Αποστολέας Θέμα: ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ  (Αναγνώστηκε 7244 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ
« Απάντηση #25 στις: Τετ 25 Νοέ 2020 19:48 »
Και τώρα βλέπω οτι σαν σήμερα "έφυγαν" οι Τζωρτζ Μπεστ και Φιντέλ Κάστρο.

RIP ΜΕΓΑΛΕ ΝΤΙΕΓΚΟ
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος PAS and stale bread

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Τετ 25 Νοέ 2020 20:18 »
Παγκόσμιο σοκ σε όλα τα ΜΜΕ. Πέθανε ο Ντιεγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 60 ετών.
Πεθαίνουν οι θεοί;
Πεθαίνουν οι θεοί;
ΠΟΤΕ

Βλέποντας την πορεία της ζωής του και τις επιλογές του όλα αυτά τα χρόνια και την κατάσταση στη οποία βρισκόταν δεν αποτελεί καμία έκπληξη η σημερινή είδηση. Και μετά την νέα περιπέτεια της υγείας του ξέροντας όλα όσα έχει περάσει ως τώρα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο. Η πορεία της ζωής του λίγο πολύ είναι γνωστή σε όλους και εντός των γηπέδων όπως και η εξωγηπεδική, με ναρκωτικά, ποτά, γυναίκες, media και τον πανικό που γινόταν σε όποιο μέρος του κόσμου βρισκόταν από την λατρεία του κόσμου. Ένα παιδί μεγαλωμένο σε μια φτωχογειτονιά της Αργεντινής ξαφνικά γίνετε το παγκόσμιο είδωλο, ο Θεός του ποδοσφαίρου. Έτσι το ήθελε η μοίρα να γίνει. Ο κόσμος τον λάτρεψε, τον αποθέωσε, τον έκανε θρησκεία (κυριολεκτικά). Πόσο δύσκολο ήταν για αυτόν τον άνθρωπο να ξεφύγει από τα πάθη του και τις αδυναμίες του όταν από την απόλυτη φτώχεια έγινα η νούμερο ένα προσωπικότητα του κόσμου. Πόσο μάλλον όταν πήγε στην Νάπολι στην καρδιά της μαφίας. Πώς να ξέφευγε; Όσο περνούσαν τα χρόνια η κατάσταση του πάντα ήταν στο κόκκινο. Γλύτωσε το φευγιό πολλές φορές αλλά κάποια στιγμή έρχεται αυτή η μέρα που διαβάζεις αυτό που δεν θες να πιστέψεις. Την ίδια μέρα που έφυγαν άλλοι δυο μεγάλοι  ο George Best με τον οποίο είχαν παρόμοια πάθη και ταλέντο και ο Φιντέλ Κάστρο που πριν μερικά χρόνια τον ¨έσωσε¨ όπως δήλωσε όταν πήγε στην Κούβα για αποτοξίνωση.

Να είσαι οπαδός Ελληνικής ομάδας η οποία είναι συνυφασμένη με την Αργεντινή και το Αργεντίνικο ποδόσφαιρο και ο Θεός του Ποδοσφαίρου τον οποίο λατρεύεις σαν να είσαι Αργεντινός να έχει χαραγμένο στο χέρι του το όνομα της πόλης σου το οποίο είναι ίδιο με το όνομα της μικρής του κόρης Gianinna. Τι όνειρο είχα μια μέρα να σε έβλεπα στους Ζωσιμάδες σαν καλεσμένο ή σαν παράγοντα αντίπαλης ομάδας σε κάποιο Ευρωπαϊκό παιχνίδι, να δείχνεις το tattoo αυτό δίπλα στο σήμα του ΠΑΣ και να αστειεύεσαι με αυτά που θα σου έλεγε ο Λόκο στο αυτί γελώντας για τον ΠΑΣ, την Μπόκα και τον πατέρα του.Αχ. 

Έχουμε δει τόσες φορές τόσα και τόσα από τα θαύματά του στα γήπεδα του κόσμου. Και θα τα βλέπουμε ξανά και ξανά και εμείς και οι επόμενες γενιές. Για εμένα η πιο δυνατή στιγμή από όλα όσα έχει κάνει στα γήπεδα πέρα από τα 2 γκολ στην Αγγλία που θα μείνουν για πάντα στο πάνθεον του παγκόσμιου αθλητισμού είναι η στιγμή της απονομής στο μουντιάλ του 1990 στη Γερμανία. Η στιγμή που περνάει δίπλα από το τρόπαιο που του κλέψανε, το κλάμα που έριξε σαν ένα μικρό παιδί που του παίρνουν μέσα από τα χέρια του το αγαπημένο του παιχνίδι. 

Τα παιδικά μας χρόνια, ένας κοντός χοντρός αλήτης.

Αποσυνδεδεμένος dio

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Τετ 25 Νοέ 2020 20:28 »
&feature=emb_logo&ab_channel=forfunny59

Αποσυνδεδεμένος christos

• Hero Member
  • ΠΑΣ...γιατί κάποια πράγματα μένουν πάντα ίδια...
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Τετ 25 Νοέ 2020 20:45 »
Ποτε και κανεις δεν καταφερε να αλλαξει τον ρου της ποδοσφαιρικης ιστοριας , οπως το εκανε ο Ντιεγκο - εκτος των αλλων - στην Νάπολι και στον φτωχο Ιταλικο νοτο.
Τα περισσοτερα λογια ειναι φτωχεια.

Καλο Παραδεισο ΓΙΓΑΝΤΑ και ΙΝΔΑΛΜΑ των παιδικων μου χρονων ...

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Τετ 25 Νοέ 2020 21:38 »

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Τετ 25 Νοέ 2020 21:51 »
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τελικά και οι Θεοί πεθαίνουν...
Ο καλύτερος όλων, ο ένας και μοναδικός, ο κοντόχοντρος ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ που άλλαξε το ποδόσφαιρο, το ίνδαλμά μου, το 10 το καλό, ο αληταράς επαναστάτης...
Όσοι πιτσιρικάδες δεν τον πρόλαβαν, ας κάνουν έναν κόπο να γνωρίσουν ένα ελάχιστο δείγμα του ταλέντου του από τα πάμπολλα βίντεο που κυκλοφορούν. Κρίμα ρε μάγκες που δεν τον γνωρίσατε στις δόξες του...
Δεν έχω λόγια να περιγράψω το πώς νιώθω...
Πένθος για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου...

Ο μάγος της μπάλας, όπως τον γνώρισα εγώ:

Σε ευχαριστώ, μεγάλε Ντιεγκίτο για όσα μου χάρισες.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Τετ 25 Νοέ 2020 23:18 »
Παράθεση
Πελέ: «Μία ημέρα θα κλωτσάμε με τον Ντιέγκο τη μπάλα στον ουρανό»

Συγκλονιστικός Πελέ έστειλε το δικό του μήνυμα για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα και ο ποδοσφαιρικός πλανήτης δακρύζει.

Ο «Βασιλιάς της μπάλας» εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα και με το μήνυμά του ο Πελέ συγκλονίζει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη «Είναι τόσο λυπηρό να χάνονται οι φίλοι με αυτό τον τρόπο. Σίγουρα μία μέρα θα κλωτσάμε μαζί μία μπάλα στον ουρανό».
gazzetta.gr

Παράθεση
Μαραντόνα: Μεσίστια η σημαία της… μισητής Ρίβερ Πλέιτ στο «Μονουμεντάλ» (pic)

Η σημαία της Ρίβερ Πλέιτ έξω από το «Μονουμεντάλ» κυματίζει μεσίστια τιμώντας την μνήμη του μεγάλου αντιπάλου. Του τεράστιου Ντιέγκο Μαραντόνα.

Το αργεντίνικο superclásico προκαλεί τα πιο ακραία πάθη. Είναι «ένα θέαμα που κάθε ποδοσφαιρόφιλος πρέπει να απολαύσει προτού αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο», σύμφωνα με τον Observer.

Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ έχουν πολλά που τους χωρίζουν… Σήμερα (25/11) έγιναν ένα όπως όλο το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή. Ο τεράστιος Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή ανακοπή και η σημαία της μισητής Ρίβερ κυματίζει μεσίστια έξω από το «Μονουμεντάλ».
twitter
gazzetta.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Τετ 25 Νοέ 2020 23:32 »
Παράθεση
Μαραντόνα: H Νάπολι «κλαίει» και αποχαιρετά τον θεό της με καπνογόνα! (vid)

Η Νάπολι «κλαίει» για τον θεό που χάθηκε και με καπνογόνα λένε το δικό τους «αντίο».

Μαραντόνα, ο θεός της! Ο Ντιέγκο «έφυγε» στα 60 του χρόνια και η Νάπολι κλαίει για τον χαμό του... Δεκάδες οπαδοί στους δρόμους της πόλης κλαίνε και τον αποχαιρετούν με καπνογόνα. Η Νάπολι είναι βυθισμένη στο πένθος.

twitter
gazzetta.gr

Παράθεση
Μαραντόνα: Η Νάπολι ετοιμάζεται να δώσει το όνομά του στο «Σαν Πάολο»

Μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις δήλωσε ότι εξετάζεται η περίπτωση να δοθεί το όνομά του στο γήπεδο του συλλόγου.

Όπως και η Μπόκα Τζούνιορς και οι οπαδοί της, η Νάπολι και ο κόσμος του ιταλικού Νότου πενθούν για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, του «Θεού» που αναμόρφωσε τον σύλλογο και έγινε σύμβολο της πόλης. Μάλιστα, ως φόρο τιμής, έχουν ανοίξει ήδη συζητήσεις ώστε το γήπεδο των Παρτενοπέι, το «Σαν Πάολο», να μετονομαστεί κατά το επίθετο του αείμνηστου «Ντιεγκίτο».

Τα πλάνα αποκαλύφθηκαν από τον πρόεδρο των Ναπολιτάνων, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, με τον δήμαρχο της Νάπολης, Λουίτζι Ντι Μαγκίστρις να φέρεται πως έχει συμφωνήσει ήδη με τον ισχυρό άνδρα του κλαμπ για να ολοκληρωθεί η ονοματοδοσία.

«Θα ήθελα να προβάλω το πρόσωπο του Μαραντόνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τη Ριέκα, για το Europa League (26/11). Θα ήταν μια καλή ιδέα να ονομάσουμε το γήπεδό μας σε Σαν Πάολο-Μαραντόνα, είναι κάτι που μπορούμε να σκεφτούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Παρτενοπέι,  ενώ το σύνθημα προς αυτή την κατεύθυνση έδωσε ξεκάθαρα και ο δήμαρχος:

«Ας δώσουμε το όνομα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στο Σαν Πάολο!»

twitter

twitter
gazzetta.gr

Παράθεση
Οι Ναπολιτάνοι στους δρόμους για τον Ντιέγκο Μαραντόνα – Αναμμένοι οι προβολείς του «Σαν Πάολο» (vid+pics)

Είναι ο παντοτινός θρύλος τους και στις καρδιές τους δεν θα πεθάνει ποτέ.
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα τους… παρακολουθεί από ένα τεράστιο γκράφιτι.

Οι Ναπολιτάνοι ανάβουν καπνογόνα, κάνουν τη νύχτα μέρα, τιμούν τη μνήμη του έντονα.

Έτσι έντονα έζησε κι εκείνος. Έτσι ήθελε να ζήσει.

Στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1990, οι Ναπολιτάνοι δεν κλήθηκαν να δουν το ματς Ιταλία-Αργεντινή αλλά Ιταλία-Ντιέγκο.

Υποστήριξαν τελικά την πατρίδα τους, όμως αυτή η απόφαση δεν πάρθηκε με ταχύτητα στη σκέψη.
Τόσο πολύ αγαπούσαν και θα αγαπούν τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Τα φώτα του γηπέδου που δοξάστηκε όσο κανένας άλλος, εκείνα του «Σαν Πάολο», θα παραμείνουν αναμμένα όλη τη νύχτα.

Και δε θα σβήσουν ποτέ όσα μαγικά έκανε εκεί…

twitter

twitter

twitter

twitter

twitter
sportime.gr

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Πεμ 26 Νοέ 2020 00:15 »
Δεν υπάρχει ησυχία για εμένα σήμερα...  :'(
Πόσες και πόσες γενιές άγγιξες με τη μαγεία σου...
Πόσοι ράψαμε σε φανέλα μας το "10"...
Πόσους στενοχώρησες στην Ισπανία το '82 με την κόκκινη που πήρες...
Πόσοι σε χαζεύαμε με την Μπάρτσα...
Πόσοι σε θαυμάζαμε με τη Νάπολι...
Πόσοι κλάψαμε από χαρά στο Μουντιάλ του '86...
Πόσοι από λύπη στο κλεμμένο του '90...
Γιατί ρε Ντιεγκίτο, ΓΙΑΤΙ???
Σαν να έσβησαν μονομιάς όλα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια...
Σαν να διαγράφηκε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου, λες και δεν το έζησα...
ΓΙΑΤΙ???

Τί θα φτιάχνετε εκεί πάνω με τον Γιόχαν, ρε αλάνι...

Ένα από τα πολλά που μπορεί να βρει κανείς και να μείνει με το στόμα στα πατώματα:

ΓΙΑΤΙ??? ΓΙΑΤΙ??? ΓΙΑΤΙ???  :'(
Ουφ γαμώτο...

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Πεμ 26 Νοέ 2020 00:54 »
Σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ......................

Έφυγε ο Θεός...............................
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος midnight

• Hero Member
  • Once in a BLUE moon
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Πεμ 26 Νοέ 2020 04:15 »
Σαν δίνη στριφογυρίζουν απόψε στο μυαλό μου εικόνες και στιγμιότυπα από μια ατελείωτη ποδοσφαιρική υπερένταση που η αυθεντική ομορφιά της χρονολογείται πολλά χρόνια πίσω...
Τότε που η ανθρωπότητα ποδοσφαιρική και μη, σταματούσε την όποια της ενασχόληση για να βιώσει την σημασία του δέους!
Μπροστά σ' ένα άθλημα που καθήλωνε τον πλανήτη με τον πλέον ελκυστικό, με τον πλέον συναρπαστικό τρόπο!
Τότε που το ποδόσφαιρο, ο βασιλέας των σπορ, ο παντοκράτορας όλων των αθλημάτων, απαθανάτιζε τον επί γης του Θεό, σε ένα αδιάκοπο κρεσέντο εξωπραγματικής μαεστρίας, εξωκοσμικής θαυματοποιΐας, ασύλληπτης, ανεπανάληπτης ποδοσφαιρικής μαγείας.
Τότε που όλες οι αλάνες του κόσμου αυτού, έγιναν χώροι λατρείας και μύησης του ενός και αναντικατάστατου ινδάλματος όλων των εποχών!
Τότε που ο Ντιέγκο Μαραντόνα με κάθε απίθανο τρόπο διαβεβαίωνε όλους εμάς ότι δεν ανήκε στο είδος μας...

Και ήταν εκείνοι οι καιροί που όλοι κοντέψαμε να πιστέψουμε ότι αυτό που βλέπαμε θα κρατούσε για πάντα!
Νομίζαμε πως τα βράδια με κάποιον αλλόκοτο τρόπο θα κατέβαινε από τα πόστερ του, που κατέκλυζαν τα παιδικά μας δωμάτια και θα μας έχριζε μαγικά τους επόμενους Ντιεγκίτο της γειτονιάς της δικής μας, που τελικά δεν παράλλαζε και πολύ από την δική του...

Με τον χρόνο καταλάβαμε ότι ήταν φερμένος από αλλού  και πως στο μέλλον ποτέ δεν θα ξαναβλέπαμε κάτι παρόμοιο, όσα χρόνια και να περνούσαν!
Συνειδητοποιήσαμε ότι ήμασταν τυχεροί που στη μέρα μας είδαμε αυτό που ο κόσμος ποτέ δεν θα ξαναέχει την ευκαιρία...

Για την δική μου γενιά το άθλημα από σήμερα ορφάνεψε.
Ο Μαραντόνα ήταν ο μοιραίος, ο προκαθορισμένος γητευτής της μπάλας!

Έζησε ακροβατώντας με το ίδιο πάθος μεταξύ ζωής και θανάτου, όσο παθιασμένα έζησε και τον αιώνιο έρωτα με την στρογγυλή του Θεά, η οποία από σήμερα θρηνεί χωρίς τέλος το αναντικατάστατο ταίρι της.
Αυτόν που έδωσε στην ύπαρξή της δόξα και αναγνώριση πέρα από το προβλεπόμενο του εφευρέτη της...
«Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασεν η ώρα.
 Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασαν τα χρόνια.»

Αποσυνδεδεμένος christos

• Hero Member
  • ΠΑΣ...γιατί κάποια πράγματα μένουν πάντα ίδια...
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Πεμ 26 Νοέ 2020 13:06 »
«Ακόμα κι αν έπαιζα 1.000.000 χρόνια, δεν θα πλησίαζα ποτέ τον Μαραντόνα. Όχι ότι θα το ήθελα, ούτως ή άλλως. Είναι ο μεγαλύτερος που υπήρξε ποτέ» - Λιονέλ Μέσι

- «Στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής υπάρχει το πριν και το μετά τον Μαραντόνα» - Χούλιο Γκροντόνα

- «Ό,τι μπορούσε να κάνει ο Ζιντάν με την μπάλα, ο Μαραντόνα μπορούσε να το κάνει με ένα πορτοκάλι» - Μισέλ Πλατινί

- «Ο Ντιέγκο μου ζήτησε συγγνώμη μετά το δεύτερο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Αγγλία. Μπορούσε να με δει αμαρκάριστο στην άλλη πλευρά του γηπέδου, αλλά δεν μπορούσε να βρει ένα κενό, για να μου περάσει την μπάλα. Ένιωσα προσβεβλημένος. Ήταν μια προσβολή στο επάγγελμά μου. Θέλω να πω, ακόμα και σε μια τέτοια κούρσα, είχε βρει τον χρόνο να σηκώσει το κεφάλι και να με "ψάξει". Ως παίκτης δεν ήμουν τίποτα σε σύγκριση μαζί του. Ήταν απίθανος» - Χόρχε Βαλντάνο

- «Ο Μαραντόνα είναι Θεός για τον λαό της Νάπολης. Άλλαξε την ιστορία. Επί 80 χρόνια υποφέραμε, παλεύαμε να αποφύγουμε τον υποβιβασμό. Σε επτά σεζόν μ' εκείνον, κερδίσαμε δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο UEFA, δύο Κύπελλα Ιταλίας. Είμαι οπαδός κι εγώ και το να ζήσω εκείνα τα χρόνια με τον Μαραντόνα ήταν απίθανό. Το να είμαι στο γήπεδο όταν κέρδισαν το "Σκουντέτο" ήταν φανταστικό» - Φάμπιο Καναβάρο

- «Στην προπόνηση μπορούσες να δεις τον αληθινό Μαραντόνα, και ήταν ένα ασύλληπτο θέαμα. Δεν έχασε ποτέ ούτε ένα προπονητικό διπλό» - Φρανσέσκο Ρομάνο

- «Κάποιοι λένε ότι ο Πελέ ήταν ο μεγαλύτερος όλων των εποχών, αλλά όχι εγώ. Ο Μαραντόνα θα είναι πάντα ο μεγαλύτερος. Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, έχασε στο... τσακ στον τελικό του 1990 και θα μπορούσε να είχε κερδίσει και το 1994, αν δεν είχε τιμωρηθεί. Η βασική διαφορά με τον Πελέ είναι ότι ο Μαραντόνα δεν είχε γύρω του σπουδαίους παίκτες. Έπρεπε να "κουβαλήσει" την ομάδα μόνος του. Αν έβγαζες τον Μαραντόνα από την Αργεντινή, δεν θα μπορούσαν να κερδίσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά πιστεύω ότι η Βραζιλία, ακόμα και χωρίς τον Πελέ, θα το κατακτούσε και πάλι» - Ερίκ Καντονά

- «Πέρα από κάθε τι άλλο, καμία μπάλα δεν είχε ποτέ καλύτερη εμπειρία, απ' ό,τι όταν βρισκόταν στο αριστερό του πόδι» -Χόρχε Βαλντάνο

- «Δεν θα υπάρξει ποτέ κανένας σαν τον Μαραντόνα, ακόμα κι αν ο Μέσι κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα στη σειρά ή σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι από το κέντρο του γηπέδου» -Έκτορ Ενρίκε

- «Μια ιδιοφυία, ένας αληθινός καλλιτέχνης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κόσμο. Μπορούσε να κερδίσει ένα ματς εντελώς μόνος του» -Σερ Μπόμπι Ρόμπσον

- «Δεν είχα ξαναδεί τέτοια πράγματα. Στην προπόνηση, στο ζέσταμα, δεν είχα δει κανέναν άλλο να κάνει τέτοια πράγματα. Δυστυχώς, όσα βλέπαμε οι συμπαίκτες του, το κοινό δεν μπορούσε να τα δει. Όσα βλέπαμε δεν μπορούσαν να επαναληφθούν ποτέ» -Φρανσέσκο Ρομάνο
- «Ο καλύτερος που υπήρξε ποτέ, καλύτερος από τον Πελέ. Τον παρακολουθούσα από κοντά κάθε βδομάδα στην Ιταλία και ήταν σε διαφορετικό επίπεδο από τον καθένα. Κάποια από τα πράγματα που έκανε, ήταν απίστευτα. Μπορούσε να κοντρολάρει την μπάλα χωρίς να κοιτάζει και να πασάρει ταυτόχρονα» -Ρουντ Γκούλιτ

- «Ο καλύτερος παίκτης που έχω δει στη ζωή μου. Έκανε πράγματα που έμοιαζαν ανθρωπίνως αδύνατα. Στην κορυφή του, ακόμα και χωρίς προπόνηση, ήταν πάντα σε φόρμα, ήταν σχεδόν αδύνατο να τον μαρκάρεις. Έκρινε μόνος του τα παιχνίδια, "κουβαλούσε" ομάδες όπως η Νάπολι και η Αργεντινή, το 1986, σε ένδοξα επιτεύγματα. Μια ιδιοφυία» -Μαρσέλ Ντεσαϊγί

- «Ο Ντιέγκο, για όλους τους Αργεντινούς, είναι Θεός. Και θα είναι για πάντα» -Κάρλος Τέβεζ

- «Είχε αυτή τη μαγεία, αυτό το "κάτι", που σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι έχεις να κάνεις με κάτι έξω από αυτόν τον κόσμο, και δεν πρόκειται να ξαναδείς κάτι παρόμοιο» -Λουσιάνο ντε Κρεσέντσο

- «Το να κατακτήσεις ένα Μουντιάλ μόνος σου -και, ας το παραδεχτούμε, αυτό έκανε, καθώς η υπόλοιπη ομάδα ήταν... συνηθισμένη- είναι ένα φανταστικό επίτευγμα. Ήταν ο καλύτερος παίκτης που είδα ποτέ» -Γκλεν Χοντλ

- «Ο καλύτερος πολλών, καμία αμφιβολία. Στη γενιά μου, την εποχή μου, ήταν απλά ο καλύτερος. Είδα τον Μαραντόνα να κάνει πράγματα, που ακόμα κι ο Θεός ο ίδιος θα αμφέβαλε αν ήταν δυνατά. Είχε πάντα κάποιον να τον μαρκάρει, να είναι "κρεμασμένος" πάνω του, κι ωστόσο θα έβρισκε τον τρόπο να σχεδιάσει στιγμές μαγείας. Μια ιδιοφυία» -Ζίκο

- «Εκείνη η στιγμή είχε μεγάλη συμβολική σημασία για μας και ο Μαραντόνα μεταμορφώθηκε σε έναν πατριωτικό ηγέτη, που συγκρινόταν μόνο με τους εθνικούς ήρωες της ανεξαρτησίας μας» -Χόρχε Βαλντάνο, μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1986

- «Όταν ο Ντιέγκο σκόραρε εκείνο το δεύτερο γκολ εναντίον μας, ήθελα να χειροκροτήσω. Δεν είχα νιώσει ποτέ ξανά έτσι, αλλά είναι αλήθεια... και όχι μόνο επειδή ήταν ένα τόσο σημαντικό ματς. Ήταν αδύνατον να σκοράρεις ένα τόσο όμορφο γκολ. Είναι ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών -και με διαφορά. Ένα αυθεντικό φαινόμενο» -Γκάρι Λίνεκερ.

Αποσυνδεδεμένος μπαμΠΑΣ

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Πεμ 26 Νοέ 2020 15:47 »
Γαμώτο, θέλω τόσο πολύ να γράψω κάτι για τον Ντιέγκο, από χθες, και δεν βρίσκω λόγια... Μόνο δάκρυα... :'(

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Πεμ 26 Νοέ 2020 17:50 »

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Πεμ 26 Νοέ 2020 18:01 »

:pas: :pashat: :joker:

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Πεμ 26 Νοέ 2020 18:06 »
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος davelis

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Πεμ 26 Νοέ 2020 19:11 »
Καπου υπαρχει ενα βιντεάκι με τα μαρκαρίσματα που του καναν για να τον σταματήσουν
Το τι ξυλο είχε φάει δεν λέγεται.  :stop:

(και βεβαια ο Γκοιγκοιτσέα έγινε διάσημος γιαυτό)

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Πεμ 26 Νοέ 2020 19:46 »
Αν η μπάλα έγραφε επικήδειο... (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Ένας σύντομος αποχαιρετισμός στον «μαέστρο» των γηπέδων, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

Ντιέγκο μου, καλώς ήρθες στην αιωνιότητα. Το ήξερα από την πρώτη στιγμή που με ακούμπησες ότι ήσουν ξεχωριστός. Να ξέρεις ότι όπως εσύ με αγάπησες, άλλο τόσο σε αγάπησα και εγώ. Όταν ο κόσμος θα ακούει μπάλα θα θυμάται εσένα και όταν ο κόσμος θα ακούει Μαραντόνα θα θυμάται εμένα. Θα είμαστε για πάντα μαζί!

Ντιέγκο μου, σε γνώρισα όταν ήσουν 3 χρονών και με έφεραν στο φτωχικό σου σπίτι. Με πήρες αγκαλιά και κοιμηθήκαμε μαζί όλη τη νύχτα.

Ήμουν εκεί μαζί σου, στις αλάνες του Μπουενός Αιρες, στο Βίγια Φιορίτο, όταν με τους φτωχοδιάβολους φίλους σου με κλωτσούσατε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όπως έλεγες «Όταν οι γονείς μας μας έψαχναν, ήξεραν πού να μας βρουν. Ήμασταν εκεί, τρέχοντας πίσω από μια μπάλα».

Ντιέγκο μου, ήμουν εκεί με τη μορφή πορτοκαλιού ή μπάλας από κουρέλια όταν η μαμά σου η Τότα σε έστελνε να αγοράσεις πράγματα από το ψιλικατζίδικο και εσύ ήθελες κάτι για να κλωτσάς στη διαδρομή.

Ήμουν εκεί όταν έκλαιγες που σου χάλασα τα παπούτσια, που με τόσο κόπο σου αγόραζε ο πατέρας σου με τα λίγα λεφτά που έβγαζε από το εργοστάσιο που δούλευε.

Ήμουν εκεί όταν 10 χρονών παιδί κρατώντας με, είπες στους δημοσιογράφους ότι έχεις 2 όνειρα: Ένα να παίξεις σε Μουντιάλ και ένα να το κερδίσεις. Και ήμουν τόσο σίγουρη και για τα δύο, παρόλο που το 1986 με έσπρωξες με το χέρι. Να πω την αλήθεια, αυτό δεν το περίμενα.

Ντιέγκο μου, ήμουν εκεί στις 20/10/1976, όταν 16 χρονών έκανες το ντεμπούτο σου στην Κόρδοβα με την Αρχεντίνος Τζούνιορς ενάντια στην Ταγιέρες. Θυμάμαι την προσμονή και το άγχος σου όταν μπήκες αλλαγή και με άγγιξες.

Ήμουν εκεί στο Μουντιάλ Νέων στην Ιαπωνία στις 7/9/1979, όταν κατακτούσες το τρόπαιο. Και Ντιέγκο, μου άρεσε αργότερα η δήλωσή σου, ότι «οι στρατιωτικοί που κυβερνούσαν τότε τη χώρα μας, μας χρησιμοποιούσαν. Τύποι σαν τον Βιδέλα σπιλώνουν το όνομα της Αργεντινής, αντίθετα ο Τσε μας κάνει περήφανους».

Ήμουν εκεί όταν το 1982 έφυγες από την αγαπημένη σου Μπόκα και Αργεντινή για την Ευρώπη και την Μπαρτσελόνα. Θυμάμαι που αισθανόσουν άσχημα γιατί όπως έλεγες «εδώ μόνο τρέχουν, εγώ θέλω να παίζω με την μπάλα». Βέβαια εσύ τους μετέδωσες την τεχνική και τον ρυθμό και αυτοί σε βοήθησαν να αποκτήσεις καλή φυσική κατάσταση… και να με κυνηγάς καλύτερα.

Ήμουν εκεί και πόνεσα μαζί σου όταν ο Γκοϊγκοετσέα της Ατλέτικο σου έσπασε το πόδι.

Ντιέγκο μου, ήμουν εκεί στις 5/7/1984 στην παρουσίασή σου στο γήπεδο της Νάπολι όταν με κλώτσησες προς τις κερκίδες των 80.000 Ναπολιτάνων που ήρθαν να σε αποθεώσουν . Από την πρώτη στιγμή νοιώσαμε ότι εδώ είναι σαν το σπίτι μας, αφού από τα μεγάφωνα ακούστηκε το αγαπημένο σου τανγκό και ένα σύνθημα που έλεγε «Εδώ είναι οι δικοί σου, εδώ και η Αργεντινή».

Ήμουν εκεί όταν κατακτούσες τα πάντα με τη Νάπολι. Είχες μόλις οδηγήσει μία άσημη ομάδα από τον φτωχό Νότο στο να τα βάλει και να νικήσει τους πλούσιους του Βορρά. Και καθώς χάιδευες με τα χέρια σου το τρόπαιο, φορώντας το 10 στην πλάτη, έκανες όλη τη Νάπολι να κλαίει. Και τότε ήταν που σε ζήλεψα, Ντιέγκο μου. Ήταν βλέπεις εκείνο το στιχάκι που τραγουδούσε όλη η Νάπολι και σου έλεγαν πόσο ερωτευμένοι είναι μαζί σου! «Oh Mamà Mamà Mamà, Oh Mamà Mamà Mamà, Sai perchè mi batte il Corazon, Ho visto Maradona, Ho visto Maradona, We Mammà, Innamorato Sò» («Μάνα, δεν ξέρεις γιατί χτυπάει η καρδιά μου; Μάνα, δεν ξέρεις γιατί; Μάθε γιατί είμαι ερωτευμένος. Είδα τον Μαραντόνα»!).

Ήμουν εκεί και το 1986 όταν κατέκτησες με την αγαπημένη σου Αργεντινή το Μουντιάλ. Ήμουν εκεί, όταν λες και είχες μαγνήτη στα πόδια με κρατούσες με τόση δύναμη, αρχοντιά και στοργή παράλληλα και με ακουμπούσες στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σίλτον. Και τι ωραία λόγια είπε, Ντιέγκο, ο Ουρουγουανός σπίκερ για εμάς τους δύο. Τα σκέφτομαι και συγκινούμαι «Gracias Dios, por el futbol, por Maradona, por estas lagrimas».

Και παρ' όλα αυτά, εσύ, Ντιέγκο, είχες τη δύναμη να πεις τα παρακάτω λόγια …«Τα μάτια μας γυάλιζαν, διψούσαμε για εκδίκηση. Το ξέραμε ότι δεν ήταν σωστό, όμως το μυαλό μας ταξίδευε στον πόλεμο των Φόκλαντς. Σαφώς και η νίκη ενάντια στην Αγγλία ήταν εκδίκηση, γλυκιά εκδίκηση και έτσι το νιώθαμε όλοι μας. Φυσικά, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τίποτα. Η τιμή του ψωμιού δεν μειώθηκε, οι άνθρωποι στην Αργεντινή δεν σταμάτησαν να πεινάνε και να ζητιανεύουν στους δρόμους».

Ντιέγκο μου, ήμουν εκεί και το 1990, όταν στον τελικό με τη Γερμανία ο Γκοϊκοετσέα δεν μπόρεσε να με πιάσει στο αμφισβητούμενο πέναλτι του Μπρέμε. Και πληγώθηκα, Ντιέγκο μου, όταν σε είδα να κλαις.

Ήμουν εκεί και όταν θα έκλεινες την ποδοσφαιρική σου καριέρα πίσω στην αγαπημένη σου Μπόκα. Εκεί που σε ματς προς τιμήν σου έβγαλες έναν λόγο που θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Την ώρα που οι οπαδοί φώναζαν ρυθμικά το όνομά σου και σε αποθέωναν, εσύ, καρδιά μου, αποθέωνες εμένα με την ιστορική σου ατάκα: «Το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο και υγιές άθλημα στον κόσμο. Αν κάποιος κάνει ένα λάθος, ας μην τα πληρώσει το ποδόσφαιρο... Εγώ έκανα λάθος και πλήρωσα, αλλά η μπάλα όχι. Η μπάλα δεν λεκιάζεται!» («La pelota no se mancha»).

Και για την παραπάνω αυτοκριτική σου, Ντιέγκο, θα ήθελα να σου πω να μην αισθάνεσαι τύψεις. Γιατί όπως έλεγε και ένα πανό στους δρόμους του Μπουένος Άιρες «Δεν έχει σημασία τι έκανες στη ζωή σου Ντιέγκο, σημασία έχει τι έκανες στις δικές μας ζωές».

Ήμουν και στην Αβάνα μαζί σου, και άκουγα τον Φιντέλ που αγαπούσες τόσο πολύ, να μιλάει τόσο ωραία. Και όταν σε ρώτησε ο Φιντέλ Κάστρο… «Δηλαδή, Diego, σουτάρεις χωρίς να κοιτάζεις την μπάλα;»… του απάντησες… «Σύντροφε, το τι μπορεί να κάνει ο ανθρώπινος νους δεν έχει όριο».

Αγαπημένε μου Ντιέγκο, είναι τόσα ακόμα που θέλω να σου πω. Ξέρω ότι σε πλήγωσα πολλές φορές και συγγνώμη για αυτό, όπως ξέρεις και εσύ ότι με πλήγωσες και με άφησες πολλές φορές για «ξένα πράγματα» προς τον Αθλητισμό.

Όμως, Ντιέγκο, δεν συγκρίνεται με τίποτα στον κόσμο η γνωριμία μας. Και σε παρακαλώ πολύ, έμαθα ότι στον τάφο σου θα ήθελες να γράφει «Ευχαριστώ την μπάλα». Όχι, Ντιέγκο, εγώ σε ευχαριστώ, γιατί με άγγιξες και με αγάπησες όπως κανείς άλλος. Σκέψου ότι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο λένε ότι ήσουν αιτία να με αγαπήσουν. Τι πιο όμορφο συναίσθημα!

Σε ευχαριστώ ξανά και ξανά, γιατί μου έμαθες να καταλάβω ότι δεν είμαι και τίποτα σπουδαίο, αλλά ότι σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα.

Και να ξέρεις, Ντιέγκο, δεν μου αρέσει που γράφουν χορηγούς πάνω μου και με εκμεταλλεύονται στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου. Χίλιες φορές να ήμουν για πάντα στην αγκαλιά ενός 3χρονου παιδιού ή να έχω τη μορφή μιας μπάλας από κουρέλια και να με σουτάρουν σε αλάνες χωρίς δοκάρια. Περνάω πιο ωραία εκεί.

Σου υπόσχομαι ότι θα προσπαθώ πάντα να είμαι δίπλα σε αυτούς που σε αγάπησαν πραγματικά, στους απανταχού φτωχοδιάβολους του κόσμου, είτε παίζουν μπάλα δίπλα στο τείχος στην Παλαιστίνη, είτε στις φαβέλες της Λατινικής Αμερικής, είτε στις φτωχογειτονιές της Αθήνας, είτε στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων, παντού.

Δίπλα σε όλους αυτούς που έχουν όνειρα!

Α. Θ.

https://m.902.gr/eidisi/athlitismos/243721/i-mpala-egrafe-epikideio-video-foto
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 28 Νοέ 2020 19:53 από fon7 »
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Παρ 27 Νοέ 2020 00:37 »
Καπου υπαρχει ενα βιντεάκι με τα μαρκαρίσματα που του καναν για να τον σταματήσουν
Το τι ξυλο είχε φάει δεν λέγεται.  :stop:

(και βεβαια ο Γκοιγκοιτσέα έγινε διάσημος γιαυτό)

Αποσυνδεδεμένος Kun

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Παρ 27 Νοέ 2020 18:24 »
-Δεν έχουν προηγούμενο αυτά που έγιναν για το Μαραντόνα αυτές τις μέρες.
-Οπαδοί της Μπόκα και της Ριβερ να αγκαλιάζονται, άνθρωποι κάθε ηλικίας σε όλο τον κόσμο να κλαίνε.
-Μια κυρία δήλωσε ότι "Πριν από 14 χρόνια έχασα ένα γιο, τώρα νιώθω το ίδιο για το Ντιέγκο"
-Όσοι δεν τον προλάβαμε ευτυχώς υπάρχει το youtube με τα τόσες χιλιάδες βιντεο.
-Δεν υπάρχει σύγκριση με κανένα Μέσι και κανένα Ρονάλντο. Ο άνθρωπος αυτός πήρε από το χέρι ένα Έθνος (Αργεντινή) και μια πόλη (Νάπολη) και τις οδήγησε στην κορυφή. Χωρίς αυτόν δεν νομίζω να το είχαν καταφέρει.
-Φαίνεται ότι θα διερευνηθεί πιθανή αμέλεια ως προς τον θάνατό του. Έστω και αν έκανε καταχρήσεις, άδικο να φύγει ενώ θα μπορούσε να ζει.
-Τεράστιος Μάγκας σαν Άνθρωπος. Σαν ποδοσφαιριστής απλά Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, Ο ΜΑΓΟΣ, Ο ΓΗΤΕΥΤΗΣ της μπάλας.

Ευχαριστούμε πολύ Ντιέγο, να είναι ελαφρύ το χώμα που πλέον σε σκεπάζει.

"Πατρίδα σαν τον ήλιο σου, ήλιος αλλού δε λάμπει"
PAS Giannina 1966 Toros Locos
ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ

Fidel Castro

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Σαβ 28 Νοέ 2020 04:07 »
56 λεπτά αλήτικη θεϊκή μαγεία μετά μουσικής χωρίς μπλα μπλα.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Σαβ 28 Νοέ 2020 11:33 »
Φοβερό βίντεο. Ακόμα και στις λάσπες δείχνει τι παπάδες θα μπορούσε να κάνει στα σημερινά χαλιά.
Το τι ξύλο της αρκούδας έχει φάει... Σκληρό καρύδι.
41:32 ο αμυντικός θέλησε να τον πνίξει  :)) :))

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Σαβ 28 Νοέ 2020 15:03 »

Όταν ο Ντιέγκο παραλίγο να πάει στην Αγγλία (και παραλίγο να κόψει την μπάλα)

Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, είναι πολλές φορές οι μικρές λεπτομέρειες που αλλάζουν τα πάντα. Την ιστορία μιας ομάδας, ενός ποδοσφαιριστή, του ίδιου του αθλήματος ίσως. Το 1978 η Αργεντινή κατέκτησε το Μουντιάλ και ακόμα και με τους ψιθύρους για τα όσα έγιναν τότε, κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει την ποιότητα των παικτών της, το ταλέντο που έβγαζε στο χορτάρι. Ήταν απολύτως λογικό η Αργεντινή να αποτελέσει μια ελκυστική αγορά για τις ομάδες της Ευρώπης. Σε μια εποχή που δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη και Internet ήταν πολύ δύσκολο να γίνει σωστό σκάουτινγκ. Χρειαζόταν μια κάπως πιο… προσωπική επαφή. Κάπως έτσι, o Χάρι Χάσλαμ έφτιαξε τις βαλίτσες του και ξεκίνησε από το Σέφιλντ, όπου ήταν προπονητής στην τοπική Γιουνάιτεντ, για να βρει ποδοσφαιριστές για την ομάδα του στην Αργεντινή.

Οι δυο βασικοί στόχοι της Σέφιλντ ήταν ο Ρικάρντο “Ρίκυ” Βίγια και ο Οσβλάντο “Όσσι” Αρντίλες. Τα παρατσούκλια είναι περισσότερο αγγλικά, μια που μπορεί οι ποδοσφαιριστές να αποδείχθηκαν αλμυροί για το πορτοφόλι της Σέφιλντ, αλλά όχι και για την Τότεναμ που τελικά τους απέκτησε. Οι δυο Αργεντίνοι πήραν μεταγραφή και έπαιξαν για αρκετά χρόνια στους Σπερς, με τον Αρντίλες ειδικά να γίνεται ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες στην ιστορία του συλλόγου. Ο Χάσλαμ έστρεψε τα βλέμματά του σε άλλους ποδοσφαιριστές, λιγότερο γνωστούς. Η Σέφιλντ είχε τερματίσει 6η το 1975, χάνοντας στο όριο την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά τρία χρόνια αργότερα βρισκόταν στη 2η κατηγορία και ήθελε να επιστρέψει. Το μπάτζετ της δεν ήταν πολύ μεγάλο και έψαχνε για παίκτες που θα έκαναν τη διαφορά.

Η Αργεντινή κατέκτησε εκείνο το Μουντιάλ, χωρίς να χρειαστεί την παρουσία ενός 17χρονου υπερταλαντούχου ποδοσφαιριστή. Του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Παρότι ο Μενότι τον ήξερε από τις μικρές εθνικές και τον πίστευε, τελικά δεν τον πήρε στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όπως όλοι φανταζόμαστε, ο Ντιέγκο δεν το πήρε πολύ καλά. Στις δηλώσεις έλεγε ότι πόνεσε πολύ όταν ο Μενότι του είπε ότι θα πάρει πιο έμπειρους παίκτες και σίγουρα θα στενοχωρήθηκε όταν δεν ήταν εκεί για να σηκώσει την κούπα. Έτσι κι αλλιώς πάντως, το όνομά του ήταν γνωστό ήδη στην Αργεντινή, αφού ήταν ένα τεράστιο ταλέντο σε πολύ μικρή ηλικία.

Ο Χάσλαμ παρακολουθεί τους Αρχεντίνος Τζούνιορς και εντυπωσιάζεται από το αεικίνητο πιτσιρίκι που αναστατώνει κάθε άμυνα, σκοράρει και μοιράζει ασίστ. Η μεταγραφή φαίνεται να κλείνει, ο Μαραντόνα ενημερώνεται από τον πρόεδρο και συμφωνεί κι ο ίδιος με την αγγλική ομάδα, μέχρι και εισιτήρια έχουν κλειστεί. Τα χρήματα που θα έπαιρνε στην Αγγλία ήταν τρεις φορές περισσότερα, ενώ θα έπαιρνε και ένα ποσοστό από τη μεταγραφή, θα είχε δικό του σπίτι και αυτοκίνητο στο Σέφιλντ. Οι Αρχεντίνος εκτός από χρήματα, θα έπαιρναν και τα έσοδα από φιλικά τους στην Αγγλία. Τα πράγματα φαίνονται τελειωμένα κι ο ίδιος ο Ντιέγκο ετοιμαζόταν να αποχαιρετίσει την Αργεντινή.

Το στάδιο “Πατερνάλ” των Αρχεντίνος έχει πάρει το όνομα του Μαραντόνα εδώ και καιρό.
Ο κόσμος μαζεύτηκε εκεί για να τον αποχαιρετίσει.

Το τι ακολούθησε δεν είναι σίγουρο ακριβώς, καθώς υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδοχές της υπόθεσης. Η μία λέει ότι η Σέφιλντ έκανε μεν πρόταση και σχεδόν τα είχε βρει, αλλά οι Αρχεντίνος εμφανίστηκαν να ζητούν παραπάνω χρήματα. Σε συνέντευξη της εποχής, ο Μαραντόνα υποστηρίζει αυτή την εκδοχή. Η Σέφιλντ έδινε ένα ποσό κοντά στις 400 χιλιάδες λίρες, αλλά η διοίκηση των Αρχεντίνος ζητούσε περίπου 900 χιλιάδες, θεωρώντας το ποσό πολύ μικρό για τον Ντιέγκο (μεταξύ μας, δεν είχε και άδικο). Η δεύτερη εκδοχή δίνεται από τον ίδιο τον σύλλογο και λέει ότι το πρόβλημα δεν ήταν τα χρήματα, αλλά μια απόφαση της Π.Ο. της χώρας. Σε μια χώρα που βρισκόταν υπό στρατιωτικό καθεστώς, μια πολύ σκληρή χούντα, οι υπεύθυνοι του ποδοσφαίρου της Αργεντινής έβγαλαν μια λίστα με 40 ταλαντούχους πιτσιρικάδες της χώρας που απαγορευόταν να πάρουν μεταγραφή στο εξωτερικό. Ο λόγος, να μη χάσει η χώρα τα ταλέντα της και αποδυναμωθεί ποδοσφαιρικά. Μέσα σε αυτή τη λίστα βρισκόταν και το όνομα του Μαραντόνα και οι Αρχεντίνος υποστήριζαν ότι αυτό ήταν το πρόβλημα.

Υπάρχει όμως και μια τρίτη εκδοχή που προκύπτει από την Αγγλία αυτή τη φορά. Σύμφωνα με αυτή, ενώ όλα είχαν κλείσει, το βράδυ χτύπησε η πόρτα του δωματίου στο ξενοδοχείο που έμενε ο Χάσλαμ. Δεν ξέρουμε τι φορούσαν οι κύριοι που τον επισκέφτηκαν, αλλά φανταζόμαστε γκρι καμπαρντίνα και μαύρα γυαλιά ηλίου. Οι κύριοι αυτοί ήταν άνθρωποι της χούντας και πήγαν εκεί όχι για να μιλήσουν για το Four-Four-Two, αλλά για να ζητήσουν ένα εξτραδάκι για το καθεστώς. Η μίζα που ζητήθηκε ανέβαζε την τιμή σε επίπεδα που η Σέφιλντ δεν μπορούσε να φτάσει και έτσι η μεταγραφή δεν γινόταν να προχωρήσει.

Ντιέγκο δεν πήραμε, πήραμε Αλεχάντρο όμως

Ανεξάρτητα από το ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος, το ρεζουμέ είναι ότι ο Ντιέγκο δεν θα φορούσε τη φανέλα της Σέφιλντ και δεν θα μετέφερε το ταλέντο του στη 2η κατηγορία της Αγγλίας και στο Μπράμαλ Λέιν. Ο Χάσλαμ δεν έφυγε τελικά άπρακτος από την Αργεντινή, καθώς έκλεισε τον Αλεχάντρο Σαμπέλα που οι περισσότεροι γνωρίζουν ως τον προπονητή που οδήγησε την Αργεντινή στον τελικό του Μουντιάλ του 2014. Ο Σαμπέλα ήταν ένα αρκετά καλό χαφ, παίκτης της Ρίβερ Πλέιτ τότε, αλλά σίγουρα σε καμία περίπτωση στο επίπεδο του Μαραντόνα. Δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και μάλιστα η Σέφιλντ υποβιβάστηκε στη Γ’ εθνική της Αγγλίας την επόμενη χρονιά, επιστρέφοντας αργότερα ξανά στις μεγάλες κατηγορίες.

Πίσω στο Μπουένος Άιρες, ο Ντιεγκίτο δεν ήταν ακόμα ο Θεός του ποδοσφαίρου, αλλά ο χαρακτήρας του δεν διέφερε πολύ από τα όσα θα γνωρίζαμε αργότερα. Στις 23 Ιουλίου του 1978, οι Αρχεντίνος υποδέχτηκαν την Ουνιόν Σάντα Φε και την κέρδισαν με το εντυπωσιακό 5-2. Ο Ντιέγκο μετά το ματς κάνει δηλώσεις: “Αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με τους Αρχεντίνος Τζούνιορς. Η διοίκηση μου φέρθηκε πολύ άσχημα και αυτή είναι η απάντησή μου”. Ο κόσμος της ομάδας παγώνει. Ο Ντιέγκο φέρεται αποφασισμένος μέχρι και να κόψει την μπάλα. “Νιώθω πολύ άσχημα, ήταν όλα κανονισμένα. Το μέλλον μου και το μέλλον της οικογένειάς μου. Και μετά έγινε αυτό. Είναι μια πικρία που δεν μπορώ να ξεπεράσω”. Ο Μαραντόνα πιέζει καταστάσεις. Ζητάει αύξηση του μισθού του και ένα ποσοστό από τα χρήματα που θα έπαιρνε από τη μεταγραφή.

Η Σέφιλντ δεν ξέχασε τον Ντιέγκο και τον αποχαιρέτισε ως “παραλίγο” παίκτη της

Μετά από πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις τα προβλήματα λύθηκαν κι ο Ντιέγκο παρέμεινε τελικά στους Αρχεντίνος Τζούνιορς όπου έκανε μαγικά πράγματα και βγήκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Μπορεί η καρδιά του να βρισκόταν πάντα στο Μπομπονέρα, αλλά το καλύτερο ποδόσφαιρό του στην Αργεντινή το έπαιξε στην πρώτη του ομάδα. Τελικά, το 1981 πήρε τη μεταγραφή με ένα ποσό κοντά στο 1 εκατομμύριο δολάρια για την Μπόκα. Δεν έπαιξε πολύ στο Μπομπονέρα, καθώς μετακόμισε στην Ευρώπη και την Μπαρσελόνα. Είχε φτάσει κοντά και στην Άρσεναλ, αλλά ο πόλεμος για τα νησιά Φόκλαντς (Μαλβίνας όπως τα λένε στην Αργεντινή) διέκοψε κάθε είδους συζητήσεις. Κι η απορία θα μείνει, όπως λέγαμε και στην αρχή του κειμένου. Αν οι Αρχεντίνος ή οι άντρες με τις καμπαρντίνες δεν ζητούσαν παραπάνω χρήματα τι θα είχε γίνει; Θα είχε πάει στο Σέφιλντ στα 17 του και θα ακολουθούσε την ομάδα στη Γ’ εθνική, κάνοντας ένα καλό όνομα, αλλά χωρίς να γίνει ποτέ αυτό που έγινε; Ή μήπως με τη μαγεία του, θα άλλαζε επίπεδο στον σύλλογο. Και αντί να βλέπουμε χιλιάδες ανθρώπους να κλαίνε στους δρόμους της Νάπολης θα το έκαναν στο νότιο Γιόρκσαϊρ; Μήπως αντί να αλλάξει όνομα το Σαν Πάολο θα άλλαζε το Μπράμαλ Λέιν, εκεί που ο Θεός Ντιέγκο θα έβρισκε ένα άλλο ποίμνιο να τον λατρέψει, εκεί που η Σέφιλντ θα είχε γίνει ίσως πρωταθλήτρια Αγγλίας χάρη στα μαγικά του πόδια;

https://blog.stoiximan.gr/diego-sheffield/
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 28 Νοέ 2020 19:48 από fon7 »

Fidel Castro