Αποστολέας Θέμα: ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 11η αγωνιστική  (Αναγνώστηκε 11339 φορές)

Αποσυνδεδεμένος PASiopulo

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 11η αγωνιστική
« Απάντηση #175 στις: Δευ 29 Νοέ 2021 10:45 »
Μετά το παιχνίδι με τον γαύρο ο γιός μου μαζί με ενα φίλο του 16 χρονων και τα δυο, κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης με τα κασκόλ του ΠΑΣ.
Σε κάποια φάση τους την έπεσαν κάτι κουκουλοφόροι γαύροι και τους πήραν με τη βία το ένα κασκόλ.
Εδώ μέσα στο κέντρο της πόλης μας ... όχι στον Πειραιά
αποτέλεσμα, ο φίλος του γιού μου από την τρομάρα του, ξενέρωσε κι αποφάσισε να κόψει το γήπεδο πριν καν το ξεκινήσει

Δεν είμαι υπέρ της βίας ούτε έχω μάθει τον γίο μου να αντιδρά με παρόμοιο τρόπο, αλλά κάπου αυτό παραπάει.
Αυτούς τους κάφρους, τραμπούκους, κομπλεξικούς οπαδούς των ομάδων του ΠΟΚ δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις με χάδια και λουλούδια, ούτε πρόκειται να καταλάβουν ποτέ από αυτά.

Και για το θέμα του ρατσισμού συμφωνώ απόλυτα με τον apnea.
Αν θέλουμε να θεωρούμαστε πολιτισμένοι θα πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι με όλα τα θέματα κι όχι μόνο με το ρατσισμό και τον σεξισμό που είναι της μόδας.

Ας διώξουμε τώρα ότι σάπιο υπάρχει από το γήπεδο (που αφορά και ατομικά τις δικές μας συμπεριφορές) και αν έρθει ποτέ η ώρα ας καθίσουμε και όλοι μαζί δίπλα δίπλα εχθροί και αντίπαλοι με τα πολύχρωμα κασκόλ κασκόλ μας, να απολάυσουμε το άθλημα που μας αρέσει.

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Δευ 29 Νοέ 2021 10:47 »
Με μια ομαδική γιούχα, θα είχε πετάξει από μόνος του την φανέλα της ΑΕΚ κ' ακόμα θα έτρεχε!
:)) :)) :))

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Δευ 29 Νοέ 2021 10:50 »
Αν θέλουμε να είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί, σαν φίλαθλοι εννοώ, δεν είναι δυνατόν να δικαιολογούμε ούτε καν το γδύσιμο του αντιπάλου οπαδού, πόσο μάλλον ρατσιστικές συμπεριφορές που εκθέτουν την ομάδα μας και τη βάζουν στο στόμα όσων περιμένουν την ευκαιρία. Σε μια περίοδο μάλιστα που μόνο με καλά λόγια σχολιάζεται ο ΠΑΣ.
Πρόκληση δεν είναι να περπατά ο αντίπαλος ανάμεσά μας με τα χρώματά του. Πρόκληση είναι να σε βρίζει, να σε απειλεί ή -μην ξεχνιόμαστε- να μπουκάρει μαζικά στην κεντρική κερκίδα διώχνοντας από κει τους δικούς μας.
Η επαρχία δεν επιτρέπεται να αναπαράγει τα μοτίβα των κάφρων της Αθήνας. Η εξέδρα της επαρχίας είχε πάντα ένα άλλο χρώμα, με πολλή καζούρα στον αντίπαλο, ατάκες που ξεκάρδιζαν την κερκίδα, ε, και κανα μπινελίκι που και που. Μέχρι εκεί. Έχει υψηλότερου επιπέδου οπαδούς, πως να το κάνουμε;

Αποσυνδεδεμένος PASiopulo

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Δευ 29 Νοέ 2021 11:00 »
Το καλύτερο για μένα θα ήταν γεμάτα γήπεδα, με ξεχωριστή εξέδρα για τους οπαδούς τον φιλοξενούμενων

με βαβούρα, συνθήματα και τραγούδια ... χωρίς βία, βρισίδια, προσβολές και καφριλίκια

επιστημονική φαντασιά για το Ελληνικό ποδοσφαιρό βεβαια .... αλλά ποτέ δεν ξέρεις

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Δευ 29 Νοέ 2021 11:24 »
Το 1986, 14 χρονώ πήγα στον πρώτο ποδοσφαιρικό αγώνα στη ζωή μου: Παναιτωλικός-Προοδευτική για τη Β' Εθνική. Τριγυρνούσαμε έξω από το γήπεδο με 2 φίλους μου ελπίζοντας πως θα μπαίναμε τζάμπα (που λεφτά για εισιτήριο) αλλά δεν. Κάποια στιγμή έσκασαν 200 οργανωμένοι της Προοδευτικής και παρατάχτηκαν έξω από την κεντρική θύρα περιμένοντας να τους βάλει η αστυνομία. Πάνω που το είχαμε πάρει απόφαση πως δεν θα βλέπαμε ματς, ακούμε ένα "Ελάτε δω ρε σεις". Κοιτάμε, κάτι προοδευτικάριοι μας έκαναν νόημα, πήγαμε, μας πήρανε ανάμεσά τους κι έτσι μπήκαμε μαζί τους και είδαμε τον αγώνα. Ούτε επεισόδια, ούτε μαγκιές, τίποτα. Δίπλα δίπλα έβλεπαν τον αγώνα Παναιτωλικοί και Προοδευτικοί και για την ιστορία έληξε και 0-2.
Στο χέρι μας είναι πάντα αν θα είμαστε φίλαθλοι ή κάφροι.

Αποσυνδεδεμένος Fontas84

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: Δευ 29 Νοέ 2021 11:49 »
Δε θα καταλάβω ποτέ τη λογική που λέει, το έκανα είναι λάθος, αλλά το κάνει κι ο άλλος οπότε δικαιολογούμαι.
Δε θα καταλάβω ποτέ τη λογική που λέει, είναι γήπεδο οπότε μπορείς να βρίζεις, να ρίχνεις κατάρες κλπ.
Δε θα καταλάβω ποτέ τη λογική στην οποία, μπορώ και θέλω να βλέπω στο σπίτι μου ή στην καφετέρια της γειτονιάς μου με τον φίλο μου, που θα έρθει με μπλούζα αεκ, παο, παοκ κλπ τον αγώνα, να γελάμε, να πειραζόμαστε, να τσακωνόμαστε, αλλά αν δω κάποιον στο γήπεδο να πιστεύω ότι έρχεται να μου το παίξει μάγκας, οπότε πρέπει να μου δώσει την μπλούζα του γιατί στην τελική εγώ είμαι ο πιο μάγκας.
Δε θα καταλάβω ποτέ τη λογική του να μην θέλω να γίνω καλύτερος επειδή έτσι είναι η κατάσταση παντού.

Αποσυνδεδεμένος pextempalla

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Δευ 29 Νοέ 2021 12:15 »
Είμαι περήφανος τόσο για την απόδοση της ομάδας, παρά την ήττα, όσο και για τη θετική ενέργεια και την αυτοπεποίθηση που έχουν τα παιδιά και ο κόουτς.
Φαίνεται και στις δηλώσεις τους. Κόουτς σε έκραξα σε κάποια ματς αλλά στα τρία τελευταία η απόδοση είναι τελείως διαφορετική και μπράβο σου. Ελπίζω να κάνεις πράξη γρήγορα την επιθυμία σου να κερδίζεις τους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου άνετα.....
Θα συμφωνήσω με τους σύνταυρους που ανέφεραν ότι η ομάδα αγωνιστικά είναι η πιο συμπαγής που έχουμε δει ποτέ. Δυστυχώς αυτό δε μας βγήκε γιατί ο αρχηγός αποδείχτηκε ο πιο γκαντέμης στο γήπεδο με τη συμμετοχή του και στα 2 γκολ της ΑΕΚ. Από την άλλη τόσο ο Άμραμπατ όσο και ο Σάκχοφ ήταν πολύ τυχεροί στα σουτ που έκαναν. 10 φορές να ξαναέκαναν τα ίδια σουτ δεν πιστεύω ότι θα έμπαιναν γκολ. Όμως η μπάλα της γνωστής ρήσης Όσιμ, τους έκανε το χατήρι και πήγε και τις 2 φορές στη γωνία που ο Λοντίγκιν δεν μπορούσε να κάνει τίποτε. Το μόνο ψεγάδι θεωρώ ότι ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο στο οποίο γυρίσαμε πίσω αδικαιολόγητα και δώσαμε το δικαίωμα να μας πιέσουν πολύ.
Επειδή διάβαζα σχόλια Αεκτζήδων να αμφισβητούν το πέναλτι και γενικότερα όλες τις φάσεις υπέρ του ΠΑΣ και να προσπαθούν να εφεύρουν φάσεις υπέρ της ΑΕΚ, να πω τα εξής: εννοείται  ότι το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΣ ήταν καθαρό. Όπως επίσης ήταν πέναλτι το πάτημα στον Πίρσμαν. Ακριβώς το ίδιο πέναλτι πήρε ο ΟΦΗ στο ματς με τον Ιωνικό και έκανε το 2-1. Από την άλλη δεν ήταν πέναλτι το τράβηγμα του Μάνταλου στον Κάργα όπως και η προβολή του Κάργα στον Αραούχο στο 90.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν καλό. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να το κερδίσουν και κέρδισε στο τέλος ο πιο τυχερός. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ συνολικά ήταν ένα κλικ καλύτερη του ΠΑΣ, αλλά το δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν το Χ.

Αποσυνδεδεμένος pextempalla

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #182 στις: Δευ 29 Νοέ 2021 12:30 »

Πραγματικά το καινούριο σας πανό είναι υπέροχο. Μπράβο μάγκες. Συχεχίστε δυνατά.

Στα παρελκόμενα τώρα.
Η μαλακία 1-2 ατόμων μας έχει κάνει ρεζίλι στο πανελλήνιο. Είναι θέμα που τεχνηέντος πιστεύω αναδείχτηκε τόσο πολύ, γιατί κανένα γήπεδο δε μπορεί να συγκριθεί με τους Ζωσιμάδες στην ποιότητα του κόσμου και τόσα χρόνια δε θυμάμαι ποτέ ρατσιστικές συμπεριφορές. Ειδικά να βρίζουν δικοί μας τους Αλβανούς είναι και ντροπή όταν από την ομάδα έχουν περάσει παίκτες σημαίες όπως ο Μπελά και ο Λίλα, αλλά και ο Τζούμπα, ο Βίλα, ο Στρακόσια κλπ....
Ελπίζω αν υπάρξει επόμενη φορά οι διπλανοί τους να τους συμμαζέψουν.
Η άψογη ανακοίνωση της ΠΑΕ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και μπράβο της. Ο ρατσισμός δεν έχει χώρο στους Ζωσιμάδες (ούτε και γενικότερα βεβαίως).

Το γήπεδο πολύ καλό με τη βροχή. Ελπίζω να αντέξει και στις πιο δύσκολες συνθήκες που θα έχουμε στο τρίμηνο που θα ακολουθήσει.

Πρόεδρε ανανέωσε από τώρα τον Μεταξά και τους παίκτες που θα σου προτείνει (εκτός του Σνάιντερ  B-) που πάλι δε μου άρεσε), εφοδίασέ τον με όπλα και οι "μεγάλοι" θα μας κοιτάνε με κυάλια......

Αποσυνδεδεμένος ltz

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Δευ 29 Νοέ 2021 13:01 »
Φθινόπωρο 1973. Κόρινθος - ΠΑΣ. Η σεζόν που ανεβήκαμε στην Α΄ Εθνική πρώτη φορά. Η πρώτη φορά που είδα τον ΠΑΣ να αγωνίζεται. Στο γήπεδο τα 2/3 των φιλάθλων ίσως και παραπάνω ΠΑΣολέδες. Οι φίλαθλοι ανακατωμένοι, απλά οι οργανωμένοι της Κορίνθου συγκεντρωμένοι σε μια γωνιά. Εγώ ο αδερφός μου, ένας πρώτος ξάδερφος (από 14 ως 16 χρονών όλοι) μέσα, με συνοδό τον πατέρα μου που μας έφερε με το ΙΧ. Μπαίνει πρώτα ο ΠΑΣ και το γήπάεδο σηκώνεται στον αέρα. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα μπαίνει η Κόρινθος, χειροκροτούν οι ντόπιοι και οι περισσότεροι ΠΑΣολέδες, αλλά ξαφνικά λίγοι δικοί μας αρχίζουν να γιουχάρουν. Παρασυρμένοι και εμείς οι πιτσιρικάδες ακολουθήσαμε. Ο πατέρας μου σηκώνεται όρθιος και μας λέει πως φεύγουμε γιατί δεν συμπεριφερόμαστε σαν φίλαθλοι αλλά σαν οπαδοί. Με χίλια παρακάλια και με την υπόσχεση να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο ξανά μένουμε και παρακολουθούμε τον αγώνα που τελείωσε με νίκη του ΠΑΣ 1-0. Στην επιστροφή με το ΙΧ ακολούθησε ωριαία "κατήχηση" για το πως συμπεριφερόμαστε στο γήπεδο. Από τότε προσπαθώ όσο μπορώ να ακολουθώ αυτό που έλεγαν οι παλιότεροι "φωνάξτε για την ομάδα σας, αλλά σεβαστείτε τον αντίπαλο." Σίγουρα οι εποχές έχουν αλλάξει, αλλά εγώ ως παλιότερος συνιστώ ψυχραιμία, ξελαρύγγισμα για την ομάδα, σεβασμό στον αντίπαλο και μέχρι γιουχάισμα (όχι μπινελίκια) στους κακούς διαιτητές. Ματς χωρίς φωνή σίγουρα δεν υπάρχει, αλλά φωνή για την ομαδάρα μας και μέχρι εκεί. Το εν χορώ υβρεολόγιο για τον αντίπαλο, στερεί την ομάδα από την υποστήριξη που πρέπει να είναι συνεχόμενη για 90'.
ΥΓ. Τα παραπάνω είναι αναμνήσεις από τα παλιά και έκφραση γνώμης - ίσως και λανθασμένης - όχι κάτι άλλο. Συγνώμη για το μακρόσυρτο του μηνύματος.
ΠΑΣ από το 1966. Παγουράς από πάντα.

Αποσυνδεδεμένος tzesIOA

• Hero Member
  • SING LOUD-STAND PROUD
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Δευ 29 Νοέ 2021 13:03 »
Μετά το παιχνίδι με τον γαύρο ο γιός μου μαζί με ενα φίλο του 16 χρονων και τα δυο, κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης με τα κασκόλ του ΠΑΣ.
Σε κάποια φάση τους την έπεσαν κάτι κουκουλοφόροι γαύροι και τους πήραν με τη βία το ένα κασκόλ.
Εδώ μέσα στο κέντρο της πόλης μας ... όχι στον Πειραιά
αποτέλεσμα, ο φίλος του γιού μου από την τρομάρα του, ξενέρωσε κι αποφάσισε να κόψει το γήπεδο πριν καν το ξεκινήσει

Δεν είμαι υπέρ της βίας ούτε έχω μάθει τον γίο μου να αντιδρά με παρόμοιο τρόπο, αλλά κάπου αυτό παραπάει.
Αυτούς τους κάφρους, τραμπούκους, κομπλεξικούς οπαδούς των ομάδων του ΠΟΚ δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις με χάδια και λουλούδια, ούτε πρόκειται να καταλάβουν ποτέ από αυτά.

Τα είπες όλα.

Αποσυνδεδεμένος μπαμΠΑΣ

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Δευ 29 Νοέ 2021 16:17 »
Από, με αιτία και αφορμή το παιγνίδι αυτό, προέκυψαν αρκετά ζητήματα, για τα οποία, δύο μέρες μετά δεν θέλω τίποτα να πω.... Γιατί αν πω κάτι, δεν θα το θέλω μετά...
Πάμε για το επόμενο...

Αποσυνδεδεμένος fadomas

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Δευ 29 Νοέ 2021 17:10 »
Μπήκε η ομάδα με το σβάρα ή είναι ιδέα μου;
Έχουν αρχίσει και με/μας ακούνε;;   :mono:

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Δευ 29 Νοέ 2021 17:33 »
Μπήκε η ομάδα με το σβάρα ή είναι ιδέα μου;
Έχουν αρχίσει και με/μας ακούνε;;   :mono:
(y)
Μια χαρά το 'πιασες. Εάν θυμάμαι καλά, η αρχή έγινε από το ματς με το Αγρίννννιιιιο.

Αποσυνδεδεμένος dio

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Δευ 29 Νοέ 2021 20:19 »
Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από το αποτέλεσμα

Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει για τη ρατσιστική επίθεση στον Ρότα και την εξαιρετική αντίδραση του ΠΑΣ Γιάννινα

Υπάρχουν φορές που δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το εάν νικάς ή χάνεις. Δεν θα στοιχίσει λογικά κάπου στον ΠΑΣ Γιάννινα ο βαθμός που δεν πήρε με την ΑΕΚ. Το αν τον άξιζε ή όχι είναι καθαρά υποκειμενικό. Το βέβαιο είναι πως πάλεψε μέχρι το φινάλε, όπως και ότι το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Είχαν τις ευκαιρίες τους οι Ηπειρώτες, δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και στο τέλος δεν έβγαλαν καμία αντίδραση στην πίεση που δέχτηκαν. Έχει σημασία; Όχι τόσο μεγάλη όταν έχουν συμβεί άλλα. Ο Λάζαρος Ρότα δέχτηκε ρατσιστική επίθεση. Δυστυχώς δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που ακούει τέτοια σε γήπεδο. Απλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε ένα βίντεο και το όλο θέμα ορθώς πήρε έκταση.

Αρχικά ας ειπωθεί το αυτονόητο. Το ότι βρέθηκαν 5-10 άτομα και είπαν ό,τι είπαν χαρακτηρίζει εκείνους και μόνο, όχι το σύνολο των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα. Οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα είναι και αυτοί που ανέβασαν το έξυπνο πανό στην ταράτσα, είναι και εκείνοι που στηρίζουν διαρκώς την ομάδα τους, που φωνάζουν, χειροκροτούν και φεύγουν από το γήπεδο κύριοι. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που από το συγκεκριμένο μέρος του γηπέδου ακούγονται διάφορα προς ποδοσφαιριστές, όταν εκείνοι αποχωρούν προς τα αποδυτήρια. Βέβαια, δεν μπορούν να ελεγχθούν και όλα.

Τουλάχιστον ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε στη συνέχεια αυτό που έπρεπε. Η αντίδρασή του ήταν κάτι παραπάνω από καλή. Η ανακοίνωση από μόνη της τα λέει όλα. Δεν χρειάζεται να προσθέσει τίποτα κανείς. Απλώς βγάζεις το καπέλο. Ναι, σε άλλες χώρες θα ήταν δεδομένο αυτό. Όχι όμως στην Ελλάδα. Όχι στη χώρα που κάποιοι στέκονταν στο τι έκανε ο Ρότα και όχι στο τι άκουγε. Ακόμα και ο τίτλος του περιβόητου βίντεο, λέει πολλά για το πώς σκέφτονται ορισμένοι. Γι’ αυτό, λοιπόν, το μόνο που μπορεί να πει κανείς στην Ηπειρώτικη ΠΑΕ για το πώς χειρίστηκε το όλο θέμα, είναι «μπράβο».

https://www.sportime.gr/bloggers/antonis-tsirakis/pas-giannina-kapia-pragmata-ine-pio-simantika-apo-to-apotelesma/

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Δευ 29 Νοέ 2021 22:39 »
Τα χρώματα αυτής της ομάδας, έχουν φορεθεί σε όλα τα τμήματα της από αθλητές και αθλήτριες ποικίλων εθνικοτήτων οι οποίοι/ες έχουν ιδρώσει και ματώσει για το σήμα αυτό και ότι αυτό εκπροσωπεί. Μια μειονότητα ευκαιριακών πασατεμπάκηδων δε μπορεί να φτύνει ρατσιστικό οχετό δίχως κόστος. Θα δούμε πόσο "μάγκες" είστε όταν σας τρακάρουμε κάπου στη μικρή μας πόλη...

Antinazi PAS Giannina est.2006

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Δευ 29 Νοέ 2021 22:44 »
ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΣ PAS Giannina-Thessaloniki

ΥΓ: Ραντεβού στα τσιμέντα!
φωτογραφίες
PAS Giannina-Thessaloniki
DISORDER BLUE

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΣ

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Τρι 30 Νοέ 2021 01:34 »
Συνταυρε Itz εισαι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. Μπραβο ρε μαγκα. Δυστυχως αυτο το ματς δεν το ειδα. Το πρωτο ματς που ειδα στο γηπεδο μας ηταν στο πεταλο στην 7 και γω συνοδεια του πατερα. ΠΑΣ -ΑΕΚ 2-0 το  1975 στο ξερο τοτε ακομα γηπεδο με Ερεα τερμα , Νικολαου ,,Τοσκα, ,Αρδιζογλου, Παπαιωανου, Βαγκνερ ,Τσανλαιτερ και με ομαδα σουπερ τοτε η ΑΕΚ, ομως ο Λοκο ειχε αλλη αποψη. Τους πηρε μονος του αν θυμασαι. Με συγκινησες ρε γιγαντα. Ποσο πολυ πισω στο αξεχαστο παρελθον με γυρισες ρε φιλε;;;;; Να σαι παντα καλα ρε γιγαντα.

Αποσυνδεδεμένος ltz

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Τρι 30 Νοέ 2021 12:49 »
Συνταυρε Itz εισαι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. Μπραβο ρε μαγκα. Δυστυχως αυτο το ματς δεν το ειδα. Το πρωτο ματς που ειδα στο γηπεδο μας ηταν στο πεταλο στην 7 και γω συνοδεια του πατερα. ΠΑΣ -ΑΕΚ 2-0 το  1975 στο ξερο τοτε ακομα γηπεδο με Ερεα τερμα , Νικολαου ,,Τοσκα, ,Αρδιζογλου, Παπαιωανου, Βαγκνερ ,Τσανλαιτερ και με ομαδα σουπερ τοτε η ΑΕΚ, ομως ο Λοκο ειχε αλλη αποψη. Τους πηρε μονος του αν θυμασαι. Με συγκινησες ρε γιγαντα. Ποσο πολυ πισω στο αξεχαστο παρελθον με γυρισες ρε φιλε;;;;; Να σαι παντα καλα ρε γιγαντα.
Ευχαριστώ πολύ σύνταυρε. Ίσως πρέπει οι μεγαλύτεροι να γράφουμε που και που κάτι για το μακρινό παρελθόν, για να μαθαίνουν οι νεότεροι πως ήταν τα πράγματα παλιότερα. Π.χ. γκρινιάζουμε για τις υποδομές - και καλά κάνουμε - αλλά πολλοί μικροί δεν έζησαν την προ ΠΑΣ εποχή - Αβέρωφ, Ατρόμητος κλπ - που στο γήπεδο εκτός ελαχίστων αρκετοί (οι κοντινοί) πήγαιναν κουβαλώντας καρέκλες, πολυθρόνες, σκαμνάκια κλπ αφού η τότε πολύ μικρή κερκίδα φιλοξενούσε ελάχιστους. Οι υπόλοιποι (μακρινοί) στο όρθιο, πίσω από τους καθήμενους. Το πρώτο μου ματς στους Ζωσιμάδες, ήταν σε ηλικία 5 ή 6 ετών, με είχε πάρει μαζί του ο πατέρας μου στο ένα χέρι εμένα και στο άλλο μια πτυσσόμενη πολυθρόνα σκηνοθέτη. Έπαιζαν Αβέρωφ Ατρόμητος θυμάμαι. Και κάτι άλλο ακόμη παλιότερο. Τις στολές των ποδοσφαιριστών τις έπλεναν με την σειρά όλες οι νοικοκυρές της ευρύτερης περιοχής σε ακτίνα ως 150 -200 μέτρα από το γήπεδο από προπολεμικά μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 60. Αυτά.
ΠΑΣ από το 1966. Παγουράς από πάντα.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Τρι 30 Νοέ 2021 13:56 »
Παράθεση
Ευχαριστώ πολύ σύνταυρε. Ίσως πρέπει οι μεγαλύτεροι να γράφουμε που και που κάτι για το μακρινό παρελθόν, για να μαθαίνουν οι νεότεροι πως ήταν τα πράγματα παλιότερα.
Υπάρχει ο τομέας να μας ΠΑΣ μακριά για αυτόν τον σκοπό.Οπότε γράψτε όσο μπορείτε.

Αποσυνδεδεμένος apnea73

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: Τρι 30 Νοέ 2021 17:16 »
Ο μπαμπάς μου έπαιζε στον Ολυμπιακό Ιωαννίνων.. Είχε μια ωραία έκθεση φωτογραφίας στο Παν ηπειρωτικό πριν χρόνια. Μου είχε διηγηθεί ιστορίες όπως ένα ατύχημα που είχαν όταν επέστρεψαν από την Λευκάδα που είχαν παι να παίξουν.. Είχε γυρίσει το φορτηγό που τους είχε στην καρότσα.....!!!!!!
....

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: Τρι 30 Νοέ 2021 18:05 »
Λέμε «όχι» στον ρατσισμό και στην υποκρισία
Το βίντεο που ανέβασε ο Χρήστος Καλύβας με το περιστατικό που έγινε με τον Ρότα μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΚ αναπαράχθηκε και προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις κυρίως λόγω των όσων άκουσε ο νεαρός ποδοσφαιριστής. Επειδή οι εποχές είναι περίεργες και πονηρές πρέπει να ξεκαθαρίσω ως επικεφαλής ποια είναι η θέση του PASsports.gr.

Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο και λαϊκότερο κοινωνικό φαινόμενο που παίζεται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Από τους Εσμικώους στην Αλάσκα και την Ανταρκτική μέχρι την Αμερική και την Ασία. Κανένα μα κανένα άλλο άθλημα δεν αφορά τόσες χώρες, τόσα δισεκατομμύρια κόσμου.

Η μαγεία του ποδοσφαίρου λοιπόν είναι ότι αφορά πλατιές μάζες ανθρώπων, πλούσιους και φτωχούς, όλων των φυλών και όλων θρησκευμάτων. Το ίδιο το ποδόσφαιρο δεν ανήκει σε κάποια ελίτ, δεν αφορά μόνο συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, αλλά όλα τα κοινωνικά στρώματα. Το ίδιο το ποδόσφαιρο είναι αντιρατσιστικό στη βάση του και δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Από την αρχαία Κίνα και τη μεσαιωνική Αγγλία μέχρι τις φαβέλες και τις φτωχογειτονιές της Λατινικής Αμερικής, εκεί όπου βγήκαν οι σημαντικότεροι παίκτες από καταβολής του αθλήματος.

Πέρα όμως από το ποδόσφαιρο, δεν είναι απλά λάθος, αποτελεί έγκλημα να κρίνεται ένας άνθρωπος από την καταγωγή του ή το χρώμα του δέρματος του σε οποιαδήποτε έκφανση της ζωής. Πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, δεν είναι και χρειάζεται καθημερινή μάχη για να εξαλειφθούν ρατσιστικές συμπεριφορές. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ισότητα είτε είμαστε από την Αλβανία, είτε από το Μαρόκο, από το Πακιστάν ή οπουδήποτε αλλού. Ρατσισμός είναι να μισείς κάτι που τυχαία δεν είσαι...

Το περιστατικό που έγινε με τον Ρότα το Σάββατο κόντρα στην ΑΕΚ δεν εκφράζει τους φίλους του ΠΑΣ που βρέθηκαν στη θύρα 6 και φυσικά δεν αποτυπώθηκε σωστά από το δικό μας ρεπορτάζ. Γιατί καταγράφηκαν μόνο οι αντιδράσεις του ποδοσφαιριστή, χωρίς να ακούσουμε τον φυσικό ήχο και τις ρατσιστικές ύβρεις που δέχτηκε ο ποδοσφαιριστής.

Αλήθεια δεν είναι υποκρισία να βρίζουν κάποιοι τον Ρότα για την καταγωγή του, αλλά ταυτόχρονα ο Χριστοβασίλης να βλέπει το ματς με τον Λίλα; Δεν είναι υποκρισία όσοι αρπάχτηκαν με τον Ρότα στη φυσούνα των αποδυτηρίων να ζητούν συγγνώμη επειδή βγήκε το βίντεο; Αν δεν έβγαινε το δικό μας βίντεο, θα του ζητούσαν συγγνώμη;;; Όχι είναι η απάντηση.

Δυστυχώς άθελά μας συμμετείχαμε στη δημιουργία ανά το πανελλήνιο εσφαλμένης εντύπωσης για την ποιότητα των Γιαννιωτών φιλάθλων και φέρουμε μεγάλη ευθύνη για την αβλεψία αυτή. Η δύναμη της απομονωμένης εικόνας δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις και ζητούμε συγγνώμη για αυτό.

Κλείνω με κάτι προσωπικό. 14 χρόνια που ασχολούμαι με αυτό το πράγμα πάλεψα και παλεύω για μην πάμε στη μιντιακή λογική του «υπάρχει μόνο ότι φαίνεται». Σαν στάση ζωής, σαν Θανάσης δεν γούσταρα ποτέ την υποκρισία. Γιαυτό και οι μάχες για την εξάλειψη του ρατσισμού πρέπει να είναι καθημερινές στην κοινωνία μας κι όχι ανάλογα με το τι έδειξε ένα τηλεοπτικό κανάλι ή ένα site.
passports.gr

Αποσυνδεδεμένος Black_Freighter

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #196 στις: Τρι 30 Νοέ 2021 20:23 »
Και κάπου εδώ να πούμε ότι πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι (προσωπικά παρά την ήττα η ομάδα μου άφησε καλή εντύπωση) και πέρα από το γεγονός ότι χάσαμε έναν αρκετά πολύτιμο βαθμό σε μια αγωνιστική που άρης, παο, οφη πήραν νίκες, χάσαμε και τον περεα από έναν αγώνα λόγω καρτών. Όπως και να το κάνουμε συνιστά σοβαρή απώλεια. Ελπίζω να έχει κάτι στο μυαλό του ο μεταξάς ως εναλλακτική, ειδικά εφόσον τον δήλωσε στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Αποσυνδεδεμένος thodoris

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: Τρι 30 Νοέ 2021 21:23 »
Λοιπον να βγαλω και γω μια ανακοινωση

η ηλιθιοτητα τελικα δεν εχει ορια
βρεθηκαν 2?   5?   .....που εβρισαν με αυτο τον τροπο τον παιχτη....
την ιδια στιγμη σε αυτο το γηπεδο....και σε καθε γηπεδο....υπηρχαν μεσα....10 κλεφτες.....2 βιαστες....5 προσφατα αποφυλακισθεντες ....3 φυγοδικοι κτλ..........γιατι μας τα κανετε τσουρεκια με του 2 ηλιθιους....πραγματικα δηλαδη βγαινω απ τα ρουχα μου

το γραφω σημερα λοιπον οτι ηταν τεραστια ηλιθιοτητα το ανεβασμα του βιδεο
οποιος καταλαβε καταλαβε
ξαφνικα στα γιαννενα αυτομαστιγωνομαστε απ το πρωι ως το βραδυ ....για 2 μαλακες ....και μονο πιπα δεν εχουμε παρει

θα σηκωσουμε πανο....θα αυτομαστιγωθουμε...και θα κατεβουμε στο συνταγμα γυμνοι....να μας γαμησουν 5000 καλα παιδια της αθηνας ...που ποτε δεν φωναξαν ρατσιστικα συνθηματα....ποτε δεν εκαναν επεισοδια....ποτε δεν βρηκαν 50 ατομα εναν και δεν τον εκαναν μαυρο....ποτε δεν εβγαλαν μαχαιρια στην ψυχρα...........

το ειπα και το ξαναλεω.....ΗΤΑΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ
ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ?......ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΚ....ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ 10 ΜΕΡΕΣ ....ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?

ΓΙΑ 2 ΜΑΛΑΚΕΣ
ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ?

Αποσυνδεδεμένος thodoris

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: Τρι 30 Νοέ 2021 21:31 »
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ ΠΟΔΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΠΛΕ..........ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.....ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.....ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ?........ΠΟΣΟΙ ΡΟΤΑ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ?
Ε?
ΤΖΙΜΑΝΙΑ ?
ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΧΑΝΟΥΝ 1200 ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ?

ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ?

ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΔΕΡΦΕ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΝΑ ΒΡΑΖΩ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ......ΕΜΕΝΑ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ .....ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ....ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΓΙΑ 2 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ............

ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ......Ε Λ Ε Ο Σ...................
ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 30 Νοέ 2021 21:35 από thodoris »

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΣ

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Τρι 30 Νοέ 2021 21:47 »
Σε προσβλητικο  για ολους μας μηνυμα, δεν θα ηθελα να απαντησω. Θα πω  μονο οτι στην οικογενεια του ΠΑΣ ,αλλα και στην δικη μου κουλτουρα δεν χωραει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ  ΟΥΤΕ ΜΙΣΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ. Αυτο και δεν θα επανελθω.