Ίκερ Μπιλμπάο - Ένας «Κόντε» για τη μεσαία γραμμή των ΗπειρωτώνH Ιβηρική χερσόνησος έχει χαρίσει ουκ ολίγα «λαβράκια» στην ελληνική Super League. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, για παράδειγμα, έβγαλε λαγό από τη Γ’ Ισπανίας φέρνοντας το 2016. από τη Μέριδα τον Πέδρο Κόντε.
Τώρα ενόψει της νέας σεζόν και εν μέσω των σαρωτικών αλλαγών που συντελούνται στο ρόστερ των Ηπειρωτών μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή χρονιά, φέρνει στην πόλη των Ιωαννίνων έναν παίκτη που διαθέτει το πακέτο για να αλλάξει τις ισορροπίες στη μεσαία γραμμή, τον Ίκερ Μπιλμπάο.
Τον εντόπισε η Μπιλμπάο, τον ανέδειξε η Αμορεμπιέτα
O 26χρονος Βάσκος δεν έχει γράψει καμιά σπουδαία καριέρα στη χώρα του. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο τον εντόπισε όταν ήταν 19 χρονών, αλλά τον μοίραζε από εδώ και από εκεί για να αποκτήσει εμπειρίες.
Το 2018 τον έδωσε στην Αμορεμπιέτα, όπου ανέπτυξε το ταλέντο του και εξελίχτηκε σε έναν από τους κομβικούς παίκτες της ομάδας στην ιστορική πρώτη άνοδό της στη Β’ κατηγορία.
Στις 22 Μαΐου του 2021 πέτυχε το γκολ που έφερε την άνοδο και στις 29 Αυγούστου το πρώτο τέρμα της ομάδας στη Segunda.
Ο Μπιλμπάο είναι αυτό που λέμε «μηχανάκι», αλλά και «βιονικός». Τρέχει ασταμάτητα στο γήπεδο και είναι γερό σκαρί, αφού για να χάσει παιχνίδι θα πρέπει να είναι τιμωρημένος.
Δεν διαθέτει εντυπωσιακές τεχνικές αρετές, γι’ αυτό και δεν έπαιξε ποτέ στην Primera, αλλά έχει τρομερή φυσική κατάσταση, αμύνεται καλά και κυνηγά όλες τις μπάλες με πάθος. Διαθέτει«φονικό» αριστερό και είναι εξαιρετικός στα «στημένα».
Προσπαθεί να βρίσκει τους συμπαίκτες του όταν «κόβουν» προς την εστία και δεν διστάζει να σουτάρει.
Ο ΠΑΣ το ιδανικό επόμενο βήμα στην καριέρα του
Από την Αμορεμπιέτα έφυγε, καθώς δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην κατηγορία και ο ΠΑΣ φαντάζει ως ένα πολύ καλό νέο βήμα στην καριέρα του.
Αν και δεν θέλει να μιλάει πολύ στις κάμερες, στις πρώτες του δηλώσεις, φάνηκε ενημερωμένος για το πού έρχεται και τι τον περιμένει
«Έχω μεγάλες προσδοκίες για τη σεζόν που έρχεται. Θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΣ με όλες μου τις δυνάμεις. Ελπίζω να κάνουμε μια μεγάλη χρονιά. Ξέρω ότι οι οπαδοί στην Ελλάδα αγαπούν τις ομάδες τους, τις στηρίζουν με πάθος και αυτό μου αρέσει πολύ.
Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, γενικώς άκουσα καλά πράγματα για την Super League και τον Π.Α.Σ., μίλησα με τον Κόντε και πήρα πολύ καλές αναφορές για την πόλη και την ομάδα. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω όπως μπορώ, να μοιράσω ασίστ ή ακόμα και να πετύχω κάποιο γκολ. Πρέπει να προχωράμε βήμα βήμα και ελπίζω να φτάσουμε μακριά».
Αν ο Μπιλμπάο δικαίωσε τις προσδοκίες, τότε ο Γιώργος Χριστοβασίλης, που τον έκλεισε με διετές συμβόλαιο, θα έχει κάνει άλλο ένα εξαιρετικό deal και μια μεταγραφή από την οποία ο ΠΑΣ θα βάλει χρήματα στο λειψό ταμείο του.
https://www.sportday.gr/Article/Podosfairo/Top_Leagues/SuperLeague/pas-giannina-metagrafes-iker-mpilmpao---enas-konte-gia-th-mesaia-grammh-twn-hpeirwtwn/28-6-2022/60280