Λοντίγκιν: «Δεν είναι πόλεμος, είναι παιχνίδι»
Στεναχωρημένος από την ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τρίπολη, αλλά και αρκετά λυπημένος από τη δολοφονία του νεαρού Άλκη εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Γιούρι Λοντίγκιν. Ο Ελληνορώσος πορτιέρο αναγνώρισε την επιθετική δυστοκία και ζήτησε από τους συμπαίκτες του να δώσουν το μάξιμουμ για τη νίκη στο Αγρίνιο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιούρι Λοντίγκιν:
Για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη: «Να σας πω την αλήθεια δεν είναι κάτι που με σόκαρε γιατί απλά αυτή τη στιγμή έχει ακουστεί παντού ενώ τέτοια πράγματα συμβαίνουν. Δεν ξέρω πως αλλά πρέπει να σταματήσουν, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γίνονται, ποιος είναι ο στόχος δεν μπορώ να το διανοηθώ πραγματικά. Ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να τελειώσει έτσι η ζωή ενός ανθρώπου, δεν θα πω για την ηλικία, πραγματικά είναι πολύ μικρός, με αυτά πρέπει να ζούμε αλλά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Πραγματικά δεν έχω λόγια. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πόλεμος, είναι παιχνίδι. Όλα αυτά ξεκινάνε από μικρή ηλικία και εξαρτώνται και από τους γονείς. Συλλυπητήρια στην οικογένεια».
Για το αν αποδιοργάνωσε τον ΠΑΣ το γρήγορο γκολ που δέχθηκε: «Δεν ξέρω. Ο Αστέρας έπαιξε σήμερα αρκετά κλειστά, εκμεταλλεύτηκε δύο φάσεις και τις δύο φάσεις τις είχαμε κάνει ανάλυση αλλά από αυτές δεχθήκαμε τα γκολ. Το πρώτο είναι που συγκλίνει ο παίκτης και κάνει τα σουτ και το δεύτερο από μεγάλη μπαλιά. Το πρώτο ημίχρονο ήταν αποτυχία πλην δύο φάσεων που κρατήσαμε λίγο τη μπάλα, ενώ στο δεύτερο παρουσιαστήκαμε διαφορετικά, κλείστηκε και λίγο ο Αστέρας αλλά δεν ξέρω. Ένα γκολ αν βάζαμε θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι»
Για το ότι αν και υπήρχαν προϋποθέσεις έλειπε η τελική προσπάθεια:«Έτσι είναι. Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ήμουν θεατής στο παιχνίδι. Έχουμε κάποια θέματα στο γκολ, μας λείπουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, απλώς ακόμη και μισή φάση να έχουμε ότι και να γίνει πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Δεν γίνεται να έχουμε χάσεις αι αν τις χαρίζουμε»
Για το αν είναι εφικτός στόχος η εξάδα: «Θα σας πω ψέματα αν πω όχι. Σίγουρα θέλουμε να μείνουμε στην εξάδα, αυτό θα διεκδικήσουμε, αλλά κάθε ομάδα θα πάρει αυτό που τις αξίζει. Αν είμαστε εμείς τόσο καλοί και αξίζουμε και πάρουμε τα παιχνίδια που πρέπει μέχρι το τέλος, να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες όχι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και αυτές που μπορεί να μας δώσουν οι άλλες ομάδες, γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε τι θα κάνουμε μόνο στην έδρα μας. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στο Αγρίνιο και θα πάμε για τη νίκη. Ότι και να έχει ο καθένας μας, θα πρέπει να σκεφτεί πάρα πολύ καλά ότι κάθε λεπτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να αποδίδει στο μάξιμουμ για να μπορούμε να φεύγουμε από το γήπεδο και να είμαστε λίγο ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας και με αυτό που δώσαμε μέσα στο γήπεδο».
passports.gr