Επειδή μου αρέσει πρωτίστως το ποδόσφαιρο, σε όποια φάση και κατάσταση και αν βρισκόμαστε, λέω ν` ασχοληθώ με το ματσάκι του Σαββάτου, στο οποίο θέλουμε τη νίκη για πολλούς, μα πάρα πολλούς λόγους.
Επειδή λοιπόν πρέπει να το κερδίσουμε, με τη σκέψη στα εξής:
- Αφού είμαστε που είμαστε "τρύπες" πίσω, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να φάμε γκολ - καλά, λέμε τώρα - τουλάχιστον ας γεμίσουμε την περιοχή μας με ένα κορμί περισσότερο, να κλείσουμε κάπως περισσότερο τους χώρους.
- Γρήγορος ο Μπακα, αλλά δεν ξέρει μπάλα και είναι κάκιστος στον αέρα, οπότε στην τριάδα πίσω θα έβαζα Παντελάκη και Σομπο, που και απειλούν σε όλα τα στημένα μας (μια επιθετική δυνατότητα περισσότερη, κυνηγώντας το γκολ) και στη μέση τον Καραχάλιο που ξέρει μπάλα και μπορεί να βοηθάει και στην ανάπτυξή μας (όπως και ο Σόμπο που μου έχει δείξει ότι έχει και τη μακρινή μπαλιά) σαν ένα επιπλέον χαφ, άσε που έχει και την ταχύτητα να καλύπτει τους βραδύποδες άλλους δύο...
- Στους δύο μέσους, τη γραμμή μαζινό που θα `θελα να δω - τρομάρα μου - θα έβαζα "δύο σκυλιά του πολέμου", μολονότι ο Ριένστρα δείχνει σε καλύτερη κατάσταση από τον Τζίνο, απλά ο τελευταίος εξυπηρετεί καλύτερα το "πλάνο" μου, απέναντι στην σκληράδα των αντίστοιχων του αστερία ...
- Μπροστά τους τον Ροζάλες ο οποίος μου έδειξε κάποια πράγματα που πιστεύω ότι μπορούν φανούν χρήσιμα στην επιθετική μας ανάπτυξη, και που θα επικουρείται αριστερά και δεξιά από τα ανεβάσματα των Σόρια και Κιάκου που πρέπει να κάνουν δικές τους τις πλευρές...
Στην επιθετική μας ανάπτυξη, για την αποφυγή τυχόν αιφνιδιασμού μας, θα πρέπει να μένουν πίσω ΠΑΝΤΑ οι δύο ακραίοι στόπερ μας - αν όχι και οι τρεις - και οπωσδήποτε ο ένας εκ των Λιάσου ή Τζίνο... Ότι και να γίνεται μπροστά, αυτοί οι τέσσερις εκεί, πίσω...
- Μπροστά, μιας και όπως έχουμε δει, σε όποια καλή κατάσταση και αν είναι ο Κόντε, δεν αρκεί μόνος του... Τον βάζουν στη μέση οι αντίπαλοι δύο ή τρεις στόπερ, η μπάλα δεν φτάνει σ` αυτόν και η νύφη έκλασε...
Δίπλα του λοιπόν, με δεδομένο ότι Λέο και Μπάλαν δεν..., Παμλίδης, Τζήμας και Ροσέρο πιέζουν, τρέχουν κάνουν πολλά, αλλά μπροστά στο τέρμα απλώς δεν το βλέπουν, εντελώς αιρετικά, εγώ θα έβαζα τον Μίνα δίπλα στον Κόντε. Ναι, είναι άπειρος και δείχνει αδύναμος... Είναι όμως γρήγορος, και έχει αίσθηση του γκολ, όπως το έχει δείξει σε Ελλάδα και Γερμανία. Μπορεί να φύγει "βέλος" μπροστά, χώνεται στις φάσεις και τις αναμπουμπούλες στην περιοχή, και όντας διαφορετικός παίκτης από τον Κόντε, μπορεί να επωφεληθεί από τις κινήσεις του Πέδρο μέσα στην περιοχή. Στα λίγα παιγνίδια που έχει παίξει με την ομάδα (θυμάμαι απόλλωνα και ατρόμητο, και φάσεις δημιούργησε, οκ και έχασε, αλλά δεν ήταν εξαφανισμένος). Ασε που δύο παίκτες μπροστά κρατούν τουλάχιστον τέσσερις αντιπάλους πίσω στην ανάπτυξη του αστέρα... Και αν δεν βγει, τι είχαμε τι χάσαμε... Μώπως αδικήσουμε τους goleadores που έχουμε; Και αν δεν δοκιμαστεί σ` αυτή τη φάση, όπως και ο Κύρκος, πως θα μπορέσουμε να στηριχθούμε πάνω τους του χρόνου; Αν δεν πάρεις και κανένα ρίσκο, πέσε για ύπνο... Ειδικά, εδώ που έχουμε φτάσει...
Και θα έχεις και μια αξιόλογη second unit για οτιδήποτε συμβεί στο παιγνίδι (τουλάχιστον Παμλίδης, Ροσέρο, Ριένστρα, Ντεμίρ)
Εξυπακούεται βεβαίως, ότι χρειάζεται συνεχές και ανηλεές τρέξιμο από όλους για να καλυφθούν όλοι οι χώροι.
Αρα, αυτό που θα ήθελα να δω, είναι:
ΝΑΓΚΙ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΣΟΜΠΟΤΖΙΝΣΚΙ
ΣΟΡΙΑ ΚΙΑΚΟΣ
ΛΙΑΣΟΣ ΤΖΙΝΟ
ΡΟΖΑΛΕΣ
ΜΙΝΑ ΚΟΝΤΕ
Και καλή μας πετυχεσιά