Μεταξάς: «Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου» (video)
Στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Ολυμπιακό αναλώθηκε η σημερινή συνέντευξη Τύπου του Ηρακλή Μεταξά. Ο 54χρονος προπονητής του ΠΑΣ έδωσε απαντήσεις τόσο για τα δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, όσο και για το αν εμπιστεύεται μόνο 12-13 παίκτες για αυτά τα παιχνίδια.
Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης είπε ότι πρέπει να βγει από το μυαλό των παικτών του τα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό γιατί ο Απόλλωνας είναι πολύ καλός στην άμυνα αφού έχει δεχθεί μόνο ένα γκολ σε τρία παιχνίδια.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για το εάν το μεγαλύτερο κέρδος από το ματς με τον Ολυμπιακό είναι η απογοήτευση για το αποτέλεσμα κάτι που δείχνει εμπιστοσύνη στην ομάδα: «Δεν θα περίμενα τίποτα διαφορετικό. Έτσι όπως γνώρισα τα παιδιά, την ομάδα και έτσι όπως δουλεύουμε από την πρώτη μέρα. Το μεγαλύτερο κέρδος θα είναι για μένα θα είναι αν έχουμε τα θετικά και στα επόμενα παιχνίδια. Αν μας βγουν αυτά τα θετικά και σε δέκα παιχνίδια θα πω ναι βγήκε κάτι θετικό».
Με δεδομένο ότι ο ΠΑΣ χάνει βαθμούς με μικρομεσαίους τι περιμένει από την ομάδα ενόψει τέτοιου αγώνα: « Θέλει ψυχραιμία. Να ακολουθήσουμε τη δική μας τακτική. Να μη βλέπουμε όταν ανοίγεται ένας δρόμος να μπούμε με το ζόρι και να μη βλέπουμε κι άλλα παραθυράκια που μπορεί να μας δώσει ο αντίπαλος».
Για το εάν το ματς με τον Ολυμπιακό κρίθηκε στην ποιότητα που είχε στον πάγκο ο αντίπαλος στον πάγκο ή στα αμυντικά λάθη του ΠΑΣ που έδειξε στα γκολ: «Η ποιότητα είναι γνωστή. Και στην ενδεκάδα υπήρχε ποιότητα και ο προπονητής είχε τους λόγους του να ξεκινήσει με αυτή την ενδεκάδα. Χάσαμε το πλάνο μας για πέντε λεπτά στο δωδεκάλεπτο περίπου, δείξαμε θάρρος στα υπόλοιπα λεπτά αλλά για πέντε λεπτά γυρίζαμε τη μπάλα πίσω σε δυο –τρεις φάσεις και μας βγήκε μπούμεραγκ. Στα κόρνερ δεν κινηθήκαμε σωστά και αμυντικά και τακτικά. Στη δεύτερη φάση δεν κινηθήκαμε σωστά, γιατί είχαμε δει τον Ολυμπιακό σε πολλά άλλα παιχνίδια να βγαίνουν μόνοι τους στον αέρα. Κάναμε την απόκρουση της πρώτης κεφαλιάς αλλά δεν κινηθήκαμε σωστά στη δεύτερη φάση στη συνέχεια στο πρώτο και στο δεύτερο γκολ»
Για τη φάση του δεύτερου γκολ : «Είναι πολλές λεπτομέρειες να μπούμε στο θέμα του προπονητή. Να εξηγήσουμε ένα άλλο πράγμα. Όταν παίζουμε man to man στα κόρνερ τρώμε ένα γκολ και λέμε δεν παίζουμε ζώνη, όταν παίζουμε ζώνη τρώμε ένα γκολ και λέμε γιατί δεν παίζουμε man to man. Να πω ότι και στα φάουλ πολλές φορές λέμε περιοχή, τέρμα αλλά τη γραμμή αυτή δεν η ζωγράφισε κάποιος για να ξέρουμε που να στεκόμαστε στα φάουλ. Έχει να κάνει με την τακτική. Στο φιλικό με τον Παναιτωλικό δεν ανεβήκαμε πολύ ψηλά και δεχθήκαμε γκολ από στημένη φάση; Άλλες ομάδες στέκονται πολύ ψηλά και άλλες ενδιάμεσα και όπου και να σταθείς δεν πρέπει να κάνεις λάθος. Το λάθος το δικό μας είναι ότι κοιτούσαμε τι κάναμε στην πρώτη κεφαλιά και δεν κοιτούσαμε ότι μόνο ένας παίκτης μπορούσε να βάλει γκολ και έμεινε για αρκετή ώρα μόνος του. Εκεί πιστεύω ότι ήταν το λάθος στο δεύτερο γκολ. Στο πρώτο γκολ να πούμε ότι στη ζώνη υπάρχουν κάποιες θέσεις που και τα 10 δευτερόλεπτα με το πρώτο διώξιμο θα πρέπει να κρατήσουμε τις θέσεις. Εκεί αλλάξαμε και προσπαθήσαμε να βρούμε τις πρώτες θέσεις που είχαμε και αδειάσαμε όλο το πίσω μέρος της άμυνας. Ελπίζω και πιστεύω ότι δεν θα το ξανακάνουμε αυτό».
Για το αν θεωρεί ότι παίζοντας με δυο φορ το τέλος ο Ολυμπιακός έπρεπε να βάλει στην άμυνα τον Παντελάκη: «Είναι μια ιδέα, δεν λέω όχι. Όταν ξεκινάει μια ομάδα με 4-4-2 θα πρέπει να παίξουμε τρία στόπερ από την αρχή; Μπορεί να είναι μια ιδέα αλλά δεν υπάρχει απόδειξη ότι είναι σωστή. Δεν είναι σίγουρο ότι θα το κάνεις αυτό και θα βγει το αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι η μπάλα ήταν αρκετή ώρα ελεύθερη, μπορούσαμε να τη διώξουμε και αν τη διώξουμε δεν θα υπήρχε αυτή η ερώτηση, ούτε αυτή η συζήτηση. Δεν ήταν δύσκολο να διώξουμε τη μπάλα, ούτε να πάμε πιο νωρίς και να μαρκάρουμε τον αντίπαλο και όσες φορές και να το δω δεν νομίζω ότι ήταν δύσκολο να τη διώξουμε».
Για το αν έχει εμπιστοσύνη μόνο σε 12-13 παίκτες για να ανταποκριθούν σε τέτοια παιχνίδια όπως με τον Ολυμπιακό: «Εμπιστοσύνη έχω σε όλους από τη στιγμή που δείχνουν κάποιο στοιχεία στην προπόνηση. Ότι κάνουμε γίνεται με βάση του τι βλέπουμε στην προπόνηση, Μπορεί ένας παίκτης τη μια βδομάδα να μη δείξει αυτό που θέλουμε και την άλλη να το δείξει. Εμπιστοσύνη θα έχω από τη στιγμή που θα δω αυτό που θέλω, αν δεν το δω όλη την εβδομάδα μπορεί εκείνη τη στιγμή να μην του έχω εμπιστοσύνη. Γενικά όμως τους έχω εμπιστοσύνη, δουλεύουμε με αυτά παιδιά, όλοι μπορούνε από τη στιγμή που αλλάξουν και δείξουν κάποια πράγματα. Σήμερα μπορεί να έχω εμπιστοσύνη στον Α παίκτη άλλα αν δυο εβδομάδες δεν μου δείξει τίποτα θα δείξω εμπιστοσύνη σε άλλον παίκτη. Οι θέσεις είναι 11 δεν είναι παραπάνω».
Για το πώς κυλάει η προετοιμασία με τον Απόλλωνα: «Μιλήσαμε αρκετά για το παιχνίδι που τελείωσε. Πρέπει να βγει από το κεφάλι μας το τελευταίο παιχνίδι για να πάμε καλά γιατί θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Είναι πιο φορμαρισμένη ομάδα σε θέμα άμυνας, σε τρία παιχνίδια δέχθηκε ένα γκολ και αυτό από μία κεφαλιά. Αυτός ο παίκτης μπορεί να βάλει γκολ με κεφαλιά από ένα κόρνερ σε όλες τις ομάδες . Και πρέπει να βρούμε τον τρόπο που το δοκιμάσαμε που το κάναμε στην προπόνηση, να το δοκιμάσουμε και πάλι αύριο».
Για το ματς Κυπέλλου στη Λάρισα και για το γεγονός ότι δεν άρχισε ακόμη το πρωτάθλημα: «Είναι η Λάρισα. Πάμε να παίξουμε μπάλα. Άλλαξαν πρόσφατα και προπονητή, δεν ξέρω ο νέος τι ιδέες και τι σχήμα έχει. Πάμε σε εκείνο το παιχνίδι με τα δεδομένα που έχουμε εμείς στα χέρια μας, η συγκέντρωσή μας μένει στο επόμενο παιχνίδι».
Για τις απουσίες: «Όλοι είναι καλά. Μόνο ο Λώλης και ο Αλέξης Τριάδης είναι εκτός».
passports.gr