Αποστολέας Θέμα: Nations League 2024  (Αναγνώστηκε 1024 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.780
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Nations League 2024
« στις: Κυρ 08 Σεπ 2024 01:27 »
Παράθεση
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Φινλανδία 3-0: Η νέα εποχή αφήνει υποσχέσεις, ιδανικό ξεκίνημα για τον Ιβάν με "killer" Ιωαννίδη

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΩΣΗΣ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την εποχή Γιοβάνοβιτς η Εθνική Ελλάδας, η οποία νίκησε 3-0 τη Φινλανδία στο Γ. Καραϊσκάκης στην πρεμιέρα της στο Nations League. Δύο γκολ πέτυχε ο εξαιρετικός Φώτης Ιωαννίδης (23’, 76’) ενώ ενδιάμεσα είχε σημειώσει αυτογκόλ ο Κάλμαν (37’).

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να έχει η Εθνική Ελλάδας στην εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς! Η γαλανόλευκη επικράτησε με 3-0 της Φινλανδίας στο Γ. Καραϊσκάκης και πήρε τους πρώτους της τρεις βαθμούς στο Nations League.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε σε εξαιρετική βραδιά τον Φώτη Ιωαννίδη που σκόραρε δύο φορές, στο 23’ κλέβοντας την μπάλα από τον Χρανέσκι και στο 76’ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Μπακασέτα. Ενδιάμεσα, η Εθνική Ομάδα είχε βρει δίχτυα στο 37’ με αυτογκόλ του Κάλμαν έπειτα από γύρισμα του Τσιμίκα.

Έτσι η Εθνική μπήκε με το δεξί στη League B του Nations League και θα ψάξει το δύο στα δύο την Τρίτη (10/9, 21:45) απέναντι στην Ιρλανδία στο Δουβλίνο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Εθνική μας έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της στο παιχνίδι αφού στα πρώτα δευτερόλεπτα οι διεθνείς έκλεψαν την μπάλα στο ύψος της σέντρας και αφού συνεργάστηκαν όμορφα έβγαλαν τον Πέλκα σε θέση βολής όμως το σουτ που επιχείρησε βρήκε απάντηση από τον Χραντέσκι. Η γαλανόλευκη ξεκίνησε έχοντας κοντά τις γραμμές της, ούσα πολύ συμπαγής σε φάση άμυνας.

Η Φινλανδία απείλησε για πρώτη φορά στο 12ο λεπτό, όταν ο Άντμαν επιχείρησε ένα δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα όμως να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Το πρώτο γκολ όμως στο Γ. Καραϊσκάκης ήταν για την Ελλάδα! Η πίεση ψηλά απέδωσε καρπούς αφού ο Ιωαννίδης έκλεψε την μπάλα από τον Χραντέσκι και πλάσαρε σε κενή εστία δίνοντας το προβάδισμα στη γαλανόλευκη στο 23’.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε να βάλει στέρεα θεμέλια νίκης πριν το ημίχρονο. Μπακασέτας και Ιωαννίδης συνεργάστηκαν όμορφα, ο Κώστας Τσιμίκας έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Κάλμαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του γράφοντας το 2-0 στο 37’.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Ελλάδα άγγιξε το τρίτο γκολ όταν ο Ιωαννίδης με ωραίο γύρισμα σημάδεψε το δοκάρι του Χραντέσκι. Η Εθνική μας απείλησε και στο 52’ όταν ο Τσιμίκας γύρισε την μπάλα από αριστερά όμως η φινλανδική άμυνα σταμάτησε την προσπάθεια του Πέλκα από κοντά.

Στο 65’ μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας ο Χρήστος Ζαφείρης, ο οποίος επέλεξε να εκπροσωπήσει τη γαλανόλευκη και όχι τη Νορβηγία.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχε τελειώσει εκεί όμως αφού στο 76ο λεπτό βρήκε και τρίτο γκολ, ξανά με τον Φώτη Ιωαννίδη. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού με κεφαλιά έγραψε το 3-0.

Πλέον η Εθνική Ομάδα στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι της Τρίτης (10/9, 21:45) απέναντι στην Ιρλανδία στο Δουβλίνο για τη δεύτερη αγωνιστική του Nations League.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (65’ Σιώπης), Μάνταλος (65’ Ζαφείρης), Μπακασέτας (77’ Βαγιαννίδης), Χατζηγιοβάνης (46’ Κωνσταντέλιας), Πέλκας, Ιωαννίδης (77’ Παυλίδης)
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέσκι, Πέλτολα, Ιβάνοβ, Χόσκονεν, Καμαρά (82’ Γουάλτα), Άντμαν (62’ Κέσκινεν), Λουντ (62’ Γένσεν), Σούλερ (45’ Νισίλα), Σταχλ, Γκάλβεζ, Κάλμαν (62’ Πογιάνπαλο)

από Sport 24.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.780
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Nations League 2024
« Απάντηση #1 στις: Παρ 11 Οκτ 2024 00:06 »
Παράθεση
Παλικαρίσια νίκη για την ΕΛΛΑΔΑΡΑ στη μνήμη του Μπάλντοκ!

Συγκλόνισε την υφήλιο η Ελλαδάρα και τα παλικάρια του Γιοβάνοβιτς άλωσαν το Γουέμπλεϊ με γκολάρα του Παυλίδη στο 94’ και πήραν μια απίθανη νίκη στη μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ!

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ελληνικής ομάδας ήταν ο Βαγγέλης Παυλίδης που πέτυχε και τα δύο γκολ στο 49΄ και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει στο 83΄ ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ.

Το ματς ξεκίνησε με μια εντυπωσιακή απόκρουση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου σε σουτ του Μπέλινγκχαμ από το ύψος της περιοχής. Στο 11ο λεπτό, η Εθνική μας είχε διπλή ευκαιρία από λάθη του Τζόρνταν Πίκφορντ.

Αρχικά, ο τερματοφύλακας της Έβερτον βγήκε από την περιοχή και δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα, με τον Μπακασέτα να κλέβει και να σουτάρει, αλλά ο Κόλγουιλ έσωσε στη γραμμή. Από το επακόλουθο κόρνερ και την κεφαλιά του Κουρμπέλη, ο Πίκφορντ αστόχησε στην έξοδο του, όμως ο Μαυροπάνος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ όταν σκόραρε.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Αγγλία ήρθε στο 23ο λεπτό, όταν ο Πάλμερ, μετά από εξαιρετική πάσα του Μπέλινγκχαμ, σούταρε απελπιστικά άουτ. Οι Έλληνες παίκτες κατάφεραν να ανταποκριθούν εξαιρετικά στην πίεση των Άγγλων, χτίζοντας συνεχώς επιθέσεις από την άμυνα και αποφεύγοντας βιαστικές κινήσεις. Είχαν επίσης τη μεγάλη στιγμή με τον Μπακασέτα μετά το λάθος του Πίκφορντ, και συνολικά στάθηκαν πολύ καλά στο Γουέμπλεϊ.

Η ιστορική στιγμή ήρθε στο 49ο λεπτό, όταν ο Παυλίδης πήρε τη μπάλα από τον Κουλιεράκη μέσα στην περιοχή, περιστοιχισμένος από 4 Άγγλους αμυντικούς. Με εκπληκτικές προσποιήσεις, τους «χόρεψε» και έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Πίκφορντ, σημειώνοντας το πρώτο γκολ της Εθνικής Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ. Αμέσως, οι παίκτες αφιέρωσαν το γκολ στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, σηκώνοντας φανέλα με το όνομά του και κερδίζοντας το χειροκρότημα, ακόμα και από τους Άγγλους οπαδούς.

Στο 61ο λεπτό, ο Γουότκινς αστόχησε από κοντινή απόσταση, καθώς η Αγγλία ενέτεινε την πίεσή της. Οι Έλληνες αμύνονταν υποδειγματικά, ενώ στο 83ο λεπτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Παυλίδη, που θα κλείδωνε τον θρίαμβο.

Ωστόσο, στο 86ο λεπτό, ο Μπέλινγκχαμ με εκπληκτικό σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Παρά το γεγονός ότι αυτό το αποτέλεσμα θα αποτελούσε ήδη μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, στο 94ο λεπτό ο Παυλίδης εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην αγγλική άμυνα και με διαγώνιο σουτ χάρισε στην Ελλάδα την πιο σημαντική νίκη των τελευταίων 20 ετών.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΓΓΛΙΑ (Λι Κάρλσεϊ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Φόντεν (72΄ Σολάνκε), Μπέλιγχαμ, Σάκα (52΄ Μαντουέκε), Γκόρντον (60΄ Γουότκινς)

ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Ρότα, Σιώπης (66΄ Ζαφείρης), Κουρμπέλης (74΄ Μάνταλος), Μπακασέτας (86΄ Βαγιαννίδης), Τζόλης (86΄ Κωνσταντέλιας), Μασούρας (66΄ Πέλκας), Παυλίδης

https://filathlos.gr/palikarisia-niki-gia-tin-elladara-sti-mnimi-tou-balntok/
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.215
    • Προφίλ
Απ: Nations League 2024
« Απάντηση #2 στις: Παρ 11 Οκτ 2024 15:02 »
Τα λεμε τοσο καιρο και βρεθηκε τελικα ενας ανθρωπος να καταλαβει τι πρεπει να κανει
Κατεβασε στην 11αδα οτι καλυτερο εχει αυτο τον καιρο
Ακομπλεξαριστα και χωρις φοβο τι θα του πουνε και πηγε και τους επαιξε στα ισια
Χωρις μπουχαλακηδες,χατζηδιακους,μανταλους,πελκες,χατζηγιοβαννηδες,γιακουμακηδες

Λιγο καποιες απουσιες των αγγλων,λιγο ο καινουριος τους προπονητης, λιγο το βαρυ κλιμα που ισως εδωσε παραπανω ψυχη και τελικα φεραμε ενα απο τα πιο ιστορικα διπλα ολων των εποχων
Πολυ πιθανον το ματς εδω να το κερδισουν οι αγγλοι, αλλα το χτεσινο επος δεν αλλαζει


 :pas: :pashat: :joker:

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.780
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Nations League 2024
« Απάντηση #3 στις: Δευ 14 Οκτ 2024 00:28 »
Παράθεση
Νίκησαν για τον Τζορτζ – Μπακασέτας και Μάνταλος εδραίωσαν την Ελλάδα στην πρώτη θέση!

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη στο Γουέμπλεϊ, η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 2-0 της Ιρλανδίας στο κατάμεστο «Καραϊσκάκης», με γκολ του Μπακασέτα στο 48΄ και του Μάνταλου στις καθυστερήσεις (90’+2′). Έτσι, έκανε το «4 στα 4» στο Nations League και εδραιώθηκε στην πρώτη θέση του ομίλου.

Η Εθνική Ελλάδας ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, αν και λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ. Στο 5΄, από λάθος της άμυνας, η μπάλα έφτασε στον Φέργκιουσον μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ρότα πρόλαβε να τον εμποδίσει, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να αστοχήσει.

Στη συνέχεια, η Ελλάδα ήταν καταιγιστική μέχρι το 30΄, αλλά το γκολ της το στέρησε ο Κέλεχερ, ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ, που έκανε καθοριστικές επεμβάσεις.

Απέκρουσε μεγάλη ευκαιρία του Παυλίδη στο 11΄, ενώ στο 19΄ πραγματοποίησε διπλή απόκρουση σε σουτ του Μπακασέτα και του Παυλίδη, και στο 30΄ έσωσε ξανά σε προσπάθεια του Γιαννούλη. Η ορμή των διεθνών κοπίασε προσωρινά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Ελλάδα άνοιξε το σκορ πριν προλάβουν οι Ιρλανδοί να αντιδράσουν. Στο 48΄, ο Μπακασέτας με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 και αμέσως αφιέρωσε το γκολ στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, υψώνοντας το μαύρο περιβραχιόνιο προς τον ουρανό.

Στη συνέχεια, η Ιρλανδία ανέλαβε την πρωτοβουλία, αναγκάζοντας την Εθνική σε οπισθοχώρηση. Στο 69΄, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε κεφαλιά του Τέιλορ, με τους Ιρλανδούς να γίνονται πιο απειλητικοί.

Παρά την έντονη πίεση, η Ελλάδα δεν επέτρεψε στους Ιρλανδούς να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες. Οι διεθνείς μας κατάφεραν να διαχειριστούν τον χρόνο και την κόπωση από το ματς στο Γουέμπλεϊ και στις καθυστερήσεις, μετά απ΄π σοβαρό λάθος του Κέλεχερ, ο Μάνταλος σφράγισε τη νίκη στο 90+2΄, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Σιώπης, Κουρμπέλης (82′ Κουρμπέλης), Μπακασέτας (72′ Ζαφείρης), Τζόλης (82′ Τσιμίκας), Μασούρας (65′ Πέλκας), Παυλίδης (72′ Δουβίκας).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Κέλεχερ, Μπρέιντι, Σκέιλς, Κόλινς, Ο’Σέι, Κάλεν, Νάιτ (73′ Μολούμπι), Σμόντικς (73′ Τζόνστον), Πάροτ, Φέργκιουσον (57′ Τειλορ), Ογκμπένε (57′ Εμποσέλε).

https://filathlos.gr/nikisan-gia-ton-tzortz-bakasetas-kai-mantalos-sfragisan-tous-treis-vathmous/
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος dk

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.973
    • Προφίλ
Απ: Nations League 2024
« Απάντηση #4 στις: Δευ 14 Οκτ 2024 03:27 »
Ακόμα και με ήττα με 1 γκολ διαφορά από την Αγγλία στο ΟΑΚΑ θέλουμε μετά ακριβώς ίδια αποτελέσματα (και στη διαφορά των γκολ) την τελευταία αγωνιστική με την Αγγλία για να περάσουμε πρώτοι.

Αποσυνδεδεμένος christos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.721
  • ΠΑΣ...γιατί κάποια πράγματα μένουν πάντα ίδια...
    • Προφίλ
Απ: Nations League 2024
« Απάντηση #5 στις: Δευ 14 Οκτ 2024 11:13 »
Παντως εγω ακομη δεν εχω καταλαβει τι ειναι αυτο το Nations League και τι σημαινει η πρωτη θεση κλπ... :-?

Αποσυνδεδεμένος PASiopulo

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.337
    • Προφίλ
Απ: Nations League 2024
« Απάντηση #6 στις: Δευ 14 Οκτ 2024 11:21 »
Έτσι χοντρά αν βγούμε πρώτοι και ανέβουμε στην Α' κατηγορία θα έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε μπαράζ για το Μουντιάλ του 2026
και θα είμαστε κατά 90% στο επόμενο euro, αν δεν τα καταφέρουμε με τις θέσεις που θα λάβουμε στους προκριματικούς 

Το πως γίνεται αυτό θα πρέπει να διαβάσεις κάποιο καλό και αναλυτικό άρθρο για να το καταλάβεις

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.780
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Nations League 2024
« Απάντηση #7 στις: Πεμ 17 Οκτ 2024 00:36 »
Πρώτη φορά χαίρεσαι να βλέπεις την Εθνική!!!
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!