Ένα πολύ σημαντικό του Β' γύρου που ψιλο-πέρασε στο ντούκου είναι
η συνειδητοποιημένη επιλογή στο λευκό και στο άκυρο.
Στον Β γύρο, δεν γίνεται το άκυρο να είναι από λάθος όταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε 2 και μάλιστα χωρίς σταυρό. Ακόμα και οι βάβες στα χωριά είναι πολύ δύσκολο να ρίξουν άκυρο. Άρα το άκυρο και το λευκό στο Β' γύρο ήταν με πλήρη συνείδηση.
Απλά τα αποτελέσματα στην tv και το ίντερνετ παρουσιάστηκαν σαν ποσοστά "head to head" που λένε και στο χωριό κάποιου εδώ μέσα.
Δλδ με άθροισμα 100 τα ποσοστά των 2 μονομάχων χωρίς να υπολογιστούν το άκυρο και το λευκό.
Για παράδειγμα στην περιφέρεια Αττικής δώσανε τελικό αποτέλεσμα: Σγουρός 53% - Κικίλιας 47%, ενώ το σωστό αποτέλεσμα είναι:
Σγουρός 44%
Κικίλιας 39,5%
Άκυρο ή λευκό 16,5%
Για δείτε το λίγο στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ ...
Το ίδιο έγινε σχεδόν παντού με ελαφρώς μικρότερα ποσοστά. Στο Δήμο Ιωαννιτών οι άκυροι-λευκοί πήραμε περίπου 8% συνειδητοποιημένο, ενώ ζντπιριφέρεα άγγιξε το 10%.
Νομίζω οτι είναι ένα καλό μύνημα μια τέτοια επιλογή από το να μην κατέβεις να ψηφίσεις. Φανταστείτε να κατεβαίνανε και αυτοί που κάνανε συνειδητοποιημένη αποχή όπως ο alcoholic απαχπάνου και να ρίχνανε άκυρο-λευκό. Θα ήταν γερό μύνημα στη διαφθορά και τις λάθος επιλογές. Δυστυχώς όμως έτυχε πολύς κόσμος αυτό το σαββατοκύριακο να βγάζανε τσίπρα στα χωριά, κάτι που είναι πιο σημαντικό...
Κατά τα άλλα για μια ακόμη φορά συμφωνώ με τον tauri 7. Τρομερό ποστ, εκτός από αυτό που σου έχω με bold. Άλλο η αποχή και άλλο το άκυρο ή λευκό για τους λόγους που ανέφερα.
Αφήστε λοιπόν τις αποχές και τα λευκά (?) και όποιος θέλει ας βγει να παλέψει με ότι μέσα διαθέτει, κι ένα απο αυτά είναι και η ψήφος.
ΥΓ.1 Αλήθεια εαν οι δύο πρώτοι στον Α' γύρο ήταν το άκυρο και το λευκό, τι θα γινότανε στον Β γύρο? Θα είχαμε μονομαχία head to head?
ΥΓ.2 Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του φόρουμ που δεν ασχολήθηκαν καθόλου τις προηγούμενες βδομάδες με το πανυγηράκι των δημοτικών εκλογών. Η αλήθεια είναι οτι περίμενα να δω αιχμηρά ποστ με τίτλο:
"ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο υποψήφιος ταδε έβγαλε απλώστρα στο μπαλκόνι του χωρίς να βγάλει άδεια οικοδομής!!",
ή
"ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο υποψήφιος δείνα δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες το πατίνι που αγόρασε στο δημοτικό!!"
Ευτυχώς διαψέυστηκα. Το φόρουμ δεν έπιασε τον πάτο των ντόπιων κομματοσκυλο-blog
ΥΓ.3 Πολλά συγχαρίκια αξίζουν και στον ftla. Παρόλο που ήταν απών, έσκισε στον Α γύρο...