To χθεσινό ματς ήταν μια (πάρα πολύ) κακή μέρα στη δουλειά, που ήδη έχει περάσει, πάει, τελείωσε... Το αφήνουμε πίσω και συνεχίζουμε...
Σήμερα κανείς από εμάς δεν ασχολείται με τη νίκη στον αρη, αύριο, αν τα καταφέρουμε στον βάζελο ή γενικότερα στο πρωτάθλημα, κανείς δεν θα ασχολείται με αυτή την ήττα από τον μπαοκ.
Ποδοσφαιρικά μιλώντας:
Για εμένα, που θεωρώ ότι δεν υφίσταται ο όρος ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, ή αν υφίσταται, τότε μόνο εντός εισαγωγικών ("έλληνας διαιτητής"), και θέλω ξένους διαιτητές ακόμη και στα προπονητικά διπλά των προμίνι, εχθές ο Φωτιάς, δεν ήταν κακός, δεν διαμόρφωσε ούτε τις συνθήκες για το αποτέλεσμα, και το πέναλτι θα το έδινα και εγώ (βαριέμαι να μπω στη διαδικασία τώρα να εξηγήσω γιατί).
Βρέθηκαν πολλοί παίκτες μας ταυτόχρονα σε κακή ημέρα ή η ταυτόχρονη έλλειψη δυο κομβικότατων, για την αμυντική και την επιθετική μας λειτουργία, "σκυλιών του πολέμου", τους έκανε να δείχνουν έτσι;;; Ούτε η άμυνα του μπαοκ πιεζόταν αρκετά στην κυκλοφορία της μπάλας, ούτε αναγκαζόταν να τρέχει αριστερά δεξιά, ειδικά στις βαθιές στην πλάτη της μπαλιές (όπως θα συνέβαινε αν έπαιζε ο Περέα), ούτε η δική μας αμυντική λειτουργία και ειδικά η τετράδα της άμυνας και δη στο χώρο μπροστά στο ημικύκλιο της περιοχής μας, έμοιαζε με γραμμή Μαζινό ή "λάκκο των λεόντων" χωρίς τον Καραχάλιο.
Οι παίκτες που κλήθηκαν να "γεμίσουν τα παπούτσια" των απόντων ΔΕΝ ανταποκρίθηκαν στο ελάχιστο. Έφταναν πάντα δεύτεροι στη φάση και είχαν και κακές επιλογές... Τώρα, φταίνε οι ίδιοι γιατί "τόσοι" είναι ή φταίει (και) ο κόουτς γιατί δεν μπόρεσαν εύλογα να βρουν ρυθμό επειδή δεν έχουν παιγνίδια στα πόδια τους;;;Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;;;
Δείτε τα γκολ που φάγαμε, και προσέξτε ειδικά το τέταρτο για να καταλάβετε το ξεχαρβάλωμα της αμυντικής μας λειτουργίας, ελλείψει του "μεντεσέ" Καραχάλιου. Εχει τη μπάλα το ορκ δεξιά στη μεγάλη μας περιοχή και κοντά του μόνο τον Σαλιακα. Ο Εραμούσπε, επειδή βλέπει οτι ο Σιόντης αργεί παρα πολύ επιστρέψει πίσω και να ντουμπλάρει - πηγαίνει στη φάση σχεδόν περπατώντας - αναγκάζεται (ο Εραμούσπε) αίφνης να αφήσει τη θέση του και να πάει ο ίδιος να ντουμπλάρει στο μαρκάρισμα του, ελπίζοντας ή πιστεύοντας είτε ότι ο Σιόντης θα καλύψει το δικό του κενό είτε ότι θα το κάνει ο Πίρσμαν στη διαγώνια κάλυψη. Τελικά, και ενώ ο Εραμούσπε έχει ήδη πάει να ντουμπλάρει, φτάνει εκεί και ο Σιόντης (!!!), αργοπορημένα, ασθμαίνων, με αποτέλεσμα τρεις δικοί μας να μαρκάρουν έναν (!!!), και ο άκπομ να μείνει τελείως ελεύθερος, γιατί όπως φαίνεται, από όλη αυτή τη δυσλειτουργική κατάσταση, αιφνιδιάστηκε και ο Πίρσμαν που πήγε καθυστερημένα πάνω του.
ΥΓ. Εκ των υστέρων βέβαια, αποδείχθηκε ότι ήταν τεράστιο λάθος η ταυτόχρονη απουσία Περέα και Καραχάλιου. Η ο ένας ή ο άλλος, όχι και οι δύο μαζί. Είναι πολύ κομβικοί παίκτες για την εύρυθμη λειτουργία, αμυντικά και επιθετικά, της ομάδας μας φέτος, και γι` αυτό που θέλει και μπορεί να παίξει. Αλλά είπαμε, εκ των υστέρων...
ΥΓ2. Ο μόνος λόγος που σκέφτομαι ότι επιλέχθηκε τελικά αυτή η ταυτόχρονη απουσία και των δύο, είναι ο στόχος. Που, για εμάς μπορεί να είναι η εξάδα, για τον πρόεδρο όμως και την ομάδα ίσως είναι η αποφυγή των περιπετειών του υποβιβασμού. Απ` ότι φαίνεται θέλουν να έχουμε το οπλοστάσιο πλήρες σε παιγνίδια με τέτοιους πιθανούς αντιπάλους (λ.χ. Ιωνικό), ώστε να αποκτήσουμε πλεονέκτημα ακόμη και στην περίπτωση πιθανών ισοβαθμιών. Μακάρι να κάνω λάθος και να σκέφτομαι μαλακίες. Θα δείξει...
ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. Θέλω να πιστεύω ότι ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Ο κόουτς και τα παιδιά μας, μου δίνουν αυτό το δικαίωμα.
Πως το `χε πει μακαρίτης ο Πρόκοπ μετά από μία ήττα 4-0 από πανιώνιο στη Νεα Σμύρνη (όπου ο Λάππας αναγκαζόταν να φυλάει τον Τσιάβο!!!): "Αν είναι να χάσω, προτιμώ ένα μόνο παιγνίδι με 4-0, παρά 4 παιγνίδια με 1-0".