Αποστολέας Θέμα: Μπάσκετ ΠΑΣ Γιάννινα 2022-23 (άνδρες γυναίκες)  (Αναγνώστηκε 17713 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Η αποτυχία της περσινής σεζόν, όπου με ένα απο τα υψηλότερα budget της κατηγορίας, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο (ειδικά με τον τρόπο που έγινε), δεν πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει, μας οδήγησε να αλλάξουμε ρότα και κατεύθυνση, καθώς και τρόπο διαχείρισης.
Ήρθαμε σε συνεργασία με ένα κορυφαίο "καθηγητή" του Basket απο τις ΗΠΑ, ο οποίος θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας μας και θα μας διδάξει το μοντέλο των Πανεπιστημίων της Αμερικής.
Καλωσορίζουμε λοιπόν τον John Margaritis, ο οποίος θα είναι ο Head coach της ομάδας και ο επικεφαλής των τμημάτων υποδομής του συλλόγου. Ο John έχει ένα πλούσιο βιογραφικό και μεταξύ άλλων είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής αγωγής από το Πανεπιστήμιο του Northeastern Illinois, την περιοδο 1989-1993 ήταν Assistant του θρύλου του γυναικείου Μπάσκετ στην Αμερική Bob Spencer. Το 2004 ανέλαβε  Head coach στο Πανεπιστήμιο του Riverside, όπου μαζί του το Πανεπιστήμιο έκανε τις μεγαλύτερες διακρίσεις του. Το 2007 και το 2016 βραβεύτηκε ως Big West Conference Coach of the Year στις ΗΠΑ.
Καλώς ήρθες Jonh! #welcome

ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Αποσυνδεδεμένος PAS and stale bread

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Μπάσκετ ΠΑΣ Γιάννινα 2022-23 (άνδρες γυναίκες)
« Απάντηση #1 στις: Κυρ 15 Μάι 2022 21:54 »
Με το που τελείωσε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πριν 1,5 μήνα το ανέφεραν τα παιδιά στην μπασκετική ραδιοφωνική εκπομπή της πόλης ότι είναι κλεισμένος ο συγκεκριμένος προπονητής. Δεν ήταν κάτι επίσημο, δεν τα ανέφερα.

Μόλις το άκουσα τότε μπήκα να τον γκουγκλάρω και είδα ότι ήταν μαρκαρισμένο το ονομά του και λέω ρε πστμ πότε τον γκούγκλαρα εγώ αυτόν;  Προφανώς όταν είχε έρθει η Πανούσης κοίταξα να δω πόσοι ομογενείς υπάρχουν στο γυναικείο μπάσκετ σε παίκτες και προπονητές σε Αμερική και Αυστραλία. Και μετά τον θυμήθηκα όταν είδα το πρόσωπό του.

Υπάρχει μια σκιά (που ελπίζω να είναι μικρή) γύρω από το όνομά του.

Κατηγορήθηκε για λεκτική βία (όχι σεξουαλική), ψυχολογικό μπούλινγκ και για ομοφοβία από κάποιες παίκτριες και έγινε ένα metoo για λόγου του και από παλαιότερες γιατί πέρασαν διάφορα.
Αυτά συνέβησαν το 2019 με αποτέλεσμα η επιτυχημένη πορεία του στο γυναικείο παν. πρωτάθλημα της Αμερικής να λάβει τέλος.

Κατα πόσο όλα αυτά ήταν τόσο σοβαρά ή όχι δεν το ξέρω.

Όταν τα διαβάζεις αυτά σήμερα αμέσως το μυαλό σου πάει σε παλιά βιντεάκια με τον Ιωαννίδη να βρίζει και να πετάει μπουκάλια σε παίκτες. Να τα ακούς σήμερα από την άλλη μεριά του Ατλαντικού και μάλιστα σε γυναικείο αθλητισμό είναι κάπως.

Εύχομαι να πάνε όλα τόσο καλά όπως αξίζει σε αυτή την ομάδα.

Αποσυνδεδεμένος tzesIOA

• Hero Member
  • SING LOUD-STAND PROUD
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δευ 16 Μάι 2022 16:29 »
Αν διαβάσει κανείς το βιογραφικό του εύκολα καταλαβαίνει ότι μιλάμε για άνθρωπο με πολλές περγαμηνές. Μόνο και μόνο το ότι υπήρξε κοουτς στο κολεγιακό της Αμερικής λέει πολλά.
Θεωρώ ότι η έλευση του σηματοδοτεί νέα αρχή για το τμήμα. Ίσως με ακόμα μεγαλύτερη στόχευση στις ακαδημίες.

Όσο αφορά την υπόθεση με τις καταγγελίες αποσο ξέρω είχαν γίνει και σχετικά δικαστήρια στα οποία δικαιώθηκε. Ασχέτως όλων αυτών ελπίζω να μην προκύψουν θέματα με τον χαρακτήρα του, τι να τον κάνεις τον καλό κοουτς αν δεν ξέρει να φέρετε στα κορίτσια ;

Μακάρι όλα αυτά να είναι στο παρελθόν και να παράξει έργο εδώ όπως σίγουρα ξέρει

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Τρι 17 Μάι 2022 12:11 »
1η είδηση το πρωί στο SDNA:

ΟΧΙ, αυτό δεν μπορεί να είναι καλή ιδέα!

Είναι ο νέος προπονητής της ομάδας μπάσκετ γυναικών του ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι Ελληνοαμερικανός. Ήταν στο NCAA. Kαι ήταν ο αποδέκτης δεκάδων σοκαριστικών καταγγελιών για λεκτική και ενίοτε έμμεση σωματική κακοποίηση.

Διαβάζεις Ελληνοαμερικανός. Διαβάζεις NCAA. Διαβάζεις τίτλους. Διαβάζεις διακρίσεις. Διαβάζεις ρεκόρ. Διαβάζεις για project. Διαβάζεις για μικρά παιδιά. Διαβάζεις για προοπτική.

Να μια καλή ιδέα, σκέφτεσαι.

αλλά μετά διαβάζεις αυτό…

«Θυμάμαι ότι για εκείνες τις λίγες ώρες τα έχασα. Ήμουν πεπεισμένη ότι θα με στείλουν σπίτι. Έπαθα νευρικό κλονισμό και πήρα υπερβολικά πολλά χάπια. Υπερβολικά πολλά… Θυμάμαι ότι ξύπνησα στο νοσοκομείο. Και θυμάμαι ότι δεν ήμουν καθόλου χαρούμενη που ξύπνησα».

Και σωπαίνεις. Και πονάς. Και δεν μπορείς καν να σκεφτείς. Να λειτουργήσεις. Μουδιάζεις. Σκέφτεσαι. Συνέρχεσαι. Παρεμβαίνεις. Όχι ξανά. Όχι σε άλλον. ΟΧΙ, αυτό δεν μπορεί να είναι μια καλή ιδέα.

Η Τζέσικα Ογκουνορίν γεννήθηκε στην Ελλάδα. Αλλά θα μπορούσε να έχει γεννηθεί σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Η Τζέσικα Ογκουνορίν μεγάλωσε στο Γαλάτσι. Αλλά θα μπορούσε να έχει μεγαλώσει σε οποιαδήποτε γειτονιά του κόσμου. Η Τζέσικα Ογκουνορίν πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, πήρε μεταγραφή στις Εσπερίδες. Αλλά θα μπορούσε να είχε πάρει μεταγραφή σε οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου. Η Τζέσικα Ογκουνορίν έπαιξε στην Εθνική Ελλάδας κορασίδων και νεανίδων. Αλλά θα μπορούσε να έχει παίξει σε οποιαδήποτε Εθνική ομάδα του κόσμου. Η Τζέσικα Ογκουνορίν έχει καταγωγή από τη Νιγηρία. Αλλά θα μπορούσε να κατάγεται από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Η Τζέσικα Ογκουνορίν δεν είναι ξένη. Η Τζέσικα Ογκουνορίν δεν είναι άγνωστη. Αλλά θα μπορούσε και να είναι.

Η ιστορία της, άλλωστε, είναι. Και είναι γιατί δεν έγινε ποτέ γνωστή στην Ελλάδα, τουλάχιστον όχι με τη μορφή που θα έπρεπε. Όχι με τη δύναμη που θα έπρεπε. Όχι με την ένταση που θα έπρεπε. Ίσως και γι’ αυτό να μπορεί – έστω – και τώρα η ιστορία της να διορθώσει ή να αλλάξει κάτι το οποίο από την Κυριακή το βράδυ φαντάζει ως δεδομένο. Ο Τζον Μαργαρίτης είναι ο νέος προπονητής της ομάδας μπάσκετ γυναικών του ΠΑΣ Γιάννινα. Η Τζέσικα, όμως, έχει μια ιστορία να πει για εκείνον. Και δεν είναι μόνη της. Την είχε πει από το 2019. Και δεν ήταν μόνη της.

Το μοτίβο ήταν εκεί. Γιατί πάντα υπάρχει μοτίβο. Και εναποτίθεται σε όσους γνωρίζουν να το σταματήσουν. Σε όσους το βιώνουν να μιλήσουν. Σε όσους το μαθαίνουν να το σταματήσουν. Σε όσους το υποψιάζονται να το ερευνήσουν. Σε όσους το βλέπουν να μην κοιτάζουν στην άλλη πλευρά. Σε όσους ακούν να μην σωπαίνουν. Δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος. Όχι πια. Όχι σε έναν κόσμο που παλεύει για να αλλάξει. Όχι σε έναν κόσμο που οφείλουμε να αλλάξουμε.

«Ο Μαργαρίτης χρησιμοποιούσε την κατάσταση κάθε ανθρώπου εναντίον του. Ήθελε να σε γνωρίσει καλά, να μάθει τα πάντα για σένα μόνο και μόνο για να βρει το αδύνατό σου σημείο. Και μετά να σε ελέγχει με αυτό. Με έπαιρνε τα βράδια τηλέφωνο και μου μιλούσε με τις ώρες για το προφίλ μου και για το πώς δεν ταιριάζει στο πανεπιστήμιο επειδή είμαι γκέι. Ένιωθα ότι όλοι ήταν εναντίον μου, μέχρι που κατάλαβα ότι απλά μου έβαζε λόγια».

Το μοτίβο. Συνηθισμένο όπλο και ελάττωμα ενός ανθρώπου με τάσεις κοινωνιοπάθειας. Ακόμα κι αν αυτός ήταν ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία ενός προγράμματος. Ακόμα κι αν κουβαλάει προσωπικές διακρίσεις και ένα κάρο γαλόνια για να γεμίζει σελίδες βιογραφικού. Αυτό, εξάλλου, του έδινε δύναμη. Αυτό δίνει εξουσία στους ανθρώπους για να την ασκούν σε συνανθρώπους τους. Κι αν οι άνθρωποι είναι αθλητές, αυτό γίνεται ακόμα χειρότερο. «Εμείς οι παίκτριες είμαι καλές να κρύβουμε την κακοποίηση», θα πει μια άλλη παίκτριά του. «Δίδασκε την ιδέα της πνευματικής δύναμης για να μας ελέγχει. Όμως η σκληράδα δεν είναι ένα πιόνι που μπορείς να χρησιμοποιείς εναντίον των ανθρώπων».

Το 2019 – δε μιλάμε για κάνα αιώνα πριν, ούτε για μια δεκαετία που ξεπλένει αμαρτίες και αλλάζει χαρακτήρες – ο Τζον Μαργαρίτης έκανε ένα λάθος. Με δική του παρέμβαση τερματίστηκε από το πρόγραμμα μια συνεργάτιδά του. Η Τζουλιάνα Μεντιόλα, η οποία έχει αγωνιστεί και στη χώρα μας την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα και φόρεσε τη φανέλα της Ακαδημίας Ηλιούπολης, του Σπόρτιγκ, του Άρη Χολαργού, του Παγχιακού και του Παναθηναϊκού ήταν συνεργάτιδά του. Ήταν το τελευταίο οχυρό για τις παίκτριες. Ήταν το καταφύγιό τους. Όταν το γκρέμισε, το οικοδόμημα κατέρρευσε. Ο ίδιος παραιτήθηκε πριν απολυθεί. Οι καταγγελίες για κακοποίηση γέμισαν σελίδες.

Alleged… θα σπεύσουν να σου πουν. Ναι, ναι, υποτιθέμενες κατηγορίες. «Μην πέφτετε θύματα αυτών των πραγμάτων που λένε οι άνθρωποι», ήταν η λιτή υπερασπιστική δήλωση του Μαργαρίτη για τον εαυτό του. Ας δούμε και την υπερασπιστική γραμμή που είχε η Μεντιόλα… 1.032 πρώην και νυν φοιτητές του Riverside υπέγραψαν κατά του τερματισμού του συμβολαίου της και κατά της κακοποίησης που έχουν υποστεί οι παίκτριες από τον προπονητή τους. Alleged, είπαμε! Ναι, ναι, alleged!

Alleged και ο τίτλος «Το μοτίβο της κακοποίησης που οδήγησε τον Τζον Μαργαρίτη μακριά από το UCR». Γιατί ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα έχασε τη δουλειά του. Αρχικά τέθηκε σε 20μερη υποχρεωτική άδεια έπειτα από ένα ταξίδι (ω, τι σύμπτωση) σε Κύπρο και Ελλάδα και μέσα στον Σεπτέμβριο του 2019 έφυγε από το πανεπιστήμιο στο οποίο δούλευε για 16 χρόνια. 16 χρόνια είναι πάρα πολλά. Και σε τέτοιες περιπτώσεις όταν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου είναι δύσκολο να συγκρατήσεις τον αέρα… Και καλύτερα να μην προσπαθήσεις καν.

«Είναι τόσο κρίμα… Κατέστρεψε το μπάσκετ για τόσα κορίτσια, τόσες ταλαντούχες παίκτριες που δεν έπαιξαν πουθενά», αναλογίζεται η Αναλίζ Ίτο, σε μια πιο light διήγηση όσων πραγματικά συνέβαιναν στο γήπεδο και στο δωμάτιο του βίντεο. Ω, αυτό το δωμάτιο του βίντεο. «Όποτε μιλούσε για μια παίκτρια δε θα την ανέφερε με το όνομά της ή το νούμερό της. Θα ήταν η «χοντρή» ή η «κοντή» ή εκείνη με τα τατουάζ. Τόσο για μας όσο και για τις άλλες ομάδες. Τότε ήταν η ώρα που μας μείωνε περισσότερο. Στόχευε όλες τις ανασφάλειές μας, έκανε πολύ αγενή σχόλια».

Η Ίτο ήταν ένα από τα θύματα των σχολίων του. Ακόμα και μετά από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, ο οποίος τερμάτισε την καριέρα της. «Έβαλε το βίντεο και το βλέπαμε ξανά και ξανά. Εφτά φορές! «Δεν ξέρω πώς το κατάφερες αυτό», μου έλεγε. Έκλαιγα. Είχα μόλις μάθει ότι η καριέρα μου έχει τελειώσει, ότι δεν ξέρω αν θα παίξω μπάσκετ ξανά και με κορόιδευε. Ήμουν σε σοκ. Δε μπορούσα καν να του απαντήσω».

Οι πρώην παίκτριές του συμφωνούσαν και σε ένα ακόμα μοτίβο. Τις πίεζε. Δεν υπήρχε πόνος. Δεν υπήρχε τραυματισμός. Δεν υπήρχε διάλειμμα. Και εδώ επιστρέφει η Τζέσικα. Η ιστορία της Τζέσικα. Η σκληρή πραγματικότητα που αναγκάστηκε να ζει.

Ο επόμενος τίτλος άρθρου, όπως δημοσιεύτηκε το 2019:

Πώς η Τζέσικα Ογκουνορίν επιβίωσε του UCR…

Το 2010 έφτασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. 18 ετών. Με υποτροφία. Με ένα όνειρο.

Μπορούν, άραγε, και τα όνειρα να είναι alleged;

«Το όλο νόημα της επιλογής του κολεγίου ήταν με βάση ότι ο Τζον Μαργαρίτης μιλούσε ελληνικά και θα ήταν ευκολότερο για μένα».

Εφιάλτης…

«Της μιλούσε ελληνικά στην προπόνηση και ένας Θεός ξέρει τι της έλεγε», εξιστορεί η συμπαίκτριά της Νατάσα Χάντλεϊ. Καλύτερα που δεν ήξερε. Καλύτερα που δεν καταλάβαινε κανείς. Ή πάλι ίσως όχι καλύτερα. Γιατί ίσως κάποιος θα μπορούσε να το έχει σταματήσει. Κι αν όχι αμέσως, τότε νωρίτερα. Γιατί η Τζέσικα θα έφτανε πολύ κοντά στο πολύ αργά…

«Ήξερε πολλά για το παρελθόν μου. Αυτό κάνει όταν σε συναντάει για πρώτη φορά. Παρουσιάζεται ως ο τύπος που νοιάζεται και θέλει να ξέρει για σένα. Σκάβει στο παρελθόν και το κάνει προσωπικό. Του μίλησα για μένα. Του είπα ότι ο πατέρας μου έφυγε όταν ήμουν τριών μηνών, του είπα ότι με είχαν παρενοχλήσει σεξουαλικά όταν ήμουν παιδί. Ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν να χάσω την υποτροφία μου και να πρέπει να επιστρέψω σε αυτή την κατάσταση. Από την αρχή της πρώτης μου χρονιάς άρχισαν τα σχόλια. Έχανα ένα λέι απ και μου φώναζε «γι’ αυτό σε άφησε ο μπαμπάς σου». Έφτασα σταδιακά σε ένα σημείο που δεν μπορούσα να πιάσω τη μπάλα. Έτρεμα. Κι απλά ερχόταν και μου έλεγε «φαίνεται ότι απλά ήρθε ο καιρός να γυρίσεις πίσω και να κάτσεις σπίτι σου». Και τα έλεγε όλα στα ελληνικά. Κανείς δεν καταλάβαινε τι μου έλεγε».

Η Τζέσικα, σε περίπτωση που δεν έχει αναφερθεί ως τώρα, ήταν 18 ετών. Μακριά από το σπίτι της. Μακριά από την οικογένειά της. Σε ένα περιβάλλον που πίστευε ότι θα καλλιεργήσει τα όνειρά της. Μετά την πρώτη χρονιά, επέστρεψε στην Ελλάδα και δεν είχε σκοπό να συνεχίσει να φοιτά σε κολέγιο. Όση δύναμη κι αν χρειάζεται για να κυνηγήσεις το όνειρό σου, χρειάζεται η πολλαπλάσια για να το δεις να φεύγει… Για να το εγκαταλείπεις. Ίσως εκείνοι που τα παρατούν να μην είναι οι αδύναμοι, αλλά οι πιο δυνατοί. Ο Μαργαρίτης, όμως, δε θα την άφηνε. Όχι έτσι απλά. Όχι βέβαια. Μίλησε μαζί της στο τηλέφωνο, μίλησε και με τη μητέρα της. Η Τζέσικα επέστρεψε στο Riverside.

«Με έκανε να νιώθω ότι χάρη σε εκείνον τα έχω όλα. Καιρό αργότερα έμαθα ότι δεν είχε καμία εξουσία και κανένα λόγο πάνω στην υποτροφία μου. Τότε δεν ξέρεις όσα μαθαίνεις μετά. Νόμιζα ότι ήλεγχε τα πάντα: Το φαγητό μου, τις σπουδές μου, όλα. Προερχόμουν από μια πολύ φτωχή οικογένεια και αυτή η υποτροφία ήταν όλη μου η ζωή. Ήταν το μόνο που είχα».

Η Τζέσικα γύρισε στην Καλιφόρνια. Σε μια πρωινή προπόνηση υπέστη διάσειση. Στις τρεις μέρες τής είπε να μπει στο γήπεδο. Μετά από τρεις μέρες έπαθε και δεύτερη διάσειση. Την πίεσε να επιστρέψει στις προπονήσεις. Μέσα σε λίγες μέρες υπέστη και τρίτη διάσειση. «Θυμάμαι ότι έμπαινε στα αποδυτήρια και έτρεμε, ρουθούνιζε και τιναζόταν. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πώς κάποιος που την έβλεπε σε αυτή την κατάσταση μπορεί να σκεφτόταν «μμμ, μπορούμε να την πιέσουμε λίγο ακόμα»».

Αυτός ο κάποιος το έκανε. Και η Τζουλιάνα Μεντιόλα (σ.σ. η οποία έχει καταθέσει μήνυση κατά του Μαργαρίτη και του πανεπιστημίου από τον Απρίλιο του 2020 για φυλετική διάκριση) είχε εξηγήσει το λόγο: «Συχνά έλεγε «μου αρέσει να κάνω τους ανθρώπους να νιώθουν άβολα». Ήθελε να τους δοκιμάζει, να τους τεστάρει με διαφορετικές καταστάσεις. Ήταν πραγματικά πολύ περίεργο, προσπαθούσε να μας πείσει ότι έπρεπε να αποδεχτούμε τον τρόπο του. Ήταν σχεδόν σα να απολάμβανε να συμπεριφέρεται έτσι».

Επιστρέφοντας στη Τζέσικα, η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Δε μπορούσε να παρακολουθήσει μαθήματα, παράτησε τη δουλειά που είχε στο ανθρώπινο δυναμικό και κατρακυλούσε. Επισκέφτηκε νευρολόγο που της συνταγογράφησε πολύ δυνατή φαρμακευτική αγωγή. Σταμάτησε να επικοινωνεί με την οικογένειά της στην Ελλάδα. «Δε μπορούσα να μείνω ξύπνια. Είχα μπει σε μια φάση κατάθλιψης». Προσπάθησε να ξεκινήσει έναν έρανο για να πάει η μητέρα της στην Αμερική. Ήταν ενάντια στην πολιτική του NCAA και αναγκάστηκε να το σταματήσει. Ο Τζον Μαργαρίτης την πήρε τηλέφωνο…

«Μου είπε τα ίδια πράγματα: Δεν αξίζω την υποτροφία, δεν είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που έχω… Πανικοβλήθηκα. Δεν άντεχα να χάσω την υποτροφία μου. Για εκείνες τις ώρες τα έχασα. Ήμουν πεπεισμένη ότι θα με στείλουν πίσω στο σπίτι. Κατέρρευσα και πήρα υπερβολική δόση. Πολύ υπερβολική δόση. Θυμάμαι ότι ξύπνησα στο νοσοκομείο. Και εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν χαρούμενη που ξύπνησα».

Η Τζέσικα ήταν γενναία. Αρκούντως γενναία για να ξεπεράσει όσα μετέτρεψαν το όνειρό της σε εφιάλτη. Όσα έκαναν το κρησφύγετό της να μοιάζει αφιλόξενο. Εχθρικό. Αγνώριστο. Επικίνδυνο. «Στο μπάσκετ ένιωθα ότι κάπου άνηκα. Ήταν η στιγμή που ξέφευγα από όλα, η στιγμή που ένιωθα ότι κάτι αξίζω και ότι με σέβονται. Και αυτό άλλαξε. Ο Μαργαρίτης έφερε στην επιφάνεια όσα με πλήγωσαν. Όσα με φόβισαν. Όσα με τραυμάτισαν όταν μεγάλωνα. Και τα έφερε στο μπάσκετ».

Στην ιστορία της Τζέσικα το τέλος είναι θριαμβευτικό. Πήρε μεταγραφή στο Stony Brook στη Νέα Υόρκη, αποφοίτησε, έπαιξε στην Ευρώπη και απολαμβάνει μια ζωή μακριά από τον εφιάλτη που παραλίγο να της την αφαιρέσει. Ήταν γενναία σε κάθε βήμα αυτής της πορείας. Στο να κυνηγήσει το όνειρό της, αλλά και ακόμα περισσότερο στο να αποδεχτεί ότι πρέπει να το αφήσει να γλιστρήσει από το χέρι της. Ήταν γενναία όταν σηκωνόταν, αλλά πιο γενναία αποδεχόμενη την πτώση της. Ήταν γενναία που τα κατάφερε, ακόμα κι αν ο δρόμος άλλαξε λίγο στην πορεία. Ήταν γενναία που τόλμησε να βρει ένα άλλο κρησφύγετο. Ήταν γενναία που έζησε. Ήταν γενναία που μίλησε.

«Μοιράζομαι την ιστορία μου επειδή θέλω να δώσω δύναμη σε άλλους. Να ξέρετε ότι δεν είστε αδύναμοι. Είστε άνθρωποι και έχετε το δικαίωμα να είστε κάπου που θα σας φέρονται καλά, έχετε το δικαίωμα να μιλάτε».

Προ επιλόγου ή αντί επιλόγου…

Υπάρχει πάντα η υπεράσπιση. Ο αντίλογος. Το τεκμήριο της αθωότητας. Το alleged να καλύπτει όλες τις αμαρτίες. Η δεύτερη ευκαιρία. Όλοι την αξίζουν, έτσι δεν είναι;

ΝΑΙ…

Αρκεί να γνωρίζει εκείνος που είναι διατεθειμένος να τη δώσει, τι ρισκάρει. Τι κινδυνεύει να χαθεί. Και δεν χρειάζεται να φτάσουμε καν στην υπόθεση ότι μπορεί να χαθεί μια ζωή.

Αξίζει να χαθεί μια ψυχή;

Όχι πια. Όχι σε έναν κόσμο που παλεύει για να αλλάξει. Όχι σε έναν κόσμο που οφείλουμε να αλλάξουμε.

ΟΧΙ, αυτό δεν μπορεί να είναι καλή ιδέα…

https://www.sdna.gr/mpasket/966537_ohi-ayto-den-mporei-na-einai-kali-idea

Αποσυνδεδεμένος tzesIOA

• Hero Member
  • SING LOUD-STAND PROUD
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Τρι 17 Μάι 2022 13:06 »
 ::)

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Πεμ 19 Μάι 2022 01:14 »
Συνέντευξη του προέδρου της γυναικείας ομάδας μπάσκετ και βόλεϊ στην μπασκετική ελ πάσα με 2 κορίτσια του βόλεϊ, την Αλεξάνδρα Χαμπηλομάτη και την Φανή Αδάμου.

https://www.facebook.com/studioe103fm/videos/428558708615938

(OFF TOPIC)
Mίλησαν στο πρώτο μισό για την άνοδο στην Α2 και κάτι που δεν ξέραμε οι περισσότεροι μετά την Α2 που θα παίζουμε από την νέα χρονιά και με το καλό στην επόμενη άνοδο υπάρχει η pre league και μετά η Α1 στο γυναικείο βόλεϊ λόγω του ότι υπάρχουν πάρα πολλά σωματεία στην Ελλάδα. Στην ουσία θα είμαστε στην 3η κατηγορία την νέα σεζόν. Υπάρχει δρόμος ακόμα.

Για την ομάδα μπάσκετ και για το θέμα με τον νέο coach που έγινε και 1η είδηση στο γνωστό σάιτ ανέφερε ότι από την ομάδα μας όταν υπέγραψαν ξέρανε την κατηγορία για ψυχολογική βία και το ότι αθωώθηκε αλλά δεν ξέρανε την βαρύτητα των πραγμάτων και την μεγάλη έκταση που πήρε το θέμα. Η πρόσληψη του προπονητικού τιμ είναι επένδυση με βαρύτητα περισσότερο στο προπονητικό κομμάτι με το όποιο ρίσκο μιας και είναι κάτι εκτός Ελληνικής πραγματικότητας. 

Το μπάτζετ της ομάδας (180.000) λόγω των κακών αποτελεσμάτων μειώθηκε κατά 35% από τους χορηγούς. Κυρίως το ματς κυπέλλου στα Χανιά που έδειχνε να το κερδίσουμε και στα τελευταία λεπτά έγινε μπλακ άουτ και το χάσαμε με αποτέλεσμα να χάσουμε την ευκαιρία ενός τελικού μιας και θα γινόταν το final 4 στην πόλη μας και την οικονομική σφαλιάρα για την νέα σεζόν.

Ο νέος coach ζήτησε 4 μπασκέτες  :) για τις καθημερινές προπονήσεις (ψηλές - κοντές, άμυνα - επίθεση, ξεχωριστές ασκήσεις), βίντεο ανάλυση κάθε προπόνησης και 3 βοηθούς  :).
Που οκ στην Αμερική είναι αυτονόητα όλα αυτά αλλά άλλο Αμερικάνικο κολέγιο και άλλο η ψαροκώσταινα που μας φαίνονται υπερβολικά.

Η Σαρηγιαννίδου ανανέωσε, δεν θα είναι αρχηγός (γιατί έχασε τον έλεγχο στα αποδυτήρια την σεζόν που μας πέρασε) και η αρχηγός θα βγει με ψηφοφορία.
Ανανεώνει η Καλαμπάκου  >:( (το είχα ακούσει αλλά έλεγα μπαρούφες θα είναι  :facepalm:) την οποία κάλεσαν και στην εθνική στην επόμενη μάζωξη  ::).
Με την Μαρίνη είναι σε συζητήσεις και μακάρι να είναι πάλι στην ομάδα όπως και οι μικρές και η Παπαδοπούλου.

Κλεισμένη μια Αμερικανίδα πρώην παίκτρια του coach στον εν λόγω Πανεπιστήμιο που έγινε το όλο θέμα, και άλλες 2 Αμερικανίδες πολύ κοντά στις υπογραφές και αυτές πάλι από εκεί πρώην παικτριές του (σημαντικό αυτό).
Στο διοικητικό δεν θα είναι στο πόστο του ο Γιάννης ο Ζήκος και διοικητικά η ομάδα θα έχει πιο κλειστό μοντέλο απόρροια των περσινών λαθών.

Για τις υποδομές και με ξένισε πολύ αυτό σε ερώτηση αν θα τις αναλάβει ο νέος προπονητής όπως γράψανε στην ανακοίνωση είπε ότι με την διοίκηση υποδομών λόγω διαφοράς απόψεων θα τις αναλάβει άλλος εκτός γυναικείου τμήματος και θα βγουν σχετικές ανακοινώσεις οσονούπω. (Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τον νέο coach αλλά τα πράγματα δεν ήταν καλά από πέρυσι. Δεν κατέβαζαν καν ομάδες στα τουρνουά κλπ. Όποιος ξέρει σχετικά ας γράψει.) 

Πολύ φοβάμαι με την μαυρίλα που υπάρχει στην λειτουργία του μπάσκετ σε αντρικό και γυναικείο που δύσκολα θα αλλάξουν πολλά πράγματα και την καλύτερη λειτουργία του βόλεϊ από την άλλη μεριά και με την επερχόμενες ανόδους τα επόμενα χρόνια να αποτραβιέται από την μπασκετική ομάδα.

Άσχετο. Να πω για την Κούπερ ότι από τον προηγούμενο μήνα παίζει σε ομάδα στο πρωτάθλημα του Μεξικό όπως και η Πέρρυ.   

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Πεμ 19 Μάι 2022 17:54 »
H pre league υπάρχει μερικά χρονάκια πλέον.Υπάρχει και στο ανδρικό αλλά πρώτα έγινε στο γυναικείο και μετά στο ανδρικό.

Το ανδρικό τμήμα είναι απλώς πεθαμένο και λειτουργεί σε επίπεδο ακαδημιών.Προφανώς όχι σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Στους νέους κατεβήκαμε στην αρχή αλλά τώρα βλέπω μηδενισμούς.
Στους εφήβους κατεβήκαμε αλλά δεν περάσαμε.Εϊχαμε και έναν μηδενισμό.
Στους παίδες τα πήγαμε καλύτερα από όλες τις κατηγορίες αφού φτάσαμε στα ημιτελικά.
Στα μίνι 2008 φτάσαμε ως τους 16.Το ίδιο έγινε και στα προμίνι 2009.

Στις γυναικείες υποδομές κατεβαίνουμε σε όλες τις κατηγορίες.Τα δυνατά σημεία μας βέβαια πάντα ήταν σε νεανίδες-κορασίδες.Υπάρχουν και τα μίνι.

Στις νεανίδες φτάσαμε στα ημιτελικά και χάσαμε από τους Αργοναύτες.Μετά από 4 κατακτήσεις το χάσαμε.
Στις κορασίδες φτάσαμε και εκεί στα ημιτελικά,όπου χάσαμε από την Νικόπολη.
Στα μίνι των κοριτσιών παίζουμε το Σάββατο τελικό με την Νίκη Λευκάδας.

Δεν ξέρω γιατί το γυναικείο πήγε τόσο άσχημα.Υπήρχαν θέματα όπως φαίνεται,τα οποία πρέπει να λυθούν.Η διοίκηση είναι κοινή στα γυναικεία τμήματα.Έχει κάνει πολλά ωραία πράγματα.Αυτό που μένει είναι να λύσει τα όποια θέματα υπάρχουν,να κρατήσει τις εμπειρίες και να χτίσει πάνω σε ότι καλό έχει κάνει.Μπορούν και τα 2 τμήματα να βγουν κερδισμένα.

ΥΓ:Περισσότερο εξωστρέφεια των τμημάτων.Το τμήμα μπάσκετ τα πήγαινε αρκετά καλά.Νομίζω χρειάζεται και στο βόλλευ.Δεν χτίζονται όλα σε ένα χρόνο.Υπάρχουν και οι στραβές στην διαδρομή αλλά να μαθαίνουμε από αυτές.
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 19 Μάι 2022 18:15 από fon7 »

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σαβ 21 Μάι 2022 17:51 »
Τα μέλη του ΔΣ της διοικούσας επιτροπής του Γυναικείου τμήματος μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα θα ήθελαν με την ανακοίνωση αυτή να ευχαριστήσουν τον Γιώργο Μάστακα για την μεγάλη και σημαντική συνεισφορά του στην προσπάθεια της ομάδας μας τα τελευταία 3,5 χρόνια ως πρoέδρου της διοικούσας επιτροπής. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Συλλόγου, η οποία από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών, και φυσικά όλοι θα είμαστε αρωγοί της νέας αυτής προσπάθειας.
Μοναδικός στόχος και μέλημα των μελών του ΔΣ της ομάδας είναι να δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για μια επιτυχημένη πορεία στο προσεχές πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών και να κάνουμε τον κόσμο της ομάδας μας περήφανο για τις “κοριτσάρες με τον ταύρο στη φανέλα”.
Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τη στελέχωση του νέου ΔΣ της ομάδας. #ΠΑΣ

ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Πολλές αλλαγές φαίνεται να γίνονται σε όλους τους τομείς.Μένει να δούμε τι θα βγει.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σαβ 21 Μάι 2022 18:37 »
Αποχώρησε από τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC ο Γιώργος Μάστακας

Μετά από 3.5 χρόνια στη θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΑΣ Γιάννινα WBC ο Γιώργος Μάστακας αποχώρησε και πλέον θα συνεχίσει μόνο ως Πρόεδρος στη Διοικούσα Επιτροπή της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΣ.

Η σχετική ανακοίνωση του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα:

Ευχαριστίες και καλή συνέχεια στο Γ. Μάστακα

Η Διοίκηση του Ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ευχαριστεί θερμά τον Γιώργο τον Μάστακα για την προσφορά του στο Γυναικείο τμήμα Μπάσκετ του Σωματείου και εν γένει στο Γιαννιώτικο Γυναικείο Μπάσκετ.

Ο Γιώργος Μάστακας συνεχίζει μαζί μας ως Διοικούσα Επιτροπή στο τμήμα Βόλλευ του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και μαζί με την Μαρία Μπράγια θα συνεχίσουν την ανάπτυξη του Γυναικείου Βόλλευ στην πόλη μας.

Στόχος όλων μας παραμένει η ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών και η εκκόλαψη νέων μικρών αθλητών στα αυστηρά πλαίσια του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού όπως επιτάσσει ο σκοπός μας!

Τα μέλη του ΔΣ της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΑΣ Γιάννινα WBC τοποθετήθηκαν για τη συγκεκριμένη εξέλιξη ευχαριστώντας τον πρώην πλέον Πρόεδρο για την προσφορά του και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του στην ομάδα βόλεϊ του ΠΑΣ.

http://www.epirusbasket.gr/2022/05/wbc_2.html#more

Πολύ φοβάμαι με την μαυρίλα που υπάρχει στην λειτουργία του μπάσκετ σε αντρικό και γυναικείο που δύσκολα θα αλλάξουν πολλά πράγματα και την καλύτερη λειτουργία του βόλεϊ από την άλλη μεριά και με την επερχόμενες ανόδους τα επόμενα χρόνια να αποτραβιέται από την μπασκετική ομάδα.

Προχτές το έγραφα με μια σκεπτική για τα επόμενα 1 με 2 χρόνια.   :-?

Δεν ξέρω τι έχει παιχτεί γενικά με όλο το διοικητικό τιμ και με τον ερασιτέχνη και τα θέματα με τις υποδομές που ανέφερε και στην εκπομπή προχτές. Σαν κεραυνός είναι το σημερινό.

Θα μας βγει σε καλό;

Αποσυνδεδεμένος tzesIOA

• Hero Member
  • SING LOUD-STAND PROUD
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Κυρ 22 Μάι 2022 17:05 »
Κάτι μου λεει ότι αυτό είναι η αρχή του τέλους για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ μας.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Κυρ 22 Μάι 2022 17:19 »
Κάτι μου λεει ότι αυτό είναι η αρχή του τέλους για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ μας.

Και εγώ αυτό φοβάμαι και δεν θέλω να το ξεστομίσω.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Κυρ 22 Μάι 2022 20:46 »
Όλοι φοβόμαστε αλλά όλοι ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δευ 23 Μάι 2022 23:14 »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νέο Δ.Σ. Διοικούσας Επιτροπής Π.Α.Σ. Γιάννινα WBC

Εκλέχτηκε σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της διοικούσας επιτροπής του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Πρόεδρος: Τόλης Μιχαήλ
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Ζήκος
Γραμματέας, Νομικός Σύμβουλος: Χάρης Λαζάνης
Ταμίας: Πέτρος Παπαδόπουλος
Μέλος: Άγγελος Καχριμάνης
Μέλος: Γιώργος Μακόπουλος

Σαν μέλη θα λογίζονται εκ μέρους της διοίκησης του Ερασιτέχνη Π.Α.Σ. Γιάννινα, και οι Οικονόμου Γιώργος και Τσακανέλης Ναπολέων.

Καλωσορίζουμε τα νέα μέλη του ΔΣ και ευχόμαστε καλή δουλειά στους κοινούς μας στόχους! #ΠΑΣ
PAS Giannina WBC

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σαβ 28 Μάι 2022 12:47 »
Η απάντηση του John Μαργαρίτη μέσω του δικηγόρου του για τα εις βάρος του άρθρα

Ο νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα WBC John Μαργαρίτης μέσω του δικηγόρου του, Κωνσταντίνου Παπαστεργίου,  πήρε θέση με αφορμή τα άρθρα που είχε δημοσιεύσει το αθλητικό σάιτ "SDNA" για τη συμπεριφορά του ελληνοαμερικανού απέναντι σε αθλήτριες του στο πανεπιστήμιο UC Riverside.

Η σχετική τοποθέτηση του John Μαργαρίτη:

Την Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό δημοσιογραφικό μέσο «SDNA» άρθρο με τίτλο «ΟΧΙ, αυτό δεν μπορεί να είναι μια καλή ιδέα». Ακολούθως, την Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022, δημοσιεύτηκε δεύτερο άρθρο, από την ίδια συγγραφέα, με τίτλο «Μεντιόλα στο SDNA: Δεν αξίζει το προνόμιο να είναι προπονητής!». Τα άρθρα αφορούν τον νέο προπονητή της γυναικείας ομάδας basketball του Π.Α.Σ., John Μαργαρίτη, και τη συμπεριφορά του απέναντι σε αθλήτριες κατά τη θητεία του στο πανεπιστήμιο UC Riverside, όπου προπονούσε επί 15 έτη. Η άποψη του John Μαργαρίτη δεν ελήφθη ποτέ υπόψη πριν την δημοσίευση του άρθρου. Η δήλωσή του, μέσω του πληρεξουσίου του είναι η εξής:

Τα Μ.Μ.Ε. και το κίνημα metoo έχουν συνεισφέρει σημαντικότατα στην εξυγίανση του χώρου το αθλητισμού στη χώρα μας. Η καπηλεία ωστόσο της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, για να βεβηλωθεί η τιμή προσώπων και να εξυπηρετηθούν αλλότριες επιδιώξεις, είναι άκρως επικίνδυνη και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Περιστατικά που αναφέρονται στα άρθρα «ΟΧΙ, αυτό δεν μπορεί να είναι μια καλή ιδέα» και «Μεντιόλα στο SDNA: Δεν αξίζει το προνόμιο να είναι προπονητής!» είναι ανεξακρίβωτα, αναληθή ή παραποιημένα, και παρουσιάζουν τη πραγματικότητα λειψή προς σχηματισμό στρεβλών εντυπώσεων.

Ο coach John Μαργαρίτης έχει υπηρετήσει τον αθλητισμό, την γυναίκα και τη νεολαία για 40 έτη ως προπονητής ομάδων κολεγιακού μπάσκετ. Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες αθλήτριες τον θεωρούν μέντορα και οικογένειά τους. Μια εξ αυτών τον ακολούθησε στον Π.Α.Σ. Στο χώρο της προπονητικής είναι αδύνατο να μην υπάρχουν παράπονα, τα οποία καμία αθλήτρια δε πρέπει να διστάσει να αναφέρει και είναι απολύτως ευπρόσδεκτα. Αυτό που δεν είναι ευπρόσδεκτο είναι η παραποίηση της πραγματικότητας και τα υποκινούμενα σχόλια.

Το πανεπιστήμιο UC Riverside το 2019 διεξήγε έλεγχο για ενδεχόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του John Μαργαρίτη. Η Giouliana Mendiola τοποθετήθηκε θετικά υπέρ του. Ένα χρόνο αργότερα κατάθεσε ένδικο βοήθημα κατά του πανεπιστημίου UC Riverside και του John Μαργαρίτη, ζητώντας να αποζημιωθεί για την μη ανανέωση του ετήσιου συμβολαίου της για λόγους ρατσιστικούς και αντεκδίκησης. Για την διαλεύκανση των κατηγοριών ο John Μαργαρίτης ζήτησε η υπόθεση να κριθεί από δικαστήριο.

Διψήφιος αριθμός αθλητριών προσφέρθηκαν να τον υπερασπιστούν, που συμπεριλάμβανε και άτομο που αναφέρεται στα άρθρα ως δήθεν κακοποιημένο. Η Giouliana Mendiola επέλεξε να προβεί σε συμβιβασμό με το πανεπιστήμιο, έναντι αξιόλογου ποσού, υπογράφοντας ότι ο John Μαργαρίτης δεν υπέχει καμία ευθύνη.

Με την παρούσα ανακοίνωση δεν επιθυμούμε να ακολουθήσουμε την Giouliana Mendiola σε αλληλοδυσφήμιση, ή διεξαγωγή δίκης ενώπιον των Μ.Μ.Ε. Εφόσον η ίδια θεωρεί ότι η υπόθεση δεν έχει κλείσει, η συνέχεια θα δοθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπου, παραπλανητικά επιχειρήματα του τύπου ότι 1.032 νυν και πρώην φοιτητές του πανεπιστημίου υπέγραψαν εις βάρος του θα ληφθούν υπόψη με τη προσοχή που τους αρμόζει (επρόκειτο για μία ανοιχτή πρόσκληση μέσω διαδικτύου την οποία υπέγραφε οποιοσδήποτε πάνω στη γη δίχως καμία διαπίστευση της ταυτότητάς του). Ο σκοπός της παρούσας ανακοίνωσης είναι θετικός, και είναι η ενημέρωση του κοινού για τα περιστατικά και τον John Μαργαρίτη.

Ο John Μαργαρίτης είναι ένας άνθρωπος τον οποίον εκατοντάδες αθλήτριες ευγνωμονούν για την υποστήριξή του. Είναι ένας άνθρωπος οποίος ανακήρυξε ως επίτιμη προπονήτρια μία γυναίκα για ψυχολογική στήριξη στη μάχη της κατά της επάρατης νόσου. Ο οποίος κατέβαλε τα νοσήλια της μητέρας αθλήτριας για την αποκατάσταση απειλητικού της ζωής τραυματισμού της από ενδοοικογενειακή βία. Ο οποίος σέβεται την ιδιωτική ζωή και έχει επιλέξει να προσλάβει ομοφυλόφιλα άτομα στο UC Riverside. Στη καριέρα του απέλυσε μόνο μία φορά βοηθό προπονητή, ο οποίος ήταν άνδρας, και αμέσως έκανε συστάσεις για να βρει δουλειά. Όλα αυτά, δεν θα έπρεπε να έρθει ποτέ στη θέση να τα δηλώσει δημοσίως, για να μη χάσει την υπόληψή του στη χώρα μας, λόγω αντιδεοντολογικής δημοσιογραφίας. Ο John Μαργαρίτης έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να βοηθάει νέες αθλήτριες να ξεπερνούν τον εαυτό τους και να πετυχαίνουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Το ίδιο θα κάνει και στον Π.Α.Σ., αποδεικνύοντας έμπρακτα ποιος είναι ο νέος ελληνοαμερικάνος προπονητής του.

http://www.epirusbasket.gr/2022/05/john.html#more

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Κυρ 29 Μάι 2022 18:47 »
Ο βόθρος του SDNA.
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δευ 30 Μάι 2022 20:31 »

Η διοίκηση της ομάδας μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με την αθλήτρια Marguerite Effa. Η Effa είναι γεννημένη στο Λος Άντζελες με καταγωγή από το Καμερούν και αγωνίζεται στις θέσεις 4 και 5.

Η πρώτη επιλογή του coach Μαργαρίτη έχει ύψος 1,91, αγωνίστηκε στο κολέγιο USC (2015-16, 2016-17, 2017-18) και την τελευταία χρόνια της στο University of Nevada. Εκεί σε 31 αγώνες είχε 11.1 πόντους 6 ριμπάουντ και 1 ασσιστ κατά μέσο όρο.

Τις δύο προηγούμενες χρονιές ως επαγγελματίας αγωνίστηκε στην Ισπανία για λογαριασμό της Azkoitia στην Α2 Ισπανίας μετρώντας 12.4 πόντους και 7 ριμπάουντ μέσο όρο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Marguerite αγωνίζεται με την Εθνική Καμερούν και στο τελευταίο FIBA Women's Afrobasket 2021 κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο μετρώντας 13.2 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1.8 άσσιστ.

Welcome Marguerite!

https://www.facebook.com/PASGIANNINAWBC/photos/a.845866582148169/5022908374443948/

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Τρι 31 Μάι 2022 19:27 »
Ευχαριστίες και καλή συνέχεια στο Γιώργο Μάστακα

Ευχαριστίες και καλή συνέχεια στο Γ. Μάστακα

Η Διοίκηση του Ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ευχαριστεί θερμά τον Γιώργο τον Μάστακα για την προσφορά του στο Γυναικείο τμήμα Μπάσκετ του Σωματείου και εν γένει στο Γιαννιώτικο Γυναικείο Μπάσκετ.

Ο Γιώργος Μάστακας συνεχίζει μαζί μας ως Διοικούσα Επιτροπή στο τμήμα Βόλλευ του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και μαζί με την Μαρία Μπράγια θα συνεχίσουν την ανάπτυξη του Γυναικείου Βόλλευ στην πόλη μας.

Στόχος όλων μας παραμένει η ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών και η εκκόλαψη νέων μικρών αθλητών στα αυστηρά πλαίσια του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού όπως επιτάσσει ο σκοπός μας!
fcpasgiannina.gr

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Τρι 31 Μάι 2022 22:55 »
ΣΤΗ ΛΑΚΟΥΒΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC ΤΟΛΗ ΜΙΧΑΗΛ

https://www.dailymotion.com/video/x8b93zs

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Πεμ 02 Ιούν 2022 22:34 »

Η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα WBC είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με την αθλήτρια Marina Ewodo. Η Ewodo είναι γεννημένη στο Pau της Γαλλίας στις 24 Ιουνίου τοy 1998 με καταγωγή από το Καμερούν και αγωνίζεται στις θέσεις 3 και 4.

Η δεύτερη επιλογή του coach Μαργαρίτη έχει ύψος 1,85 αγωνίστηκε στο κολέγιο του Riverside υπό τις οδηγίες του ίδιου για 4 συναπτά έτη. Η καλύτερή της χρονιά ήταν η τελευταία, όπου αγωνιζόμενη σε 30 αγώνες είχε 10.9 πόντους μέσο όρο, 8.2 ριμπάουντ, 2 ασσιτ και 1.2 μπλοκ ανά αγώνα.

Τις δύο προηγούμενες χρονιές ως επαγγελματίας αγωνίστηκε στη Γαλλία και τη Ligue Féminine de Basketball για λογαριασμό της Saint-Amand Hainaut Basket.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Marina αγωνίζεται με την Εθνική Καμερούν και στο τελευταίο FIBA Women's Afrobasket 2021 κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο μετρώντας 8.6 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 1.4 άσσιστ. Ακόμα ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας του τουρνουά.

Welcome Marina!

https://www.facebook.com/PASGIANNINAWBC/photos/a.845866582148169/5033007550100697/

Εθνική Καμερούν η ομάδα φέτος, με το καλό να έρθουν όλα. 
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 02 Ιούν 2022 22:38 από PAS and stale bread »

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Τετ 08 Ιούν 2022 22:42 »
Κλήθηκε για την προετοιμασία της Εθνικής Νεανίδων η Αγγελίνα Χρηστάκη

Μεταξύ των 16 κοριτσιών που κλήθηκαν στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Νεανίδων συγκαταλέγεται και το όνομα της Αγγελίνας Χρηστάκη του ΠΑΣ Γιάννινα WBC.

Η Εθνική Νεανίδων θα ξεκινήσει στις 4 Ιουλίου την προετοιμασία της ενόψει της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 που θα διεξαχθεί από τις 6-14 Αυγούστου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

http://www.epirusbasket.gr/2022/06/blog-post_60.html

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Πεμ 09 Ιούν 2022 17:56 »
Στο κλιμάκιο Κορασίδων/Παγκορασίδων του Βορρά η Μπαρτζώκα και η Κουτσάφτη

Προπονητικό διήμερο έχει προγραμματιστεί για το κλιμάκιο Βορρά Κορασίδων/Παγκορασίδων στις 16 και 17 Ιουνίου στο ΕΑΚ Σταυρούπολης.

Ανάμεσα στις αθλήτριες που κλήθηκαν είναι η Αφροδίτη Μπαρτζώκα του IBC και η Ελένα Κουτσάφτη του ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι αθλήτριες που καλούνται να βρίσκονται στο γήπεδο στις 16 Ιουνίου στις 17.30 είναι οι εξής: Βασιλική Τοπάλη (Ηρακλής Κοζάνης), Βασιλική Σιουμουρέκη, Μαρίνα Κοτοπούλη, Δέσποινα Καραστάθη, Κατερίνα Πολύζου (Ολυμπιακός Βόλου), Αναστασία Αγγελακοπούλου, Νικολέττα Τίμπα, Ιουλία Σακίτα (Ολυμπιάδα Λάρισας), Αφροδίτη Μπαρτζώκα (IBC), Έλενα Κουτσάφτη (ΠΑΣ Γιάννινα), Ηλέτρα Λυκάτη (Ένωση Καβάλας), Ειρήνη Χόνδρου, Αντωνία Καράμπελα (Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης), Σοφία Μητρολιού (Νίκη Βόλου), Χριστίνα Νταϊάκη, Μαρήλια Καλέτσιου (Σπάρτακος Λάρισας), Βασιλική Χωλοπούλου (Λασσάνης Κοζάνης), Γιώτα-Νέλλα Κιολέογλου (Πιερικός Αρχέλαος), Ιωάννα Δόβα, Θεοδοσία Τσαλιαμάνη, Αλίκη Μελικίδου (ΑΓΕ Πιερίας), Μαρία Δημητρουλάκου (Απόλλων Τρικάλων), Χριστίνα Βενέτη (Ζαφειράκης Νάουσας), Άννη Αλέρου (Κούπα Κιλκίς).

Η Εθνική Κορασίδων έχει στο πρόγραμμά της το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 που θα διεξαχθεί 19-27 Αυγούστου στο Ματοσίνιος της Πορτογαλίας και η Εθνική Παγκορασίδων το τουρνουά Φιλίας που θα φιλοξενηθεί 11-13 Ιουλίου στη Μελίγια της Ισπανίας.

https://www.sportsioannina.gr/%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b4%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b4%cf%89%ce%bd/

Μπράβο στα καμάρια της πόλης μας!

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σαβ 11 Ιούν 2022 21:04 »
Εθνική 3×3: Ξεκινάει με την Κατερίνα Μαρίνη η προετοιμασία

Η Εθνική Ομάδα 3×3 επιστρέφει στο γήπεδο, προκειμένου να προετοιμαστεί για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχει το επόμενο διάστημα στο καλεντάρι της.

Στην προετοιμασία θα λάβει μέρος και η Κατερίνα Μαρίνη του ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι αθλητές που καλούνται είναι οι: Καλιανιώτης Γεώργιος (Π. Φάληρο), Τσουργιάννης Δημήτριος, Σταυρακούκας Βασίλειος (Παγκράτι), Καπρής Φώτιος (ΠΟΚ Έσπερος), Κουφόπουλος Κωνσταντίνος, Γιαννόπουλος Αλέξανδρος (ΑΕ Ψυχικού), Αρνόκουρος Γεώργιος (Μαρούσι), Χατζηδάκης Εμμανουήλ (Κολοσσός Ρόδου), Κιούσης Χάρης (Solent Kestrels/Αγγλία), Μιχαήλ Απόστολος (Δούκας), Χατζηκυριάκος Γεώργιος (Ιωνικός Νικ.), Μπάρμπας Δημήτρης (ΚΟ Χολαργού), Ζαρκαδούλας Βασίλης (ΝΕ Μεγαρίδος).

Οι αθλήτριες που καλούνται είναι οι: Στούπα Νεφέλη, Μυλωνάκη Βαρβάρα, Καρακασίδου Λίλια Άννα (Ελευθερία Μοσχάτου), Αναστασοπούλου Μάντυ, Χατζηβασιλείου Ιωάννα (Πρωτέας Βούλας), Τζανετάτου Αγγελική, Κουκή Ειρήνη (Νίκη Λευκάδας), Κριμιτζά Κυριακή (ΕΦΑΟΖ), Κορρέ Ζωή (ΓΣ Ηλιούπολης), Μαγγίνα Ελευθερία (ΑΣ Φοίνιξ), Μαρίνη Κατερίνα (ΠΑΣ Γιάννινα), Κοντογεώργου Μαρία (ΑΕΚ Δυτ. Προαστείων),

Το ραντεβού στο γήπεδο έχει οριστεί για τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 17.00 στα βοηθητικά του ΟΑΚΑ. Η Εθνική Ομάδα 3×3 U23 έχει στο πρόγραμμά της τους Μεσογειακούς Αγώνες (30/6-3/7, Οράν/Αλγερία) και το 2ο triple stop του Nations League (5-7/8, Βουκουρέστι/Ρουμανία), ενώ υπάρχει ακόμη για την Εθνική 3×3 U21 το πρώτο triple stop του Nations League (15-17/7, Βουαρόν/Γαλλία).

https://www.sportsioannina.gr/%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-3x3-%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%81/

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Τετ 15 Ιούν 2022 17:27 »

Η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα WBC ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την Κατερίνα Μαρίνη για την αγωνιστική σεζόν 2022-23.
Η Κατερίνα αποτελεί μία ακόμη επιλογή του νέου μας προπονητή Μαργαρίτη για τις θέσεις των guard της ομάδας. Την περασμένη αγωνιστική σεζόν είχε 5,3 πόντους, 1,5 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ σε 15 αγώνες που συμμετείχε.
Η ίδια έκανε την παρακάτω δήλωση: "Για μένα η παραμονή στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Η αγάπη για την ομάδα και η επιθυμία του προπονητή και της διοίκησης να παραμείνω μου δίνουν κίνητρο να παρουσιάσω τον καλύτερό μου εαυτό στο παρκέ για να πετύχουμε τους στόχους της νέας χρονιάς”.

https://www.facebook.com/PASGIANNINAWBC/photos/a.845866582148169/5068139513254167/

Πολύ καλό νέο.   
Η ευχάριστη έκπληξη της προηγούμενης σεζόν.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Πεμ 16 Ιούν 2022 14:16 »
“Τρέχει” ο μεταγραφικός σχεδιασμός στον ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται οι διοικούντες με μεταγραφικούς στόχους.

Αρκετές είναι οι επαφές τα τελευταία 24ωρα ώστε να επιτευχθούν συμφωνίες και πολύ σύντομα να υπάρξουν εκ νέου ανακοινώσεις.

Πρόκειται για επαφές και με Ελληνίδες παίκτριες με θητεία στην Α1 αλλά και ξένες.

https://www.sportsioannina.gr/%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf/

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Δευ 20 Ιούν 2022 17:53 »

Η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα WBC με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζει πίσω στην ομάδα την Αναστασία Τζήμου, η οποία θα είναι μέλος της ομάδας μας για τη σεζόν 2022-23.
Η Αναστασία είχε αγωνιστεί στην ιστορική πρώτη χρονιά του ΠΑΣ στην Α1 Εθνική (3.1 πόντοι, 2.9 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ), ενώ την περασμένη σεζόν ήταν βασικό στελεχος στην πορεία ανόδου της ομάδας του Παναθλητικού Συκεών στην Α1 Εθνική. Έχει καταγωγή από τα Γρεβενά, είναι 28 ετών με ύψος 1,68 και αγωνίζεται στη θέση της play-maker.
Η ίδια έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
Eίμαι πολύ χαρούμενη που θα αγωνιστώ ξανα με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα! Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους ανθρώπους της ομάδας που με εμπιστεύτηκαν και εύχομαι να έχουμε μια χρονιά γεμάτη υγεία και επιτυχίες. Ανυπομονώ να νιώσω ξανά την ενέργεια του κόσμου, ο οποίος είναι και πάντα στην καρδιά μου!”
Welcome Back Αναστασία!

https://www.facebook.com/PASGIANNINAWBC/photos/a.845866582148169/5082323935169058/

Χαίρομαι πολύ που επιστρέφει αυτό το κορίτσι πίσω στην ομάδα, είναι αυτό που λέμε το καλύτερο παιδί. Ήταν λάθος να φύγει τότε σε μια χρονιά που εκτός τις καταπληκτικές ξένες ήταν η μόνη που τράβηξε κουπί από τις Ελληνίδες, μια παίκτρια ερχόμενη από την Α2. 

Η Αγγελίνα λογικά θα είναι σε άλλη πόλη (πανελλήνιες φέτος) και στον άσσο θα θέλουμε παίκτριες να μοιράζονται τα λεπτά.

Θα είναι τραγικό λάθος αν αφήσουν την Τζήμου να τραβήξει κουπί πάλι μόνη της. Ο coach έχει τρομερή εμπειρία δεν το πιστεύω αυτό.

Άκουσα στο ράδιο τον Μιχαήλ να λέει ότι έχουνε κλείσει ξένες σε 3, 4 και 5. Οι δύο τελευταίες έχουν ανακοινωθεί. Στον άσσο η βασική ίσως να είναι Ελληνίδα ή Ευρωπαία. Ωραίο σενάριο θα ήταν να έχουμε και επιστροφή Πανούσης (θέση Ελληνίδας πιάνει) και η Τζήμου σαν δεύτερη.