την καλή δουλειά που έκανε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Λέω και στους παίκτες «μην κάνετε σχέδια πού θα πάτε του χρόνου. Δουλέψτε εδώ, δείξτε τον καλό εαυτό σας και όλα θα έρθουν από μόνα τους». Αυτό σκέφτομαι και εγώ για τον εαυτό μου.

https://www.fosonline.gr/podosfairo/superleague/article/158950/hraklis-metaxas-gia-to-mats-toy-pas-giannina-tha-doyme-sta-matia-ton-olympiako

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Τετ 03 Νοέ 2021 20:41 »
Γκρίνια για τον Μεταξά

Οι έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη και ο ενδιάμεσος αποκλεισμός από τον Κύπελλο έχει φέρει προβληματισμό στους Ηπειρώτες * Καθοριστικό για το μέλλον του Ελληνογερμανού κόουτς το ματς με τον Παναιτωλικό
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε εκπληκτικά το πρωτάθλημα και έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλά με το τεράστιο διπλό της πρεμιέρας στην Τούμπα, αλλά και τη σπουδαία επικράτηση επί του Παναθηναϊκού στους Ζωσιμάδες…

Η συνέχεια για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», όμως, δεν ήταν ανάλογη… Έτσι οι «κυανόλευκοι» συμπλήρωσαν πλέον έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη και ενδιάμεσα γνώρισαν στα πέναλτι και τον αποκλεισμό από την ΑΕΛ, που φέτος βρίσκεται στην SL2.

Μοιραία στα Ιωάννινα έχει αρχίσει γκρίνια για τον Ηρακλή Μεταξά… Τον κόουτς της ομάδας και θα φανεί το αμέσως προσεχές διάστημα αν θα αντέξει τους κραδασμούς, που είναι υπαρκτοί, ή όχι… Βέβαια σε αυτό καθοριστικό ρόλο θα παίξει αν ο ΠΑΣ επιστρέψει γρήγορα στα τρίποντα.

Και φυσικά το εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό το Σάββατο (6/11) θα κρίνει τα πάντα για την παρουσία του Ελληνογερμανού προπονητή στον πάγκο στη συνέχεια, καθώς υπάρχει μετά και η διακοπή λόγω Εθνικής…

Αξίζει να επισημανθεί ότι το κλίμα για τον Μεταξά έχει αλλάξει πριν το 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στους Ζωσιμάδες… 

https://www.a-sports.gr/articles-278172/pas-gkrinia-gia-ton-metaksa.htm#.YYLWtflBzIU

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Τετ 03 Νοέ 2021 22:33 »
ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΑΤΣ

λογικαααα

Αποσυνδεδεμένος tzesIOA

• Hero Member
  • SING LOUD-STAND PROUD
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Πεμ 04 Νοέ 2021 08:27 »
Χαχαχα θα διώξει ο Κίτσος προπονητή ενώ βρισκόμαστε στην 6αδα. Χαχαχα ρε που τα πουλάτε αυτά. Εδώ το καράβι ήταν έτοιμο να πέσει στα βράχια και αυτός σφύριζε αδιάφορα... Τώρα θα κινητοποιηθεί;

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Πεμ 04 Νοέ 2021 09:50 »
Αν έχει ένα καλό ο ΧΒ είναι ότι δεν επεμβαίνει στο έργο των προπονητών και δεν κρίνει βιαστικά. Μην ξεχνάμε ότι κι ο Γιαννίκης είχε την ομάδα για πρώτη σεζόν στη ΣΛ2, οπότε η καλή χρονιά στη ΣΛ1 ήρθε μετά από ενάμιση χρόνο δουλειάς.
Πιστεύω φανατικά ότι στους προπονητές πρέπει να υπάρχει ανοχή τουλάχιστον μίας σεζόν ανεξαρτήτως πορείας, εκτός βέβαια αν αυτή είναι με σπασμένα φρένα για το γκρεμό. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο τώρα.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Πεμ 04 Νοέ 2021 11:26 »
Αν έχει ένα καλό ο ΧΒ είναι ότι δεν επεμβαίνει στο έργο των προπονητών και δεν κρίνει βιαστικά. Μην ξεχνάμε ότι κι ο Γιαννίκης είχε την ομάδα για πρώτη σεζόν στη ΣΛ2, οπότε η καλή χρονιά στη ΣΛ1 ήρθε μετά από ενάμιση χρόνο δουλειάς.
Πιστεύω φανατικά ότι στους προπονητές πρέπει να υπάρχει ανοχή τουλάχιστον μίας σεζόν ανεξαρτήτως πορείας, εκτός βέβαια αν αυτή είναι με σπασμένα φρένα για το γκρεμό. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο τώρα.
Δε διαφωνεί κανείς στα περί ανοχής. Απλά για να τη δώσεις πρέπει να βλέπεις κάποια προσπάθεια για αλλαγή στον τρόπο προσέγγισης των παιχνιδιών.
Προσωπικά δε θα έδινα ούτε λεπτό ανοχής αν ήξερα ότι το σύστημα που πρόκειται να παίζει ο προπονητής είναι σύστημα χεσμεντέν, όλοι άμυνα και άμα βρούμε καμιά αντεπίθεση έχει καλώς. Τι ακριβώς να περιμένω από αυτό; Αποτελέσματα ή θέαμα;
Και στην τελική και αποτελέσματα να έπαιρνα, δεν κολλάει με την αισθητική μου ούτε με τις προσδοκίες μου αυτό το στυλ ποδοσφαίρου.
Ανοχή θα έδινα (όπως και έδωσα) σε ένα προπονητή σαν τον Γιαννίκη που φαινόταν ότι είχε πλάνο να παίξει μπάλα. Να πρεσσάρει τον αντίπαλο σε όλο το γήπεδο, να προσπαθεί να έχει κατοχή μπάλας και να χαίρεσαι να βλέπεις όλη την ομάδα με αυτό που αποδίδει στο γήπεδο. Παρόλα τα αρνητικά αποτελέσματα που είχαμε στην αρχή, νομίζω ότι θυμάσαι ότι δεν γκρίνιαξε σχεδόν κανείς. Όλοι περιμέναμε να έρθουν και τα αποτελέσματα, όπως και έγινε και ευχαριστηθήκαμε μπαλίτσα σε γενικές γραμμές. Και αν ο Γιαννίκης είχε στήριξη από ΧΒ να του πάρει 2-3 παίκτες, θα είχαμε δει θαύματα πιστεύω.
Από το Μεταξά τι να περιμένω που δε φαίνεται να θέλει να αλλάξει τίποτε. Σνάινταααρ στην εντεκάδα και ξερό ψωμί και ούτε τις αλλαγές που δικαιούται δεν κάνει μπας και γυρίσει κανένα ματς......