Γεια σας μάγκες. Τώρα συνήλθα και είπα να γράψω δυό αράδες.
Δεν θα σχολιάσω το ματς σχεδόν καθόλου. Τους χτυπήσαμε έξυπνα στην αντεπίθεση και επειδή πηγαίναμε για τη νίκη τελικά χάσαμε. Αυτή είναι η εντύπωση που αποκόμισα. Δεν σταθήκαμε παθητικά όπως λανθασμένα θεωρείται. Παίξαμε με τακτική, μια ποιοτικότερη και (μάλλον) καλύτερη από εμάς ομάδα, με πολλαπλάσιο μπάτζετ. Ο Μεταξάς χρησιμοποιώντας την έξυπνη τακτική του πήγε να νικήσει. Δεν πήγαινε για το Χ. Τέλος πάντων.
Πάμε στην ουσία. Η ομάδα μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι μπορεί να κοιτάει την πεντάδα. Αγωνιστικά, τακτικά, οργανωτικά. Δεν ξέρω που θα βγούμε. Ξέρω όμως πως δεν μας ταιριάζει ο ρόλος του κομπάρσου ή του τροχονόμου στα play out ή play off.
Άποψή μου, που την έχω διατυπώσει σε ανύποπτο χρόνο, είναι ότι η ομάδα δηλαδή η διοίκηση, θα πρέπει με τη συνεργασία των υπευθύνων υποδομών, του προπονητή και του ευρύτερου επιτελείου να καταστρώσει ένα πλάνο πενταετές. Ένα πλάνο για τα επόμενα πέντε χρόνια πάνω στις εξής κατευθύνσεις:
1.Γηπεδικό (βελτίωση συνολική αλλά όχι καινούργιο γήπεδο)
2.Υποδομές
3.Ερασιτέχνης Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
4.Βελτίωση των σχέσεων με τον κόσμο, με στόχο τα 4.500 διαρκείας, της χρονιάς του 2009-10 και γιατί όχι και πιο ψηλά.
5.Προπαγάνδα (δεν λέω μαρκετινγκ εγώ), κοινωνικές δράσεις--------> Π.Α.Σ. όλης της Ηπείρου, Π.Α.Σ. κάτι πολύ περισσότερο από ομάδα (π.χ. ειδικές δράσεις για ΑΜΕΑ, για φτωχό κόσμο, για άνεργους, για ειδικές πολιτισμικές ομάδες κ.ο.κ.).
6.Εναρμόνιση των τοπικών ερασιτεχνικών σωματείων με το σύστημα που παίζει η ομάδα, όχι μόνο στα Γιάννινα αλλά αν είναι δυνατόν σε όλη την Ήπειρο, κάτι που μάλλον προϋποθέτει πενταετή παραμονή του κόουτς στην ομάδα.
7. Αύξηση εσόδων
Από τα παραπάνω συνάγεται ότι αυτό το πενταετές πλάνο πρέπει να είναι πλάνο πρωταθλητισμού. Δηλαδή με απλά λόγια πλάνο διεκδίκησης του Πρωταθλήματος.
Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις στα Γιάννινα να υλοποιηθεί επιτυχώς έναν τέτοιο σχέδιο. Ο ΧΒ τον οποίο έχω κριτικάρει πολλές φορές εδώ, συχνά σκληρά, και ακόμη στέκομαι με καχυποψία απέναντί του, έχει αυτές τις αρετές, ώστε να διεκδικήσει έναν τέτοιο στόχο. Ομάδα έχουμε δει επανειλημμένως ότι μπορεί να φτιάξει, παιχταράδες έχει φέρει, προπονητάρες το ίδιο (τώρα λέω μόνο τα καλά υπόψιν). Κόσμο έχουμε. Αν η διοίκηση προχωρήσει τη βελτίωση των σχέσεων με τον κόσμο θα εκπλαγεί από το πόσος πολύς κόσμος μένει αδρανής.
Το παραπάνω σχέδιο το κοστολογώ κοντά στα 10.000.000 ευρώ σε βάθος πενταετίας. Δεν εννοώ μπάτζετ. Εννοώ το υπάρχων μπάτζετ συν 2.000.000 κάθε χρόνο. Πολλά λεφτά αλλά όχι άπιαστα όταν σίγουρα θα επιστραφούν πολλά από αυτά αν όχι όλα αν όχι πολύ περισσότερα.
Θέλει άραγε ο Πρόεδρος να προχωρήσει τόσο πολύ; Θέλει να μείνει στην ιστορία; Δεν ξέρω τι θέλει ούτε τι σχεδιάζει αν σχεδιάζει κάτι. Το μόνο που ξέρω, και είμαι βέβαιος γι' αυτό, είναι ότι με πολύ σοβαρή οργάνωση, πειθαρχεία, συντονισμό και με την προϋπόθεση ότι διοίκηση, ομάδα και κόσμος θα παλεύουν κάθε Κυριακή με το μαχαίρι στο στόμα για τη νίκη, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!