Mε μεταγραφές την σώνω και εγώ την ομάδα
Δεν ξέρω τι προσωπικά έχετε με τον Γρηγορίου εσύ και ο pastakis, αλλά θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινά το εξής: Πιστεύεις ότι η ομάδα θα είχε φτάσει σε αυτή την άθλια κατάσταση αν είχε προπονητή το Γρηγορίου από την αρχή της σεζόν; Ακόμη και χωρίς μεταγραφές.
Nαι δεν είναι θέμα προπονητή. Είναι θέμα το ρόστερ και το ρόστερ είναι θέμα διοίκησης.Ο μοναδικός υπεύθυνος είναι η διοίκηση
Τις περισσότερες ευθύνες εννοείται ότι τις έχει η διοίκηση για να μη πω την αποκλειστική ευθύνη. Αυτή είναι υπεύθυνη να αντιδρά σε οτιδήποτε θεωρεί λάθος και όχι να το διαιωνίζει, όπως π.χ. τον Στάικο στον πάγκο της ομάδας. Τι όνειρο είδαν και μάλιστα επέμεναν σε αυτό;
Εγώ πάντως πιστεύω ότι οι ικανότητες ενός προπονητή μπορούν να φέρουν διαφορετικά αποτελέσματα σε ένα ρόστερ.
Αναρωτιέμαι αν μπορεί κάποιος να αναφέρει κάτι θετικό που είδε στο Στάικο, μιλώντας πάντα για τη δουλειά του. Μη μου πει κανείς ότι ήταν καλός άνθρωπος.
Ο Στάικος θεωρητικά θα μπορούσε να αποδόσει μόνο αν είχε 11 καλούς παίκτες που θα κάλυπταν το 4-3-3 που ήθελε να παίζει. Και αυτό παίζεται, γιατί θα ξεκινήσω να απαριθμώ τα αρνητικά που κάποια στιγμή θα έσκαγαν:
1. Κατάντησε την ομάδα να έχει άθλια φυσικά κατάσταση.
2. Κατάντησε την ομάδα να έχει άθλια ψυχολογία.
3. Δεν ξέρει να παίζει κανένα άλλο σύστημα για να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες κάθε αγώνα.
4. Δεν ξέρει να κάνει αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα.
5. Δεν έβγαλε αλλά ούτε δοκίμασε κανένα νέο παίκτη.
6. Δε γνωρίζει τις ικανότητες των παικτών που έχει.
7. Δεν έκανε ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ και έφτασε να έχει 30φεύγα παίκτες.
8. Υποτίθεται ότι είχε κορμό από την προηγούμενη χρονιά που την έσωσε με την ψυχή στο στόμα και θα βλέπαμε καλύτερο θέαμα και αντ' αυτού είδαμε να γινόμαστε χειρότεροι.
9. Δεν ζήτησε μεταγραφές, αλλά αρκέστηκε σε αυτά που του έδωσαν τα μοσχάρια ιδιοκτήτες.
10. Έσπασε όλα τα αρνητικά ρεκόρ που είχε ιστορικά η ομάδα και αυτός έλεγε ότι αν ερχόταν μία νίκη θα άλλαζαν όλα!!!
11. Έχει πολύ υπερεκτιμημένο το εγώ του και μάλιστα χωρίς κανένα προφανή λόγο που να το δικαιολογεί.
12. Δεν έθεσε θέμα παραίτησης αφού δεν του γινόταν τίποτε από αυτά που ζητούσε και όταν την έθεσε την πήρε πίσω ενώ η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη.
13. Κοινώς τα είχε όλα γραμμένα στα αρχ@##$ του, αρκεί αυτός να ζούσε το όνειρό του: Να το παίζει προπονητής σε ομάδα σούπερ λίγκας.
14. Εν κατακλείδι, ήταν ο χειρότερος προπονητής που έχει περάσει ποτέ από τον πάγκο, σε όλη την ιστορία της ομάδας.
Οποιοσδήποτε (σοβαρός) προπονητής στο επίπεδο του Στάικου όλα τα παραπάνω θα τα έκανε διαφορετικά. Ο άνθρωπος είναι άνιωθος και άσχετος, γι΄ αυτό με εκνεύριζε αφάνταστα και του τα έχωνα.
Και βέβαια πιστεύω ότι δεν πρόκειται να του ξαναδοθεί εικαιρία να δουλέψει σε ομάδα σουπερ λίγκας, όσα πτυχία και αν αποκτήσει, εκτός και αν παραμείνει η διοίκηση στην ομάδα, παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία και τα μοσχάρια συνεχίζουν να τον αγαπάνε τόσο πολύ.
Σε άλλη ομάδα δεν....ούτε καν στη Β εθνική πιστεύω....
Από την άλλη ο Γρηγορίου μπορεί να μην είναι ο καλύτερος προπονητής αλλά σίγουρα είναι κλάσεις καλύτερος του Νάσιου και σίγουρα αν είχε μια ομάδα 1,5 χρόνο δε μπορώ να φανταστώ ότι θα την παρουσίαζε τόσο αδούλευτη και ότι θα την πήγαινε από το κακό στο χειρότερο όπως ο Νάσιος.