Μεταξάς: «Δικαιούμαστε ότι πήραμε με τον ιδρώτα μας»
Στις απουσίες που θα έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι με τον Βόλο την Κυριακή αναφέρθηκε ο Ηρακλής Μεταξάς και σχολίασε ότι οι παίκτες αξίζουν δικαιωματικά να πάρουν πίσω τους βαθμούς που κέρδισαν μέσα στο γήπεδο.
Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρθηκε στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος σημειώνοντας ότι θέλει να νικάει ακόμα και στο....τάβλι, ενώ σχολίασε ότι δεν βλέπει τον αγώνα ως τελικό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηρακλή Μεταξά:
«Έχω παίξει τελικούς, ήμουν σε Εθνικές, σε μεικτές, παίζεις τουρνουά χάνεις, πας σπίτι κλαις και παίζεις πάλι του χρόνου. Συνεχίζεται. Έχουμε άλλα τόσα παιχνίδια ή πάνω παίξουμε ή κάτω παίξουμε συνεχίζουμε. Για αυτό και μόνο δεν μπορώ να πω πώς είναι ένας τελικός. Είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να κερδίσουμε όπως θέλουμε κι όλα τα παιχνίδια. Αν το καταφέρουμε εμείς και είμαστε τυχεροί θα πάμε στο πάνω γκρουπ. Αν όχι θα πάμε στο κάτω γκρουπ αλλά δεν τελειώνει τίποτα. Δεν είναι τελικός».
Για το εάν και πάλι θέλει ο ΠΑΣ τη νίκη: «Αυτό λέω κοιτάμε το παιχνίδι και το επόμενο μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα. Αυτό είναι το κίνητρο. Μαλώνει καμία φορά ο γιος μαζί μου γιατί παίζω μαζί του και πάω να νικήσω. Θέλω να νικήσω, δεν χαρίζω τίποτα σε κανένα. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο και δεν έχεις το κίνητρο αυτό να είσαι καλύτερος από τον απέναντι, σταμάτα το και μη παίζεις αυτό το παιχνίδι. Και τάβλι να παίξω θέλω να νικήσω με όλα τα δυνατά μέσα που υπάρχουν».
Για τις απουσίες: «Κάποιες σίγουρα και για κάποιες δεν ξέρουμε ακόμα. Δυστυχώς έχουμε κάποιες αρρώστιες που δεν ξέρουμε ακόμη τι είναι σίγουρα. Για μένα ο βοηθός μου ο Θανάσης ο Στάικος είναι μία απώλεια. Κάνουν τη δουλειά από πίσω δεν φαίνονται αλλά είναι πολύ σημαντική. Και είναι σημαντικό που έχω δίπλα μου ένα καλό άνθρωπο πάνω απ’ όλα και προπονητή. Ήθελα να πάρω από την αρχή ένα προπονητή γιατί διαφορετικά μπορεί να βοηθήσει. Είναι ακόμη άρρωστος με τον Γιάννη Κάργα, τον Μορέιρα που θα λείψει σίγουρα, αρρώστησε κι ο Καραχάλιος με τον Λοντίγκιν Όπως πάντα απών ο Κόντε και αυτή την εβδομάδας μας άφησαν τα αδέρφια Τριάδη. Από εκεί που ήμασταν πλήρεις μετά από καιρό, σήμερα στην προπόνηση μπήκαμε εγώ, ο Νίκος Γκορτζής και εγώ για να έχουμε αντιπάλους και να παίξουμε λίγο μπάλα. Είχαμε αυτά τα προβλήματα και σε άλλα παιχνίδια, δεν είναι δικαιολογία. Θα τα ξεπεράσουμε κι αυτά».
Αν θα υπάρχει το μυαλό και στο ματς ΑΕΚ- Αστ. Τρίπολης: «Μάλλον ναι, αλλά στόχος είναι να μπούμε να κερδίσουμε, τίποτα άλλο. Σίγουρα είναι τόσα άτομα γύρω μας που θα το μάθουν, θυμάμαι άλλα χρόνια να μπαίνουν αλλού γκολ και ο κόσμος να φωνάζει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη το μάθω αλλά δεν είναι το σκεπτικό μου αυτό».
Για την ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος: «Από τη μία μεριά είναι δύσκολο γιατί τα συγκρίνω με αυτά που ήταν στη Γερμανία και από την άλλη μεριά συγκρίνω και με το 2016 πράγματα που είδα εδώ. Βλέπεις μια διαφορά με το ελληνικό πρωτάθλημα όταν βλέπω Μπουντεσλίγκα ή αγγλικό. Είναι θετικό ότι η δική μας ομάδα είναι τόσο κοντά, κερδίσαμε μεγάλες ομάδες και τα άλλα σκορ στα άλλα παιχνίδια. Τότε δεν το έβλεπα, έλεγες μετά το 30 ή 40 να κάτσω ή να πάω σπίτι. Με την πορεία ναι κάποιες ομάδες έφυγαν από αυτές που περιμέναμε αλλά άλλα παιχνίδια παίχτηκαν. Ήταν σπάνιο αυτό με τα 5 γκολ με την Τρίπολη».
Για το τι θα πει στους παίκτες του πριν τον αγώνα με τον Βόλο αν επιστραφούν οι βαθμοί και αν τελειώνει ο στόχος στα play off ή έχει παραπάνω: «Ο στόχος είναι να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι και όπου και να πάμε και όσους βαθμούς να έχουμε πάλι αυτός θα είναι ο στόχος. Αν μας αφαιρέσουν άλλους 10 πάλι αυτός θα είναι ο στόχος αν μας δώσουν πίσω τους 5 που δικαιούμαστε πάλι αυτός θα είναι ο στόχος. Χαίρομαι που ο Άρης πήρε τους βαθμούς γιατί βλέπετε πως στις αποφάσεις υπάρχουν και τα λάθη και εύχομαι και σε εμάς να έχει γίνει ένα τέτοιο λάθος γιατί τους βαθμούς τους έχουμε πάρει με τον ιδρώτα μας, την δουλειά μας, με την κούραση και όταν λέω μας πιο πολύ εννοώ τους παίκτες και δικαιούνται να τους πάρουν πίσω τους βαθμούς για κάτι που αν έγινε, έγινε τα 2015. Τι θα αποφασίσουν θα το δούμε μετά, αν γίνει και μας δώσουν πίσω τους βαθμούς μετά θα σκεφτώ τι θα πω στους παίκτες μου»
Για τους φιλάθλους των άλλων ομάδων και την συμπεριφορά τους στα αρνητικά αποτελέσματα: «Δεν μπορώ να σχολιάσω τι κάνουν άλλοι. Εγώ αυτό που θα ήθελα από τους δικούς μας τους φιλάθλους να μας υποστηρίζουν πάντα θετικά. Το έχω ξαναπεί στους παίκτες ο χαρακτήρας γιατί ακόμα και σήμερα έχουμε δύσκολα εκεί φαίνεται. Αυτό ισχύει και για τους παίκτες και για τους φιλάθλους, όταν έρθουν τα δύσκολα ειδικά τότε τους θέλουμε κοντά μας. Στα εύκολα όλοι χαιρόμαστε και όλοι είναι κοντά μας, απότομα έχεις φίλους που ούτε τους ήξερες πριν, στα δύσκολα όμως πρέπει να δεις ποιοι είναι δίπλα σου. Οι δικοί μας φίλαθλοι βλέπω ότι το κάνουν είναι δίπλα μας, κοντά μας».
passports.gr