Παναγιώτης Τζίμας: “Όσο έρχονται νίκες, θα ανεβαίνει και η ψυχολογία μας”
Στην εκπομπή του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 “Στη Λακούβα” μίλησε ο Παναγιώτης Τζίμας του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα των Ηπειρωτών επί του Αστέρα Τρίπολης.Ο νεαρός άσος μίλησε για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και τη διακοπή που θα ακολουθήσει από τη μεθεπόμενη εβδομάδα, λόγω Μουντιάλ και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει.
Αναλυτικά όσα είπε στον Μιχάλη Μερτζιανίδη στη μικτή ζώνη:
Για τα συναισθήματα μετά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης: «Και ανακούφιση και χαρά, γιατί ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, θέλαμε τους 3 βαθμούς, οι οποίοι ήρθαν και είμαστε όλοι χαρούμενοι».
Για το συστατικό της νίκης επί του Αστέρα: «Πεισμώσαμε πιο πολύ όλοι, είχαμε και τον κόσμο μαζί μας και δώσαμε περισσότερα».
Για τους πανηγυρισμούς στο τέλος του ματς με τον Αστέρα: «Μας έφυγε ένα πολύ μεγάλο βάρος, θέλαμε πάρα πολύ τους 3 βαθμούς και για τον κόσμο και για το προπονητικό τιμ, αλλά και για μας για ψυχολογικούς λόγους. Όσο έρχονται οι νίκες θα ανεβαίνει και η ψυχολογία μας».
Για τον ΠΑΣ Γιάννινα που δείχνει ότι δεν τα παρατάει και πως κατάφερε η ομάδα να αλλάξει ψυχολογία ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ στα δύο τελευταία ματς: «Όλοι βοήθησαν να το βρούμε αυτό και οι προπονητές και όλο το τιμ κι εμείς που μιλάμε μέσα στα αποδυτήρια και λέμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξουμε. Πιστεύω ότι το αλλάξαμε και αν συνεχίσουμε έτσι θα πάμε καλά όλη τη χρονιά».
Για το αν βλέπουν τη βαθμολογία: «Τώρα η βαθμολογία παίζει ρόλο, αλλά εμείς κοιτάμε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που είναι δύσκολο. Πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε και στα τρία προσεχή ματς».
Αν θα βοηθήσει η διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ: «Οι ομάδες που είναι κάτω στη βαθμολογία θα βοηθηθούν, γιατί θα τις οργανώσουν πιο πολύ, θα δουλέψουν αυτά που δεν πήγαν καλά στον Α’ γύρο και πιστεύω θα τις βοηθήσει».
Για τον κόσμο που παρότι είναι πικραμένος, είναι δίπλα και τους ενισχύει: «Σίγουρα ο κόσμος ξέρει ότι είμαστε καλοί παίκτες και ότι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, άλλο που δεν έρχονται τα αποτελέσματα καμιά φορά και λόγω ατυχίας. Πιστεύω ότι ο κόσμος τα βλέπει αυτά και γι’ αυτό έρχεται να μας υποστηρίξει και να μας ενθαρρύνει. Κι εμείς τον θέλουμε δίπλα μας σε κάθε παιχνίδι».
Για τα γκολ που δέχεται ο ΠΑΣ Γιάννινα: «Προσωπικά έχω πει πολλές φορές ‘τι γκολ τρώμε’. Παίζει ρόλο και η ατυχία, αλλά σιγά σιγά αλλάζει αυτό. Στα τελευταία παιχνίδια παίζουμε καλύτερα αμυντικά και βοηθάμε όλοι».
Για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος από τον ίδιο προσωπικά: «Με αγαπάει ο κόσμος, κι εγώ τον αγαπάω, έχω δεθεί. Ήρθα να βοηθήσω την ομάδα να πάει όσο πιο καλά γίνεται φέτος, να κάνω κι εγώ μια καλή πορεία και στο τέλος να είμαστε και οι δύο ευχαριστημένοι».
Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης από το 39:08 του βίντεο
https://super-fm.gr/90825/panagiotis-tzimas-quot-oso-erchontai-nikes-tha-anevainei-kai-i-psychologia-mas-quot/