Αποστολέας Θέμα: Δημόσια και πάνω από όλα δωρεάν υγεία  (Αναγνώστηκε 1011 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.013
    • Προφίλ
Δημόσια και πάνω από όλα δωρεάν υγεία
« στις: Τετ 24 Ιούλ 2024 18:01 »
Πανεπιστημιακό: Κόβονται πρωινά χειρουργεία, αυξάνονται τα απογευματινά!
Εν μέσω θέρους, αποφασίστηκαν κρίσιμες αλλαγές στον προγραμματισμό των χειρουργείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Όπως προκύπτει από σειρά αποφάσεων ο αριθμός των απογευματινών και υπό πληρωμή χειρουργείων αυξάνεται κατά 50% ενώ την  ίδια ώρα από την 1η Ιουλίου και ως το τέλος Αυγούστου μειώνεται κατά 50% ο αριθμός των πρωινών χειρουργείων.

Συγκεκριμένα ο αριθμός των πρωινών χειρουργικών αιθουσών από έξι καθημερινά και 30 σε εβδομαδιαία βάση μειώνεται στις τρεις ημερήσια και 15 την εβδομάδα.

Την ίδια ώρα τα απογευματινά αυξάνονται από πέντε σε οκτώ εβδομαδιαία.

Οι αλλαγές αυτές που έχουν σαφείς συνέπειες για τους ασθενείς δεν έχουν τεκμηριωμένη εισήγησης της Επιτροπής Χειρουργείου για να πληρούνται οι όροι ασφάλειας που περιγράφονται στο σχετικό ΦΕΚ.

Τις σχετικές αποφάσεις που επιφέρουν τις συγκεκριμένες αλλαγές στον προγραμματισμό των χειρουργείων έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών Γιώργος Πρέντζας τονίζοντας ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που δύο αίθουσες χειρουργείων μένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ η λειτουργία τους θα μπορούσε να μειώσει τις λίστες αναμονές.

«Υπήρξε αυξημένη ζήτηση αιθουσών, με αιτήσεις χειρουργών για απογευματινά χειρουργεία κατακαλόκαιρα; Βεβαιωμένα OXI. Υπήρξε πίεση και αύξηση της ζήτησης από ασθενείς που θέλουν να χειρουργηθούν επί πληρωμής  και να νοσηλευτούνε μετά σε κλινικές χωρίς κλιματισμό σε θερμοκρασίες 35 έως 40 βαθμούς, σε κρεβάτια με πλαστικής επένδυσης στρώμα; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ.  Γι΄αυτό λοιπόν, η Διοίκηση του κ. Δερδεμέζη δημιουργεί τις συνθήκες, για  να αναγκαστούν να το ζητήσουν . Υπάρχει μήπως περίσσιο προσωπικό για την λειτουργία τους; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Γιώργος Πρέντζας μιλά για πολιτικό θράσος καθώς οι ασθενείς που έχουν ανάγκη οδηγούνται αυτόματα στα απογευματινά χειρουργεία.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή θέτει έξι ερωτήματα κυρίως προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου:

1ον Η υποχρεωτικότητα της λήψης κανονικών αδειών, πηγάζει από την ανάγκη, το προσωπικό να ξεκουράζεται για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα, ώστε να επιστρέφει και να συνεχίζει την εργασία του με ασφάλεια. Δεν ισχύει η ίδια αναγκαιότητα, στο ίδιο ακριβώς προσωπικό, στα απογευματινά χειρουργεία; Κανονική άδεια το πρωί, αλλά ιδιωτική εργασία στον ίδιο χώρο το απόγευμα, όταν μάλιστα τα απογευματινά εντάσσονται στην ολοήμερη λειτουργία του ΠΓΝΙ και δεν διαχωρίζονται από τα πρωινά; Πόσο νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί να διαθέσει με ασφάλεια, τηρώντας τον κανονισμό χειρουργείου, η «πρόθυμη για όλα» Νοσηλευτική Διεύθυνση των στελεχών της ΔΑΚΕ, για τα απογευματινά χειρουργεία το καλοκαίρι; Ο κανονισμός λειτουργίας του Χειρουργείου ισχύει ή τον κατήργησε ο κ. Δερδεμέζης;

2ον Έχει η Διοίκηση του ΠΓΝΙ κάποια μελέτη νέων επιστημονικών δεδομένων στα χέρια της, που να αποδεικνύει ότι το «εξτραδάκι» από ιδιωτική εργασία στον ίδιο χώρο, έχει το ίδιο ζητούμενο για λόγους ασφαλείας αποτέλεσμα, με την ανάπαυση σε περίοδο κανονικής άδειας; Ή μήπως προετοιμάζει το έδαφος για 6ήμερη εργασία, που θα είναι βέβαια ταυτόχρονα 5ήμερη, βάσει της προπαγάνδας της κυβέρνησης;;

4ον Οι υγειονομικοί που εργάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες καύσωνα, χωρίς κλιματισμό σε κλινικές που νοσηλεύουν τους ασθενείς μετεγχειρητικά, οι εργαζόμενοι στην αποστείρωση, τραυματιοφορείς ,καθαρίστριες κ.α., δεν λαμβάνουν και αυτοί τις υποχρεωτικές τους άδειες, με αποτέλεσμα να μειώνεται δραστικά το προσωπικό; Πώς θα ανταποκριθούν με ασφάλεια στην  επιπλέον επιβάρυνση από τα απογευματινά χειρουργεία;

5ον Δεν θα μπορούσε να ανοίξει μία από τις δύο κλειστές αίθουσες, με τους 7 νοσηλευτές που εδώ και κάποιους μήνες «βρήκε» για τα χειρουργεία, η «πρόθυμη για όλα» Νοσηλευτική Διεύθυνση των στελεχών της ΔΑΚΕ για να ενισχύσει τα απογευματινά χειρουργεία, στερώντας τους από κλινικές που στενάζουν;

6ον Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, που έχει σαπίσει στα χέρια της ΔΑΚΕ  και ο πρόεδρος του  κ. Φλούδας ως «αναπληρωτής Διοικητής», τι θέση παίρνει; ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ  ΤΙΠΟΤΑ;
epiruspost.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.013
    • Προφίλ
Απ: Δημόσια και πάνω από όλα δωρεάν υγεία
« Απάντηση #1 στις: Τετ 24 Ιούλ 2024 18:02 »
Πανεπιστημιακό: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής  Χειρουργείου λόγω.. απογευματινών!
Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Χειρουργείου υπέβαλλε ο Νευροχειρουργός, Διευθυντής ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Δημήτρης Παχατουρίδης.

Η παραίτηση έρχεται ως αποτέλεσμα της απόφασης για μείωση των πρωινών χειρουργείων για το διάστημα Ιουλίου και Αυγούστου και αύξηση των απογευματινών που αποφασίστηκαν από τη Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η αντίδραση του κ. Παχατουρίδη είναι η πρώτη που καταγράφεται επίσημα καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χειρουργείων υπέβαλλε εγγράφως την παραίτησή του αναφέροντας σε αυτή και τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

«Στην ΚΥΑ για τα απογευματινά χειρουργεία αναφέρεται σαφώς ότι αυτά λειτουργούν και οργανώνονται με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου μετά από τεκμηριωμένη εισήγησης της Επιτροπής Χειρουργείου, καθορίζονται οι τομείς και τα τμήματα/ κλινικές όπου είναι δυνατή η λειτουργία της διαδικασίας και ο προγραμματισμός  αυτής. Αν και στην τελευταία σας απόφαση αναφέρεται και σχετική εισήγηση της επιτροπής χειρουργείου αυτή δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την αύξηση των ημερών και αιθουσών που αποφασίσατε.

Δεν είναι δυνατόν ως Πρόεδρος της Επιτροπής Χειρουργείου να προτείνω μετά από διευρυμένη σύσκεψη με τους Διευθυντές των χειρουργικών κλινικών και τομέων, μείωση των χειρουργικών τραπεζιών για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο για να είναι δυνατή η χορήγηση αδειών στους εργαζόμενους και την ίδια στιγμή να κατανοήσω την αύξηση των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων.

Ως εκ τούτου σας δηλώνω την αδυναμία μου να λειτουργήσω μόνο ως εκτελεστικό όργανο αποφάσεων που δεν μπορώ να κατανοήσω και να στηρίξω και παρακαλώ να κάνετε δεκτή την παραίτησή μου» αναφέρει ο κ. Παχατουρίδης.

Την ώρα λοιπόν που έχει παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χειρουργείου προκαλεί αίσθηση η ανακοίνωση από την ΔΑΚΕ Εργαζομένων η οποία απαντά στις καταγγελίες της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών για τη μείωση των πρωινών και την αύξηση των απογευματινών χειρουργείων, καθώς υποστηρίζει ότι πρόκειται για «ανέκδοτο».

«Έχει η Α.Σ.Υ. και ο κ. Πρέντζας αποδείξεις για τα πρωινά χειρουργεία που κόβονται; Αν ναι ας τις καταθέσει στον Εισαγγελέα γιατί όντως πρόκειται για μέγα σκάνδαλο. Αν όμως δεν έχει, είναι το λιγότερο εκ του πονηρού να χρησιμοποιεί την προσαρμογή των λειτουργιών του ΠΓΝΙ στο πλαίσιο των καλοκαιρινών αδειών του Προσωπικού (αυτό γίνεται από ιδρύσεως του ΠΓΝΙ), χωρίς φυσικά να τίθεται στο οποιοδήποτε κίνδυνο η ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου.

Γιατί η Α.Σ.Υ. και ο κ. Πρέντζας τεχνηέντως συσχετίζουν την πρωινή λειτουργία με την λειτουργία των απογευματινών; Τα απογευματινά είναι μια παράλληλη λειτουργία που όσοι εκ των Εργαζομένων επιθυμούν, συμμετέχουν εκτός ωραρίου εργασίας. Πως λοιπόν η απογευματινή λειτουργία επηρεάζει την πρωινή; Πραγματικά θα είναι εξαιρετικού ενδιαφέροντος οι αποδείξεις των όσων ισχυρίζεται η Α.Σ.Υ. και ο κ. Πρέντζας. Αυτές ας μας παρουσιάσουν και όχι όσα φαντάζονται.» αναφέρει στην ανακοίνωση..

Προφανώς η απάντηση βρίσκεται στην παραίτηση του κ. Παχατουρίδη.
epiruspost.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.013
    • Προφίλ
Απ: Δημόσια και πάνω από όλα δωρεάν υγεία
« Απάντηση #2 στις: Τετ 24 Ιούλ 2024 18:03 »
Έκλεισε επ’ αόριστον η ΜΕΘ του νοσοκομείου Άρτας
Αναστέλλονται σοβαρά νευροχειρουργικά και άλλα χειρουργεία αφού δεν υπάρχει ΜΕΘ για υποστήριξη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Έκλεισε επ’ αόριστον η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Άρτας, λόγω έλλειψης εντατικολόγων.

«Όπως ενημερωθήκαμε από το Σωματείο Εργαζομένων, χθες και επ’ αόριστον έκλεισε η ΜΕΘ του νοσοκομείου Άρτας 7 κλινών λόγω έλλειψης εντατικολόγων. Επί τρία χρόνια, τέσσερις γιατροί κράταγαν ανοικτή την ΜΕΘ, μαζί με το λειψό μεν, αλλά άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με άριστα θεραπευτικά αποτελέσματα», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο εντατικολόγοι του νοσοκομείου Άρτας έλαβαν μακροχρόνια αναρρωτική άδεια, για σοβαρούς λόγους υγείας, με αποτέλεσμα χθες να κλείσει η ΜΕΘ.

«Το νοσοκομείο Άρτας εφημερεύει κάθε ημέρα και ήταν πάντα γεμάτη η ΜΕΘ με ασθενείς από τη περιοχή, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά. Τώρα είναι υποχρεωμένοι να διακομίζουν τους διασωληνωμένους ασθενείς με επισφάλεια όταν είναι αιμοδυναμικά ασταθείς και να αναστείλει σοβαρά νευροχειρουργικά και άλλα χειρουργεία αφού δεν υπάρχει ΜΕΘ για υποστήριξη», επισημαίνει ο Μιχάλης Γιαννάκος και καλεί τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να προσληφθούν άμεσα δύο εντατικολόγοι επικουρικοί, έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ του νοσοκομείο Άρτας.

«Μειώνονται με γρήγορο ρυθμό οι κλίνες ΜΕΘ»
Με αφορμή αυτή την εξέλιξη στο νοσοκομείο Άρτας, ο Μιχάλης Γιαννάκος υπογραμμίζει ότι μειώνονται με γρήγορο ρυθμό οι κλίνες ΜΕΘ στη χώρα, που αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Με βεβαιότητα, αν δεν ληφθούν μέτρα, θα επανέλθουμε στην κατάσταση της προ covid-19 εποχής των 450 κλινών, από 1.070 που φθάσαμε να λειτουργούν στην κορύφωση της πανδημίας. Στις 1.070 κλίνες ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων προστιθονταν ακόμη 200 κλίνες περίπου που νοικιάζαμε από τα ιδιωτικά νοσοκομεία και διαχειρίζονταν το ΕΚΕΠΥ. Εφέτος για πρώτη φορά δεν είχαμε επί ημέρες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Έτσι που πάμε όμως θα το ξαναζήσουμε αυτό το θλιβερό γεγονός», αναφέρει.

«Σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν 853 κλίνες ΜΕΘ. «Ταυτόχρονα νοικιάζουμε 176 από ιδιωτικά νοσοκομεία τις οποίες διαχειρίζεται το ΕΚΕΠΥ. Δηλαδή, σήμερα λιγόστεψαν οι διαθέσιμες ΜΕΘ στα νοσοκομεία κατά 220 κλίνες. Σταδιακά έκλεισαν λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Οι λύσεις προσέλκυσης στο ΕΣΥ και ανακοπής του μαζικού κύματος φυγής γιατρών και νοσηλευτών είναι αυξήσεις μισθών, κίνητρα, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, επαρκείς προσλήψεις, επίσπευση των χρόνων του ΑΣΕΠ για έκδοση των αποτελεσμάτων και όχι 4 με 5 χρόνια», καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.
lifo.gr

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.780
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Δημόσια και πάνω από όλα δωρεάν υγεία
« Απάντηση #3 στις: Παρ 11 Οκτ 2024 00:04 »
Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!!

ΔΙΕΛΥΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ!!!
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.780
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Δημόσια και πάνω από όλα δωρεάν υγεία
« Απάντηση #4 στις: Παρ 11 Οκτ 2024 18:46 »
Και Υπουργός ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ!!
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!