Αποστολέας Θέμα: Αφοι Χριστοβασίλη  (Αναγνώστηκε 36514 φορές)

Αποσυνδεδεμένος syberia

• OtherFans
  • Full Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Αφοι Χριστοβασίλη
« Απάντηση #325 στις: Τρι 12 Νοέ 2024 23:07 »
Τι έκανε ο Αστέρας τα τελευταία είκοσι χρόνια; Κομπάρσος. Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση γιατί θα εκφραστώ υποκειμενικά και από θέση ισχύος.

Όσο για τα τηλεοπτικά που αναφέρα, όποιος είχε κόσμο στο γήπεδο και έπαιζε Α' Εθνική μέχρι και το 2000 δεν χάθηκε. Αυτό ήταν το point μου. Μετά το 2000 άρχισε να μειώνεται αισθητά ο κόσμος στα γήπεδα.

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #326 στις: Τρι 12 Νοέ 2024 23:55 »
Απο τοτε που παιζει α εθνικη εδω και 18 χρονια, ειναι η νο1 ομαδα της περιφερειας με διαφορα
Και σε σταθεροτητα και σε πλασαρισμα στην 6αδα και με 3ες και 4ες θεσεις
Με τελικο κυπελλου και 26 ευρωπαικες συμμετοχες(ενω ο ΠΑΣ εχει 4)
Μην περιμενεις να παρει πρωταθλημα, αυτα μια φορα γινονται περασαν σχεδον 40 χρονια
Ουτε και κοσμο θα μαζεψει ποτε, περισσοτερους εχει ο παναρκαδικος

:pas: :pashat: :joker:

Συνδεδεμένος Mpakoulieros

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
« Απάντηση #327 στις: Τετ 13 Νοέ 2024 01:07 »
Τι έκανε ο Αστέρας τα τελευταία είκοσι χρόνια; Κομπάρσος. Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση γιατί θα εκφραστώ υποκειμενικά και από θέση ισχύος.

Όσο για τα τηλεοπτικά που αναφέρα, όποιος είχε κόσμο στο γήπεδο και έπαιζε Α' Εθνική μέχρι και το 2000 δεν χάθηκε. Αυτό ήταν το point μου. Μετά το 2000 άρχισε να μειώνεται αισθητά ο κόσμος στα γήπεδα.

Σε σχέση με εσάς από το 2008 είναι μακράν ανώτερη ομάδα. Μιλάω καθαρά ποδοσφαιρικά.

Όπως και εμείς από τη χρονιά 2009-2010 είμαστε ανώτερη ομάδα από εσάς. Συμμετοχές στη Σουπερλιγκ, θέσεις, νίκες με ΠΟΚ κ.ο.κ..

Χωρίς διάθεση ανταγωνισμού τα λέω.
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος syberia

• OtherFans
  • Full Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #328 στις: Τετ 13 Νοέ 2024 10:38 »
Με αυτή την λογική η Τρίπολη δεν θα έπρεπε να έχει αλλόθρησκους καθόλου, αντ' αυτού δεν έχει καν δικούς της οπαδούς η συγκεκριμένη ομάδα. Τα ίδια ισχύουν και για την πρώην ομάδα του Πανόπουλου, γι' αυτό και πήρε στο τέλος ότι της άξιζε. Με την χρηματοδότηση του Πανόπουλου και την οργάνωση έπρεπε τουλάχιστον να έχει δύο Κύπελλα το λιγότερο. Η Ιστορία δυστυχώς δεν γράφεται μόνο με συμμετοχές στην Α' Εθνική. Ή μήπως το Αγρίνιο λόγω μακροχρόνιας συμμετοχής για πρώτη φορά στην Ιστορία του στην Α' Εθνική θεωρείται κάτι;

Anyway εγώ το βλέπω διαφορετικά, εντελώς.

Μου θυμίζει κάτι δικούς μας, μεγαλύτερους στην ηλικία από 'μένα, που την 28η αγωνιστική χάσαμε πως χάσαμε στον Εργοτέλη και ήμασταν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού 13 ημέρες πριν τον τελικό του 2007. Φέρνουμε και Χ την επόμενη με βάζελο στο Αλκαζάρ και πάλι κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και σε 6 ημέρες ο τελικός. Όλοι λέγανε ποιος τελικός, προέχει η παραμονή, τι να το κάνουμε το Κύπελλο στην Β' Εθνική και ένα σωρό τέτοιες ασυναρτησίες, εμείς οι νεότεροι τότε λέγαμε Κύπελλο και ας πέσουμε τοπικό. Ας ανέβω φέτος, ας ξαναπάρω Κύπελλο του χρόνου και ας πέσω, δεν με απασχολεί γιατί έχω διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της ιστορικής μνήμης. Εγώ ξέρω ότι σε αυτή την ζωή δεν θα φτάσω τον ΟΦΗ σε συμμετοχές, δεν υπάρχει περίπτωση.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #329 στις: Τετ 13 Νοέ 2024 11:25 »
Με αυτή την λογική η Τρίπολη δεν θα έπρεπε να έχει αλλόθρησκους καθόλου, αντ' αυτού δεν έχει καν δικούς της οπαδούς η συγκεκριμένη ομάδα. Τα ίδια ισχύουν και για την πρώην ομάδα του Πανόπουλου, γι' αυτό και πήρε στο τέλος ότι της άξιζε. Με την χρηματοδότηση του Πανόπουλου και την οργάνωση έπρεπε τουλάχιστον να έχει δύο Κύπελλα το λιγότερο. Η Ιστορία δυστυχώς δεν γράφεται μόνο με συμμετοχές στην Α' Εθνική. Ή μήπως το Αγρίνιο λόγω μακροχρόνιας συμμετοχής για πρώτη φορά στην Ιστορία του στην Α' Εθνική θεωρείται κάτι;

Anyway εγώ το βλέπω διαφορετικά, εντελώς.

Μου θυμίζει κάτι δικούς μας, μεγαλύτερους στην ηλικία από 'μένα, που την 28η αγωνιστική χάσαμε πως χάσαμε στον Εργοτέλη και ήμασταν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού 13 ημέρες πριν τον τελικό του 2007. Φέρνουμε και Χ την επόμενη με βάζελο στο Αλκαζάρ και πάλι κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και σε 6 ημέρες ο τελικός. Όλοι λέγανε ποιος τελικός, προέχει η παραμονή, τι να το κάνουμε το Κύπελλο στην Β' Εθνική και ένα σωρό τέτοιες ασυναρτησίες, εμείς οι νεότεροι τότε λέγαμε Κύπελλο και ας πέσουμε τοπικό. Ας ανέβω φέτος, ας ξαναπάρω Κύπελλο του χρόνου και ας πέσω, δεν με απασχολεί γιατί έχω διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της ιστορικής μνήμης. Εγώ ξέρω ότι σε αυτή την ζωή δεν θα φτάσω τον ΟΦΗ σε συμμετοχές, δεν υπάρχει περίπτωση.

Δηλαδή με όσα λες ο Πανιώνιος, η Καστοριά, ο Εθνικός είναι μεγάλες ομάδες γιατί έχουν 2,1,1, Κύπελλα αντίστοιχα (διορθώστε με αν κάνω λάθος), ενώ ο Άρης με ένα Κύπελλο είναι μικρότερη ομάδα από εσάς και ισάξιος της Καστοριάς και του Εθνικού. Σόρυ αλλά αυτά είναι μπαρμπούτσαλα.

Και προφανώς ο Άρης (καθαρά ποδοσφαιρικά) είναι μεγαλύτερη ομάδα από εσάς, και ας έχετε πρωτάθλημα. Είναι σχεδόν αδιάλειπτα στην Α' Εθνική Σουπερ Λιγκ, δεν έχει εξαφανιστεί ποτέ για πολλά χρόνια στη Β, Γ, συνέχεια σχεδόν στην πεντάδα, με Ευρώπη, με σημαντικές νικές μέσα- έξω στο ΠΟΚ, με πολλές διακρίσεις.

Και καθαρά ποδοσφαιρικά ο Αστέρας είναι μεγαλύτερη ομάδα από εσάς τα τελευταία (πολλά είναι αλήθεια) 16 χρόνια, όπως και ο Π.Α.Σ. έχει κάνει σημαντικότερα πράγματα από εσάς ποδοσφαιρικά την προαναφερόμενη περίοδο.

Ο κόσμος είναι κάτι άλλο και όλοι ξέρουν ποιες ομάδες στην επαρχία έχουν κόσμο, γνήσια δικό τους κόσμο εννοώ και αυτές είναι μόνο τρεις, τους χωριάτες του αγρινίου δεν τους συμπεριλαμβάνω.

Από εκεί και πέρα η πορεία της Λάρισας μετά το 1988 είναι πορεία παρακμής μιας μεσαίας ομάδας της ελληνικής επαρχίας. Και αυτό παρά το ότι η πόλη είναι μεγάλη (170.000, απογραφή του 2021) δηλαδή συν περίπου 50.000 των Ιωαννίνων, με ένα νομό στις 270.000 και μια περιφέρεια στις 700.000, πολύ πλούσια και πολύ πιο πλούσια από τη ψοφοδεή Ήπειρο, που πέρα από τα Γιάννινα όλα τα υπόλοιπα είναι σε παρακμή.

Επίσης η διείσδυση σας στην υπόλοιπη Θεσσαλία είναι από μικρή έως ανύπαρκτη. Θα βρεις στο Βόλο, Βολιώτη αελτζή; Δεν ξεφεύγετε δηλαδή από τα όρια του νομού σας νομίζω, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, σε αντίθεση με τον Π.Α.Σ..

Αυτά χωρίς καμία διάθεση άγονης αντιπαράθεσης.
ΥΓ: Είναι δεδομένο πως αυτή τη στιγμή, αυτή τη χρονιά είστε στα καλά σας οπαδικά, ίσω2ς στα καλύτερα της τελευταίας δεκαετίας , ενώ εμείς στα χειρότερά μας από το 1966.

Αποσυνδεδεμένος syberia

• OtherFans
  • Full Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #330 στις: Τετ 13 Νοέ 2024 13:25 »
Ο Άρης ποδοσφαιρικά είναι μικρότερο μέγεθος, δεν πά να έπαιξε 666 χρόνια Α' Εθνική, παραμένει άτιτλος από το 1970 και θα συνεχίσει. Μέχρι και γνωστοί οπαδοί του Άρη σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης τα λέγανε όπως περίπου εγώ. Αν δεν ήταν η Καλαθοσφαίριση την δεκαετία του 1980 πιθανότατα να μην υπήρχε σαν ομάδα σήμερα, θα είχαν όλα επισκιαστεί από τους ασπρόμαυρους. Λόγια Αρειανών (Τρέγιας), όχι μόνο δικά μου.

Στα υπόλοιπα, εμείς δεν θέλουμε να είναι μαζί μας κάποιοι που δεν έχουν σχέση με Λάρισα, θέλουμε να είναι τοπικιστές και να υποστηρίζουν την ομάδα του τόπου τους και ΜΟΝΟ (με ότι αυτό συνεπάγεται). Αυτό στην Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ.
Το Athens Club όταν άνοιξε και συστεγάστηκε για πρώτη φορά το 1998 (σαν MONSTERS τότε), από τα τότε ιδρυτικά στελέχη κάποια δεν είχαν καμιά απολύτως σχέση με Λάρισα ή την ευρύτερη περιοχή. Έτυχε απλά να είναι μεγαλωμένοι, ή γεννημένοι στο Λεκανοπέδιο. Είχαμε τότε παιδιά από Καλαμάτα, Πύργο, Κόρινθο, Δυτικά Προάστια, ευρύτερη περιοχή Πειραιά. Γεννημένοι την δεκαετία του 1960 και του 1970. Το A.C. έφτασε στο peak του τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Το 2005 στην Τούμπα το 2-2 δύο λεωφορεία ανέβηκαν από Αθήνα και οι μισοί δεν ήταν καν Λαρισαίοι, τους περισσότερους έτυχε να τους γνωρίσω σε συναντήσεις στον σύνδεσμο στην Αθήνα.

Φίλους της ΑΕΛ, όχι δεν θα βρεις πολλούς από άλλες περιοχές, υπάρχουν κάποιοι όμως, όπως π.χ. γνωστός Κερκυραίος αθλητικογράφος, που όταν παίζει η ΑΕΛ στην Κέρκυρα και τον βάζουν για ραδιοφωνική μετάδοση νομίζουν οι ακροατές ότι η ΑΕΛ παίζει εντός έδρας. Και ένας προσωπικός μου φίλος από Ανατολική Μακεδονία επιχειρηματίας γνωστός, γεννημένος στο εξωτερικό ερχόταν γήπεδο πιτσιρικάς από την δεκαετία του 1980 στο Αλκαζάρ και δεκαετία του 1990 πολλές φορές πριν πέσουμε το 1996. Η μάνα του έχει καταγωγή από την Καρδίτσα αλλά αυτός μεγάλωσε εξωτερικό και στις Σέρρες, ο πατέρας του είχε διατελέσει και Βουλευτής (όχι πασοκ, νδ, συνασπισμο, πολαν).

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, από Βόλο υπήρχε μια παρέα που ερχόντουσαν και σε εκτός έδρας από αρχές 1990, τους είδα τελευταία το 2017 στο γήπεδο του Πηλαδάκη, από Τρίκαλα μερικοί παλαιότερα (1990s) και κάποιοι πιτσιρικάδες ακόμα και σήμερα ασχολούνται. Τρίκαλα - Λάρισα είναι μισή ώρα δρόμος, αφού από τα χωριά των Τρικάλων στον δρόμο Λάρισα - Τρίκαλα οι περισσότεροι για ψώνια Λάρισα έρχονται ή για διασκέδαση, πάντα γινόταν αυτό. Από Καρδίτσα υπήρχαν κάτι πιτσιρίκια τότε που ερχόντουσαν μετά το 2001. Κοζάνη την προπερασμένη δεκαετία, που ήρθαν να σπουδάσουν Λάρισα ήταν κάτι "αλάνια" που γίναν ΑΕΛ και έρχονται ακόμα και σήμερα στο γήπεδο και τελευταία χρόνια υπάρχουν και κάποιοι γύρω στα 30 που έρχονται από την περιοχή της Κατερίνης. Η αντίδραση κατά του παγιωμένου οπαδικού κατεστημένου της περιοχής. Και παλαιότερα ειδικά 1990s ήταν και μια παρέα από Δομοκό, αυτοί ερχοντούσαν από την δεκαετία του 1980, τώρα είναι όλοι τους πάνω από 60. Δεν τους έχουν ξαναδεί οι συνομήλικοι Λαρισαίοι που τους γνώριζαν προσωπικά.

Εδώ θέμα πάντοτε υπήρξε και στις επαρχίες του Νομού, ειδικά Φάρσαλα και Ελασσόνα. Αν και τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει. Γέρασαν και αυτοί που τρέχανε με τις ομάδες τους. Δεν είναι όπως παλιά.

Η Λάρισα δεν έχει αποκλειστικά γηγενή πληθυσμό, το 40% δεν είναι καν από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, είναι από όλη την Ελλάδα και τα τελευταία 20 χρόνια έχουν έρθει και άλλοι και μετά τις πλημμύρες έχουν έρθει από Καρδίτσα - Τρίκαλα ακόμα περισσότεροι για μόνιμη εγκατάσταση. Η συνοικία της Λάρισας που πλημμύρισε πέρσι, η γειτονιά που πλημμύρισε κατοικείται από "Τρικαλινούς", με καταγωγή από την ορεινή Καλαμπάκα κυρίως και από την απέναντι μεριά από Βουλγαροπρόσφυγες που λέμε.

Το μόνο που αρκεί είναι να κρατάμε την πόλη καθαρή. Ας είναι ο άλλος ότι ομάδα θέλει, εμείς δεν χρειάζεται να το ξέρουμε, ας το ξέρει ο κλειστός του κύκλος και μόνο.

Οπαδικά είμαστε καλά; Πως; Αφού όλοι όσοι είναι στην ηλικία μου δεν πατάνε καν γήπεδο, κάποιοι το έχουν κόψει από το 2011 και μιλάμε για χιλιάδες. Εγώ έχω να πάω από το 2019 και ούτε πρόκειται να ξαναπάω με ηλεκτρονικά εισιτήρια και το λοιπό φακέλωμα.

Όσοι είναι ΑΕΛ και κάτι άλλο είναι για κλωτσιές και δεν έχουν θέση στο γήπεδο, το ξέρουν εδώ και πολλά χρόνια και παρέμειναν στις πραγματικές τους αγάπες και είναι αντί-ΑΕΛ σήμερα. Πρόβλημα τους, εκεί στο bunker τους.

Αν είναι η ομάδα μου να βολοδέρνει, καλύτερα να διαλυθεί και να πάψει να υπάρχει, έχουμε άλλα προβλήματα, κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά δεν θα ασχολούμαστε και με τις ομάδες. Εγώ έτσι το βλέπω πλέον, εδώ και πολλά χρόνια μάλλον.

Τέλος δεν χρειάζεται να κάτσω να αναλύσω πάλι για τις σχέσεις μου με τα Γιάννενα, το Τσεπέλοβο κτλ κτλ. Αυτά.
« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 13 Νοέ 2024 13:34 από syberia »

Αποσυνδεδεμένος KASABIAN

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #331 στις: Τετ 13 Νοέ 2024 13:48 »
Syberia δεν ξέρω να σου απαντήσω για αυτά που παραθέτεις περί συνδέσμων οπαδών κλπ της ΑΕΛ..έχω εκφράσει από εδώ μέσα τις απόψεις μου περί ομάδων και πάντα κράζω τους οπαδούς του instagram για τα like από τους επιστήμονες ποκ-ποθ (τόσο χωριάτες και επαρχιώτες είμαστε) και αντίθετα δεν θέλουμε καθόλου οπαδικές σχέσεις με οπαδούς επαρχιακών ομάδων λογω ανωτερότητας και καθαρότητας (οπαδικήε) φυλής (μη χέσω)

Κυρίως συμφωνώ με τις απόψεις σου περί ποδοσφαίρου...

ΥΓ ας μεταφερθεί αλλού η συζήτηση γιατί το θέμα είναι για τους αφους ΧΒ και το @αμήσαμε
ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΔΑΤΟΣ

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #332 στις: Τετ 13 Νοέ 2024 14:25 »
Φίλε syberia, εγώ μιλάω ποδοσφαιρικά, και αγωνιστικά και εσύ δυστυχώς το ρίχνεις στο φιλοσοφικό...

Ο Άρης ποδοσφαιρικά είναι μικρότερο μέγεθος, δεν πά να έπαιξε 666 χρόνια Α' Εθνική, παραμένει άτιτλος από το 1970 και θα συνεχίσει. Μέχρι και γνωστοί οπαδοί του Άρη σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης τα λέγανε όπως περίπου εγώ. Αν δεν ήταν η Καλαθοσφαίριση την δεκαετία του 1980 πιθανότατα να μην υπήρχε σαν ομάδα σήμερα, θα είχαν όλα επισκιαστεί από τους ασπρόμαυρους. Λόγια Αρειανών (Τρέγιας), όχι μόνο δικά μου.

Σόρυ αλλά προκαλεί μειδίαμα αυτό που γράφεις. Ούτε ο πιο φανατικός παοκτζής δεν θα το έλεγε. Είναι επιχείρημα που δεν αξίζει σοβαρής απάντησης.

Στα υπόλοιπα, εμείς δεν θέλουμε να είναι μαζί μας κάποιοι που δεν έχουν σχέση με Λάρισα, θέλουμε να είναι τοπικιστές και να υποστηρίζουν την ομάδα του τόπου τους και ΜΟΝΟ (με ότι αυτό συνεπάγεται).

Φίλους της ΑΕΛ, όχι δεν θα βρεις πολλούς από άλλες περιοχές (...).

Το Athens Club όταν άνοιξε και συστεγάστηκε για πρώτη φορά το 1998 (σαν MONSTERS τότε), από τα τότε ιδρυτικά στελέχη κάποια δεν είχαν καμιά απολύτως σχέση με Λάρισα ή την ευρύτερη περιοχή. Έτυχε απλά να είναι μεγαλωμένοι, ή γεννημένοι στο Λεκανοπέδιο.

Επιβεβαιώνεις αυτά που λέω. Ότι παρά το πρωτάθλημα είσαι ομάδα τοπικού-επαρχιακού χαρακτήρα, μιας πόλης που δεν είναι καν city αλλά large town.

Όσον αφορά την Αθήνα άστο καλύτερα, καθώς και τις εγκδρομές και το CLUB που είχαμε στην Αθήνα για πάνω από μια δεκαετία. Δεν νομίζω να υπάρχει σύγκριση με ομάδα εκτός λεκανοπεδίου πλην ΠΑΟΚ.

Για να μην ξεχνιόμαστε κάτι διαρρήκτες με βυσσινή στολή, έβαλαν την ταφόπλακα. Δεν είχαν τα φρύδια να έρθουν στα ίσια και έκαναν διάρρηξη. Πράγμα που από όσα γνωρίζω ποτέ δεν καταδικάστηκε από τα τέρατα ούτε από εσένα εδώ μέσα.

Τέλος πάντων είμαστε εκτός θέματος.

ΥΓ: Στα πολιτικά δε διαφωνούμε. Το φακέλωμα όμως είναι τόσο μεγάλο από τα πληροφοριακά συστήματα του δημοσίου και των τραπεζών που το γήπεδο είναι παρωνυχίδα.

Αποσυνδεδεμένος syberia

• OtherFans
  • Full Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #333 στις: Τετ 13 Νοέ 2024 14:59 »
Large town, city,  όπως θες πάρτο, συνδέσμους άλλων ομάδων δεν θα έχουμε, ούτε καν θα βγαίνουν αναίμακτα να πανηγυρίσουν στην πόλη, αν το κάνουν ποτέ. Και τα καταφέρναμε πάντα έναντι των ορδών των αλλόθρησκων, όταν ερχόντουσαν, άλλωστε τα σκουλήκια και οι γάβροι το 1980 και το 1981 αντίστοιχα ήταν οι πρώτοι που πήδηξαν από την μονή γέφυρα τότε του Πηνείου που είχαν εγκλωβιστεί για να σωθούν χειμώνα με το νερό σε υψηλά επίπεδα. Σταλινικές μέθοδοι με συνοπτικές διαδικασίες.

Αρχίζω και θυμάμαι τι έκανα σαν παιδί του Δημοτικού που όταν παίζαμε Τετάρτες Κύπελλο περιμέναμε λεωφορεία σε συγκεκριμένο σημείο για να τα "υποδεχτούμε". Και μιλάμε για δεκάδες και εμείς δεκάχρονα. Θα θυμηθώ και άλλα.

Για εκδρομές κτλ, είναι θέμα οργάνωσης. Π.χ. το 1991 που πέφταμε πήγαμε 3000 στην Λιβαδειά, περισσότεροι και από το 1988. Το 2009 ήμασταν 7000 στην Λιβαδειά που βγήκαμε και Ευρώπη, όλο το γήπεδο. Δεν θυμάμαι άλλη περιφερειακή - επαρχιακή ομάδα να το έκανε. Το 2006 ήμασταν 25000 και το 2007 ήμασταν πάνω από 4000 στην Καλαμαριά, θα μου πεις είχαμε στόχους. Τέλος πάντων. Δεν είναι της παρούσης.

Όσο για τα άλλα, κάτι έγινε και στους ασπρόμαυρους εκείνη την περίοδο σε Αθήνα και Κατερίνη. Δεν με απασχολεί, άλλωστε οι συγκεκριμένοι δεν ήταν ακριβώς οπαδοί, αλλά μια γκρούπα θρησκόληπτων που μετά ασχολήθηκε με τα χρυσά αυγά και με την "υποδοχή" προσφύγων σε νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #334 στις: Τετ 13 Νοέ 2024 15:28 »
Για μένα, το πρωτάθλημα της ΑΕΛ την κατατάσσει αυτομάτως στις "μεγάλες ομάδες", όσα χρόνια κι αν έχει λείψει από τη ΣΛ. Άθλος ανεπανάληπτος για επαρχιακή ομάδα, που είχαν τη χαρά να ζήσουν και δεν θα ξαναζήσουν, ούτε οι Λαρισαίοι, ούτε άλλος επαρχιώτης.
Τώρα, ποιος είναι πιο μεγάλος, πιο μικρός, τι σημασία έχει; Οι κερκίδες είναι ο πιο αξιόπιστος καθρέφτης του μεγέθους. Πράγμα που πιστοποιεί ότι, δυστυχώς, όλοι έχουμε χάσει σε μπόι τις δυο τελευταίες δεκαετίες..

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #335 στις: Τετ 13 Νοέ 2024 15:43 »
Large town, city,  όπως θες πάρτο, συνδέσμους άλλων ομάδων δεν θα έχουμε, ούτε καν θα βγαίνουν αναίμακτα να πανηγυρίσουν στην πόλη, αν το κάνουν ποτέ. Και τα καταφέρναμε πάντα έναντι των ορδών των αλλόθρησκων, όταν ερχόντουσαν, άλλωστε τα σκουλήκια και οι γάβροι το 1980 και το 1981 αντίστοιχα ήταν οι πρώτοι που πήδηξαν από την μονή γέφυρα τότε του Πηνείου που είχαν εγκλωβιστεί για να σωθούν χειμώνα με το νερό σε υψηλά επίπεδα. Σταλινικές μέθοδοι με συνοπτικές διαδικασίες.

Αρχίζω και θυμάμαι τι έκανα σαν παιδί του Δημοτικού που όταν παίζαμε Τετάρτες Κύπελλο περιμέναμε λεωφορεία σε συγκεκριμένο σημείο για να τα "υποδεχτούμε". Και μιλάμε για δεκάδες και εμείς δεκάχρονα. Θα θυμηθώ και άλλα.

Για εκδρομές κτλ, είναι θέμα οργάνωσης. Π.χ. το 1991 που πέφταμε πήγαμε 3000 στην Λιβαδειά, περισσότεροι και από το 1988. Το 2009 ήμασταν 7000 στην Λιβαδειά που βγήκαμε και Ευρώπη, όλο το γήπεδο. Δεν θυμάμαι άλλη περιφερειακή - επαρχιακή ομάδα να το έκανε. Το 2006 ήμασταν 25000 και το 2007 ήμασταν πάνω από 4000 στην Καλαμαριά, θα μου πεις είχαμε στόχους. Τέλος πάντων. Δεν είναι της παρούσης.

Όσο για τα άλλα, κάτι έγινε και στους ασπρόμαυρους εκείνη την περίοδο σε Αθήνα και Κατερίνη. Δεν με απασχολεί, άλλωστε οι συγκεκριμένοι δεν ήταν ακριβώς οπαδοί, αλλά μια γκρούπα θρησκόληπτων που μετά ασχολήθηκε με τα χρυσά αυγά και με την "υποδοχή" προσφύγων σε νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Ο Καραπιάλης έστειλε την μπάλα στην κερκίδα.

Όσο για εκδρομές 12.000 ή κατά άλλους πολύ περισσότεροι στη Λάρισα το 1984, 7.000 Ν. Φιλαδέλφεια το 2.000, 2.000 Νέα Σμύρνη το 2001 και το 2003, 2.000 Πάτρα το 2001, τίγκα σε Ιωνικό, Εθνικό Αστέρα το 2.000 και το 2001, 5.000 στο Περιστέρι το 2016, στη ρόδο δεν μπορούσα να μετρήσω το 2001 και πολλά πολλά άλλα.

Κανένας τελικός όλα αυτά πλήν των δύο μπαράζ που ήταν οριακά παιχνίδια.

Άσχετα όλα αυτά βέβαια. Απλά επιστρέφω την μπάλα από την κερκίδα.

Ότι Λαρισαίο γνώρισα στην Αθήνα όταν σπούδαζα ήταν λάρισα και κάτι άλλο.

Είναι λίγο παραμύθα ότι εσείς είστε οι αμόλυντοι. Απλά ήσασταν καλύτεροι στο ξύλο...

Δεν θα επανέλθω. Τέλος από μένα και συγγνώμη γιατί το ποστ είναι άκυρο.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #336 στις: Τετ 13 Νοέ 2024 15:51 »

Απλά ήσασταν καλύτεροι στο ξύλο...

Ξέχασα να γράψω και στις διαρρήξεις...

Αποσυνδεδεμένος ΤΑΧΑΣ

• Sr. Member
  • Γεννήθηκα ΠΑΣ και θα πεθάνω ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑ
    • Προφίλ
« Απάντηση #337 στις: Τετ 13 Νοέ 2024 17:00 »
Syberia ο μακαρίτης ο Καλαμαράς τι ομάδα ήταν?
Ο Καραπιάλης τι ομάδα είναι?
Πάντως στα Ηπειρώτικα στη Λάρισα έχω μπει σε μαγαζί που είχε κορνίζα τον ΠΑΣ των Αργεντινών.
Αλλά είναι μεγάλο ψέμα ότι η Λάρισα είναι καθαρή από ποκιτες, τίγκα είναι!

Αποσυνδεδεμένος KASABIAN

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #338 στις: Τετ 13 Νοέ 2024 17:34 »
Μην τα ισοπεδώνουμε... τουλάχιστον οι Λαρισαίοι το καλοκαίρι είχαν τα @@ να βγάλουν ανακοινώσεις για να μην γίνει η φιέστα των γαβρων  για τα ευρωπαϊκά κύπελλα.
Στα Γιάννενα είχαμε κανονική γιορτή.... χώρια τους πανηγυρισμούς των γαβρων κ των βαζελων στη πλατεία για τα ευρωπαϊκά τους
Δυστυχώς στα Γιάννενα μείναμε λίγοι κ ρομαντικοί με ευθύνη οικογένειας χβ και οπαδοπατερων

Καθίστε κ μετρειστε τες...
ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΔΑΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #339 στις: Τετ 13 Νοέ 2024 18:41 »
Αν είναι να πλσκωθείτε,πλακωθεί στα τσίπουρα,με ή χωρίς.

Αποσυνδεδεμένος PasGianninaPreveza

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #340 στις: Τετ 13 Νοέ 2024 19:24 »
Syberia ο μακαρίτης ο Καλαμαράς τι ομάδα ήταν?
Ο Καραπιάλης τι ομάδα είναι?
Πάντως στα Ηπειρώτικα στη Λάρισα έχω μπει σε μαγαζί που είχε κορνίζα τον ΠΑΣ των Αργεντινών.
Αλλά είναι μεγάλο ψέμα ότι η Λάρισα είναι καθαρή από ποκιτες, τίγκα είναι!
Το ειπε ο ανθρωπος οτι δεν ειναι ''καθαρη''. Αυτά ειναι για κανα μπεργκαμο που 30 χιλιόμετρα από το Μιλανο επέμεναν να στηρίζουν την άσημη Ατάλαντα. Και φυσικά δεν τους το επέβαλε κανένας, ειναι θέμα κουλτουρας. Στην Ελλαδα των υποτακτικων ραγιαδων σε καθε εκφανση της ζωης ειναι αδυνατο κατι τετοιο. Εκει στεκονται σουζα ομως, ειναι ποκιτες στο σπίτι τους και αυτο ειναι μαγκια των Λαρισαιων.
« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 13 Νοέ 2024 19:27 από PasGianninaPreveza »
Δεν σταματάμε παρόλη την αδικία, δεν σταματάμε γιατι μας χρωστά η ιστορία....

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #341 στις: Δευ 18 Νοέ 2024 14:27 »
Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους οπαδους-φιλαθλους άλλων ομάδων

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

όπως έγραφε κάποτε το πανί στη Ριζούπολη.

Ενωμένοι όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε την κάθαρση του ποδοσφαίρου από τα λαμόγια και να έχουμε εκδρομές παντού.

Αποσυνδεδεμένος tr7

• Hero Member
    • Προφίλ
    • BLUE BULL
« Απάντηση #342 στις: Χθες στις 22:30 »
Επιχορήγηση 361.000 ευρώ θα λάβει από Uefa  φέτος ο ΠΑΣ για την περσινή σεζόν που ήταν Α. Μάλιστα.....

Αποσυνδεδεμένος FanaticPaS

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #343 στις: Χθες στις 22:34 »
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 360.800 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ UEFA ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Επιχορήγηση ποσού ύψους 360.800 ευρώ από το αναπτυξιακό πρόγραμμα Solidarity της UEFA, θα λάβουν για τη σεζόν 2023-24, ο ΠΑΣ Γιάννινα και άλλες εννιά ΠΑΕ της Super League 1, για την ενίσχυση των ακαδημιών τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυξημένο κατά περίπου 60% σε σχέση με πέρσι θα είναι το ποσό που θα λάβουν δέκα ελληνικοί σύλλογοι από το πρόγραμμα Solidarity της UEFA για τη σεζόν 2023/24.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ανακοίνωσε τα χρήματα που θα πάρουν οι χώρες-μέλη της από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση των ακαδημιών και γενικότερα των δραστηριοτήτων τους στον αναπτυξιακό τομέα.

Έτσι, στην Ελλάδα αντιστοιχούν 3.608.000 τα οποία θα μοιραστούν ισόποσα στους δέκα συλλόγους της Super League 2023/24, οι οποίοι δεν μετείχαν σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Κατά την περσινή σεζόν στους ομίλους αγωνίστηκαν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός οι οποίοι δεν έχουν μερίδιο σε αυτήν την «πίτα».

Αυτό σημαίνει ότι από 360.800 ευρώ θα βάλουν στα ταμεία τους για να ενισχύσουν τις ακαδημίες τους, ο Άρης, η Λαμία, ο Πανσερραϊκός, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Παναιτωλικός, ο ΟΦΗ, ο Ατρόμητος, ο Βόλος αλλά και η Κηφισιά και ο ΠΑΣ Γιάννινα που υποβιβάστηκαν.

Πρόκειται για αύξηση περίπου 60% σε σχέση με τις 232.000 της περιόδου 2022/23. Για να έχουν πρόσβαση στα χρήματα της UEFA, όλοι οι σύλλογοι θα πρέπει να πληρούν το μίνιμουμ των προϋποθέσεων των κανονισμών αδειοδότησης που αφορούν τις ακαδημίες τους. Τα χρήματα αυτά κατατίθενται γύρω στον Απρίλιο και με βάση φυσικά το αποτέλεσμα της διαδικασίας αδειοδότησης.

ΥΓ: Και σεις λέτε να πουλήσουνε 🤣🤣
Μεγαλωσα δν εβαλα μυαλο

Αποσυνδεδεμένος serifis1980

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #344 στις: Χθες στις 22:34 »
Επιχορήγηση 361.000 ευρώ θα λάβει από Uefa  φέτος ο ΠΑΣ για την περσινή σεζόν που ήταν Α. Μάλιστα.....

Τα γράφαμε από το Μάρτιο ότι έχουν να λαμβάνουν, όχι όχι φώναζαν οι ειδικοί. Κάτσε να έρθουν και τα ρέστα της superleague και των τηλεοπτικών από πέρσι, θα στρώσουν τραπέζι με γαλοπούλες!!!
Καλά από το στοίχημα θα μας πάρουν και κάνα 2-3 παίκτες από 10k€ ο καθένας, έτσι για να μη φωνάζουμε και να κλείσουν και μερικές τρύπες στο ρόστερ....
Κατά τα άλλα όλα καλά?
« Τελευταία τροποποίηση: Χθες στις 22:38 από serifis1980 »

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #345 στις: Σήμερα στις 11:07 »
Ας φανταστούμε τώρα να έριχναν, όχι όλα αλλά λίγα από αυτά που θα πάρουν φέτος στην ομάδα.

Δηλαδή:

όλα τα φετινά έσοδα, όλα τα λεφτά από την Ουέφα και πολύ λίγα από όσα έχουν λαμβάνει από πέρυσι, πολύ λίγα. Θα είχαμε ένα μπάτζετ κοντά στο 1.000.000.  Κρατούσες Καραχάλιο, Εραμούσπε, Παντελάκη και Κόντε μια δύο μεταγραφές στο κέντρο συν τα μικρά που έχουμε τώρα και η υπόθεση ανόδου έβγαινε αέρα. Πλάκα θα τους κάναμε.