Η λογική και η νοοτροπία του σημερινού παιγνιδιού πρέπει να είναι: αν είσαι πιο δυνατός θα πρέπει να είμαι πιο γρήγορος... Αν είσαι πιο γρήγορος, θα πρέπει να είμαι πιο ευέλικτος. Αν τρέξεις δέκα χιλιόμετρα, θα τρέξω έντεκα. Αν είσαι πιο τεχνίτης, θα πρέπει να είμαι πιο έξυπνος έως πονηρός. Αν τα έχεις όλα, εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα...
Εν ολίγοις, όπως έλεγε και ένας παλιός προπονητής μου - καλή του ώρα από κει πάνω που μας βλέπει - σε κάθε φάση, σε κάθε στιγμή, σε κάθε διεκδίκηση, θα πρέπει να το έχεις πάρει απόφαση και να το δείξεις με τη στάση και τη συμπεριφορά σου στο γήπεδο και στον αντίπαλο: "καριόλη, ακόμη και αν εγώ δεν μπορέσω να κάνω τη μπάλα δική μου, δεν θα την κάνεις ούτε και συ. Αν δεν μπορώ εγώ, δεν θα μπορέσεις ούτε και συ". Μετά, ας χάσεις...
Αλλά να τους δείξεις τ` αρχ@##$ σου. Δεν πας εκεί για να δεις το νέο γήπεδο, ούτε για να γίνεις μέρος της αυριανής λεζάντας στις εφημερίδες για τον θρίαμβο της αεκ.
ΥΓ. Όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Μίλτος, το "καριόλη" δεν το εκστομίζεις στον αντίπαλο, αλλά το λες συνέχεια μέσα σου, για να σε κρατάει σε εγρήγορση και να σου θυμίζει τι ήρθες να κάνεις στο ματς... Μετά, ας χάσεις...