ξέχνα το διεθνισμό ως πολιτική τάση, ξέχνα τα παραμύθια περί παγκοσμιοποίησης και δες συνανθρώπους καλύτερα. έλεος μάλλον πρέπει να πούμε για την ιστορία κοιτάω το σπιτάκι μου και άσε τους άλλους να πνίγονται. δεν πρέπει να συνειδητοποιήσουμε κάποια στιγμή ότι ανήκουμε στους ελάχιστους τυχερούς αυτής της γης; εδώ πρόβλημα θεωρείται να μην μπορείς να πάρεις καινούριο αυτοκίνητο, να μην μπορείς να βγεις Παρασκευή-Σάββατο για ποτάκι, να μην μπορείς να ξεχρεώσεις το δάνειο για το δεύτερο σπίτι που πήρες. ε όχι, νομίζω κάποιοι έχουν σοβαρότερα προβλήματα. θα σηκωθούν κάποια στιγμή να μας φάνε ζωντανούς και τότε θα καταλάβουμε τι έπαιζε.
Αν νομίζεις ότι αυτά είναι τα προβλήματα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, πλανάσαι πλάνη οικτρή!
Εκτός εάν για σένα "έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις"!
προφανώς και δεν πιστεύω ότι αυτά είναι τα προβλήματα για το σύνολο, η υπερβολή είναι για να δώσει έμφαση και σίγουρα όσο βαθαίνει η "κρίση" κάποιοι θα γνωρίζουν και χειρότερες μέρες που ποτέ δεν φαντάζονταν ότι θα τους βρούν.
μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας πάντως είναι ή ονειρεύονται να γίνουν νεόπλουτοι και ν' αποκτήσουν "μεγαλεία", π.χ. πισίνες, καγιέν κ.λπ. αποτέλεσμα, να πιστεύουν ότι αυτοί που τα έχουν έστω και με παράνομο τρόπο είναι οι "μάγκες", ότι φταίνε οι μετανάστες που οι ίδιοι δεν θα τα αποκτήσουν ποτέ κ.ο.κ. και όλα αυτά χωρίς να ξεχνάμε ότι οι μετανάστες ανεβάζουν το ΑΕΠ της χώρας, κάνουν δουλειές που οι έλληνες δεν θα έκαναν κ.λπ. ο καταναλωτισμός μας έχει φάει, το χρήμα που ήρθε από ΕΕ μας έχει φάει, το όνειρο του πλούτου μας έχει φάει. (αυτά για το συγκεκριμένο και όσο να 'ναι σιχαμένο μέρος της κοινωνίας μας, μπορεί και το μεγαλύτερο).
αλλά ακόμα και για σοβαρά προβλήματα να μιλήσουμε, όποια θεωρείς τέλος πάντων, να μην αναφέρω και παρεξηγηθώ, πες μου τι θα ήταν αυτό που δε θα λυνόταν με αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο; αλλά ποιός περιμένει την αλληλεγγύη σε αυτή την ελληνική, ελληνικότατη (με την κακή έννοια) κοινωνία που ζούμε;
η δική μου άποψη είναι ότι και ρεύμα να μην έχεις είναι καλύτερα από το να σε τρομοκρατούν καθημερινά οι όποιοι ταλιμπάν και να κινδυνεύεις να χάσεις τη ζωή σου. οι άνθρωποι σε κάθε φτωχή, τριτοκοσμική - ή όπως αλλιώς μπορούμε να την πούμε - χώρα ζουν καταστάσεις εξαθλίωσης και αποφασίζουν να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη, να επιδιώξουν δηλαδή να έχουν τα βασικά, ελευθερία, φαγητό, ρούχα, στέγη. δεν έρχονται για τουρισμό ούτε για να ζήσουν το όνειρο της παγκοσμιοποίησης, έρχονται όλο και περισσότεροι γιατί κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ζει έτσι και η κατάσταση όλο και χειροτερεύει.
δε διαφωνώ ότι υπάρχουν και δυστυχισμένοι έλληνες αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μέσα σ' αυτό το πανηγύρι που έχει στηθεί πρέπει να τους ξεχωρίζουμε από τους υπόλοιπους και να μη βλέπουμε δυστυχισμένους ανθρώπους;