Επειδή πολλά γράφετε κάποιοι εδώ μέσα για θεαματική βελτίωση στο β' γύρο κ.ο.κ., τα οποία αναπαράγουν στα γιδομίντια διάφοροι ανεκδιήγητοι ψευτοαθλητικογράφοι και γλειφτρόνια της οικογένειας αεροβασίλη, πάμε να δούμε, με αφορμή το χθεσινό ματς, την πορεία της ομάδας μας στο Β' γύρο.
Ο Π.Α.Σ. στο Β' γύρο μέχρι στιγμής, έχει κερδίσει 13 βαθμούς έχοντας μόλις δύο νίκες και τέσσερις μόλις πόντους παραπάνω από το χειρότερο πρώτο γύρο που θυμάμαι στην ιστορία του, 9 βαθμούς (διορθώστε με αν θυμάμαι λάθος). Υπολείπονται μόλις τρεις αγωνιστικές ακόμη με ΠΑΟΚ, Κόλο μέσα και σκουλίκια έξω. Δηλαδή με βάση την αγωνιστική εικόνα της ομάδας θα κερδίσουμε ακόμη 2 το πολύ βαθμούς στα Γιάννινα. Μακάρι να είναι 6 δύο νίκες στα Γιάννινα αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται δύσκολο.
Μέχρι στιγμής λοιπόν έχουμε περίπου 40% περισσότερη συγκομιδή βαθμών από τον χειρότερο γύρο όλων των εποχών που θυμάμαι. Το 2000-1 στο τέλος του α΄γύρου είχαμε αν θυμάμαι καλά 10 βαθμούς και στο τέλος του β' γύρου 33!!!!!!! Πάλι με πρωτάθλημα 14 ομάδων.
Με βάση τα αδιαμφησβήτητα δεδομένα (βαθμούς), ο Π.Α.Σ. έχει στο δεύτερο γύρο μια μέτρια ανάκαμψη. Αν δε συνοπολογίσει κάποιος τη βοήθεια των μεταγραφών (κυριώς Τσιντώτας και Τζίνο), τότε ενδεχομένως αυτή η ανάκαμψη να μετριαστεί αρκετά. Ενδεχομένως κάποιος να ισχυρισθεί ότι η βαθμολογική συγκομιδή στο δεύτερο γύρο να ήταν η ίδια με τον α' ή περίπου η ίδια χωρίς τις μεταγραφές του Δεκέμβρη.
Με λίγα λόγια το ότι δεν κινδυνεύουμε άμεσα με φούντο στα αζήτητα της β' Εθνικής, παρά τον πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ, που έχει εισπράξει ο κος αεροβασίλης, οφείλεται περισσότερο στην πτώση της Λαμίας και στη αδυναμία του Λεβαδειακού παρά σε δικές μας ενέργειες.
Όσο για το χθεσινό ματς, κατά τη γνώμη μου χάθηκε ή δεν κερδήθηκε από τις ανεξήγητες σε εμένα εμμονές του κ. Στάικού. Εδώ κρατάω μια πατινί λέγοντας ότι μόνο ο προπονητής ξέρει την πραγματική αξία και κατάσταση των παιχτών του.
Η χρησιμοποίηση του ανεπαρκή Νίνη στην ουσία χάρισε το κέντρο στην Τρίπολη. Ο, κατά πολλούς, μισοπλεύμονος Ολλανδός δεν είχε κανέναν λόγο να βγει και μάλιστα στο 55' αν δεν με απατά η μνήμη μου. Η παραμονή του Μπαλάν μετά το 70' πρακτικά είναι ασύμφορη. Το παιδί δεν αντέχει τόσο πολύ, ενώ όπως έχω ξαναπεί αμφιβάλλω αν μπορεί να υποστηρίξει ένα στυλ παιχδιδιού με αντεπιθέσεις. Ο Σταματελόπυολος, που είναι ξεκούραστος και πιο γρήγορος θα μπορούσε να πρεσάρει να μην φάμε ή να μειώσουμε τις πιθανότητες να φάμε το τετ ατετ και την άλλλη μεγάλη φάση του Αστερία.
Όσοι λέτε ότι δεν έχουμε πάγκο, η συμμετοχή του Μπακαδήμα, οι αναγκαστικές συμμετοχές του μάλλον, έρχονται να σας διαψεύσουν. Ο Λιάσος, ο Πήλιος, ο Σταματελόπουλος από τον πάγκο ήρθαν και έχουν δείξει ότι αξίζουν. Σίγουρα μια αλλαγή μετά το '70.
Η παραμονή του κ. Στάικου στον πάγκο εξακολουθεί να έχει περισσότερα αρνητικά από θετικά. Οι όψιμοι χειροκροτητές του καλό θα ήταν να αναθεωρήσουν. Ας τελειώσει με το καλό η χρονιά, με παραμονή στην κατηγορία και μετά ο κος αεροβασίλης να φέρει έναν κανονικό προπονητή, με πτυχία, παραστάσεις και εμπειρία και όχι κάποιον που δυστυχώς για εμάς, εξακολουθεί να μαθαίνει.